Luxury Real Estate
and Monuments

VIEW OUR EXCLUSIVE LISTINGS

Behelp 2 A
Heusden Behelp 2 A
Heusden

Behelp 2 A

VOOR EEN SNELLE EERSTE IMPRESSIE, BEKIJK DE VIDEO VAN CATO TV!

Eigenlijk verdient deze grote woonboerderij op dit gigantische perceel het predikaat ‘landgoed’. Het gehele complex heeft een (dubbele) woonbestemming.

In 2010-2011 werd deze circa 36 meter lange Brabantse langgevelboerderij - ouderlijke woning van de vrouw des huizes - op enkele muren na, geheel nieuw opgetrokken inclusief de fundering. En met behoud van de indeling, originele materialen, deur- en raamvormen en metseltechnieken, zoals de fraaie muizentand in de gevels laten zien. Daarvoor hebben echte ambachtslieden, de originele materialen gebruikt van ook een andere authentieke boerderij. Wel zijn glazen puien en Velux dakramen toegepast, strak geïntegreerd in de nieuw aangelegde rietdekking, die boven overal voor extra daglicht en zicht op ooghoogte zorgen. Alle deuren en (stal)ramen hebben de originele formaten en functies.

Het ontwerp en de bouw gebeurde in samenspraak met het Brabants Landschap, ter behoud van alle originele stijl- en landschapselementen. Interieur en indeling zijn onder leiding van BNI-interieur-architecte Doret Schulkes tot stand gekomen. De gehele langgevelboerderij is voorbereid op dubbele bewoning, met dubbele scheidingsdeuren, separate cv-ketels en stofzuigsystemen.

Bijgebouw 1 is geheel gerenoveerd, bijgebouw 2 is nieuw opgetrokken. Het geheel is jarenlang geëxploiteerd als de zeer luxueuze en goed bekendstaande B&B Leendershoeve met vier suites aan de linkerzijde van de boerderij.

Wat zullen de eigenaren gaan missen? “Zeker wel de zonsondergangen vanaf het terras hier; iedere dag zo ontzettend mooi en elke avond een andere ‘schilder’.


DUURZAAMHEID

De woonboerderij beschikt over een energielabel A (tot en met 06-07-2032). De 48 hoog rendement zonnepanelen op het bijgebouw (dubbele garage) zorgen voor het nagenoeg het totale elektriciteitsverbruik.

Tijdens de bouw is het gehele dak vernieuwd, inclusief de gebakken dakpannen en de rietdekking (die begin 2022 nog opnieuw is geschoren). Door het houten timmer-werk dakbeschot aan de binnenzijde, op de 14 cm dikke dakisolatie aan te brengen, konden de gordingen op de juiste (oog)hoogte worden aangebracht en blind weggewerkt voor de toegevoegde Velux-dakramen. In het leefgedeelte (woonkamer en leefkeuken) van het hoofdverblijf zijn akoestische plafonds toegepast.

Aan de vloeren is eveneens veel aandacht besteed. Op de eikenhouten plafonds in het gastenverblijf c.q woning 2 liggen op de vloeren met erboven dubbele isolatie, weer planken en daarop weer de vloerbedekking.

Alle leidingen, aan- en afvoeren zijn toegankelijk wegge-werkt achter de afsluitbare luiken in de dakschuinte in de achtergevel.

Zowel op de begane grond in de woonkamer als ook op de verdieping zijn het hoofdverblijf en het gastenverblijf, gescheiden door twee afsluitbare en geluidwerende deuren.


5 KERNKWALTEITEN VAN DIT BIJZONDERE DOMEIN, IN HET BUITENGEBIED VAN ASTEN-HEUSDEN

1. Energielabel A - zonder variabele elektrakosten
De boerderij en de bijgebouwen zijn in 2011 geheel opnieuw opgetrokken en voorzien van een optimaal isolatiepakket. Eind 2019 zijn er 48 HR-zonnepanelen gelegd op het bijgebouw met zo’n 16,8 MWh opbrengst per jaar, waardoor er geen variabele elektrakosten zijn.

2. Ruimte, ruimte, ruimte
Ensemble van grote omvang, zowel buiten op het immense perceel van meer dan 1.7 hectare als binnen in de 36 meter langgevelboerderij met een inhoud van zo’n 1.650 m³ en circa 450 m² woonoppervlakte, geheel in combinatie met twee riante bijgebouwen en panoramisch uitzicht over de weilanden met bosschage.

3. Mogelijkheden te over
Gebouwd met de beste authentieke bouwmaterialen in samenwerking met Brabants Landschap en interieur-architecte Doret Schulkes; bijzonder geschikt voor dubbele bewoning voor inwonende familieleden of anderszins, maar ook voor B&B of het houden van bijen, kippen en geiten houden, voor paarden- en autoliefhebbers.

4. Vrijheid en privacy
Buitengewoon fantastisch en vrij wonen in een vriendelijk buurtschap met optimale privacy en met riant gevoel van ruimte en rust.

5. Locatie
Aan de dorpsrand gelegen, landelijk en groen wonen in de Brabantse Peel en toch op korte afstand van de doorgaande weg A67 en N279 naar Helmond en Roermond; op circa 25 autominuten van Eindhoven en op fietsafstand van dagelijkse voorzieningen en (basis)scholen.


HOOFDVERBLIJF BEGANE GROND - WOONGEDEELTE

Tussen de hoge beukenhagen rond de voortuin ligt een looppad dat naar de voordeur leidt. Daarachter is de ruime, lichte ontvangsthal met de meterkast en de cv-ruimte ten behoeve van het hoofdverblijf.

Vanuit de ontvangsthal voeren dubbele, zwartstalen deuren naar de riante woonkamer met akoestisch plafond en eikenhouten balken. De fraaie plavuizenvloer is overal dorpelloos doorgelegd. Zowel voor- als achtergevel hebben meerdere grote ramen, dus daglicht komt van twee zijdes. Voorbij de gashaard loopt de living door naar de brede op maat gemaakte kastenwand waar de vide fraai zicht geeft op de beide woonlagen, de zwevende overloop-brug met glazen balustrade en het vakwerk-metselwerk.

In de semi-professionele leefkeuken staat een immens kook-eiland annex eetbar centraal met erboven de vlakke rvs-afzuiging en opzij de doorkijk tunnel-gashaard naar de riante eetkamer. In het composiet-werkblad zijn de 1.5 rvs-spoelbak met Quookerkraan en de Miele inductieplaat met vier zones en aparte wokbrander op gas geïntegreerd. De strakke kastenwand achter het eiland is voorzien van een Miele combi-oven, Miele stoomoven, vele lades, extra grote Miele vaatwasser, grote Miele koelkast met groente- en fruitzone en een extra composiet werkblad.

Zowel de woonkamer als de keuken zijn uitgevoerd met akoestische stucwerk plafonds in combinatie met eiken houten constructiebalken. De plafondafwerking van de overige ruimtes in de boerderij is voorzien van eiken houten balken plafonds.

Direct achter de keuken is de bij- en waskeuken met achterdeur naar de tuin met terrassen. Naast de brede kastenwand met aansluitingen voor de wasapparatuur is een uitstortgootsteen. Achterin is de technische ruimte met de cv-combi ketel Nefit HR ten behoeve van gastenverblijf.

Aansluitend aan de leefkeuken is er via twee doorgangen de bijzonder lichte en sfeervolle eetkamer bereikbaar. In de voorgevel is een dubbel kamerhoog raam; in de achtergevel is er prachtig en panoramisch uitzicht via de glazen pui met deur naar het achtergelegen perceel en de volwassen tuin, alle seizoenen zeldzaam mooi!!

De eetkamer is meer dan riant en biedt ruim plaats aan een bijvoorbeeld een fraaie eettafel van meer dan vijf meter voor zeker 10 couverts. In de hoek is de dubbele, afsluitbare deur naar voorheen de B&B.


HOOFDVERBLIJF BEGANE GROND - WERKGEDEELTE

Rechts in de ontvangsthal is de deur naar de werkkamer met opkamer over de volle diepte van de boerderij. Deze kamer met verhoogd gedeelte is nu in gebruik als kantoor, met grote raampartijen in de voor- en zijgevel voor veel daglicht. Rond het raam in de voorgevel is op maat, een fraaie kastenwand met vensterbank-nis gemaakt.

Deze werkkamer geeft ook toegang tot de naastgelegen open study-ruimte die momenteel wordt gebruikt als fitnessruimte. Naast een boekenwand wordt deze kamer gekenmerkt door een authentieke, grote schouwpartij met daarin een originele, gietijzeren tegelkachel – hier was vroeger de keuken - en een van nature geluiddempend balkenplafond.

In de hoek zijn twee deuren; één naar het opgaande trapje naar de opkamer in de werkkamer en één naar het luik met neergaande trap naar de kelder met koekoek, aansluitpunt stofzuigsysteem, gedeelde unit vloerverwarming en volop bergruimte.

Vanuit de study is, over de volle diepte van de boerderij een corridor richting de ontvangsthal. Hier is de vaste dichte trap naar de etage en ernaast het separate toilet met fontein en raampje.


HOOFDVERBLIJF EERSTE VERDIEPING

Ook op de verdieping is het hoofdverblijf en het gastenverblijf door twee afsluitbare en geluidwerende deuren van elkaar gescheiden.

Voorbij deze deuren is de prachtige vide met zwevende overloop-brug met glazen balustrade en aan weerszijden een dakraam voor optimaal daglicht. Hier zijn de fraaie bouwmaterialen en de constructie van de boerderij goed zichtbaar.

De vide is weer afgesloten met een deur. Die opent naar de grote en lichte slaap-/hobbykamer 5 met drie Velux dakramen. Bijzonder: in deze ruime slaapkamer is naast de deur een bijzonder glas-in-loodraam uit 1954 te zien.

De volgende deur voert naar een compacte overloop bij de trap naar de begane grond. Voorbij de grote huishoud- en linnenkast met aansluiting stofzuigsysteem, is de ouderlijke suite, die gerust riant mag worden genoemd, bestaande uit ouderslaapkamer 6, badkamer 5 en een garderobekamer met Velux dakraam.

De luxueuze en lichte badkamer 5 heeft volop kastruimte, twee wastafels met werkblad en wandmeubel, een grote inloop-douche met regendouche en deels matglazen wandpaneel, een handdoekradiator, een afgescheiden, zwevend toilet, aan weerszijden een Velux dakraam en evenwijdig aan de ambachtelijk gemetselde schoorsteenmantel, het semi-vrijstaande design-ligbad.

Deze slaapkamer 6 in de ouderlijke suite is toegankelijk via de blinde schuifdeur in de eigen badkamer. De Velux dakramen aan weerszijden zijn weer voorzien van insectenhorren en verduisterende raambekleding voor ongestoorde nachtrust.

In de dakschuinte in de voorgevel zijn over de gehele verdieping op maat ladekasten gemaakt. De bovenetage van het hoofdverblijf en het gastenverblijf samen tellen maar liefst 104 softclose lades voor bijzonder veel bergruimte.

Alle ruimtes zijn bovendien afgewerkt met houten balken plafonds en fraai boeren-stucwerk, dat past bij de landelijke uitstraling van het geheel.


GASTENVERBLIJF BEGANE GROND

Het linker gedeelte van de woonboerderij is voorheen een goed lopende B&B geweest. Via de linker oprit met metalen poort is er via de achtertuin en terras met pergola een 2e entreepartij met eigen achterdeur die uitkomt in de verblijfsruimte annex keuken met natuurlijk eikenhouten plafond en tegelvloer in houtlook. Er is een acht-persoons eethoek en onder de vaste trap is een kitchenette op maat gemaakt met spoelbak en koelkast.

Ernaast ligt de grote slaapkamer 1 met eigen badkamer 1, die samen één (gasten)suite vormt. In de ruime slaapkamer, die uitkijkt over terras en achtertuin, is de oorspronkelijke eikenhouten balk te zien die in 1874 is gelegd en doorloopt in slaapkamer 2 aan de voorzijde. Badkamer 1 is voorzien van een inloopdouche met glazen deur, handdoekradiator, zwevend toilet en wastafel.

Eveneens bereikbaar vanuit de verblijfsruimte met keuken is slaapkamer 2, ook met eigen badkamer 2 met pocket-schuifdeur, automatische verlichting, inloopdouche met glazen deur, zwevend toilet, handdoekradiator en wastafel. Slaapkamer 2 kijkt uit op de hortensia’s en de beukenhaag in de voortuin.
.


GASTENVERBLIJF EERSTE VERDIEPING

De vaste trap vanuit de verblijfsruimte met kitchenette komt uit op de ruime, lichte overloop met Velux dakraam en maatwerk-ladekasten. Direct bij de trap is een grote en praktische huishoud- en linnenkast waar ook de opbergplaats is van de stofzuigerslang van het centrale stofzuigsysteem.

Rechts is de riante slaapkamer 3 met twee grote Velux dakramen met verduisterende raambekleding en insecten-horren. Deze kamer maakt gebruik van badkamer 3, net voorbij de trap op de overloop, met grote inloopdouche, wastafel, handdoekradiator, zwevend toilet en Velux dakraam.

Voorbij badkamer 4 op de overloop is de brandwerende deur naar de volgende overloop. Ook hier is volop daglicht, dankzij het Velux dakraam aan de voorzijde, boven de ladekasten.

Naast deze ruime overloop is de 4e riante gastensuite: slaapkamer 4 met eigen toegang tot badkamer 4. Ook deze slaapkamer is prachtig afgewerkt met eikenhout. Badkamer 4 heeft een grote inloopdouche, zwevend toilet en wastafel. Voorbij deze suite verder op de overloop is een dubbele, afsluitbare deur naar de verdieping van het hoofdverblijf.


BIJGEBOUW 1: DUBBELE GARAGE EN PARKEERGELEGENHEID

De voormalige schuur rechts op het perceel is volledig gerenoveerd tot dit ruime bijgebouw 1 met landelijke uitstraling. Er is een eigen cv-combi-ketel aanwezig als ook een eigen meterkast. Het geheel is optimaal geïsoleerd middels vloer- wand- en muurisolatie en er is vloerverwarming. Het heeft momenteel twee garages, een werkplaats/fietsenstalling, een toilet, een douche en inpandige buitenkeuken onder overdekt terras. De ruimtes zijn multifunctioneel en kunnen naar naar eigen wens worden verbouwd en benut als bijvoorbeeld (dubbele) paardenstal en/of poolhouse. Met eenvoudige ingrepen is in het bijgebouw tevens een volwaardige vakantie- of mantelzorgappartement te creëren. Ook het huidige gebruik als hobby- of oldtimergarage is natuurlijk mogelijk!

Aan de tuin- en terraszijde is een buitenkeuken annex bestraat en overdekt terras met raam, terrasverwarmer, verlichting en antieke (1813) granito gootsteen met pomp. De deur leidt naar de (fietsen-)berging/werkplaats met vloerverwarming en er is een vlizotrap naar de bergzolder over de volle lengte van het bijgebouw.

Beide garages liggen daarachter. De grootste garage, met automatische garagedeur en vintage gootsteen, ligt in het midden van het bijgebouw. In deze garage zijn al een separate douche en toilet gemaakt ten behoeve van multifunctioneel gebruik. Ook hier zijn de deuren in originele stijl en locatie behouden.


De tweede garage is nu in gebruik als fitnessruimte. Deze lichte ruimte heeft dubbele openslaande deuren naar het binnenterrein bij de poort, de achterdeur naar tuin en terras en twee stalramen die uitkijken over het grasland. In de kast is de apparatuur voor de beregeningsinstallatie gemaakt.

BIJGEBOUW 2: KANTOOR-/VERGADERRUIMTE EN CARPORT

De oorspronkelijke vrijstaande garage en fietsenstalling aan de linkerzijde van het perceel, is in 2015 getransformeerd tot dit ruime en multifunctionele bijgebouw met dezelfde, landelijke uitstraling. Bijgebouw 2 heeft nu een kantoor-/vergaderruimte en een grote carport van ongeveer 20 vierkante meter. Er zijn diverse wandcontactdozen voor het opladen van elektrische fietsen en auto’s. De openslaande garagedeuren zijn intact gebleven en kunnen desgewenst weer worden gebruikt voor het stallen van de auto.

In de zijgevel van de vergaderruimte, zijn een nieuwe toegangsdeur en de glazen schuifpui toegepast waar eerst toogramen zaten. In de gevel ertegenover zijn de originele stalramen behouden. De werkbank is nog origineel en afkomstig uit de voormalige Somerense lts.

LOCATIE EN UITZICHT

Locatie en uitzicht
De woonboerderij, in het buitengebied van Heusden, heeft honderd procent privacy en groen uitzicht rondom. In de directe omgeving zijn tal van woonboerderijen te vinden, evenals de kleine familiecamping De Peel en diverse agrarische bedrijven.

VOOR DE COMPLETE INFORMATIE, DOWNLOAD DE UITGEBREIDE VERKOOPDOCUMENTATIE MET PLATTEGRONDEN!
Asking price € 2.100.000 k.k. Bekijk woning
Blekerij 52 A
Maastricht Blekerij 52 A
Maastricht

Blekerij 52 A

.
Asking price € 2.000.000 k.k. Bekijk woning
Bisonlaan 5
Son En Breugel Bisonlaan 5
Son En Breugel

Bisonlaan 5

De familie liet deze villa bouwen in 1968 naar de wensen en eisen van het jonge gezin destijds; ze bleven er hun hele leven wonen. Onder architectuur van Louis Vos de Wael werd dit riante familiehuis villa gebouwd met speelse hoogteverschillen en een strak ritme in raampartijen en schuifpuien. Daarmee creëerde hij een aangenaam gezinshuis met alle aandacht voor daglicht en uitzicht. De locatie is bijzonder met de vele volwassen bomen op ruime afstand van doorgaande en snelwegen, een parel in het groen.


5 KERNKWALITEITEN VAN DEZE GEZINSVILLA IN ORIGINELE STAAT MET DUBBELE INPANDIGE GARAGE EN VRIJGELEGEN TUIN OP HET ZUIDEN

1. Locatie, locatie, locatie
Gelegen op één van de allermooiste percelen in bos- en villawijk ‘t Harde Ven, een groene, rustige en (kind)vriendelijke buurt, op steenworp afstand van het Sonse Bos en op fietsafstand van het dorpscentrum, scholen en sport.

2. Te personaliseren tot eigen woonparadijs
De villa, ontworpen onder architectuur, onderscheidt zich door zowel degelijke bouwkwaliteit als doordachte indeling, met grote raampartijen voor veel daglicht en een speelse sfeer. Met visie en persoonlijke inbreng te transformeren tot een eigentijdse woning met modern comfort en solide basis.

3. 100% privacy, rust, ruimte en groen
Met diepe achtertuin op het zuiden, villa geheel omringd door een weelderige, volgroeide bostuin met tal van imposante loof- en naaldbomen en struiken. Een gewilde, groene woonomgeving, met alle ruimte, rust en vrijheid voor een heerlijk binnen- en buitenleven.

4. Groots wonen voor het hele gezin
Met vijf slaapkamers en twee badkamers op de verdieping en mogelijkheid voor extra slaap- en badkamer op begane grond, is er voldoende ruimte om te wonen, te leven, te spelen en te werken, inclusief een optie voor kantoor of bedrijf aan huis; tevens inpandige dubbele garage, met voldoende parkeergelegenheid op de brede oprit.

5. Centrale ligging
Gelegen in de bloeiende Brainport regio, op enkele autominuten van de snelwegen A50/A2 en binnen 15 autominuten van de Internationale School, High Tech Campus, ASML en Airport Eindhoven.


DUURZAAMHEID

Het energieprestatiecertificaat toont label D. De robuuste bouw van de villa met solide platte daken leent zich uitstekend voor verduurzaming met bijvoorbeeld zonnepanelen, warmtepomp en zonneboiler. Bovendien kan de villa aanzienlijk energiezuiniger worden door beglazing, spouwmuren en daken optimaal te isoleren, in combinatie met vloerverwarming en koeling/verwarming met airco’s. De platte daken kunnen worden vergroend met sedum voor de vochthuishouding.


KENMERKEN
Woonoppervlakte villa: circa 297 m²
Oppervlakte overig inpandige ruimte (dubbele inpandige garage): circa 35 m²
Oppervlakte gebouwgebonden buitenruimte (overdekte entree en overkapping): circa 24 m²
Totale oppervlakte: circa 356 m²
Inhoud villa (conform meetcertificaat): circa 1.190 m³


INDELING

De degelijke bouw en doordachte indeling zorgen ervoor dat de villa in warme zomers aangenaam koel is. Het hele gezin heeft er honderd procent privacy, eigen én gezamenlijke ruimte.

BEGANE GROND

Naast de hardhouten voordeur geven grote ramen uitzicht op oprit en groen. De ruime ontvangsthal met meterkast heeft opzij een grote nis met toilet en grote muurkast, heel geschikt als garderobe.

De ruime keuken heeft grote ramen boven het aanrecht en een verdiepte en koele voorraadkelderkast onder de trap. Door de muur met de naastgelegen zonnige tuinkamer te doorbreken, is hier een heerlijk en riante leefkeuken te creëren, inclusief schuifpui naar het bestrate terras. Via het naastgelegen tussenportaal is de buitendeur naar het terras te bereiken.

De grootse eet- en woonkamer geniet eveneens van vol uitzicht op de groene achtertuin. De living met open haard ligt een enkele trede verdiept en heeft een brede schuifpui naar de tuin en bestraat terras. De living is in open verbinding – waar desgewenst een deur kan worden geplaatst – naar de aangrenzende zitkamer, die ook heerlijk te gebruiken is als tv-kamer of (huis)werkkamer.

Aan de voorzijde van de woning zijn nog twee aparte kamers. De grote, voormalige werkkamer kijkt deels uit op de voortuin en heeft een eigen deur naar de ontvangsthal. In de kamer ernaast is met de aanwezige aansluitingen voor water en afvoer, eenvoudig een extra badkamer te maken, terwijl de grote werkkamer zich makkelijk laat ombouwen tot extra slaapkamer op de begane grond. Daarmee zijn de mogelijkheden legio; praktijkruimte, ouderlijke mantelzorg- of studentensuite of kantoor, salon of behandelruimte aan huis.


EERSTE VERDIEPING

Bovenaan de hardhouten dichte trap is de ruime overloop met fraaie lichtstraat, dubbele inbouw-linnenkast en het separate toilet. De overloop geeft toegang tot vier ruime slaapkamers en een wat kleinere 5e slaapkamer, die ook uitstekend dienst kan doen als study of garderobekamer.

De grootste slaapkamer 1 aan de achterzijde, vormt samen met de eigen badkamer 1 de ouderlijke suite. Deze ligt aan het overdekte balkon dat toegankelijk is via de dubbele deuren in deze slaapkamer. Badkamer 1 is voorzien van een ligbad en twee wastafels.

Voor de andere slaapkamers, elk met wastafel, is er de gecombineerde bad- en waskamer 2. Deze badkamer is voorzien van douche, wastafel en aansluitingen voor de wasapparatuur.

Heerlijke bostuin en buitenruimte rondom
Rondom de villa is de grote bostuin met vijver, waterpunten en volwassen groen in optimale privacy gelegen. Desgewenst kan het perceel omheind worden en voor tuinberegening is er een grondwaterput links van de garage.

Blikvangers in de achtertuin zijn de prachtige volwassen beuk van minstens een halve eeuw oud en verderop de even grote naaldboom. Dankzij de ligging pal op het zuiden heeft deze tuin een fijne combinatie van zon en schaduw. Dat geldt ook op de bestrate terrassen bij de woonkamer en bij de tuinkamer – verhoogd, met zonwering, border, tuinmuur en uitzicht op de vijver.

Alle percelen in deze wijk zijn omgeven door stroken gemeentegrond met begroeiing.


DUBBELE INPANDIGE GARAGE MET EXTRA TOILET

Naast de keuken is een tussenportaal met toegang tot de technische ruimte en dubbele voorraadkast, dat naar de dubbele inpandige garage leidt. De garage bevat in de hoek een apart 3e toilet; handig voor de tuinman of met feestjes.

De twee hardhouten garagedeuren zijn elektrisch en op afstand te bedienen. De garage heeft bovendien een eigen achterdeur met raam naar de zijtuin. Op de oprit is ten minste plaats voor twee auto’s.


LOCATIE EN UITZICHT

De villa staat in de groene en rustige villawijk Het Harde Ven, met grote percelen, rustige bestemmingswegen en karakteristieke villa’s en (semi-)bungalows met platte daken.

Aan de rustige bestemmingswegen liggen inhammen waar kinderen veilig kunnen buitenspelen.

Alle dagelijkse voorzieningen in het dorpscentrum van Son en Breugel zijn op wandel- en fietsafstand.

De Bisonlaan is een rustige weg met hofjes en louter bestemmingsverkeer. De laan wordt omgeven door tuinen met veel volwassen groen. Aan weerszijden zijn groenstroken waar geparkeerd kan worden. In de directe omgeving liggen vergelijkbare vrijstaande huizen en villa’s. in het duurdere koopsegment.

Op circa 650 meter ligt het Sonse Bos, het wandel- en natuurgebied aan rivier de Dommel waar de honden los mogen lopen. Op korte wandel- en fietsafstand ligt het grote sportpark van Son en Breugel, met golf, tennis, hockey, padel en Sporthal de Landing.

Dankzij de volwassen bostuin is het uitzicht rondom groen en is er 100% privacy.


SON EN BREUGEL EN OMGEVING

De gemeente Son en Breugel ligt in metropoolregio Brainport, ten noordoosten van Eindhoven met een groot winkel- en cultuuraanbod.

Het gezellige en groene dorp aan het riviertje de Dommel en het kanaal heeft een goed uitgerust centrum met veel parkeerruimte, winkels, boetieks, diverse horeca, waaronder uitstekende restaurants, en tal van andere voorzieningen, zoals het Sonse bos en bospark Sonse Bergen. Son en Breugel kent bovendien een rijk verenigings- en sportleven.

Meubelplein en bedrijventerrein Ekkersrijt, Science Park Eindhoven en recreatieplas Aquabest met beachclub Sunrise en attractiepark DippieDoe zijn eveneens in de buurt.

In de directe omgeving zijn mooie Brabantse vennen en bossen, om lekker te wandelen, fietsen, mountainbiken, paardrijden en anderszins te recreëren.
Asking price € 1.250.000 k.k. Bekijk woning
Stilpot 30
Helmond Stilpot 30
Helmond

Stilpot 30

De bijzondere villa en tuinen hebben in 2021 en 2022 een uitbouw, complete metamorfose én verduurzaming ondergaan.


DUURZAAMHEID

De goed geïsoleerde vrijstaande woning uit 1994 met energielabel A (geldig tot en met 2029) is recent uitgerust met maar liefst 40 zonnepanelen met verschillende oriëntatie, voor optimale opbrengst gedurende de gehele dag.

Het zwembad wordt verwarmd middels een energiezuinige warmtepomp. De woning wordt verwarmd middels een cv-ketel met vloerverwarming op de begane grond en twee badkamers. Alle ruimtes hebben airco voor verwarming, ventilatie en koeling.

Alle ramen zijn voorzien van HR-glas en van insectenhorren met de fijnste mazen die ook pollen tegenhouden. Tijdens de transformatie zijn bovendien zo veel mogelijk materialen hergebruikt.


6 KERNKWALITEITEN VAN DEZE LUXE VILLA MET ZWEMBAD, DUBBELE INPANDIGE GARAGE EN BUITENKEUKEN

1. Grootse ruimte voor het hele gezin
Grote eigen en gezamenlijke ruimtes om te leven, ontspannen, samen te eten en van het leven te genieten met familie en vrienden.

2. Alles in de buurt
Vanuit deze woning bevinden zich in Stiphout en Helmond scholen, sporten, winkels en andere voorzieningen op makkelijke wandel- en fietsafstand.

3. Luxueuze binnen- en buitenruimte
Met honderd procent privacy en als hoogtepunt de buitenkeuken met terrassen bij het verwarmde zwembad. Binnen- en buitenleven zijn het hele jaar door een groot genot.

4. Optimaal verduurzaamd
Met 40 zonnepanelen, overal HR-glas, warmtepomp voor het buitenzwembad, vloerverwarming, robuuste isolatie van daken, vloeren en muren.

5. Tot in de puntjes afgewerkt
De afwerking en uitrusting zijn van bijzonder hoge kwaliteit, met de mooiste materialen en actuele technologie.

6. Centrale locatie
Dorps wonen en toch op makkelijke afstand van Helmond, Eindhoven en snelwegverbindingen.


INDELING
De luxe en getransformeerde villa is compleet sleutelklaar en biedt tegelijk mogelijkheden voor personalisatie.


BEGANE GROND

De entree is verfijnd met hout en bronzen bekleding van de voordeur. Aan de ruime ontvangsthal liggen het gastentoilet en de ruime garderobekast. De vernieuwde meterkast is verwerkt in een technische ruimte waar ook de AquaStar waterontharder is geïnstalleerd.

In de riante leefruimte met geslepen en gezoete Jura marmeren tegels lopen diverse functies naadloos in elkaar over.

De open keuken heeft twee Miele koelkasten, veel bergruimte en een kookboekenkast. Centraal staat het grootse eiland met bar, Quooker, Miele wijnkoeling, Miele vaatwasser en vierpits Bora gasfornuis met geïntegreerde afzuiging. Het fraaie werkblad is van Chinees marmer in warme tinten. In de wand zijn de twee ovens uit de Miele Professional-lijn ingebouwd.

De fraaie houten wand, die doorloopt in de hal, heeft ook een akoestische functie, dankzij het dempende vilt dat erin is verwerkt. Ook bijzonder: veel verlichting is dimbaar én gaat automatisch aan zodra iemand de zone betreedt.

Bij de tweezijdige gashaard is alle ruimte voor een ruime eethoek – met uitzicht op de tuin, plus een werkplek en leeshoek met maatwerk-boekenkast aan de voorzijde.


De dubbele taatsdeuren voeren naar de lichte en knusse tv- en zitkamer met Sennheiser surround AV-systeem en maatwerkkasten. Eveneens met fraai zicht op de tuin is de extra zitkamer, die ook fijn is als bibliotheek of werkkamer.


WIJNKELDER

De trap naar de wijkelder is bereikbaar via de proviandruimte/pantry naast de keuken. De wijnkelder heeft automatische sfeerverlichting en een constant klimaat.


NIEUWE AANBOUW MET VELE MOGELIJKHEDEN

Voorbij de luxe keuken is een riante aanbouw gerealiseerd met eigen ingang. Ook hier staat comfort centraal.
Bij de entree is een ruime garderobekamer. In de bijkeuken is plaats voor een extra vriezer en volop bergruimte voor voorraad en keukenspullen. Verder is er de waskeuken met doorgang naar de dubbele garage. De wasapparatuur in de hoogglans witte kast is op ergonomische hoogte. Ernaast is een extra kamer met eigen airco en toegang tot de inpandige garage. Hier zijn al voorbereidingen getroffen voor een extra badkamer wat betreft water en afvoer.
In de aanbouw kan eenvoudig een extra suite of zelfs appartement worden gecreëerd: een zitkamer, slaap- of werkkamer met eigen kleedkamer en badkamer en entree.


EERSTE VERDIEPING
De trap met verlichting en glazen balustrade komt uit op de overloop met daaraan een huishoud- en linnenkast, de ouderlijke suite, zit- en slaapkamers 2, 3 en 4 en badkamer 2. Alle slaapkamers hebben eigen airco. De gehele etage heeft hoogwaardige gelijmde pvc-vloeren zonder contactgeluid.

De ouderlijke suite is uiterst riant. De grote slaapkamer kijkt uit over de tuin. De luxe garderobekamer, die enkele meters doorloopt achter de slaapkamer, heeft veel maatwerkkasten en daglicht. De eigen badkamer is bijzonder fraai, met groot wastafelmeubel met twee wasbakken, grote spiegel en kasten. Blikvanger is het exclusieve Indiase, boekgezette marmer in prachtige natuurtinten; achter het vrijstaand ligbad, rond het zwevend toilet en in de ruime inloopdouche met regen- en handdouche.

Ook slaapkamer 2 is een suite, met slaapkamer, zit- of gamekamer en inloopgarderobe met daglichtkoepel.
Slaapkamers 3 en 4 hebben alle ruimte voor een groot bed en een (huis)werkplek.

Badkamer 2 is compleet vernieuwd en uitgerust met zwevend toilet, wastafelmeubel met twee natuurstenen kommen en inloopdouche met regendouche. Van deze badkamer maken de drie ruime slaapkamers gebruik.


TWEE BERGZOLDERS

Bergzolder 1 is toegankelijk vanuit slaapkamer 4 en is voor ruim de helft op stahoogte onder het lessenaardak.
Bergzolder 2 heeft eveneens een plafondluik en vlizotrap in slaapkamer 1 en eveneens voor ruim de helft op stahoogte onder het lessenaardak. Hier is de cv-combiketel (Nefit HR, 2014) geïnstalleerd; waardoor beide badkamers snelle warmwaterafgifte hebben.

DUBBELE INPANDIGE GARAGE

De lange oprit naar de garage heeft een autolader en plaats voor drie auto’s. Vooraan rechts kunnen nog eens twee auto’s parkeren. In de dubbele garage zelf, met brede, automatische deur, is eveneens plaats voor twee auto’s.


TUIN EN BUITENRUIMTE

De tuin is aangelegd naar ontwerp van Frank Stegers voor het ultieme buitenleven, met gazon, glooiingen en tal van perken met overal druppelberegening. De oude notenboom zorgt voor schaduw, terwijl hagen rondom optimale privacy garanderen.

Tussen hagen en hek is een smal pad voor onderhoud en de hovenier kan achterom via de brede poort tussen voor- en achtertuin. De afsluitbare poort aan de zijkant komt direct uit in het gemeentelijk wandel- en speelbos.

De overdekte buitenkeuken met warmtelampen, houtgestookte pizzaoven en dubbele braaimaster ligt naast het fijne eet- en borrelterras. Daar zijn verschillende slangen aangelegd voor beregening van plantenpotten. Bij het met de luchtwarmtepomp verwarmde buitenzwembad met isolatiedek is het riante loungeterras met pergola en uitschuifbare zonwering.

De wifi-versterker, zwembadinstallatie en de Rain Bird beregeningscomputer zijn geïnstalleerd in de aparte technische ruimte.


LOCATIE EN UITZICHT

De villa ligt aan het einde van een rustige cul-de-sac met louter bestemmingsverkeer en toch vlak bij de dorpskern. Aan de voorzijde kijkt de villa uit op de voortuin en het ronde pleintje, terwijl achter de privacy optimaal en het uitzicht volledig groen zijn. Naast de tuin, direct bereikbaar via de afsluitbare poort, ligt het gemeentelijk wandel- en speelbos.


HELMOND - STIPHOUT EN OMGEVING

Het voormalige dorp Stiphout is tegenwoordig een stadsdeel van Helmond, maar heeft het knusse karakter zeer zeker behouden. Het is echt een dorp bij de stad, met alle voorzieningen in huis.

Ook vlakbij zijn natuurgebied de Stiphoutse Bossen, stadspark De Warande en diverse mooie Brabantse bossen, om lekker te wandelen, fietsen, mountainbiken, paardrijden en anderszins te recreëren. Zo is het binnendoor bijzonder fraai fietsen via Gerwen en Nuenen. Het snelfietspad Helmond-Eindhoven is bijna gereed.
Asking price € 2.000.000 k.k. Bekijk woning
Raadhuisstraat 6
Roggel Raadhuisstraat 6
Roggel

Raadhuisstraat 6

VOOR EEN SNELLE EERSTE IMPRESSIE, BEKIJK DE VIDEO VAN CATO TV!

Het Burgemeestershuys uit 1877 is daadwerkelijk destijds als burgemeesterswoning gebouwd. Daarna is het nog een gecombineerde woning-juwelierszaak geweest en een woning met praktijkruimte.

De huidige eigenaresse neemt met pijn in het hart afscheid van deze villa om wat kleiner te wonen: “We kochten het huis in 1973 en de kinderen zijn hier geboren. We hebben vele veranderingen doorgevoerd in de loop van de tijd en de gehele villa compleet naar onze eigen smaak en stijl gemaakt.” Bovendien zijn er allerlei antieke elementen en details toegevoegd, in stijlvolle, bijpassende klasse.

Deze grootse woning heeft jarenlang privé en zakelijk gecombineerd; er was vroeger een juwelierszaak gevestigd en de huidige eigenaresse had meteen rechts bij de entree, vroeger haar wachtkamer met praktijkruimte. Ook is de villa lang benut als stijlvol vakantiehuis voor circa 12 personen. Dankzij de vele kamers zijn er mogelijkheden te over; wonen en werken aan huis, voor een groot en/of samengesteld gezin.


5 KERNKWALITEITEN VAN DEZE VOORMALIGE BURGEMEESTERSWONING MET 6 SLAAPKAMERS, 4 BADKAMERS EN MAGNIFIEK AANGELEGDE TUIN

1. Wonen in geschiedenis
Deze bijzondere villa-woning uit 1877 heeft nog vele stijlkenmerken en antieke details, doch het geheel is uitgevoerd met eigentijdse, actuele luxe en comfort.

2. Luxe in stijl
Ideaal voor de combinatie wonen en/of werken alsmede voor groot gezin met meerdere kinderen.

3. Rust en ruimte
Om te ontspannen, binnen en buiten in de wellnessruimte met sauna en hottub, ook om van de kunst van het goede leven te genieten.

4. Groene privacy
De prachtig aangelegde en volwassen tuin met weelderige begroeiing biedt 100 % privacy, heeft diverse antieke waterornamenten, een jeu-de-boulesbaan en diverse terrassen.

5. Ligging
In de voornaamste straat van Roggel, op loopafstand van de de markt met dagelijkse voorzieningen, en centraal in de driehoek Weert-Roermond-Venlo; ook op makkelijke afstand van Helmond, Eindhoven en Maastricht.


KENMERKEN

Bouwjaar: 1877, in 2017/2018 gemoderniseerd 
Perceeloppervlakte: 900 m²
Woonoppervlakte villa: circa 335 m²
Woonoppervlakte bijgebouw: circa 15 m²
Totale oppervlakte: circa 370 m²
Inhoud villa: circa 1.290 m³
Inhoud bijgebouw: circa 60 m³
Totale inhoud (conform meetcertificaat): circa 1.350 m³


BEGANE GROND WOONVLEUGEL

De sfeervolle ontvangsthal met meterkast maakt direct indruk dankzij de originele tegelvloer, de sierlijke architraven rond de originele deuren en de fraaie houten trap naar de etages. In bijpassende stijl is een open garderoberuimte gerealiseerd. Onder het grote raam dat uitkijkt op de Raadhuisstraat is een omkaste verwarmingsradiator.

Links in de hal, zijn de dubbele deuren naar de lichte en-suite woonkamer met diverse grote ramen en Franse eikenvloer. Onder de ramen zijn ook hier de radiatoren aan het zicht onttrokken door maatwerk omkastingen. Achter de dubbele deuren in het voorste gedeelte is nu een inbouwkast, waar voorheen de doorgang naar de tuingerichte eetkamer was. In het tweede gedeelte met open houthaard, bieden openslaande Franse deuren met louvreluiken zicht op de zijtuin en de jeu-de-boulesbaan. In de hoek is de ruimtesparende schuifdeur naar de keuken.

Boven de deur naar de eetkamer in de ontvangsthal, is origineel glas-in-lood behouden gebleven. In de tuingerichte eetkamer met vloerverwarming bieden vier kamerhoge ramen prachtig uitzicht op terras en groen. De voormalige doorgang naar de woonkamer vormt nu één grote kast, die aan de ene kant de woonkamer en aan de andere kant de eetkamer ten dienste staat.

De fraaie olijfgroene deuren zijn afkomstig van het bisschoppelijk paleis in Roermond. Aan de twee tafels is plaats voor zeker tien mensen; de ene tafel is origineel design uit 1920, de andere de Italiaanse replica ervan. In de hoek van de eetkamer is een apart portaal met toilettafel, bij het separate zwevend toilet met fonteintje.

Naast de eetkamer is de keuken met open doorgang. Deze keuken is met diverse antieke materialen opnieuw gerealiseerd. De kasten onder de granieten werkbladen zijn afgewerkt met historisch eikenhout, waarachter onder meer de vaatwasser zich bevindt. Bij de antieke granieten spoelbak is in hetzelfde materiaal een achtergrond gemaakt, waarin de strakke kraan is geïntegreerd. De antieke Franse deuren, met dubbel glas en originele louvreluiken, zorgen voor veel licht en zicht. Ernaast prijkt de fraai rvs-Smeg met 6 gaspitten (waaronder een wokbrander) en drie (warmhoud)ovens, rvs-achterwand en erboven strakke rvs-afzuiging met spots.

Bij eetkamer en keuken is de brede, open doorgang naar de lichte tuinkamer met vloerverwarming. Hier is de ruimte helemaal opengewerkt in de hoogte, zodat de antieke balkconstructie in de nok zichtbaar is. Fraai detail: de oorspronkelijke lage doorgang naar de zolder is nu afgezet met een antiek deurtje. Ook bijzonder: de vloer van Bourgondische Dallen is afkomstig uit een hospitaal in Parijs. In de zijgevel tegenover de schuifpui is een breed raam gemaakt dat fraai uitkijkt over de zijtuin met jeu-de-boulesbaan.

De brede schuifpui in deze tuinkamer geeft direct zicht op en toegang tot het eerste terras, zodat binnen- en buitenleven naadloos in elkaar overvloeien. De tuinkamer heeft ook nog een originele ‘achterdeur’; voorheen van het buitentoilet. Het raampje is ook bewaard gebleven. Dit deel is een gang achter de open gashaard met zandstenen schouw geworden, met bergruimte en cv-combi-ketel in de kast.


BEGANE GROND SLAAPVLEUGEL

Rechts van de ontvangsthal is de suite met de huidige slaapkamer 1 en badkamer 1. Deze suite heeft nog een extra eigen voordeur; destijds had de eigenaresse dit gedeelte, dat voorheen een juwelierszaak was, in gebruik als haar praktijkruimte. Voor deur en ramen hangen aan de buitenzijde nog authentieke houten rolluiken.

Achter de grote en lichte slaapkamer is badkamer 1, waar vroeger de opkamer gesitueerd was. Achter de praktische en ruimtesparende schuifdeur is nu een lichte badkamer met origineel dubbel raam met houten rolluik, inloopdouche met vloergoot, zwevend toilet en design wastafelmeubel.


EERSTE VERDIEPING

De originele houten trap in de ontvangsthal voert naar de lichte overloop 1 met balustrade. De vloer is voorzien van gerestaureerd grenen dakbeschot. Het dubbele openslaande raam kijkt uit over de achtertuin.

Slaapkamer 2 over de volle diepte van de woning, heeft brede vensterbanken en omkasting bij de radiatoren. Door de inbouwkasten aan weerszijden van het raam in de voorgevel, ontstaat een fraaie nis. Deze kamer heeft via de schuifdeur, een eigen badkamer 2 met douchecabine, zwevend toilet en wastafelmeubel.

Slaapkamer 3 heeft eveneens een inbouwkast en grote raampartijen met zicht op de straat. In slaapkamer 4 is, naast de diepe muurkast onder de trapopgang, de toegang tot de technische ruimte gemaakt met een afsluitbare deur en vaste trap. In deze technische ruimte (op de 2e verdieping) zijn de originele muren en balkenconstructie goed te zien. Er is volop bergruimte in de schappen. Ook de cv-combi-ketel (Nefit HR 2018), de boiler voor alle badkamers en de aansluitingen wasapparatuur zijn hier geïnstalleerd.

Eveneens over de volle diepte van de woning is er een fraaie en grote slaapkamer 5 met open designtrap naar de hoger gelegen entresol. Deze riante kamer kijkt fraai uit over de zijtuin en de Raadhuisstraat, door de openslaande Franse deuren bij het stalen Frans balkon in de zijgevel.

In de muur naast de loopdeur van slaapkamer 5 zijn voorbereidingen getroffen voor een extra 5e badkamer; de aansluitingen wateraanvoer en afvoer zijn reeds aanwezig. In de kamer zelf zijn de gemetselde muren fraai zichtbaar. De entresol vormt een mooie vide met balustrade bovenin de kamer. Hier is de doorgang naar de tuinkamer die met het middeleeuwse deurtje is afgesloten.

In de lange gang met strakke up- en downlighters op de muren is rechts de hoek om tegenover de slaapkamers een apart toilet. Ernaast is badkamer 3 met handdoekradiator, dubbel wastafelmeubel, inloopdouche met regendouche en mechanische afzuiging.


TWEEDE VERDIEPING

Op overloop 1 is ook de deur naar overloop 2 met de trapopgang naar de tweede etage waar de prachtige slaapkamer en suite 6 is. Beneden op overloop 2 is er garderoberuimte met raam op de achtertuin en de vaste houten trap naar boven.

In de zichtbaar gehouden houten dakconstructie, zijn in de dakisolatie twee grote Velux-dakramen aangebracht aan de achterzijde. Eronder staat een vrijstaand design-ligbad. Ook het originele metselwerk is in het zicht gelaten.

In de muur bij de trap is naast de muurkast de toegang tot de luxe badkamer 4. Deze is voorzien van een dubbel wastafelmeubel, zwevend toilet en mechanische afzuiging.


WELLNESS-BIJGEBOUW

De voormalige berging is omgetoverd tot privé wellness met 100% privacy. Deze authentieke schuur met houten sierbekleding op de gevel en raam onder de dakpunt, is van binnen compleet gerenoveerd en voorzien van een lichte tegelvloer, strak stucwerk en plafondspots. Er is een kleedkamer met design wastafel en kledinghaken gecombineerd met de 2-4-persoons sauna met elektrische kachel. Naast de sauna staat een fraaie houten dompelton met trapje. Deze Blumenberg houten dompelton oogt als een wijnvat, is afgewerkt met hygiënische lak en kan naar believen met warm of koud water worden gevuld.

Dat geldt ook voor de Weltevree Dutchtub Original hottub die buiten staat. Dit olijfgroene, houtgestookte ronde bad is geïnstalleerd op het relaxterras tussen de metershoge taxushagen, in alle privacy en naast de groene design-buitendouche met vloergoot. De hottub heeft een hout-gestookte spiraalverwarmer met bijpassende wokpan en een dek voor snellere opwarming als ook voor de winter. Bij de Dutchtub is ruimte voor twee ligstoelen, om tussendoor in badjas te relaxen.


TUIN MET TERRASSEN EN JEU-DE-BOULESBAAN

In de fraaie en weelderige buitenruimte is de Franse château-stijl consequent doorgevoerd. Direct bij de tuingerichte eetkamer en tuinkamer is een groot lounge- en eetterras, onder de volwassen kronkelhazelaar en
omgeven door perken met diverse beplanting, zoals lavendel, buxus en klimrozen. Onder de grote kronkel-hazelaar is op de klinkerbestrating ruim plaats voor een buitenkeuken. Op de muur van het wellness-bijgebouw is een antiek waterornament. Naast dit gebouw is de achterom, via de afsluitbare, hoge houten poort naar de Maassenstraat.

Om de hoek, achter de tuinkamer, is een fraai en riant eetterras. De gevel is bekleed met onder meer wijnranken, klimrozen, een antieke lantaarn en wederom een antiek waterornament. Het terras biedt alle plaats om met groot gezelschap buiten te eten. Het uitzicht naar het grote gazon wordt omgeven door de zelf geplante blauweregen die sinds 1973 al tientallen jaren rond de pergola van antieke houten balken groeit. Het grote gazon met sierlantaarn is volledig omgeven door een ruime diversiteit aan beplanting. Dit heerlijke speel- en zonneveld heeft daardoor optimale privacy.

Het gazon aan de achterzijde van de woning loopt door om de hoek naar de zijtuin. Onder het tuinkamerraam is een beschut zitje gemaakt. Omgeven door perken en volwassen begroeiing is hier bovendien een authentieke jeu-de-boulesbaan met zitbankje aangelegd. Erachter staat een statige walnotenboom, die is geplant in 1973.

De tuin met onder meer rozen en klimjasmijn is hier aan de straatzijde afgesloten met hoge taxus en de hoge stalen poort in drie delen met sierspijlen tussen twee gemetselde pilaren; ook hier weer optimale privacy.

Voorbij de poort aan de Raadhuisstraat is brede sierbestrating aangelegd. Er kan een extra terras worden gemaakt én er kunnen ook één tot twee auto’s achter elkaar parkeren op eigen, afgesloten terrein. Aan het oog onttrokken, is er achterin de tuin nog een schuurtje met schappen ten behoeve van opslag, tuingereedschap, fietsenstalling et cetera.


LOCATIE EN UITZICHT

Deze woning ligt in het midden-Limburgse Roggel. Het kerkdorp biedt alle benodigde voorzieningen. De ligging is bijzonder centraal. Roggel ligt in de driehoek Weert-Roermond-Venlo. Snelweg A2 is makkelijk bereikbaar op circa 9 km en daarmee een snelle verbinding naar Eindhoven en Maastricht en verder.

Het uitzicht van dit unieke pand, is overal groen en fraai. Opzij en achter gaan alle blikken naar de weelderige en omheinde tuin met diverse terrassen, wellness en jeu-de-boulesbaan, en optimale privacy. Aan de voorzijde is goed te zien dat de Raadhuisstraat vroeger dé notabelenstraat van Roggel was, pal bij de markt en de kerk. Veel voorname huizen/gevels zijn behouden gebleven, zoals van het postkantoor (links), het raadhuis (aan de overkant van de straat) en de voormalige veldwachterswoning (links).


ROGGEL EN OMGEVING

Roggel is één van de 16 woonkernen van de gemeente Leudal, waarvan het naburige Heythuysen het centrum vormt. Qua oppervlakte is het de grootste gemeente van Limburg. Roggel werd voor het eerst vermeld in 1230. In 1679 kwam het in bezit van de proosten van de Abdij Keizerbosch als zelfstandige heerlijkheid. Het huidige dorpskarakter ontstond vooral in de 19e eeuw en na de Tweede Wereld oorlog werden woonwijken bijgebouwd. Het dorp kent twee rijksmonumenten. Dat zijn de Sint-Petruskerk (deels 15e eeuw) op 90 m en de Sint Petrus beltmolen uit 1901 op circa 2 km, net buiten het dorp. Roggel wordt omgeven door landerijen en natuur, zoals bijvoorbeeld natuurgebied Leudal (bezoekerscentrum: 2,2 km) met zijn kenmerkende beekdalen. Ook Nationaal Park De Groote Peel, op de grens van Noord-Brabant met Limburg, ligt op nog geen 15 km.

VOOR DE COMPLETE VERKOOPINFORMATIE, DOWNLOAD DE UITGEBREIDE DOCUMENTATIE MET PLATTEGRONDEN!!
Asking price € 750.000 k.k. Bekijk woning

Our services

services card 800x1200

We are your estate agent for the sale, purchase and rental of luxury villas and apartments. Together with the Cato Team, our aim is to look after your best interests in the sale, purchase or rental of luxury villas and apartments. Both in existing construction and new construction. We are also specialised in monuments and historical buildings.
 
Cato Makelaars is a member of NVM, Luxe Vastgoed International, Nationale Monumenten Organisatie and VastgoedCert. Thanks to these collaborations, we have an extensive network in the real estate market. If you want to sell, buy or rent, you have come to the right place.

cta home visual-lg

Silent sales

Discover the elite housing market in full discretion, within a 35 km radius in and around Brainport Eindhoven and gain access to our luxury homes in the 'silent sales', where privacy is leading.

Sale 9.8
Purchase 9.8

What our clients say about us:

Expertise 9
Price quality 8
Local market knowledge 9
Service and guidance 9

Prima communicatie en een persoonlijke benadering. Makelaar heeft veel ervaring in deze prijsklasse. Daarnaast heeft ze een formidabel team achter zich staan ! Ook voor de internationale markt kunnen we haar aanbevelen. Al met al een professionele benadering met duidelijke afspraken. Een huis verkopen is een grote stap in je leven en deze makelaar heeft ons daar heel goed in begeleid.

Koudenhovenseweg Noord 1, Eindhoven - 02/04/2024 - Sale
Expertise 10
Price quality 9
Local market knowledge 10
Service and guidance 10

Top makelaar die er alles aan doet om je huis zo goed mogelijk te verkopen. Altijd een kort lijntje en ze geeft je ook echt het gevoel dat je altijd kan bellen voor vragen of iets anders, zelfs in het weekend en 's avonds. Een makelaar die weet waar ze het over heeft. Heel blij geweest met Helmie!

Groeskuilen 153, Gemert - 25/03/2024 - Sale
Expertise 9
Price quality 9
Local market knowledge 9
Service and guidance 10

Mevrouw Kanters heeft ons deskundig en persoonlijk zeer goed begeleid. Haar aanpak was op maat gesneden. Het heeft geleid tot de verkoop van het ouderlijk huis. We zijn als erfgenamen erg tevreden.

Obrechtlaan 6, Son en Breugel - 12/03/2024 - Sale
Expertise 10
Price quality 10
Local market knowledge 10
Service and guidance 10

Een topmakelaar, staat 24/7 klaar en is 200% betrokken en bezig om het optimale resultaat te behalen voor de verkoper.

Koekoeklaan 5, Lieshout - 06/01/2024 - Sale
Expertise 10
Price quality 9
Local market knowledge 9
Service and guidance 10

Goed contact via mail, site en GSM Kundig en TO the point 👍 Aanpak prima zowel qua presentatie op site als bij bezichtigen

Hoogstraat 316, Eindhoven - 18/08/2023 - Sale