visuals videos visual-lg

Cato makelaars

Cato TV 

Behelp 2 A
Heusden Behelp 2 A
Heusden

Behelp 2 A

VOOR EEN SNELLE EERSTE IMPRESSIE, BEKIJK DE VIDEO VAN CATO TV!

Eigenlijk verdient deze grote woonboerderij op dit gigantische perceel het predikaat ‘landgoed’. Het gehele complex heeft een (dubbele) woonbestemming.

In 2010-2011 werd deze circa 36 meter lange Brabantse langgevelboerderij - ouderlijke woning van de vrouw des huizes - op enkele muren na, geheel nieuw opgetrokken inclusief de fundering. En met behoud van de indeling, originele materialen, deur- en raamvormen en metseltechnieken, zoals de fraaie muizentand in de gevels laten zien. Daarvoor hebben echte ambachtslieden, de originele materialen gebruikt van ook een andere authentieke boerderij. Wel zijn glazen puien en Velux dakramen toegepast, strak geïntegreerd in de nieuw aangelegde rietdekking, die boven overal voor extra daglicht en zicht op ooghoogte zorgen. Alle deuren en (stal)ramen hebben de originele formaten en functies.

Het ontwerp en de bouw gebeurde in samenspraak met het Brabants Landschap, ter behoud van alle originele stijl- en landschapselementen. Interieur en indeling zijn onder leiding van BNI-interieur-architecte Doret Schulkes tot stand gekomen. De gehele langgevelboerderij is voorbereid op dubbele bewoning, met dubbele scheidingsdeuren, separate cv-ketels en stofzuigsystemen.

Bijgebouw 1 is geheel gerenoveerd, bijgebouw 2 is nieuw opgetrokken. Het geheel is jarenlang geëxploiteerd als de zeer luxueuze en goed bekendstaande B&B Leendershoeve met vier suites aan de linkerzijde van de boerderij.

Wat zullen de eigenaren gaan missen? “Zeker wel de zonsondergangen vanaf het terras hier; iedere dag zo ontzettend mooi en elke avond een andere ‘schilder’.


DUURZAAMHEID

De woonboerderij beschikt over een energielabel A (tot en met 06-07-2032). De 48 hoog rendement zonnepanelen op het bijgebouw (dubbele garage) zorgen voor het nagenoeg het totale elektriciteitsverbruik.

Tijdens de bouw is het gehele dak vernieuwd, inclusief de gebakken dakpannen en de rietdekking (die begin 2022 nog opnieuw is geschoren). Door het houten timmer-werk dakbeschot aan de binnenzijde, op de 14 cm dikke dakisolatie aan te brengen, konden de gordingen op de juiste (oog)hoogte worden aangebracht en blind weggewerkt voor de toegevoegde Velux-dakramen. In het leefgedeelte (woonkamer en leefkeuken) van het hoofdverblijf zijn akoestische plafonds toegepast.

Aan de vloeren is eveneens veel aandacht besteed. Op de eikenhouten plafonds in het gastenverblijf c.q woning 2 liggen op de vloeren met erboven dubbele isolatie, weer planken en daarop weer de vloerbedekking.

Alle leidingen, aan- en afvoeren zijn toegankelijk wegge-werkt achter de afsluitbare luiken in de dakschuinte in de achtergevel.

Zowel op de begane grond in de woonkamer als ook op de verdieping zijn het hoofdverblijf en het gastenverblijf, gescheiden door twee afsluitbare en geluidwerende deuren.


5 KERNKWALTEITEN VAN DIT BIJZONDERE DOMEIN, IN HET BUITENGEBIED VAN ASTEN-HEUSDEN

1. Energielabel A - zonder variabele elektrakosten
De boerderij en de bijgebouwen zijn in 2011 geheel opnieuw opgetrokken en voorzien van een optimaal isolatiepakket. Eind 2019 zijn er 48 HR-zonnepanelen gelegd op het bijgebouw met zo’n 16,8 MWh opbrengst per jaar, waardoor er geen variabele elektrakosten zijn.

2. Ruimte, ruimte, ruimte
Ensemble van grote omvang, zowel buiten op het immense perceel van meer dan 1.7 hectare als binnen in de 36 meter langgevelboerderij met een inhoud van zo’n 1.650 m³ en circa 450 m² woonoppervlakte, geheel in combinatie met twee riante bijgebouwen en panoramisch uitzicht over de weilanden met bosschage.

3. Mogelijkheden te over
Gebouwd met de beste authentieke bouwmaterialen in samenwerking met Brabants Landschap en interieur-architecte Doret Schulkes; bijzonder geschikt voor dubbele bewoning voor inwonende familieleden of anderszins, maar ook voor B&B of het houden van bijen, kippen en geiten houden, voor paarden- en autoliefhebbers.

4. Vrijheid en privacy
Buitengewoon fantastisch en vrij wonen in een vriendelijk buurtschap met optimale privacy en met riant gevoel van ruimte en rust.

5. Locatie
Aan de dorpsrand gelegen, landelijk en groen wonen in de Brabantse Peel en toch op korte afstand van de doorgaande weg A67 en N279 naar Helmond en Roermond; op circa 25 autominuten van Eindhoven en op fietsafstand van dagelijkse voorzieningen en (basis)scholen.


HOOFDVERBLIJF BEGANE GROND - WOONGEDEELTE

Tussen de hoge beukenhagen rond de voortuin ligt een looppad dat naar de voordeur leidt. Daarachter is de ruime, lichte ontvangsthal met de meterkast en de cv-ruimte ten behoeve van het hoofdverblijf.

Vanuit de ontvangsthal voeren dubbele, zwartstalen deuren naar de riante woonkamer met akoestisch plafond en eikenhouten balken. De fraaie plavuizenvloer is overal dorpelloos doorgelegd. Zowel voor- als achtergevel hebben meerdere grote ramen, dus daglicht komt van twee zijdes. Voorbij de gashaard loopt de living door naar de brede op maat gemaakte kastenwand waar de vide fraai zicht geeft op de beide woonlagen, de zwevende overloop-brug met glazen balustrade en het vakwerk-metselwerk.

In de semi-professionele leefkeuken staat een immens kook-eiland annex eetbar centraal met erboven de vlakke rvs-afzuiging en opzij de doorkijk tunnel-gashaard naar de riante eetkamer. In het composiet-werkblad zijn de 1.5 rvs-spoelbak met Quookerkraan en de Miele inductieplaat met vier zones en aparte wokbrander op gas geïntegreerd. De strakke kastenwand achter het eiland is voorzien van een Miele combi-oven, Miele stoomoven, vele lades, extra grote Miele vaatwasser, grote Miele koelkast met groente- en fruitzone en een extra composiet werkblad.

Zowel de woonkamer als de keuken zijn uitgevoerd met akoestische stucwerk plafonds in combinatie met eiken houten constructiebalken. De plafondafwerking van de overige ruimtes in de boerderij is voorzien van eiken houten balken plafonds.

Direct achter de keuken is de bij- en waskeuken met achterdeur naar de tuin met terrassen. Naast de brede kastenwand met aansluitingen voor de wasapparatuur is een uitstortgootsteen. Achterin is de technische ruimte met de cv-combi ketel Nefit HR ten behoeve van gastenverblijf.

Aansluitend aan de leefkeuken is er via twee doorgangen de bijzonder lichte en sfeervolle eetkamer bereikbaar. In de voorgevel is een dubbel kamerhoog raam; in de achtergevel is er prachtig en panoramisch uitzicht via de glazen pui met deur naar het achtergelegen perceel en de volwassen tuin, alle seizoenen zeldzaam mooi!!

De eetkamer is meer dan riant en biedt ruim plaats aan een bijvoorbeeld een fraaie eettafel van meer dan vijf meter voor zeker 10 couverts. In de hoek is de dubbele, afsluitbare deur naar voorheen de B&B.


HOOFDVERBLIJF BEGANE GROND - WERKGEDEELTE

Rechts in de ontvangsthal is de deur naar de werkkamer met opkamer over de volle diepte van de boerderij. Deze kamer met verhoogd gedeelte is nu in gebruik als kantoor, met grote raampartijen in de voor- en zijgevel voor veel daglicht. Rond het raam in de voorgevel is op maat, een fraaie kastenwand met vensterbank-nis gemaakt.

Deze werkkamer geeft ook toegang tot de naastgelegen open study-ruimte die momenteel wordt gebruikt als fitnessruimte. Naast een boekenwand wordt deze kamer gekenmerkt door een authentieke, grote schouwpartij met daarin een originele, gietijzeren tegelkachel – hier was vroeger de keuken - en een van nature geluiddempend balkenplafond.

In de hoek zijn twee deuren; één naar het opgaande trapje naar de opkamer in de werkkamer en één naar het luik met neergaande trap naar de kelder met koekoek, aansluitpunt stofzuigsysteem, gedeelde unit vloerverwarming en volop bergruimte.

Vanuit de study is, over de volle diepte van de boerderij een corridor richting de ontvangsthal. Hier is de vaste dichte trap naar de etage en ernaast het separate toilet met fontein en raampje.


HOOFDVERBLIJF EERSTE VERDIEPING

Ook op de verdieping is het hoofdverblijf en het gastenverblijf door twee afsluitbare en geluidwerende deuren van elkaar gescheiden.

Voorbij deze deuren is de prachtige vide met zwevende overloop-brug met glazen balustrade en aan weerszijden een dakraam voor optimaal daglicht. Hier zijn de fraaie bouwmaterialen en de constructie van de boerderij goed zichtbaar.

De vide is weer afgesloten met een deur. Die opent naar de grote en lichte slaap-/hobbykamer 5 met drie Velux dakramen. Bijzonder: in deze ruime slaapkamer is naast de deur een bijzonder glas-in-loodraam uit 1954 te zien.

De volgende deur voert naar een compacte overloop bij de trap naar de begane grond. Voorbij de grote huishoud- en linnenkast met aansluiting stofzuigsysteem, is de ouderlijke suite, die gerust riant mag worden genoemd, bestaande uit ouderslaapkamer 6, badkamer 5 en een garderobekamer met Velux dakraam.

De luxueuze en lichte badkamer 5 heeft volop kastruimte, twee wastafels met werkblad en wandmeubel, een grote inloop-douche met regendouche en deels matglazen wandpaneel, een handdoekradiator, een afgescheiden, zwevend toilet, aan weerszijden een Velux dakraam en evenwijdig aan de ambachtelijk gemetselde schoorsteenmantel, het semi-vrijstaande design-ligbad.

Deze slaapkamer 6 in de ouderlijke suite is toegankelijk via de blinde schuifdeur in de eigen badkamer. De Velux dakramen aan weerszijden zijn weer voorzien van insectenhorren en verduisterende raambekleding voor ongestoorde nachtrust.

In de dakschuinte in de voorgevel zijn over de gehele verdieping op maat ladekasten gemaakt. De bovenetage van het hoofdverblijf en het gastenverblijf samen tellen maar liefst 104 softclose lades voor bijzonder veel bergruimte.

Alle ruimtes zijn bovendien afgewerkt met houten balken plafonds en fraai boeren-stucwerk, dat past bij de landelijke uitstraling van het geheel.


GASTENVERBLIJF BEGANE GROND

Het linker gedeelte van de woonboerderij is voorheen een goed lopende B&B geweest. Via de linker oprit met metalen poort is er via de achtertuin en terras met pergola een 2e entreepartij met eigen achterdeur die uitkomt in de verblijfsruimte annex keuken met natuurlijk eikenhouten plafond en tegelvloer in houtlook. Er is een acht-persoons eethoek en onder de vaste trap is een kitchenette op maat gemaakt met spoelbak en koelkast.

Ernaast ligt de grote slaapkamer 1 met eigen badkamer 1, die samen één (gasten)suite vormt. In de ruime slaapkamer, die uitkijkt over terras en achtertuin, is de oorspronkelijke eikenhouten balk te zien die in 1874 is gelegd en doorloopt in slaapkamer 2 aan de voorzijde. Badkamer 1 is voorzien van een inloopdouche met glazen deur, handdoekradiator, zwevend toilet en wastafel.

Eveneens bereikbaar vanuit de verblijfsruimte met keuken is slaapkamer 2, ook met eigen badkamer 2 met pocket-schuifdeur, automatische verlichting, inloopdouche met glazen deur, zwevend toilet, handdoekradiator en wastafel. Slaapkamer 2 kijkt uit op de hortensia’s en de beukenhaag in de voortuin.
.


GASTENVERBLIJF EERSTE VERDIEPING

De vaste trap vanuit de verblijfsruimte met kitchenette komt uit op de ruime, lichte overloop met Velux dakraam en maatwerk-ladekasten. Direct bij de trap is een grote en praktische huishoud- en linnenkast waar ook de opbergplaats is van de stofzuigerslang van het centrale stofzuigsysteem.

Rechts is de riante slaapkamer 3 met twee grote Velux dakramen met verduisterende raambekleding en insecten-horren. Deze kamer maakt gebruik van badkamer 3, net voorbij de trap op de overloop, met grote inloopdouche, wastafel, handdoekradiator, zwevend toilet en Velux dakraam.

Voorbij badkamer 4 op de overloop is de brandwerende deur naar de volgende overloop. Ook hier is volop daglicht, dankzij het Velux dakraam aan de voorzijde, boven de ladekasten.

Naast deze ruime overloop is de 4e riante gastensuite: slaapkamer 4 met eigen toegang tot badkamer 4. Ook deze slaapkamer is prachtig afgewerkt met eikenhout. Badkamer 4 heeft een grote inloopdouche, zwevend toilet en wastafel. Voorbij deze suite verder op de overloop is een dubbele, afsluitbare deur naar de verdieping van het hoofdverblijf.


BIJGEBOUW 1: DUBBELE GARAGE EN PARKEERGELEGENHEID

De voormalige schuur rechts op het perceel is volledig gerenoveerd tot dit ruime bijgebouw 1 met landelijke uitstraling. Er is een eigen cv-combi-ketel aanwezig als ook een eigen meterkast. Het geheel is optimaal geïsoleerd middels vloer- wand- en muurisolatie en er is vloerverwarming. Het heeft momenteel twee garages, een werkplaats/fietsenstalling, een toilet, een douche en inpandige buitenkeuken onder overdekt terras. De ruimtes zijn multifunctioneel en kunnen naar naar eigen wens worden verbouwd en benut als bijvoorbeeld (dubbele) paardenstal en/of poolhouse. Met eenvoudige ingrepen is in het bijgebouw tevens een volwaardige vakantie- of mantelzorgappartement te creëren. Ook het huidige gebruik als hobby- of oldtimergarage is natuurlijk mogelijk!

Aan de tuin- en terraszijde is een buitenkeuken annex bestraat en overdekt terras met raam, terrasverwarmer, verlichting en antieke (1813) granito gootsteen met pomp. De deur leidt naar de (fietsen-)berging/werkplaats met vloerverwarming en er is een vlizotrap naar de bergzolder over de volle lengte van het bijgebouw.

Beide garages liggen daarachter. De grootste garage, met automatische garagedeur en vintage gootsteen, ligt in het midden van het bijgebouw. In deze garage zijn al een separate douche en toilet gemaakt ten behoeve van multifunctioneel gebruik. Ook hier zijn de deuren in originele stijl en locatie behouden.


De tweede garage is nu in gebruik als fitnessruimte. Deze lichte ruimte heeft dubbele openslaande deuren naar het binnenterrein bij de poort, de achterdeur naar tuin en terras en twee stalramen die uitkijken over het grasland. In de kast is de apparatuur voor de beregeningsinstallatie gemaakt.

BIJGEBOUW 2: KANTOOR-/VERGADERRUIMTE EN CARPORT

De oorspronkelijke vrijstaande garage en fietsenstalling aan de linkerzijde van het perceel, is in 2015 getransformeerd tot dit ruime en multifunctionele bijgebouw met dezelfde, landelijke uitstraling. Bijgebouw 2 heeft nu een kantoor-/vergaderruimte en een grote carport van ongeveer 20 vierkante meter. Er zijn diverse wandcontactdozen voor het opladen van elektrische fietsen en auto’s. De openslaande garagedeuren zijn intact gebleven en kunnen desgewenst weer worden gebruikt voor het stallen van de auto.

In de zijgevel van de vergaderruimte, zijn een nieuwe toegangsdeur en de glazen schuifpui toegepast waar eerst toogramen zaten. In de gevel ertegenover zijn de originele stalramen behouden. De werkbank is nog origineel en afkomstig uit de voormalige Somerense lts.

LOCATIE EN UITZICHT

Locatie en uitzicht
De woonboerderij, in het buitengebied van Heusden, heeft honderd procent privacy en groen uitzicht rondom. In de directe omgeving zijn tal van woonboerderijen te vinden, evenals de kleine familiecamping De Peel en diverse agrarische bedrijven.

VOOR DE COMPLETE INFORMATIE, DOWNLOAD DE UITGEBREIDE VERKOOPDOCUMENTATIE MET PLATTEGRONDEN!
Vraagprijs € 2.100.000 k.k. Bekijk woning
Blekerij 52 A
Maastricht Blekerij 52 A
Maastricht

Blekerij 52 A

U BENT VAN HARTE WELKOM TIJDENS HET CATO OPEN HUIZEN WEEKEND OP ZATERDAG 04 MEI VAN 11.00 UUR TOT 13.00 UUR EN OP ZONDAG 05 MEI VAN 11.00 UUR TOT 13.00 UUR!!


IN 2021/2022 OPGELEVERD, INSTAPKLAAR EN DIRECT TE BEWONEN VILLA-APPARTEMENT OP DE BEGANE GROND MET TWEE EIGEN PARKEERPLAATSEN OP AFGESLOTEN TERREIN, AANGELEGDE PRIVÉTUIN OP HET WESTEN EN PANORAMISCH UITZICHT OVER DE MAAS MET HET GOUVERNEMENT.

De oorspronkelijke villa is aan de achterzijde uitgebreid met een actuele aanbouw, waardoor het appartement in totaal circa 223 vierkante meter leef- en genietruimte heeft. De historische waarde wordt gecompleteerd door actuele domotica ten behoeve van DALI lichtbesturing, comfort- en klimaatbeheersing als ook beveiliging.

Industrieel Joseph L’Hoëst liet de villa eind negentiende eeuw bouwen voor zijn gezin. Hij zette daarmee aan de Maasoever de toon voor de residentiële wijk Villapark-Sint Pieter. Na diverse bestemmingen – van wonen tot bedrijfsruimte – heeft de villa nu een metamorfose ondergaan die resulteert in drie state-of-the-art appartementen. Dit appartement op de begane grond heeft daarbij de originele grandeur en authentieke elementen behouden.

Dit kleinschalige wooncomplex met drie exclusieve appartementen (op iedere verdieping één) heeft geïsoleerde daken, gevels en vloeren en is deels voorzien van isolatieglas (aanbouw achterzijde). Om eventuele zomerwarmte buiten te houden hebben de ramen elektrische screens aan de voorzijde.

Veiligheid en privacy staan centraal. Er is een video verbinding bij de voordeur en er is een alarmsysteem. De afsluitbare poort van het parkeerterrein is op afstand te bedienen door de bewoners. Het binnenterrein van het complex zelf is voorzien van meerdere videocamera’s.


6 KERNKWALITEITEN VAN DIT RIANTE EN STIJLVOLLE APPARTEMENT IN KLEINSCHALIGE RIJKSMONUMENTALE WOONVILLA

1. Instapklaar en direct te bewonen
Met indrukwekkende plafonds met hoogtes van circa 4.60 meter en lichtinvallen die de historische setting benadrukken.

2. Centrale rust
De rustige bestemmingsweg aan de kalmerende Maasoever ligt op korte afstand van het bruisende stadscentrum; op circa 30 autominuten van Luik, Hasselt en Aken.

3. Luxueuze binnen- en buitenruimte
Mondaine living met panoramisch uitzicht, luxueuze leefkeuken met alle inbouwapparatuur, aansluitend eigen stadstuin van circa 100 m² en twee riante slaapkamer-suites met eigen, exclusieve badkamers.

4. Tot in de puntjes afgewerkt comfort
De afwerking en uitrusting zijn van bijzonder hoge kwaliteit, met de mooiste materialen en actuele domotica en technologie.

5. Historisch wonen
Deze negentiende-eeuwse villa is een Rijksmonument en in de residentie zijn tal van authentieke elementen behouden.

6. Genieten van het leven
Alleen, samen en met familie en vrienden heeft u alle ruimte voor luxe ontspanning.


KENMERKEN

Woonoppervlakte appartement: circa 223 m²
Oppervlakte externe bergruimte (in souterrain): circa 92 m²
Totale oppervlakte: circa 315 m²
Inhoud appartement (conform meetcertificaat): circa 1.310 m³
Servicekosten: circa € 400,- per maand


INDELING BEGANE GROND

U betreedt de villa via het hardstenen en gerestaureerde bordes met authentieke zuilen en dubbele voordeur. Aan de gemeenschappelijke ontvangsthal zijn vier technische kasten met meterkast, gasmeter, domotica- en vloerverwarmingssystemen gesitueerd. Bekabeling voor autoladers is reeds in de meterkasten aangelegd.

Achter de eigen voordeur rechts ligt de imposant hoge corridor met sierlijsten, Occhio led-wandarmaturen en het luxe gastentoilet met natuursteen en koperen accenten. Blikvanger is de warme led-kroonluchter Melt van designer Tom Dixon OBE (blijft achter indien gewenst).


STIJLVOLLE ZIT- EN WOONKAMER

Drie dubbele plafondhoge deuren voeren rechts naar de magnifieke zit- en eetkamer van maar liefst 65 vierkante meter. De twee matzwarte marmeren schouwen en de plafondlijsten zijn met aandacht minutieus gerestaureerd en gecombineerd met Panzeri Zero Round led-armaturen. De lichtinval en het uitzicht over de Maas, dankzij de grootse ramen en erker aan de voorzijde, zijn hier zeldzaam en fenomenaal. De eigen airco voor verwarming en koeling is voor onderhoud toegankelijk via de brandveilige luiken in het plafond van de corridor.


IMPOSANTE LEEFKEUKEN

In de riante Siematic keuken (2022) staat het immense kook- en ziteiland centraal. Het natuurstenen karakter combineert chic met hoogglans wit, matzwart en messing accenten, en met de Occhio Mito led-armaturen. De apparatuur is beslist eveneens hoogwaardig: een Bora inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging, Gaggenau wijnkoeling, Miele koelkast met aparte ladenvriezer, Miele vaatwasser, Miele combi-oven en Miele oven.


HOOFDSUITE 1: SLAAPKAMER MET BADKAMER BEGANE GROND

Aan de tussenhal ligt de hoofdsuite met slaapkamer 1 en badkamer 1. De riante, lichte slaapkamer heeft een luxe garderobekast met accentverlichting die ook dient als room divider. Bovenin is de eigen airco onzichtbaar verwerkt. De hoge erker omlijst het prachtig uitzicht op de Maas.

De grootse badkamer is uw persoonlijke wellnessdomein in zwarte natuursteen met koperen accenten. Aan alles is gedacht: vrijstaand koperen ligbad, grote inloopdouche met regen- en handdouche, dubbele wastafel en Geberit AquaClean douchewc met afstandsbediening.


SUITE 2: SLAAPKAMER MET BADKAMER OP TUSSENVERDIEPING

In de leefkeuken voeren de prachtige, zwevende treden in marmer met accentverlichting naar de tussenetage boven in de uitbouw. Hier vindt u de tweede suite: de ruime slaapkamer 2 met eigen badkamer 2 en volop interieur maatwerk kastruimte.

De lichte slaapkamer met airco heeft een wastafelmeubel met twee waskommen. In de badkamer is een fraaie inloopdouche met glazen deur, regen- en handdouche. Het zwevend toilet is de Geberit AquaClean douchewc met afstandsbediening.


DRIE EIGEN BERGINGEN IN HET SOUTERRAIN

Via de leefkeuken is er een privé trap naar en eigen toegang tot de kelderverdieping. Blekerij 52-A heeft hier drie grote bergingen, waarvan eentje met aansluitingen voor de wasapparatuur.

Gezamenlijk zijn de technische ruimte, de fietsenstalling – met stopcontacten voor fietsaccu’s – en de trap met fietsengoot naar het voorterrein. Ook is hier een huishoudruimte met uitstortgootsteen en bergruimte. Verder zijn de twee Nefit-ketels hier geïnstalleerd, met het voorraadvat voor warm water.


BUITENRUIMTE MET EIGEN STADSTERRAS

Bij de brede schuifpui in de keuken ligt het betegelde, deels ommuurde terras met taxus en groen rondom met een oppervlakte van circa 100 m². Op het westen geniet u er heerlijk van de middag- en avondzon. Er is een eigen achterom via het voorterrein. Dit gedeelte is strikt privé.

Gezamenlijk is het voorterrein, met daaraan zes parkeerplaatsen (twee per appartement), dat is afgesloten en beveiligd met een automatische schuifpoort met afstandsbediening en video-intercom.


TOPLOCATIE EN FENOMENAAL UITZICHT

Maastricht staat bekend om haar internationale, culturele en historische allure. De driehoek Luik, Hasselt en Aken zijn op circa een half uur gelegen; Antwerpen en Brussel zijn makkelijk bereikbaar in circa negentig autominuten. Bourgondisch is haar karakter zeer zeker ook. Binnen nog geen zes kilometer liggen maar liefst zes toprestaurants met een Michelinster en 15 of meer Gault & Millau koksmutsjes.

Het uitzicht vanuit uw residentie is elke dag, elk uur weer anders. Links rijst het Bonnefantenmuseum boven de Kennedybrug uit, aan de overzijde van de Maas zetelt het Limburgs Gouvernement. En dan is er natuurlijk de Maas zelf, die traag stromend beroeps- en pleziervaart vervoert.


VILLAPARK-SINT PIETER, MAASTRICHT EN OMGEVING

De historische, groene en welvarende villawijk telt vele tientallen monumenten. Het Villapark werd dan ook eind negentiende eeuw aangelegd, na opheffing van de vestingstatus van de zuidelijke vestingwerken. De ligging is bijzonder centraal, met de middeleeuwse stadsmuur, academisch ziekenhuis UMC+, Maastricht University en het stadscentrum op korte afstand.

VOOR DE COMPLETE VERKOOPINFORMATIE, DOWNLOAD DE UITGEBREIDE DOCUMENTATIE MET PLATTEGRONDEN!
Vraagprijs € 2.000.000 k.k. Bekijk woning
Bisonlaan 5
Son En Breugel Bisonlaan 5
Son En Breugel

Bisonlaan 5

VOOR EEN SNELLE EERSTE IMPRESSIE, BEKIJK DE VIDEO VAN CATO TV!

De familie liet deze villa bouwen in 1968 naar de wensen en eisen van het jonge gezin destijds; ze bleven er hun hele leven wonen. Onder architectuur van Louis Vos de Wael werd dit riante familiehuis villa gebouwd met speelse hoogteverschillen en een strak ritme in raampartijen en schuifpuien. Daarmee creëerde hij een aangenaam gezinshuis met alle aandacht voor daglicht en uitzicht. De locatie is bijzonder met de vele volwassen bomen op ruime afstand van doorgaande en snelwegen, een parel in het groen.


5 KERNKWALITEITEN VAN DEZE GEZINSVILLA IN ORIGINELE STAAT MET DUBBELE INPANDIGE GARAGE EN VRIJGELEGEN TUIN OP HET ZUIDEN

1. Locatie, locatie, locatie
Gelegen op één van de allermooiste percelen in bos- en villawijk ‘t Harde Ven, een groene, rustige en (kind) vrien-delijke buurt, op steenworp afstand van het Sonse Bos en op fietsafstand van het dorpscentrum, scholen en sport.

2. Te personaliseren tot eigen woonparadijs
De villa, ontworpen onder architectuur, onderscheidt zich door zowel degelijke bouwkwaliteit als doordachte indeling, met grote raampartijen voor veel daglicht en een speelse sfeer. Met visie en persoonlijke inbreng te transformeren tot een eigentijdse woning met modern comfort en solide basis.

3. 100% privacy, rust, ruimte en groen
Met diepe achtertuin op het zuiden, villa geheel omringd door een weelderige, volgroeide bostuin met tal van imposante loof- en naaldbomen en struiken. Een gewilde, groene woonomgeving, met alle ruimte, rust en vrijheid voor een heerlijk binnen- en buitenleven.

4. Groots wonen voor het hele gezin
Met vijf slaapkamers en twee badkamers op de verdieping en mogelijkheid voor extra slaap- en badkamer op begane grond, is er voldoende ruimte om te wonen, te leven, te spelen en te werken, inclusief een optie voor kantoor of bedrijf aan huis; tevens inpandige dubbele garage, met voldoende parkeergelegenheid op de brede oprit.

5. Centrale ligging
Gelegen in de bloeiende Brainport regio, op enkele autominuten van de snelwegen A50/A2 en binnen 15 autominuten van de Internationale School, High Tech Campus, ASML en Airport Eindhoven.


DUURZAAMHEID

Het energieprestatiecertificaat toont label D. De robuuste bouw van de villa met solide platte daken leent zich uitstekend voor verduurzaming met bijvoorbeeld zonnepanelen, warmtepomp en zonneboiler. Bovendien kan de villa aanzienlijk energiezuiniger worden door beglazing, spouwmuren en daken optimaal te isoleren, in combinatie met vloerverwarming en koeling/verwarming met airco’s. De platte daken kunnen worden vergroend met sedum voor de vochthuishouding.


KENMERKEN
Woonoppervlakte villa: circa 297 m²
Oppervlakte overig inpandige ruimte (dubbele inpandige garage): circa 35 m²
Oppervlakte gebouwgebonden buitenruimte (overdekte entree en overkapping): circa 24 m²
Totale oppervlakte: circa 356 m²
Inhoud villa (conform meetcertificaat): circa 1190 m³


INDELING

De degelijke bouw en doordachte indeling zorgen ervoor dat de villa in warme zomers aangenaam koel is. Het hele gezin heeft er honderd procent privacy, eigen én gezamenlijke ruimte.


BEGANE GROND

Naast de hardhouten voordeur geven grote ramen uitzicht op oprit en groen. De ruime ontvangsthal met meterkast heeft opzij een grote nis met toilet en grote muurkast, heel geschikt als garderobe.

De ruime keuken heeft grote ramen boven het aanrecht en een verdiepte en koele voorraadkelderkast onder de trap. Door de muur met de naastgelegen zonnige tuinkamer te doorbreken, is hier een heerlijk en riante leefkeuken te creëren, inclusief schuifpui naar het bestrate terras. Via het naastgelegen tussenportaal is de buitendeur naar het terras te bereiken.

De grootse eet- en woonkamer geniet eveneens van vol uitzicht op de groene achtertuin. De living met open haard ligt een enkele trede verdiept en heeft een brede schuifpui naar de tuin en bestraat terras. De living is in open verbinding – waar desgewenst een deur kan worden geplaatst – naar de aangrenzende zitkamer, die ook heerlijk te gebruiken is als tv-kamer of (huis)werkkamer.

Aan de voorzijde van de woning zijn nog twee aparte kamers. De grote, voormalige werkkamer kijkt deels uit op de voortuin en heeft een eigen deur naar de ontvangsthal. In de kamer ernaast is met de aanwezige aansluitingen voor water en afvoer, eenvoudig een extra badkamer te maken, terwijl de grote werkkamer zich makkelijk laat ombouwen tot extra slaapkamer op de begane grond. Daarmee zijn de mogelijkheden legio; praktijkruimte, ouderlijke mantelzorg- of studentensuite of kantoor, salon of behandelruimte aan huis.


EERSTE VERDIEPING

Bovenaan de hardhouten dichte trap is de ruime overloop met fraaie lichtstraat, dubbele inbouw-linnenkast en het separate toilet. De overloop geeft toegang tot vier ruime slaapkamers en een wat kleinere 5e slaapkamer, die ook uitstekend dienst kan doen als study of garderobekamer.

De grootste slaapkamer 1 aan de achterzijde, vormt samen met de eigen badkamer 1 de ouderlijke suite. Deze ligt aan het overdekte balkon dat toegankelijk is via de dubbele deuren in deze slaapkamer. Badkamer 1 is voorzien van een ligbad en twee wastafels.

Voor de andere slaapkamers, elk met wastafel, is er de gecombineerde bad- en waskamer 2. Deze badkamer is voorzien van douche, wastafel en aansluitingen voor de wasapparatuur.


HEERLIJKE BOSTUIN EN BUITENRUIMTE RONDOM

Rondom de villa is de grote bostuin met vijver, waterpunten en volwassen groen in optimale privacy gelegen. Desgewenst kan het perceel omheind worden en voor tuinberegening is er een grondwaterput links van de garage.

Blikvangers in de achtertuin zijn de prachtige volwassen beuk van minstens een halve eeuw oud en verderop de even grote naaldboom. Dankzij de ligging pal op het zuiden heeft deze tuin een fijne combinatie van zon en schaduw. Dat geldt ook op de bestrate terrassen bij de woonkamer en bij de tuinkamer – verhoogd, met zonwering, border, tuinmuur en uitzicht op de vijver.

Alle percelen in deze wijk zijn omgeven door stroken gemeentegrond met begroeiing.


DUBBELE INPANDIGE GARAGE MET EXTRA TOILET

Naast de keuken is een tussenportaal met toegang tot de technische ruimte en dubbele voorraadkast, dat naar de dubbele inpandige garage leidt. De garage bevat in de hoek een apart 3e toilet; handig voor de tuinman of met feestjes.

De twee hardhouten garagedeuren zijn elektrisch en op afstand te bedienen. De garage heeft bovendien een eigen achterdeur met raam naar de zijtuin. Op de oprit is ten minste plaats voor twee auto’s.


LOCATIE EN UITZICHT

De villa staat in de groene en rustige villawijk Het Harde Ven, met grote percelen, rustige bestemmingswegen en karakteristieke villa’s en (semi-)bungalows met platte daken. Aan de rustige bestemmingswegen liggen inhammen waar kinderen veilig kunnen buitenspelen. Alle dagelijkse voorzieningen in het dorpscentrum van Son en Breugel zijn op wandel- en fietsafstand.

De Bisonlaan is een rustige weg met hofjes en louter bestemmingsverkeer. De laan wordt omgeven door tuinen met veel volwassen groen. Aan weerszijden zijn groenstroken waar geparkeerd kan worden. In de directe omgeving liggen vergelijkbare vrijstaande huizen en villa’s. in het duurdere koopsegment.

Op circa 650 meter ligt het Sonse Bos, het wandel- en natuurgebied aan rivier de Dommel waar de honden los mogen lopen. Op korte wandel- en fietsafstand ligt het grote sportpark van Son en Breugel, met golf, tennis, hockey, padel en Sporthal de Landing.

Dankzij de volwassen bostuin is het uitzicht rondom groen en is er 100% privacy.


SON EN BREUGEL EN OMGEVING

De gemeente Son en Breugel ligt in metropoolregio Brainport, ten noordoosten van Eindhoven met een groot winkel- en cultuuraanbod.

Het gezellige en groene dorp aan het riviertje de Dommel en het kanaal heeft een goed uitgerust centrum met veel parkeerruimte, winkels, boetieks, diverse horeca, waaronder uitstekende restaurants, en tal van andere voorzieningen, zoals het Sonse bos en bospark Sonse Bergen. Son en Breugel kent bovendien een rijk verenigings- en sportleven.

Meubelplein en bedrijventerrein Ekkersrijt, Science Park Eindhoven en recreatieplas Aquabest met beachclub Sunrise en attractiepark DippieDoe zijn eveneens in de buurt.

In de directe omgeving zijn mooie Brabantse vennen en bossen, om lekker te wandelen, fietsen, mountainbiken, paardrijden en anderszins te recreëren.
Vraagprijs € 1.250.000 k.k. Bekijk woning
Stilpot 30
Helmond Stilpot 30
Helmond

Stilpot 30

VOOR EEN SNELLE IMPRESSIE, BEKIJK DE VIDEO VAN CATO TV.

Deze unieke villa en haar tuin hebben onder leiding van de huidige bewoners een indrukwekkende transformatie ondergaan in 2021 en 2022.

Het resultaat is een exclusieve en verfijnde leefruimte, gekenmerkt door luxe bouwmaterialen en doordachte ontwerpkeuzes. De aanpassingen zijn tot in de puntjes verzorgd, met aandacht voor zelfs de kleinste details. Zo is ook alle elektrische bedrading vernieuwd en zijn alle deuren vervangen door exemplaren die tot aan het plafond reiken. Daarnaast is al het stucwerk volledig vernieuwd, waardoor de villa een frisse en moderne uitstraling heeft gekregen.


DUURZAAMHEID

Deze vrijstaande villa, optimaal geïsoleerd en met energie-label A (geldig tot en met 2029), is voorzien van maar liefst 40 zonnepanelen (380 WP per paneel) met een opbrengst in 2023 van 11.1 MWh en fabrieksgarantie tot 2034. Deze panelen zijn strategisch geplaatst met verschillende oriëntaties, zodat ze gedurende de hele dag maximaal rendement opleveren. Het zwembad wordt op een energiezuinige manier verwarmd dankzij een luchtwarmtepomp. Voor de verwarming van de woning zelf wordt gebruik gemaakt van een Nefit HR cv-ketel, ondersteund door vloerverwarming op de begane grond en in beide badkamers. Tevens zijn alle ruimtes uitgerust met airconditioning voor zowel verwarming, ventilatie als koeling, waardoor het binnen altijd aangenaam vertoeven is.

Om de energie-efficiëntie verder te verhogen, zijn alle ramen voorzien van hoogrendementsglas en insectenhorren met fijne mazen die zelfs pollen tegenhouden voor een optimaal comfortabel en gezond binnenklimaat.


Woonoppervlakte villa: circa 310 m²
Oppervlakte overig inpandige ruimte (kelder, garage en bergzolders):circa 57 m²
Oppervlakte gebouwgebonden buitenruimte (overkapping en balkon): circa 18 m²
Totale oppervlakte: circa 385 m²
Inhoud villa (conform meetcertificaat): circa 1.265 m³

5 KERNKWALITEITEN VAN DEZE RECENT VERNIEUWDE, LUXUEUZE VILLA MET INPANDIGE GARAGE, BUITENZWEMBAD EN 100% PRIVACY

1. Grootse ruimte voor het hele gezin
Met volop eigen ruimte en ook gezellige gemeenschappelijke plekken om te leven, te ontspannen, te dineren en het goede leven te vieren met familie en dierbaren.

2. Alles in de buurt
Dorps wonen met alle gemakken van de stad binnen handbereik. Helmond, Eindhoven en belangrijke snelwegen zijn vlakbij, terwijl scholen, sportfaciliteiten, winkels en meer op een steenworp afstand liggen - perfect bereikbaar per fiets of te voet.

3. Luxueuze binnen- en buitenruimte
Met 100% privacy en een heerlijke buitenkeuken bij het verwarmde zwembad, om het hele jaar door te genieten van binnen- en buitenleven in stijl.

4. Optimaal verduurzaamd
Van 40 zonnepanelen tot hoogrendementsglas, van een luchtwarmtepomp voor het zwembad tot uitstekende isolatie van daken, vloeren en muren, is het comfort hier gegarandeerd.

5. Perfectie in elk detail
De afwerking is van topkwaliteit, met gebruik van de mooiste bouwmaterialen en de nieuwste innovatieve technologieën. Hier is aan elk detail gedacht, voor een leven in stijl, luxe en comfort.


INDELING

Welkom in uw stijlvolle en sleutelklare thuis, waar luxe en comfort samenkomen in perfecte harmonie!


BEGANE GROND

U betreedt de elegante entreepartij, waar hout en brons de voordeur verfijnen met een tijdloze uitstraling. De ruime ontvangsthal verwelkomt u met een royale garderobekast en gastentoilet. Hier vindt u ook de vernieuwde meterkast, netjes opgeborgen in de technische ruimte, compleet met de AquaStar waterontharder.

Vervolgens stapt u binnen in de grootse leefruimte, waar geslepen en gezoete Jura marmeren vloertegels naadloos overgaan in de diverse woonfuncties: vanuit leefkeuken, eetkamer naar zitkamer en aansluitend de televisiekamer, totale woonoppervlakte maar liefst circa 100 m²!

De open leefkeuken met sfeervolle bar is een ware blikvanger, uitgerust met twee Miele koelkasten, veel bergruimte en een kook-boekenkast. Het imposante eiland vormt het middelpunt met dubbele spoelbak en Quooker, Miele wijnkoeling, Miele vaatwasser en Bora gasfornuis met geïntegreerde afzuiging. Het prachtige warmgetinte Chinees marmeren werkblad voegt praktische luxe toe, terwijl het wandmeubel is voorzien van twee Miele Professional-lijn ovens.

Een opvallend element is de fraaie houten wand, die zowel esthetisch is als ook een akoestische functie heeft dankzij het dempende vilt. En er is slimme verlichting: dimbaar en automatisch geactiveerd wanneer iemand de ruimte betreedt.

Bij de tweezijdige tunnel-gashaard is er voldoende ruimte voor een royale eethoek met uitzicht op de achtertuin en een gezellige leeshoek om te ontspannen en te genieten van een goed boek, compleet met een op maat gemaakte boekenkast aan de voorzijde.

De dubbele taatsdeuren voeren naar de lichte en knusse tv- en zitkamer met Sennheiser surround AV-systeem en maatwerkkasten. Eveneens met fraai zicht op de tuin is deze extra zitkamer, die ook fijn is als bibliotheek of werkkamer.


WIJNKELDER

De trap naar de wijnkelder is bereikbaar via de proviandruimte/pantry naast de keuken. De wijnkelder heeft automatische sfeerverlichting en een constant binnenklimaat.


MULTIFUNCTIONELE AANBOUW (2021) VOOR DIVERSE DOELEINDEN

Achter de keuken strekt zich een ruime uitbreiding uit, met een eigen 2e entree via de zijgevel. Bij binnenkomst treft u links een royale garderoberuimte aan, perfect voor het opbergen van jassen en accessoires. De proviandruimte/pantry biedt ruimte voor een extra vriezer en voldoende opslag voor voorraden en keukengerei. Aansluitend is er de waskamer met doorgang naar de brede garage. Hier staat de wasapparatuur op ergonomische hoogte in een stijlvolle hoogglans witte kast, terwijl de naastgelegen ruimte wordt gebruikt als huisdierenverblijf.

Maar dat is nog niet alles - in deze uitbreiding zijn reeds de voorbereidingen getroffen voor een extra badkamer, met alle benodigde aansluitingen voor water en afvoer. Deze ruimte biedt de mogelijkheid om moeiteloos een extra suite of zelfs een apart appartement te creëren. Stel je voor: een gezellige zitkamer, een comfortabele slaap- of werkkamer met een eigen kleedkamer en badkamer, en een eigen entree - alles binnen handbereik.


EERSTE VERDIEPING

Stap de prachtig verlichte trap op met een moderne glazen balustrade en kom aan op de lichte overloop met linnenkast en toegangsdeur naar het balkon aan de voorzijde. Op deze etage vindt u de ouderlijke suite en de gezellige zit- en slaapkamers 2, 3 en 4, evenals badkamer 2. Elk van deze slaapvertrekken is voorzien van een eigen airconditioning voor ultiem comfort.

De ouderlijke suite is louter pure luxe! De royale slaapkamer biedt een sereen uitzicht op de achtertuin terwijl de luxueuze garderobekamer, die zich uitstrekt achter de slaapkamer, is voorzien van op maat gemaakte kasten en optimaal daglicht.
De privébadkamer 1 is een visueel spektakel, met een groot wastafelmeubel met twee wasbakken, een indrukwekkende spiegel en opvallend Indiaas marmer in prachtige natuurlijke tinten.

Dit exclusieve marmer siert het vrijstaande ligbad, omringt het zwevende toilet en vormt ook de basis van de ruime inloopdouche met zowel regen- als handdouche.

Slaapkamer 2 is eveneens een suite, compleet met een slaapgedeelte, een gezellige zit- of gamekamer en een inloopgarderobe verlicht door een daglichtkoepel. Slaapkamers 3 en 4 bieden voldoende ruimte voor een comfortabel bed en een inspirerende (thuis)werkplek.

Badkamer 2 is uitgerust met een zwevend toilet, een wastafelmeubel met twee elegante natuurstenen kommen en een inloopdouche met een regendouche. Deze badkamer bedient de drie ruime slaapkamers en draagt bij aan de ultieme luxe en comfort van dit heerlijke huis.


TWEE BERGZOLDERS

Bergzolder 1 is bereikbaar vanuit slaapkamer 4 en biedt bergruimte die voor meer dan de helft op stahoogte is onder het lessenaarsdak.

Op dezelfde manier is bergzolder 2 toegankelijk via een plafondluik en vlizotrap in slaapkamer 1. Ook hier is ruimte voor stahoogte onder het lessenaarsdak. Op deze zolder is tevens de cv-combiketel (Nefit HR, 2015) geïnstalleerd, wat resulteert in snelle warmwatervoorziening voor beide badkamers.


INPANDIGE GARAGE

De lange, brede oprit naar de inpandige garage is niet alleen functioneel, maar ook geavanceerd, met een ingebouwde autolader en voldoende ruimte voor maar liefst drie auto’s. Aan de voorkant rechts is er ruimte voor nog eens twee auto’s om te parkeren, zodat gasten altijd welkom zijn.

De inpandige garage met afmeting van circa 4.94 x 6.66 m is voorzien van een brede, automatische deur. Hier is niet alleen ruimte voor de auto, maar ook mogelijkheden voor opslag of het creëren van uw eigen sportruimte, hobbyruimte, atelier of eventueel ook als onderdeel van een studio-appartement op de begane grond.


TUIN MET BUITENKEUKEN, TERRAS, ZWEMBAD EN VOLOP PRIVACY

De buitenruimte, ontworpen door Tuinontwerp Buro Frank Stegers, is een waar paradijsje voor liefhebbers van het buitenleven. Een groots gazon en kleurrijke perken, allemaal voorzien van slimme druppelirrigatie, creëren een levendig en uitnodigend buitenleven. De enorme notenboom biedt verkoelende schaduw, terwijl omringende hagen zorgen voor maximale privacy.

Een smal pad tussen de strakke hagen leidt naar de achtertuin, terwijl de hovenier via een brede poort zijn weg vindt. En er is direct toegang tot het gemeentelijk wandel- en speelbos via een afsluitbare zijpoort.

Stel je eens voor: een overdekte buitenkeuken met warmte- lampen, een authentieke houtgestookte pizzaoven en een dubbele braaimaster, allemaal naast een gezellig eet- en borrelterras. Hier zijn zelfs slangen aangelegd voor het gemakkelijk besproeien van alle plantenpotten. En voor degenen die van een verfrissende duik houden, wacht een verwarmd buitenzwembad (afmeting circa. 3.30 x 7.00 m)met isolatiedek en een chic loungeterras, compleet met een sfeervolle pergola en uitschuifbare zonwering. Het zwembad wordt verwarmd via de luchtwarmtepomp (2022).

Technologie en comfort komen samen in de aparte technische ruimte, waar een wifi-versterker, de zwembadinstallatie en een geavanceerde Rain Bird beregeningscomputer hun werk doen om uw buitenleven praktisch en aangenaam te maken.


LOCATIE EN UITZICHT

Deze prachtige vrijstaande villa bevindt zich in een charmant zijstraatje, vrij van de drukte van de hoofdverkeersader, en grenst aan een sfeervol cul-de-sac met een gezellig pleintje voor de deur. Hier geniet u van rust, waar alleen bestemmingsverkeer voorbij komt. Toch bent u slechts een steenworp verwijderd van het bruisende centrum van Stiphout, waar gemakkelijk te voet of per fiets naartoe gegaan kan worden voor een boodschap, een gezellige koffiedate of een winkelavontuur.

Ook een ontspannende wandeling of fietstocht naar het centrum van Helmond is zo gemaakt. Dankzij het vele groen rondom, inclusief het buurperceel aan de achterzijde, geniet u hier van optimale privacy. En het charmante wandelbosje naast de tuin, toegankelijk via een afsluitbare stalen poort, biedt een extra privacy, groen en rust.

Achter de villa strekt zich een eigentijdse nieuwbouwwijk uit met koopwoningen. Stiphout, onderdeel van de bruisende Brainportgemeente Helmond - waar de befaamde Auto-motive Campus op slechts 1,4 km loopafstand ligt - heeft zijn dorpse en landelijke karakter weten te behouden. Hier vindt u een levendig sociaal leven en diverse verenigingen, terwijl alle gemakken van Helmond binnen handbereik zijn.


HELMOND - STIPHOUT EN OMGEVING

Stiphout, ooit een klein dorpje, is nu een bruisend stadsdeel van Helmond dat zijn gezellige karakter met trots behoudt. Het is een ware stadsoase, compleet met alle gemakken binnen handbereik. Als onderdeel van de stad plukt Stiphout de vruchten van een bruisend cultureel leven, met hotspots als de Cacaofabriek, het Speelhuis theater en bioscoop Pathé Helmond, en niet te vergeten het Elkerliek Ziekenhuis. Met maar liefst vier NS-stations in de nabije omgeving is de bereikbaarheid optimaal.

Sport en verenigingsleven bloeien in Stiphout, met voor elk wat wils. Van de atletiekbaan van HAC tot tennisbanen, hockey bij HHC en voetbalverenigingen, de mogelijkheden zijn eindeloos. En voor de zwemliefhebbers zijn er diverse openlucht- en overdekte zwembaden, plus golfterreinen in de buurt. Het stadsdeel herbergt ook verschillende basisscholen en middelbare scholen, met kinderopvang om de hoek.

Natuurliefhebbers vinden hun plezier in de omringende bossen van Brabant, perfect voor wandelen, fietsen, mountainbiken, paardrijden en alle vormen van recreatie. Fietsliefhebbers zullen genieten van de prachtige route door Gerwen en Nuenen. Ontdek ook de betoverende Stiphoutse Bossen en het sfeervolle stadspark De Warande.
Vraagprijs € 2.000.000 k.k. Bekijk woning
Raadhuisstraat 6
Roggel Raadhuisstraat 6
Roggel

Raadhuisstraat 6

VOOR EEN SNELLE EERSTE IMPRESSIE, BEKIJK DE VIDEO VAN CATO TV!

Het Burgemeestershuys uit 1877 is daadwerkelijk destijds als burgemeesterswoning gebouwd. Daarna is het nog een gecombineerde woning-juwelierszaak geweest en een woning met praktijkruimte.

De huidige eigenaresse neemt met pijn in het hart afscheid van deze villa om wat kleiner te wonen: “We kochten het huis in 1973 en de kinderen zijn hier geboren. We hebben vele veranderingen doorgevoerd in de loop van de tijd en de gehele villa compleet naar onze eigen smaak en stijl gemaakt.” Bovendien zijn er allerlei antieke elementen en details toegevoegd, in stijlvolle, bijpassende klasse.

Deze grootse woning heeft jarenlang privé en zakelijk gecombineerd; er was vroeger een juwelierszaak gevestigd en de huidige eigenaresse had meteen rechts bij de entree, vroeger haar wachtkamer met praktijkruimte. Ook is de villa lang benut als stijlvol vakantiehuis voor circa 12 personen. Dankzij de vele kamers zijn er mogelijkheden te over; wonen en werken aan huis, voor een groot en/of samengesteld gezin.


DUURZAAMHEID

Het dak van de woning is reeds vernieuwd en geïsoleerd. Om de energiebehoefte van de woning verder te doen dalen, is er mogelijkheid diverse maatregelen te treffen.

In bepaalde vertrekken zijn reeds de buitenmuren van binnenuit geïsoleerd, dit zou ook toegepast kunnen worden op de andere gevels, inclusief de zolder. Enkele kozijnen zijn al voorzien van HR++ beglazing. Door de resterende kozijnen ook te vervangen, in combinatie met de gevelisolatie, wordt de luchtdoorlaatbaarheid beperkt. Onder een deel van de woning is de vloer nog niet geïsoleerd. Door in deze delen vloerisolatie toe te passen, trekt minder kou vanuit de grond de woning in. Tevens kunnen op het dakvlak zonnepanelen geplaatst worden, gericht op het zuiden.


5 KERNKWALITEITEN VAN DEZE VOORMALIGE BURGEMEESTERSWONING MET 6 SLAAPKAMERS, 4 BADKAMERS EN MAGNIFIEK AANGELEGDE TUIN

1. Wonen in geschiedenis
Deze bijzondere villa-woning uit 1877 heeft nog vele stijlkenmerken en antieke details, doch het geheel is uitgevoerd met eigentijdse, actuele luxe en comfort.

2. Luxe in stijl
Ideaal voor de combinatie wonen en/of werken alsmede voor groot gezin met meerdere kinderen.

3. Rust en ruimte
Om te ontspannen, binnen en buiten in de wellnessruimte met sauna en hottub, ook om van de kunst van het goede leven te genieten.

4. Groene privacy
De prachtig aangelegde en volwassen tuin met weelderige begroeiing biedt 100 % privacy, heeft diverse antieke waterornamenten, een jeu-de-boulesbaan en diverse terrassen.

5. Ligging
In de voornaamste straat van Roggel, op loopafstand van de de markt met dagelijkse voorzieningen, en centraal in de driehoek Weert-Roermond-Venlo; ook op makkelijke afstand van Helmond, Eindhoven en Maastricht.


KENMERKEN

Bouwjaar: 1877, in 2017/2018 gemoderniseerd 
Perceeloppervlakte: 900 m²
Woonoppervlakte villa: circa 335 m²
Woonoppervlakte bijgebouw: circa 15 m²
Totale oppervlakte: circa 370 m²
Inhoud villa: circa 1.290 m³
Inhoud bijgebouw: circa 60 m³
Totale inhoud (conform meetcertificaat): circa 1.350 m³


BEGANE GROND WOONVLEUGEL

De sfeervolle ontvangsthal met meterkast maakt direct indruk dankzij de originele tegelvloer, de sierlijke architraven rond de originele deuren en de fraaie houten trap naar de etages. In bijpassende stijl is een open garderoberuimte gerealiseerd. Onder het grote raam dat uitkijkt op de Raadhuisstraat is een omkaste verwarmingsradiator.

Links in de hal, zijn de dubbele deuren naar de lichte en-suite woonkamer met diverse grote ramen en Franse eikenvloer. Onder de ramen zijn ook hier de radiatoren aan het zicht onttrokken door maatwerk omkastingen. Achter de dubbele deuren in het voorste gedeelte is nu een inbouwkast, waar voorheen de doorgang naar de tuingerichte eetkamer was. In het tweede gedeelte met open houthaard, bieden openslaande Franse deuren met louvreluiken zicht op de zijtuin en de jeu-de-boulesbaan. In de hoek is de ruimtesparende schuifdeur naar de keuken.

Boven de deur naar de eetkamer in de ontvangsthal, is origineel glas-in-lood behouden gebleven. In de tuingerichte eetkamer met vloerverwarming bieden vier kamerhoge ramen prachtig uitzicht op terras en groen. De voormalige doorgang naar de woonkamer vormt nu één grote kast, die aan de ene kant de woonkamer en aan de andere kant de eetkamer ten dienste staat.

De fraaie olijfgroene deuren zijn afkomstig van het bisschoppelijk paleis in Roermond. Aan de twee tafels is plaats voor zeker tien mensen; de ene tafel is origineel design uit 1920, de andere de Italiaanse replica ervan. In de hoek van de eetkamer is een apart portaal met toilettafel, bij het separate zwevend toilet met fonteintje.

Naast de eetkamer is de keuken met open doorgang. Deze keuken is met diverse antieke materialen opnieuw gerealiseerd. De kasten onder de granieten werkbladen zijn afgewerkt met historisch eikenhout, waarachter onder meer de vaatwasser zich bevindt. Bij de antieke granieten spoelbak is in hetzelfde materiaal een achtergrond gemaakt, waarin de strakke kraan is geïntegreerd. De antieke Franse deuren, met dubbel glas en originele louvreluiken, zorgen voor veel licht en zicht. Ernaast prijkt de fraai rvs-Smeg met 6 gaspitten (waaronder een wokbrander) en drie (warmhoud)ovens, rvs-achterwand en erboven strakke rvs-afzuiging met spots.

Bij eetkamer en keuken is de brede, open doorgang naar de lichte tuinkamer met vloerverwarming. Hier is de ruimte helemaal opengewerkt in de hoogte, zodat de antieke balkconstructie in de nok zichtbaar is. Fraai detail: de oorspronkelijke lage doorgang naar de zolder is nu afgezet met een antiek deurtje. Ook bijzonder: de vloer van Bourgondische Dallen is afkomstig uit een hospitaal in Parijs. In de zijgevel tegenover de schuifpui is een breed raam gemaakt dat fraai uitkijkt over de zijtuin met jeu-de-boulesbaan.

De brede schuifpui in deze tuinkamer geeft direct zicht op en toegang tot het eerste terras, zodat binnen- en buitenleven naadloos in elkaar overvloeien. De tuinkamer heeft ook nog een originele ‘achterdeur’; voorheen van het buitentoilet. Het raampje is ook bewaard gebleven. Dit deel is een gang achter de open gashaard met zandstenen schouw geworden, met bergruimte en cv-combi-ketel in de kast.


BEGANE GROND SLAAPVLEUGEL

Rechts van de ontvangsthal is de suite met de huidige slaapkamer 1 en badkamer 1. Deze suite heeft nog een extra eigen voordeur; destijds had de eigenaresse dit gedeelte, dat voorheen een juwelierszaak was, in gebruik als haar praktijkruimte. Voor deur en ramen hangen aan de buitenzijde nog authentieke houten rolluiken.

Achter de grote en lichte slaapkamer is badkamer 1, waar vroeger de opkamer gesitueerd was. Achter de praktische en ruimtesparende schuifdeur is nu een lichte badkamer met origineel dubbel raam met houten rolluik, inloopdouche met vloergoot, zwevend toilet en design wastafelmeubel.


EERSTE VERDIEPING

De originele houten trap in de ontvangsthal voert naar de lichte overloop 1 met balustrade. De vloer is voorzien van gerestaureerd grenen dakbeschot. Het dubbele openslaande raam kijkt uit over de achtertuin.

Slaapkamer 2 over de volle diepte van de woning, heeft brede vensterbanken en omkasting bij de radiatoren. Door de inbouwkasten aan weerszijden van het raam in de voorgevel, ontstaat een fraaie nis. Deze kamer heeft via de schuifdeur, een eigen badkamer 2 met douchecabine, zwevend toilet en wastafelmeubel.

Slaapkamer 3 heeft eveneens een inbouwkast en grote raampartijen met zicht op de straat. In slaapkamer 4 is, naast de diepe muurkast onder de trapopgang, de toegang tot de technische ruimte gemaakt met een afsluitbare deur en vaste trap. In deze technische ruimte (op de 2e verdieping) zijn de originele muren en balkenconstructie goed te zien. Er is volop bergruimte in de schappen. Ook de cv-combi-ketel (Nefit HR 2018), de boiler voor alle badkamers en de aansluitingen wasapparatuur zijn hier geïnstalleerd.

Eveneens over de volle diepte van de woning is er een fraaie en grote slaapkamer 5 met open designtrap naar de hoger gelegen entresol. Deze riante kamer kijkt fraai uit over de zijtuin en de Raadhuisstraat, door de openslaande Franse deuren bij het stalen Frans balkon in de zijgevel.

In de muur naast de loopdeur van slaapkamer 5 zijn voorbereidingen getroffen voor een extra 5e badkamer; de aansluitingen wateraanvoer en afvoer zijn reeds aanwezig. In de kamer zelf zijn de gemetselde muren fraai zichtbaar. De entresol vormt een mooie vide met balustrade bovenin de kamer. Hier is de doorgang naar de tuinkamer die met het middeleeuwse deurtje is afgesloten.

In de lange gang met strakke up- en downlighters op de muren is rechts de hoek om tegenover de slaapkamers een apart toilet. Ernaast is badkamer 3 met handdoekradiator, dubbel wastafelmeubel, inloopdouche met regendouche en mechanische afzuiging.


TWEEDE VERDIEPING

Op overloop 1 is ook de deur naar overloop 2 met de trapopgang naar de tweede etage waar de prachtige slaapkamer en suite 6 is. Beneden op overloop 2 is er garderoberuimte met raam op de achtertuin en de vaste houten trap naar boven.

In de zichtbaar gehouden houten dakconstructie, zijn in de dakisolatie twee grote Velux-dakramen aangebracht aan de achterzijde. Eronder staat een vrijstaand design-ligbad. Ook het originele metselwerk is in het zicht gelaten.

In de muur bij de trap is naast de muurkast de toegang tot de luxe badkamer 4. Deze is voorzien van een dubbel wastafelmeubel, zwevend toilet en mechanische afzuiging.


WELLNESS-BIJGEBOUW

De voormalige berging is omgetoverd tot privé wellness met 100% privacy. Deze authentieke schuur met houten sierbekleding op de gevel en raam onder de dakpunt, is van binnen compleet gerenoveerd en voorzien van een lichte tegelvloer, strak stucwerk en plafondspots. Er is een kleedkamer met design wastafel en kledinghaken gecombineerd met de 2-4-persoons sauna met elektrische kachel.

Dat geldt ook voor de Weltevree Dutchtub Original hottub die buiten staat. Dit olijfgroene, houtgestookte ronde bad is geïnstalleerd op het relaxterras tussen de metershoge taxushagen, in alle privacy en naast de groene design-buitendouche met vloergoot. De hottub heeft een hout-gestookte spiraalverwarmer met bijpassende wokpan en een dek voor snellere opwarming als ook voor de winter. Bij de Dutchtub is ruimte voor twee ligstoelen, om tussendoor in badjas te relaxen.


TUIN MET TERRASSEN EN JEU-DE-BOULESBAAN

In de fraaie en weelderige buitenruimte is de Franse château-stijl consequent doorgevoerd. Direct bij de tuingerichte eetkamer en tuinkamer is een groot lounge- en eetterras, onder de volwassen kronkelhazelaar en
omgeven door perken met diverse beplanting, zoals lavendel, buxus en klimrozen. Onder de grote kronkel-hazelaar is op de klinkerbestrating ruim plaats voor een buitenkeuken. Op de muur van het wellness-bijgebouw is een antiek waterornament. Naast dit gebouw is de achterom, via de afsluitbare, hoge houten poort naar de Maassenstraat.

Om de hoek, achter de tuinkamer, is een fraai en riant eetterras. De gevel is bekleed met onder meer wijnranken, klimrozen, een antieke lantaarn en wederom een antiek waterornament. Het terras biedt alle plaats om met groot gezelschap buiten te eten. Het uitzicht naar het grote gazon wordt omgeven door de zelf geplante blauweregen die sinds 1973 al tientallen jaren rond de pergola van antieke houten balken groeit. Het grote gazon met sierlantaarn is volledig omgeven door een ruime diversiteit aan beplanting. Dit heerlijke speel- en zonneveld heeft daardoor optimale privacy.

Het gazon aan de achterzijde van de woning loopt door om de hoek naar de zijtuin. Onder het tuinkamerraam is een beschut zitje gemaakt. Omgeven door perken en volwassen begroeiing is hier bovendien een authentieke jeu-de-boulesbaan met zitbankje aangelegd. Erachter staat een statige walnotenboom, die is geplant in 1973.

De tuin met onder meer rozen en klimjasmijn is hier aan de straatzijde afgesloten met hoge taxus en de hoge stalen poort in drie delen met sierspijlen tussen twee gemetselde pilaren; ook hier weer optimale privacy.

Voorbij de poort aan de Raadhuisstraat is brede sierbestrating aangelegd. Er kan een extra terras worden gemaakt én er kunnen ook één tot twee auto’s achter elkaar parkeren op eigen, afgesloten terrein. Aan het oog onttrokken, is er achterin de tuin nog een schuurtje met schappen ten behoeve van opslag, tuingereedschap, fietsenstalling et cetera.


LOCATIE EN UITZICHT

Deze woning ligt in het midden-Limburgse Roggel. Het kerkdorp biedt alle benodigde voorzieningen. De ligging is bijzonder centraal. Roggel ligt in de driehoek Weert-Roermond-Venlo. Snelweg A2 is makkelijk bereikbaar op circa 9 km en daarmee een snelle verbinding naar Eindhoven en Maastricht en verder.

Het uitzicht van dit unieke pand, is overal groen en fraai. Opzij en achter gaan alle blikken naar de weelderige en omheinde tuin met diverse terrassen, wellness en jeu-de-boulesbaan, en optimale privacy. Aan de voorzijde is goed te zien dat de Raadhuisstraat vroeger dé notabelenstraat van Roggel was, pal bij de markt en de kerk. Veel voorname huizen/gevels zijn behouden gebleven, zoals van het postkantoor (links), het raadhuis (aan de overkant van de straat) en de voormalige veldwachterswoning (links).


ROGGEL EN OMGEVING

Roggel is één van de 16 woonkernen van de gemeente Leudal, waarvan het naburige Heythuysen het centrum vormt. Qua oppervlakte is het de grootste gemeente van Limburg. Roggel werd voor het eerst vermeld in 1230. In 1679 kwam het in bezit van de proosten van de Abdij Keizerbosch als zelfstandige heerlijkheid. Het huidige dorpskarakter ontstond vooral in de 19e eeuw en na de Tweede Wereld oorlog werden woonwijken bijgebouwd. Het dorp kent twee rijksmonumenten. Dat zijn de Sint-Petruskerk (deels 15e eeuw) op 90 m en de Sint Petrus beltmolen uit 1901 op circa 2 km, net buiten het dorp. Roggel wordt omgeven door landerijen en natuur, zoals bijvoorbeeld natuurgebied Leudal (bezoekerscentrum: 2,2 km) met zijn kenmerkende beekdalen. Ook Nationaal Park De Groote Peel, op de grens van Noord-Brabant met Limburg, ligt op nog geen 15 km.

VOOR DE COMPLETE VERKOOPINFORMATIE, DOWNLOAD DE UITGEBREIDE DOCUMENTATIE MET PLATTEGRONDEN!!
Vraagprijs € 750.000 k.k. Bekijk woning
Javalaan 71
Eindhoven Javalaan 71
Eindhoven

Javalaan 71

VOOR EEN SNELLE EERSTE IMPRESSIE, BEKIJK DE VIDEO AFLEVERING VAN CATO TV!

In één van de allermooiste wooncomplexen van Nederland, in Residence De Karpen op de 1e etage gelegen, luxueus appartement van grote klasse met veel lichtinval en woonoppervlakte van circa 168 m², een parkeerplaats en eigen berging in souterrain en riant dakterras van circa 33 m² op het zuidwesten over de volle breedte met uitzicht op parkachtige tuin.

Naast optimale privacy, beoogt Residence De Karpen om alle eigenaren een aangenaam en veilig wooncomfort te bieden. Bewoners kunnen gebruik maken van diverse gemeenschappelijke voorzieningen zoals een verwarmd binnenzwembad, fitnessruimte en tennisbaan. Tevens is het heerlijk wandelen en vertoeven in de parkachtige tuin rondom het complex.

Via de lift vanuit de parkeergarage in souterrain naar de centrale overloop met twee voordeuren naar de ontvangsthal met gastentoilet, riante woonkamer met gashaard en plafondhoge raampartijen over de volle breedte en woonoppervlakte van circa 70 m², dichte eetkeuken, riante ouderslaapkamers met garderobekamer en luxe badkamer alsmede 2e slaapkamer met aansluitend 2e badkamer. Bij oprechte interesse, verzoeken wij u een bezichtiging aan te vragen om een juiste indruk te krijgen, hetgeen u zal overtuigen.


7 redenen om dit luxueuze 3-kamer appartement met eigen parkeerplaats en dakterras op het zuidwesten te kopen

1. Groots en chique appartement met woonoppervlakte van circa 168 m² met twee slaapkamers, twee badkamers, separate garderobekamer en waskamer

2. Luxe afgewerkt en geheel voorzien van in open boekvorm gelegde granieten vloer- en wandtegels alsmede hardhouten parketvloeren in de slaapkamers

3. Met riant dakterras over de volle breedte van het appartement, op het zuidwesten met oppervlakte van circa 33 m² met uitzicht op de magnifiek aangelegde, parkachtige tuin rondom, alle seizoenen mooi!

4. Eigen parkeerplaats met laadpaal in het souterrain alsmede eigen berging ten behoeve van fietsen en dergelijke

5. Met gebruik van diverse gemeenschappelijke voorzieningen: verwarmd binnenzwembad, fitnessruimte, tennisbaan en prachtig park rondom

6. Met dagelijkse aanwezigheid van huismeester t.b.v. post- en krantbezorging, ophaaldienst afval, coördinatie schoonmaak en onderhoud alsmede aanspreekpunt voor alle bewoners

7. Diverse ingerichte gastenkamers voor tijdelijk en comfortabel verblijf van familie en/of vrienden alsmede een volledig ingericht gastenverblijf


Bouwkenmerken

Bouwjaar: 1989
Bouwwijze: traditioneel i.c.m. systeembouw
Isolatie: volledig geïsoleerd
Woonoppervlakte appartement: ca. 168 m²
Gebruiksoppervlakte technische ruimte/berging 1e etage en berging souterrain: ca. 23 m²
Gebruiksoppervlakte dakterras: ca. 33 m²
Totale gebruiksoppervlakte exclusief parkeren: ca. 224 m²
Inhoud appartement: ca. 530 m³
Servicekosten: ca. € 299,- per maand
Dienstenvergoeding: ca. € 475,- per maand


Appartementencomplex Résidence de Karpen

Résidence de Karpen is met recht één van de allermooiste woonlocaties in Nederland. Het door architect Van de Pauwert ontworpen appartementencomplex, bevat circa 2.5 hectare grond inclusief de parkachtige tuin rondom. Door de juiste combinatie van locatie, architectuur, indeling, materiaalgebruik en tuinaanleg, is het in 1989 opgeleverd complex, een ultieme plek om te wonen en te recreëren, voor jong en oud. In deze schitterende omgeving, zijn 34 luxe koop-appartementen in het exclusieve segment gevestigd. Naast optimale privacy, beoogt Résidence de Karpen de bewoners een aangenaam en veilig wooncomfort te bieden. Bewoners kunnen gebruik make van diverse gemeenschappelijke voorzieningen zoals een verwarmd binnenzwembad, fitnessruimte en tennisbaan. Tevens is het heerlijk wandelen in de tuin rondom het complex.


Entree Residence de Karpen

De entree van het privé terrein van het complex is bereikbaar via de dubbele elektrische smeedijzeren poorten met digitaal bellentableau en videofoon-installatie aan de Javalaan. De hoofdingang van het appartementencomplex is bereikbaar middels elektrische schuifdeuren naar de tussenhal met brievenbussen. Aansluitend is er de hoogwaardig afgewerkte centrale ontvangsthal met huismeestersbalie en toegang tot riante lounge voor gezamenlijk gebruik.

Via de lift in souterrain alsmede via de centrale entree komt u bij de gezamenlijke ontvangsthal met tweetal voordeuren en bezorgkasten per appartement. Hier is ook de technische ruimte c.q. berging 1, met opstelling cv-ketel Nefit HR, 200 liter boiler en de unit mechanische afzuiging.


Indeling woonvleugel appartement

Entree appartement, ontvangsthal met oppervlakte van circa 15 m², met garderoberuimte, enerzijds toegang tot het gastentoilet, de waskamer en de woonkamer met study en anderzijds naar de slaapvleugel.

Woonkamer, met plafondhoge raampartijen over de volle breedte met uitzicht op de parkachtige tuin, geheel uitgevoerd met sfeervolle gashaard op granieten wandmeubel en op maat gemaakte mahoniehouten boekenkastenwand. Via de dubbele aluminium schuifpui is er toegang tot het riante dakterras op het zuidwesten, oppervlakte van maar liefst circa 33 m².

Eetkeuken, in hoekopstelling met volop laden, boven- en onderkasten, geheel uitgevoerd met diverse inbouwapparatuur: elektrische kookplaat, afzuigunit in schouwpartij, combi-oven/magnetron, vaatwasser en koelkast.

Waskamer nabij entreepartij, tot plafond betegeld, voorzien van aansluiting wasapparatuur en volop bergruimte.


Indeling slaapvleugel appartement

Ouderslaapkamer 1, met toegang tot de garderobekamer en aansluitend luxe badkamer 1.

Garderobekamer, geheel voorzien van maatwerk hardhouten wandkasten met volop hang- en legmogelijkheden.

Badkamer 1, zowel vloer als wanden tot plafond in open boekvorm met graniet betegeld, voorzien van kunststof Whirlpool hoek-ligbad met diverse ontspannings-functies, separate inloopdouche met douchepaneel en afzuiging, twee wastafels in wandmeubel met spiegel en eenhendelkranen, vrijhangend closet en bidet alsmede mechanische afzuiging.

Slaapkamer 2, met kamerbrede kastenwand.

Badkamer 2, eveneens zowel vloer als wanden tot plafond in open boekvorm met graniet betegeld, separate inloopdouche met thermostaatkraan, wastafel op wandmeubel met spiegel en eenhendelkraan alsmede mechanische afzuiging


Buitenruimte

Het dakterras is bereikbaar via de de schuifpuien in de woonkamer alsmede via de eetkeuken. De oppervlakte bedraagt circa 33 m². Het gehele terras is voorzien van granieten tegels in open boekvorm en is op het zuidwesten gelegen. Er is een elektrisch bedienbare zonneluifel. Met magnifiek uitzicht naar de volwassen, parkachtige tuin, alle seizoenen mooi!


Parkeerplaats en berging in souterrain.

Vanaf het privé terrein is middels een verwarmde afrit het souterrain te bereiken, welke afgesloten is middels elektrische segmentaaldeuren. Er is een parkeerplaats met laadpaal (voorzien van huisnummer 71). Tevens is in het souterrain een autowasplaats aanwezig. Via de lift is de entree van het appartement onmiddellijk te bereiken.

Berging 2, inpandig en voorzien van elektra, ten behoeve van fietsen, opslag en dergelijke.


Locatie en uitzicht

Residence de Karpen roept een gevoel van comfort, rust en natuurschoon op. In de parkachtige tuin rondom het complex kunt u een heerlijke wandeling maken, een partij tennis spelen of uw golftechnieken oefenen.

Toch biedt de gunstige ligging van het gebouw de mogelijkheid om binnen enkele fietsminuten in de binnenstad van Eindhoven te zijn. Op loopafstand zijn enkele belangrijke locaties te bereiken, zoals de Techniche Universiteit Eindhoven (3 loopminuten) en het NS-station (20 loopminuten)

Tevens zijn er een aantal bijzonder Brabantse plekken nabij gelegen zoals het Eckartse bos en de Karpendonkse plas met het ernaast gelegen restaurant, The Harbour Club.

VOOR PLATTEGRONDEN EN DE COMPLETE VERKOOPINFORMATIE, DOWNLOAD DE UITGEBREIDE CATO VERKOOPDOCUMENTATIE!
Vraagprijs € 825.000 k.k. Bekijk woning
Apostelweg 5
Griendtsveen Apostelweg 5
Griendtsveen

Apostelweg 5

De historische woning is binnen compleet gemoderniseerd en gerenoveerd door de huidige eigenaren. Daarbij zijn zowel alle vloeren als het complete dak (2007) geïsoleerd. Ook is er overal isolatieglas aangebracht. Tijdens de renovatie zijn bovendien de meterkast en alle leidingen vervangen van water, elektra en gas. En onder alle tegelvloeren is vloerverwarming gelegd.

De gietijzeren Nestor Martin allesbrander in woonkamer 1 aan de voorzijde kan de gehele begane grond verwarmen en is ook geschikt om op te koken. De bewoners benutten deze woonkamer 1 met name in de winter, woonkamer 2 met dubbele tuindeuren naar de patiotuin meer in de zomer.

Zonnepanelen behoren eenvoudig tot de mogelijkheden, zeker op het grote bijgebouw 1 met de juiste zonoriëntatie zonder schaduw van bomen. Volgens de geraadpleegde energieadviseur zijn er zeker 40 zonnepanelen mogelijk. Ook een warmtepomp, onhoorbaar en uit het zicht, is makkelijk mogelijk.

De huidige eigenaren vielen destijds voor de natuur en de mooie omgeving: “En ook voor de fijne patiotuin met de oude Blauwe Regen. Er is hier heel veel natuur en er is hier nog meer rust. We werkten destijds in Eindhoven en zochten in een straal van 30 km. We wilden per se buiten wonen voor de kinderen.”

De kinderen hadden en hebben het er ook erg naar hun zin: “Ook op de wat kleinere basisschool met combinatieklassen. Alle kinderen kennen elkaar. Toen ze klein waren vonden ze het heerlijk om binnen én buiten rondjes te kunnen rennen en fietsen.”


6 KERNKWALITEITEN VAN DEZE CHARMANTE PEELVILLA MET GROOTS MULTIFUNCTIONEEL BIJGEBOUW EN AANGELEGDE TUIN RONDOM

1. Landelijk en historisch wonen
Op hoekperceel Lavendellaan - Apostelweg gelegen, middenin de natuur én in de rust van het pittoreske en beschermde Peel-dorpsgezicht op de grens van Noord-Brabant en Limburg.

2. Alle ruimte voor het hele gezin
In de sfeervolle woonkamer met aansluitend werk-/speelkamer, in de riante leefkeuken met aansluitend de 2e woon-/eetkamer, vier ruime slaapkamers

3. Ook alle ruimte voor kantoor, auto’s of zorgstudio
Met twee multifunctionele bijgebouwen, waarvan de grootste in spouw gebouwd (1986), met verdieping, voorzien van gas, water, elektra en een oppervlakte van meer dan 135 m².

4. Van het binnen- en buitenleven genieten
In de patiotuin, in de moestuin, in de siertuin en in de tuin rondom, in het groen van het dorp en het ver omringende natuurschoon.

5. Centrale ligging
Buiten wonen en toch op makkelijke afstand van grote(re) steden, dagelijkse voorzieningen (basisschool, café, gemeenschapshuis, bushalte) en snelwegen.

6. Klassiek comfort
Met vernieuwd dak inclusief isolatie, isolatie HR+ glas in gehele woning en vernieuwd leidingwerk (aan- en afvoer water, elektra, gas en vloerverwarming) met respect voor het tijdsbeeld en behoud van authenticiteit.


BOUWKENMERKEN

Perceeloppervlakte: 1225 m²
Woonoppervlakte villa: circa 240 m²
Oppervlakte overig inpandige ruimte (proviand kelder): circa 21 m²
Gebruiksoppervlakte bijgebouw 1 (begane grond): circa 136 m²
Gebruiksoppervlakte bijgebouw 1 (verdieping via vlizotrap): circa 74 m²
Gebruiksoppervlakte bijgebouw 2 (begane grond & verdieping): circa 25 m²
Totale oppervlakte: circa 496 m²

Inhoud villa exclusief bijgebouwen (conform meetcertificaat): circa 940 m³
Inhoud bijgebouw 1 (in spouw, met gas, water en elektra): circa 590 m³
Inhoud bijgebouw 2 (steens, met gas en elektra): circa 170 m³
Totale inhoud: circa 1700 m³


INDELING

De indeling op de begane grond zorgt voor grote en lichte ruimtes die met elkaar in verbinding staan. De huidige eigenaren hebben de woning helemaal naar hun hand gezet met alle ruimte voor het hele gezin en met bewust oog voor de historie van pand en dorp.

Zo zijn alle lichtschakelaars en stopcontacten uitgevoerd in zwart bakeliet, alle grepen op deuren en ramen in klassieke stijl en zijn de originele plafonds met houten balken in ere hersteld.


BEGANE GROND

De brede en lichte ontvangsthal heeft rechts in de hoek een meterkast, tegenover de garderobenis. Naast de voordeur zit nog het originele brievenbusje. Links is de deur naar woonkamer 1 en rechtdoor de deur naar de leefkeuken met aansluitend woonkamer 2.

Woonkamer 1 is via zowel de ontvangsthal als via de keuken bereikbaar. Er is volop daglicht en zicht door de grote ramen in drie gevels. De L-vorm geeft een natuurlijke indeling.

Het brede gedeelte aan de voorzijde geeft alle ruimte voor een zithoek en een tv-kamer, rond de fraaie Nestor Martin gietijzeren allesbrander. Deze geeft rondom veel warmte af, kan zo goed als de gehele begane grond verwarmen en is zelfs geschikt om op te koken.

Het werk-/speelgedeelte achterin is halfopen. Als zijnde afscheiding is een fraaie en plafondhoge steigerhouten boekenkast gemaakt, die dit gedeelte de look and feel van een huisbibliotheek geeft. De kinderen gebruiken dit gedeelte nu graag voor gaming en huiswerk.

De bijzonder ruime, lichte en hoge leefkeuken heeft een fraaie getrommelde tegelvloer en de hele middag zon. De keuken in L-opstelling met inbouwapparatuur heeft een granieten werkblad over de gehele lengte, onder de twee grote ramen met zicht op de oprit en de zijtuin. In het lange aanrecht zijn de dubbele porseleinen spoelbak, de vaatwasser (2020) en de vierpits inductiekookplaat geïnstalleerd. Boven de kookplaat is de afzuigkap. In de korte poot van de L zijn de heteluchtoven (2022) en magnetron (2022) geïnstalleerd. Bij de eethoek is een nis voor de grote koelvriescombinatie. Ernaast is de praktische proviandkast die om de hoek doorloopt.

Tevens is hier de deur naar de originele manshoge proviand-kelder met vaste houten trap, authentieke pekelbakken en koekoek naast de voordeur voor ventilatie. Aansluitend aan de halfopen en riante leefkeuken is woonkamer 2 gelegen, die nu dienst doet als zitkamer. Echter ook als verlengstuk van de leefkeuken, als zijnde extra grote eetkamer met openslaande tuindeuren, zou een hele geschikte functie kunnen zijn. Er is een sfeervolle gashaard, een gerookt-eikenhouten vloer en optimaal daglicht middels de vele grote raampartijen en de dubbele openslaande tuindeuren naar de patio in drie gevels.

Vanuit de leefkeuken en ook vanuit woonkamer 1, is er een deur naar de bijkeuken. Deze praktische en lichte ruimte heeft een lichtkoepel, uitstortgootsteen en een nis waarin de aansluitingen voor wasapparatuur zijn verwerkt. Links zijn het ruime toilet en de technische ruimte.

In de technische ruimte c.q. huishoudkast zijn de vloerwarmingspomp, de cv-combi-ketel (Remeha HR, 2015) en het warmwatervoorraadvat geïnstalleerd, met nog volop bergruimte. Ernaast is de achterdeur richting naar de patiotuin en de beide bijgebouwen.


EERSTE VERDIEPING

Links in de ontvangsthal is de houten dichte trap met wandverlichting en balustrade naar de eerste etage, met erboven een Velux dakraam. Deze komt uit op de ruime L-vormige overloop boven.

Overal op deze verdieping is de fraaie open houten dakconstructie van de villa in het zicht gehouden. Twee ruime kastenwanden op de overloop, maken optimaal gebruik van de dakschuinte en bieden volop garderobe- en bergruimte.

De overloop met volop daglicht door de dakkapel en de Velux dakramen, geeft toegang tot vier fraaie en royale slaapkamers en de luxe badkamer. De op de hoeken gelegen slaapkamers 1 en 3, hebben elk twee ramen in de gevel; slaapkamer 2 aan de achterzijde heeft een dakkapel met dubbel raam.

Aan de achterzijde ligt de opvallend hoge en fraaie ouderslaapkamer 4 van meer dan vijfentwintig vierkante meter. Deze riante kamer heeft bijzonder veel daglicht dankzij vier Velux dakramen en het raam in achtergevel. In de hoek is een bergkast onder de dakschuinte.

Centraal gesitueerd op de overloop is de riante badkamer, met het vrijstaande ligbad onder de dakkapel met diepe, granieten vensterbank, twee wastafels met inbouwkranen en 2e zwevend toilet. De separate douche- en stoomruimte is voorzien van twee zitjes, een regendouche en glazen deur. De stoomunit is voor onderhoud bereikbaar vanuit slaapkamer 4. Er is natuurlijke ventilatie, mechanische ventilatie en een handdoekradiator.


MULTIFUNCTIONEEL BIJGEBOUW 1

Dit degelijke bijgebouw is in spouw gebouwd in 1986. Het is voor auto’s bereikbaar via de brede oprit en de dubbele poort, door de patio. De dubbele deuren voeren naar een grote, open ruimte. Met meer dan 90 vierkante meter en hoogte van circa 3.00 meter is deze loods multifunctioneel te benutten: van hobbygarage en werkplaats tot bedrijfs- of praktijkruimte of (zorg)studio-appartement. Het geheel is voorzien van een beloopbare bergzolder met vlizotrap, er is alle ruimte voor een vaste trap. Ook is dit bijgebouw uitgevoerd met gas, elektra, wateraanvoer en waterafvoer. Het grote dakvlak ligt op het westen en is geschikt voor een veertigtal zonnepanelen.

De deur links achter gaat naar wat nu in gebruik is als luxe en geïsoleerde sportruimte met spiegelwand en elektrische verwarming. Dankzij de openslaande tuindeuren naar de achtertuin, het raam ernaast en het raam in de achtergevel is er bijzonder veel daglicht. Het raam achter kijkt uit op het Griendtsveense gemeenschapshuis De Zaal. De dubbele deuren rechts voeren vanuit de multifunctionele ruimte naar de opslagruimte. Deze heeft een eigen deur naar de grote overdekte buitenberging; ideaal voor houtopslag, tuinmachinerie en als fietsenstalling.


MULTIFUNCTIONEEL BIJGEBOUW 2

Dit voormalige steense bakhuis met verdieping is nu in gebruik als opslag van tuingereedschap en dergelijke Het heeft beneden een klapraam en achterin, naast de afgesloten bergkast, een vaste trap naar de verdiepingsvloer met dakkapel. Het geheel is voorzien van gas en elektriciteit.

De mogelijkheden zijn divers: van atelier, tuinhuis of poolhouse tot buitenkeuken, speel-, werk- of logeerruimte. Maar ook als technische ruimte, wellicht in combinatie met een zwembad in de grote tuin.


TUIN EN BUITENRUIMTE

De Peelvilla wordt geheel omgeven door volop buitenruimte. Rechts is dat de ruime en brede oprit met dubbele poort naar de patiotuin en het multifunctionele bijgebouw 1.

Tussen de beide woonkamer en de bijgebouwen is een fraaie en ruime en bestrate patiotuin, met volop privacy, beukenhaag en hek op de erfafscheiding. Blikvanger daar is de tientallen jaren oude Blauwe regen (Wisteria) die de grote pergola bekleedt; een heerlijk overdekt terras voor lange zomeravonden. De patiotuin heeft alle ruimte voor een opzetzwembad. De pilaren voor zonweringsdoek kunnen eenvoudig worden verwijderd, zodat auto’s via de dubbele houten poort naar bijgebouw 1 kunnen.

Opzij van bijgebouw 1 en achter bijgebouw 2 is de grote tuin, die geheel is omgeven door hekwerk, beukenhaag en met volwassen, hoge bomen naar het gemeenschapshuis. De tuin is door de huidige eigenaren opnieuw aangelegd, heeft een bestraat terras voor de fitnessruimte en een enorm gazon met daarin enkele bomen (Japanse sierkers, pruim- en appelboom). Links achter bijgebouw 2 zijn nu een bestraat terras, de hondenkennel en een moestuin.


LOCATIE EN UITZICHT

Deze authentieke Peelwoning uit 1900 ligt in Griendtsveen, aan de Apostelweg. Het ruime hoekperceel en de weg worden omgeven door statige bomen. Recht voor het huis, voorbij het grote plantsoen met gras en bomen, ligt de splitsing met de Lavendellaan. Het pittoreske en snelheidsremmende pleintje met de antieke waterpomp en antieke stroommast annex straatlantaarn is omgeven door plantsoenen en vergelijkbare historische woningen. Ook verderop staan diverse vergelijkbare Peelwoningen, vrijstaande woningen en tweekappers. Het uitzicht is blijvend fraai en groen.

De woning wordt omgeven door rijksmonumenten: drie vrijstaande woningen en de ophaalbrug aan de Apostelweg, villa Sphagnum en Brug half 12 aan de Sphagnumweg even verderop.


GRIENTSVEEN EN OMGEVING

Peeldorp Griendtsveen behoort tot de gemeente Horst aan de Maas. Het pittoreske dorp ligt pal op de grens van Limburg met Noord-Brabant. Horst aan de Maas bestaat uit tal van kernen en dorpen: naast Griendtsveen zijn dat Meerlo, Tienray, Swolgen, Broekhuizenvorst, Broekhuizen, Lottum, Grubbenvorst, Horst, Melderslo, Hegelsom, Meterik, Sevenum, America, Evertsoord en Kronenberg. Het dorp is klein maar heeft een ruim ondernemings- en verenigingsleven, met onder meer fanfare, toneel en kindervakantiewerk.

De Griendtsveense geschiedenis is nauw verweven met de ontginning van de Peel voor de brandstof turf. De spoorlijn van Eindhoven naar Venlo, van groot belang voor de veenontginning, is aangelegd door koopman Jan van de Griendt die ook het dorp Helenaveen stichtte.

Zijn zonen Jozef en Eduard zetten zijn werk voort en stichtten in 1885 het dorp Griendtsveen. Beide dorpen zijn verbonden door de Helenavaart.

Griendtsveen is bijzonder; het dorp telt enkele tientallen Rijksmonumenten en is zelf Rijksbeschermd dorpsgezicht, als gaaf voorbeeld van een Peelontginningsdorp. Als Nederlands-Limburgse plaats heeft het dorp een zuiver Brabants dialect. Fabrieken en huizen dateren goeddeels uit 1900 en zijn ontworpen door Louis Kooken, gemeentearchitect van Eindhoven.

Griendtsveen wordt omgeven door water en natuur. In de nabije omgeving zijn tal van wandelroutes die een fraaie blik geven op het turfverleden van deze regio waardoor veel waterpartijen achterbleven. Met name Peelreservaten Mariapeel en Het Grauwveen zijn uitgestrekte natuurgebieden met cultuurhistorisch interessante overblijfselen.

Nationaal Park De Groote Peel ligt op slechts 15 km. Ook Eindhoven, Helmond, Deurne en Venray zijn makkelijk en snel bereikbaar. De op- en afritten Liessel van de A67 liggen op ruim tien autokilometer, de A73 op nog geen vijftien kilometer.


VOOR DE COMPLETE VERKOOPINFORMATIE, DOWNLOAD DE UITGEBREIDE DOCUMENTATIE MET PLATTEGRONDEN!
Vraagprijs € 875.000 k.k. Bekijk woning
Molenstraat 141
Helden Molenstraat 141
Helden

Molenstraat 141

VOOR EEN SNELLE EERSTE IMPRESSIE, BEKIJK DE VIDEO VAN CATO TV!

Uw eigen LANDGOED met groots, onderhoudsvriendelijk en ENERGIEZUINIG landhuis van grote klasse qua architectuur, indeling, grootte en afwerkingsniveau, met vorstelijke tuinen rondom, multifunctioneel bijgebouw met NEGENTIG ZONNEPANELEN en weiland op een perceel van circa 1 HECTARE. Te koop met circa 10.988 m² extra weiland!

Het vrijstaande, multifunctionele bijgebouw met circa 375 m² gebruiksoppervlakte is voor tal van toepassingen geschikt:
- caravanstalling;
- manage en paardenstallen;
- stalling en werkplaats voor oldtimers, auto’s en/of boten;
- opslag;
- bedrijfsruimte;
- kleinschalige industrie;
- hobbyruimte;
- atelier etc.

De huidige eigenaren hebben hun riante domein de afgelopen jaren met alle aandacht, liefde en hun groene vingers, compleet omgetoverd in een groen paradijs: “De flora en fauna van de vijvers zijn compleet verbeterd middels een verbindend beekje en voorzien van nieuwe beplanting. Een Italiaanse reis inspireerde voor de Toscaanse tuin in hartvorm aan de achterzijde van het perceel. Ernaast ligt een weiland waar we genieten van de hertjes die meteen naar het hek komen wanneer we komen aanlopen.” Zij genieten dagelijks van hun bijzondere ensemble, maar willen toch meer gaan reizen en wat kleiner gaan wonen nu.


5 KERNKWALITEITEN VAN DIT BIJZONDERE EN 100% PRIVACY BIEDENDE DOMEIN OP RUIM 1.4 HECTARE PERCEEL, MET MEER GROND TE KOOP!

1. Uw eigen paradijs
Groots, verrassend en indrukwekkend ensemble, woonoppervlakte villa circa 450 m² met inhoud van circa 1650 m³ in combinatie met geïsoleerd multifunctioneel bijgebouw van 375 m² op perceel van circa 9900 m² en mogelijkheid tot aankoop van circa 10.988 m² extra grond. Ideaal voor ondernemende gezinnen met meerdere kinderen.

2. Energielabel A
Zowel de villa als de bedrijfshal zijn optimaal geïsoleerd. Op de bedrijfshal zijn 90 zonnepanelen gelegd in 2021 met een opbrengst van meer dan 21 MWh per jaar oftewel de gehele elektriciteitsbehoefte van zowel de villa als de bedrijfshal inclusief het zwembadgebouw, jacuzzi en sauna.

3. 100% privacy
Rust, ruimte en volledig groen uitzicht dankzij onder architectuur aangelegde, volwassen tuinen, achtertuin op het zuidwesten met grootse vijverpartijen, geen enkele inkijk, optimale privacy gegarandeerd en alle seizoenen mooi!

4. Van het binnen- en buitenleven genieten
Groots, verrassend en indrukwekkend ensemble, villa met wijn-, feest- en biljartkelder, een overdekt zwembad, diverse terrassen met buitenkeuken en Toscaanse wandeltuin: het leven is goed in Peel en Maas.

5. Centrale ligging
Vlakbij Helden en op tien fietsminuten van Panningen met alle voorzieningen, winkels en horeca, op vijf autominuten van snelweg A67 naar Venlo en Eindhoven en snelweg A73 naar Roermond en Nijmegen en op 35 autominuten van vliegveld Eindhoven.


DUURZAAMHEID

Energielabel A, dankzij optimale isolatie, zijn zowel de villa als de bedrijfshal zeer duurzaam: ramen, gevels en daken hebben alle een aanzienlijk isolatiepakket en de twee HR Nefit cv-combi-ketels zijn vernieuwd in 2021. Op de bedrijfshal liggen sinds 2021 maar liefst 90 zonnepanelen met een opbrengst van ruim 21 MWh per jaar. Deze zonnepanelen voorzien in de gehele elektriciteitsbehoefte van zowel de villa als de bedrijfshal en het zwembadgebouw, inclusief jacuzzi en sauna.


BOUWKENMERKEN

Bouwjaar: 1992 villa en bedrijfshal, 2002 overdekt zwembadgebouw
Energielabel: A
Perceeloppervlakte: 9900 m², optioneel 10.988 m² te koop

Woonoppervlakte villa inclusief souterrain: circa 443 m²
Oppervlakte overige inpandige ruimte (bergzolder 2e verdieping): circa 22 m²
Oppervlakte gebouwgebonden buitenruimte (overdekt terras en balkon 1e verdieping): circa 43 m²
Totale gebruiksoppervlakte wonen: circa 510 m²
Inhoud villa exclusief bijgebouwen (conform meetcertificaat): circa 1650 m³

Oppervlakte zwembadgebouw: circa 215 m²
Oppervlakte multifunctioneel bijgebouw / bedrijfshal: circa 375 m²
Totale gebruiksoppervlakte externe berging: circa 590 m²

BEGANE GROND

De dubbele aluminium voordeuren met gegraveerd korenmotief in het dubbele sierglas, geven toegang tot de hoge ontvangsthal met vide. In deze hal zijn de meterkast en de deuren naar de ouderlijke suite en de woonkamer. Zowel de hal als de keuken en de woonkamer zijn uitgevoerd met een dorpelloos gelegde, marmeren tegelvloer met vloerverwarming.

Rechts in de hal is de ouderlijke suite. Deze bestaat uit een riante slaapkamer 1, uitkijkend over de voortuin, een apart toilet en aansluitend de luxe badkamer 1. De slaapkamer heeft twee grote ramen met verduisterende rolluiken en een inbouw-garderobekast. De badkamer heeft een recent vernieuwd wastafelmeubel met twee wastafels en brede spiegel, een halfronde douchecabine met zijsproeiers en een tweepersoons hoekbad met massagestralen en watervalkraan. Het geheel is voorzien van mechanische ventilatie en een handdoekradiator.

Klassieke, dubbele houten deuren met gegraveerd sierglas voeren naar de grootse woonkamer. Richting de woonkeuken, is alle ruimte voor een grote dineertafel, bij de plafondhoge ramen aan de achterzijde. Ernaast is de brede schuifpui naar het overkapt terras en de achter tuin.

De woonkamer zelf heeft een ruim en opvallend licht zitgedeelte dankzij drie plafondhoge ramen met gordijn-koven achter de sierlijsten. De houthaard in gietijzer zorgt voor sfeervolle avonden met fijne stralingswarmte. De schouw, de pilaren aan weerszijden en naast de doorgang naar de serre, zijn met fraaie parelmoerverf afgewerkt voor een lichte en klassieke stijl die naadloos aansluit bij de marmeren tegelvloer en de plafondlijsten.

Bij het royale eetgedeelte in de woonkamer, is de loopdeur naar de keuken. De L-vormige opstelling is in een lichte en klassieke stijl uitgevoerd met composiet werkblad, Italiaanse metrotegels en dubbele spoelbak. De crèmetinten van de keukenkastjes komen terug in de volledige SMEG-inrichting. Alle apparatuur is vernieuwd van dit vooraanstaande lifestylemerk: inductiekookplaat met grote grilloven, warmhoudlade en uittrekbare afzuiging, vaatwasser en combi-oven, koelkast, vriezer en zelfs de mengkraan. De keuken heeft een eigen deur naar het overkapte, halfronde terras buiten en de deur naar het portaal met de entreepartij achterom.

Via het portaal met royaal gastentoilet en wastafel, is er toegang tot de voormalige inpandige garage die is omgebouwd tot een gezellige tv-/speel-/gamekamer. Deze riante ruimte heeft een eigen entree in de zijgevel van de villa. De vloer is voorzien van een eiken houten vloerdelen en er is een gashaard met schouw. De zijwand is voorzien van een maatwerk boekenkast met schappen.

EERSTE VERDIEPING

Via de open eikenhouten steektrap met vide en balustrade in de ontvangsthal, is de overloop bereikbaar met toegang tot drie riante slaapkamers en de tweede luxe badkamer.

Slaapkamer 2 is met ruim veertig vierkante meter gerust riant en groots te noemen. De kamer heeft airco, drie dakkapellen en een schuifpui naar het eigen balkon met balustrade en Bankirai vloerdelen, dat prachtig uitkijkt over de tuinen aan de achterzijde op het westen.

Badkamer 2 is eveneens uitgevoerd met een dakkapel. De inrichting bestaat uit een ligbad met handdouche en thermostaatkraan, een douchecabine met thermostaatkraan, twee wastafels met spiegelkast en een zwevend toilet. Er is vloerverwarming en een handdoekradiator.

Slaapkamer 3 was oorspronkelijk een grote kamer van ruim zeventig vierkante meter met drie dakkapellen. De ruimte is nu praktisch opgedeeld in een was- en garderobekamer met schappen, garderoberekken en aansluitingen voor de wasapparatuur enerzijds en een chill-kamer anderzijds.

Een slimme spiegel-schuifwand voert naar het tweede gedeelte, nu een warme en relaxte bibliotheek en leeskamer, met houten panelenvloer, grote geschuurd lederen hoek-bed-bank en volop bergruimte in de op maat gemaakte houten schappenwand van geschuurd en gebeitst steigerhout. Desgewenst kan van deze riante ruimte een studio-appartement worden gemaakt, inclusief kitchenette.

Slaapkamer 4 ligt aan de voorzijde en heeft twee dakkapellen. In deze kamer is het luik met vlizotrap naar de beloopbare bergzolder op stahoogte.

SOUTERRAIN

Via de tv-kamer en de vaste neergaande houten trap met loper, is het souterrain bereikbaar. Deze kelderverdieping staat geheel in het teken van ontspanning en gezelligheid: dé plek voor familiebijeenkomsten, kinderen en hun vrienden, voor feesten en partijen.

De trap komt uit bij de eerste kamer. Daarin is een authentieke Mini Cooper omgebouwd tot gamedesk en kantoor met bureau, er is opbergruimte onder de motorkap en achter het kofferdeksel.

De grote entertainment- en ontspanningsruimte aansluitend in L-vorm biedt tal van mogelijkheden. De ruimte is helemaal ingericht in ‘the fifties-style’, met dinermeubelen en geblokte vloerbedekking. Naast het poolbiljart heeft de ruimte zitjes en een cd-jukebox; alles is voorhanden voor vele sfeervolle avonden vol gezelligheid.

De wijn- en proefkelder in mediterrane stijl heeft een barkast, muurkasten en vaste Spaanse terracotta wijnrekken. De fraaie muurschilderingen van mediterrane landschappen zijn van dezelfde vakkundige hand als in het zwembad.

TUINEN RONDOM EN BUITENRUIMTE

De dubbele elektrische smeedijzeren poorten aan de Molenstraat, openen naar de fraaie en verlichte oprijlaan in klinker-sierbestrating. Tussen de bomen door is al de prachtige grote vijver met fontein te zien, die wordt omringd door beplanting. De oprijlaan mondt uit op een groot binnenplein met volop parkeer- en speelruimte. Dit plein geeft toegang tot het bijgebouw c.q. bedrijfshal en de bestrate paden naar de voordeur, de zijdeur en de achterdeur.

De volwassen voor-, achter- en zijtuin is onder architectuur en magnifiek aangelegd. Door een bijzondere mix van planten, struiken en bomen is dit groendomein in alle vier seizoenen even fraai. De zichtlijnen vanuit diverse hoeken in combinatie met de beeldbepalende bomen rondom en de volwassen hagen, gazons en vijvers maken deze tuin een lust voor het oog en meer dan heerlijk om in te vertoeven. Dat vinden ook de talrijke vogels en eekhoorns die er graag nestelen en wonen.

De achtertuin is op het zuidwesten gelegen. Het geheel is omheind met natuurlijke hagen en bomen die voor 100% privacy zorgen. Alle bestrating is een fraaie combinatie van grote tegels en klinkers.

Bij de woonkamer en de keuken is een groot, halfrond en overdekt terras. Ernaast ligt de grote vijver met rond vlonderterras in het heldere, gezonde water waarin tal van koi en steuren sierlijk zwemmen. Voorbij de majestueuze naaldbomen staan deze vijver en de grote waterpartij in de voortuin met elkaar in verbinding.

Van omgekapte bomen van eigen domein is een fraai knuppelbruggetje gemaakt, om eenvoudig de filter- en pompinstallaties van de vijvers te bereiken.

Daarnaast, geflankeerd door palm- en olijfbomen is een buitenkeuken met gootsteen. Dat is een halfopen buitenruimte met eigen dak en stalramen, waar het heerlijk kokerellen, loungen en dineren is, met de cortenstalen braai op hout en de rookoven.

Achter dit gebouw, toegankelijk vanuit het zwembad-gebouw en naast het bijgebouw, is nog een groot overdekt terras met jacuzzi: een perfecte, windluwe en beschutte plek voor feestjes en andere bijeenkomsten. De overkapping van dit terras is in 2021 vernieuwd en wordt begroeid door volwassen druivenranken met zoete druiven. Aan de randen, tegenover de roldeur van het bijgebouw, groeien tal van bessensoorten.

Voorbij het zwembad en het overkapte terras is een prachtige, Toscaans-geïnspireerde tuin aangelegd in hartvorm, compleet met overdekt zitje, beregening, diervriendelijke verlichting en wandelpaden. Deze fraaie tuin van drieduizend vierkante meter kijkt deels uit over de omringende landerijen, terwijl privacy wordt gewaarborgd door begroeide omheining en wallen. Opzij van de Tos-caanse tuin en achter het zwembadgebouw is nog een moestuin. Naast de Toscaanse tuin zijn er kastanje-, walnoten- en diverse fruitbomen, die nu het omheinde domein is van een roedel damherten.

ZWEMBAD-GEBOUW

Naast de buitenkeuken is het klassieke loungeterras met waterornament voor het zwembadgebouw, dat is gemaakt van een voormalige tuinkas. Na de statige en overkapte entree ligt hier het in 2002 aangelegde verwarmde binnen-zwembad van zo’n 12 bij 5 meter. Het wordt omringd door fraaie, handgemaakte muurschilderingen en faux zuilen in mediterrane sfeer.

Bij het zwembad zijn een technische ruimte met alle zwembadapparatuur, een kleedkamer, een aparte, extra ruime douche en een kitchenette gesitueerd.

Dat het zwembadgebouw met een luchtverwarmer een aangenaam klimaat heeft, blijkt ook uit de uitbundige groeiende druiven en mimosa, en het subtropische plantsoen bij het lichte binnenterras, met tal van grote cactussen.

MULTIFUNCTIONEEL BIJGEBOUW / BEDRIJFSHAL

Rechts op het perceel en makkelijk bereikbaar via de oprijlaan en binnenplein, is het grote en multifunctionele bijgebouw, dat voorheen in gebruik was als bedrijfshal met koelcel voor de opslag en verwerking van groente en fruit. Dit gebouw heeft een gebruiksoppervlakte van circa 375 vierkante meter. Het is recent in dezelfde antracietkleurige tint als de villa zelf geschilderd. De vloer, het dak, de gemetselde spouwmuren en damwandprofielen van het bijgebouw zijn volledig geïsoleerd. Het gebouw is uitgerust met afvoerroosters, daglichttoetreding en vier hoge en brede sectionaaldeuren. Opzij en erachter is er bestraat, om gemakkelijk met voertuigen en materieel te kunnen manoeuvreren.
Vraagprijs € 1.550.000 k.k. Bekijk woning
Johan de Wittlaan 4
Eindhoven Johan de Wittlaan 4
Eindhoven

Johan de Wittlaan 4

5 KWALITEITEN VAN DEZE VRIJSTAANDE VILLA - IN ORIGINELE STAAT - MET DUBBELE INPANDIGE GARAGE EN TUIN RONDOM!

1. Locatie, locatie, locatie
Eén van de allermooiste en excellente woonlocaties in Eindhoven, pal tegen het Karpendonkpark en op steenworp afstand van Wandelpark Eckart, op circa 10 fietsminuten van NS-Station Eindhoven.

2. Potentie om eigen woonparadijs te realiseren
Om deze robuust en degelijk gebouwde villa optimaal te verduurzamen en te personaliseren naar geheel eigen wensen.

3. Volop privacy 
In uw eigen persoonlijke bubbel, dankzij groen rondom, rustige en gewilde woonlocatie met vrijheid voor een heerlijk binnen- en buitenleven.

4. Ruimte
Volop ruimte om te wonen, te leven, te spelen en te ondernemen, ideaal voor gezinnen met meerdere kinderen en/of in combinatie met kantoor/bedrijf aan huis en volop parkeergelegenheid op eigen terrein.

5. Centrale ligging
Op de grens van villawijken Koudenhoven en Karpen, met uitvalswegen nabij en voorzieningen, TU/e, winkels en scholen op wandel- en fietsafstand in de slimme Brainportregio.


INTRODUCTIE

De semibungalow is in de jaren zeventig gebouwd door de huidige eigenaren en komt dus daarmee voor het eerst op de markt.

De kinderen kijken met warmte terug op deze bijzondere plek: “Onze ouders lieten deze villa bouwen toen ze van de Veluwe naar Eindhoven verhuisden. Het ontwerp is ook van een Veluwse architect. Het ontwerp is sierlijk en degelijk gebouwd, kenmerkend is het vele groen rondom”.

Ze hadden er een fijne jeugd: “In het groen en overal dichtbij. Het is er echt vrij wonen, midden in de stad. Wij deden alles op de fiets. Ik kon er in de directe omgeving volop bewegen, van hardlopen rondom de Karpendonkse Plas tot tennissen bij ELTV en zwemmen in de IJzeren Man.

Het huis zelf is ruim opgezet, de leefruimte heel prettig, vooral in de grote en circa 3.75 m hoge woonkamer. Je kwam makkelijk binnen via de dubbele garage, zonder gezeur over (sport-)spullen die opgeruimd moesten worden. Als kinderen hadden we een ruime slaapkamer en we hebben heel wat keren de open haard aangemaakt. En we plukten vaak bramen in Wandelpark Eckart, waar we ook wel eens een hertje tegenkwamen.”

De villa is nagenoeg origineel. “Maar we zien ook de potentie. Eén van ons heeft zelfs getwijfeld om zelf dit ouderlijke huis onder handen te (laten) nemen, vanwege de riante ruimte en de heerlijke ligging”.


VOLOP DUURZAME MOGELIJKHEDEN

In november 2022 is er een onafhankelijke, bouwkundige keuring uitgevoerd. Daarin komen aandachtspunten naar voren; het dak dient vervangen. De keuring geeft ook aan dat in de basis deze villa goed gefundeerd en gebouwd is.

Aangezien het project aandacht behoeft, biedt dat meteen de mogelijkheid om alles in één keer goed te doen: uiterlijk, indeling, actueel comfort, persoonlijke stempel en optimale verduurzaming.

Ingrepen geven meteen gelegenheid voor onder meer isolatie, isolatieglas, vloerverwarming en -koeling in combinatie met een warmtepomp. Noodzakelijke vernieuwing van het dak kan makkelijk worden gecombineerd met een bomensnoei en zonnepanelen, het brede dakgedeelte aan de voorzijde is optimaal op het zuiden georiënteerd. U kunt daarmee de villa helemaal naar eigen hand zetten op deze top woonlocatie.


INDELING
 
Met name op de begane grond laat de indeling zich helemaal naar uw persoonlijke hand zetten. Kenmerkend voor deze projectvilla zijn de vele, grote ramen overal die optimaal voor licht en zicht zorgen. Deze kwaliteiten kunnen extra benadrukt worden met bijvoorbeeld dakkapellen.


WOONVLEUGEL BEGANE GROND

De overdekte entree onder de diepe oversteek geeft toegang tot de ontvangsthal, met raam naast de voordeur. Links is de deur naar de eet- en woonkamer, rechtdoor die naar de bijkeuken met ernaast de meterkast. In deze hoek is een garderobenis gemaakt. Rechts om de hoek is de deur naar de inpandige dubbele garage. Ernaast is het separate toilet met fontein.

De eet- en woonkamer is riant, zowel in afmetingen als in hoogte (circa 3.75 m) en daglichttoetreding licht, dankzij vier grote ramen in drie gevels. Naast de open houthaard in de zijgevel is een convectorput en een glazen schuifpui naar het zonneterras op het zuidwesten.

De ruime keuken, met groot raam op de achtertuin, is nu nog dicht maar kan desgewenst (deels) bij het eetgedeelte van de living worden betrokken. De keuken heeft een L-opstelling met rvs-werkblad en dubbele wasbakken onder het grote raam, vierpits inductiekookplaat, koelkast, oven en afzuigkap.

De keuken heeft een eigen deur naar de bijkeuken. De betegelde bij- en waskeuken heeft een uitstortgootsteen, aansluitingen voor wasapparatuur en een eigen achterdeur naar de tuin. Ook is er een vaste provisiekast in de hoek. Desgewenst kan (een deel van) de bijkeuken worden benut voor het vergroten van de badkamer ernaast.

Het toilet in de ontvangsthal grenst aan de buitenberging met deur in de zijtuin, waar ook de cv-combi-ketel (Nefit HR 2011) is geïnstalleerd. Desgewenst is het mogelijk deze deur af te sluiten en om de berging bij de inpandige ruimte te betrekken. 

Voorbij het toilet zijn de slaapvleugel en de vaste open trap naar de etage gesitueerd.


SLAAPVLEUGEL BEGANE GROND

De slaapvleugel bestaat uit drie ruime slaapkamers en een badkamer. De drie slaapkamers hebben grote ramen naar de achter- en de zijtuin. Vanwege de ligging onder de dakschuinte van het lessenaarsdak, kan er met de hoogte worden gespeeld door de huidige verlaagde plafonds weg te halen. 

Slaapkamer 1 heeft een eigen deur naar de badkamer, een ruime muurkast en een vaste grenen kastenwand over de volle diepte van de kamer. 

Slaapkamer 2 heeft een wastafel, terwijl slaapkamer 3 een vaste kastenwand heeft voor veel bergruimte.

De betegelde badkamer is uitgevoerd met een raam naar de achtertuin en voorzien van ligbad, douchebak met regendouche, toilet en wastafel.


EERSTE VERDIEPING

De hardhouten trap in de ontvangsthal bij de slaapvleugel voert naar de lichte overloop met balustrade, vide en hoog dubbel raam richting de voortuin.

Aan weerszijden zijn de ruime slaapkamers 4 en 5, beide met groot raam op de voortuin en voorzien van wastafel. Slaapkamer 5 heeft een extra raam in de zijgevel.

Bij de beide kamers is achterin, veel en diepe bergruimte onder de dakschuinte van het lessenaarsdak; door hier dakkapellen toe te voegen, worden beide toch al ruime slaapkamers aanzienlijk groter en lichter, met fraai uitzicht op de tuin en het plantsoen van het Karpendonkpark. 


DUBBELE INPANDIGE GARAGE EN OPRIT

De inpandige, dubbele garage heeft een afstapje, twee houten sectionaaldeuren, centrale verwarming en afsluitbare deuren naar de voortuin en de ontvangsthal. Onder de dakschuinte is een ruime bergvliering die bereikbaar is met een ladder.

De lange oprit loopt breder uit naar de garage. Desgewenst kan de oprit nog wat verbreed worden, voor meer parkeren op eigen terrein.

De garage zelf biedt met bijna 37 vierkante meter tal van mogelijkheden, om extra woon- en werkruimte te creëren. Door er ruimte vanaf te snoepen, kan bijvoorbeeld een extra ingang of badkamer worden gemaakt, terwijl de garagefunctie intact blijft. Ook kunnen meters worden benut voor bijvoorbeeld kantoor aan huis. Door een vaste trap te maken kan bovendien de hoogte worden benut; in plaats van de bergzolder kan er dan een multifunctionele loft worden gemaakt.


TUIN RONDOM

Er staan tal van volwassen bomen – deels groenblijvend – en struiken die tezamen optimale privacy bieden. Er is een een optimale buitenleefruimte van te maken, mét behoud van die privacy. De buren aan weerszijden hebben hun percelen al omheind. Door eigen hekwerk toe te voegen kan het eigen perceel ook optimaal worden afgeschermd, in combinatie met een eventuele elektrische poort bij de oprijlaan; wel zo veilig voor kinderen en huisdieren.

Aan de achterzijde loopt de tuin over in het metersdiepe bosplantsoen bij het Karpendonkpark. De majestueuze bomen hier - en daarmee de privacy - zijn dus blijvend.

Rondom de woning loopt een bestraat pad. Momenteel heeft de projectvilla een ruim terras op het zuidwesten met gemetselde border, bij de schuifpui in de woonkamer aan de zijgevel. Ook is er terras op het zuiden, tegen de voorgevel. Bij de achterdeur en het keukenraam, waar ook een buitenwaterpunt zit, is een rustig terras dat zich uitstekend leent voor een buitenkeuken. 


LOCATIE EN UITZICHT

De excellente ligging van deze woning mag benadrukt worden: pal aan het Karpendonkpark en tegenover natuurgebied Koudenhoven met wandelbos Eckart en toch op fietsafstand van hartje Eindhoven. Sowieso zijn voorzieningen, winkels en scholen op makkelijke wandel- en fietsafstand; de meeste binnen 2 km. Binnen handbereik zijn onder veel meer tennisvereniging ELTV (350 m) en de TU/e (1,3 km).

De villa ligt op de grens van villawijken Koudenhoven en Karpen. De Van Oldenbarneveltlaan geeft directe aansluiting op de N270 (circa 500 m) naar Helmond en het stadscentrum, de andere kant op naar de Orpheuslaan, John F. Kennedylaan (circa 2 km) en snelwegen A50 en A2.

Rondom is het uitzicht groen. Aan de voorzijde kijkt de villa uit op de diepe voortuin. De Johan de Wittlaan heeft een brede groenstrook met bomen en straatverlichting. Rondom staan vergelijkbare, grote vrijstaande koopwoningen op flinke percelen in het exclusieve segment. Ook opzij en achter zijn het uitzicht groen en de privacy optimaal, dankzij de tuin met hoge struiken en bomen. Een brede bosstrook met hoge bomen scheidt de achtertuin van het Karpendonkpark.

VOOR DE GEHELE VERKOOPINFORMATIE, DOWNLOAD DE DOCUMENTATIE MET PLATTEGRONDEN!!
Vraagprijs € 1.050.000 k.k. Bekijk woning
Kerkstraat 31
Hapert Kerkstraat 31
Hapert

Kerkstraat 31

VOOR EEN SNELLE IMPRESSIE, BEKIJK DE AFLEVERING VAN CATO TV!

Sinds de bouw werd voltooid in 1883, is het rijksmonumentale “Belhuis” meermaals gerenoveerd en gemoderniseerd om aan de actuele comfort- en woonwensen te blijven voldoen. Daarbij zijn telkens opnieuw met zorg en aandacht, vele authentieke elementen behouden gebleven of teruggebracht; van glas-in-loodramen en luiken tot met mozaïek omrande terrazzovloeren en in het werk gerealiseerde plafondornamenten.


DUURZAAMHEID

In 2023 zijn er 26 zonnepanelen gelegd. Deze zijn onzichtbaar op het platte dak van de tuinkamer/serre én op de het schuine dakvlak van de rechtervleugel van de villa geplaatst.

Op ludieke wijze zijn binnen de rijksmonumentale verordeningen, tal van verbeteringen en verduurzamingen doorgevoerd. Zo werden de plafonds met sierornamenten in woonkamer, bibliotheek en zitkamer tijdens de verbouwing in 2016/2017 gerenoveerd en in ere hersteld.

Toen is ook de gehele begane grond verbouwd. Daarbij zijn consequent de deskundige adviezen van de Monumentenwacht ter harte genomen. Het laatste inspectierapport van 2023 is ter inzage beschikbaar.

In de nieuwe leefkeuken (2017) in de rechtervleugel zijn rondom, extra binnenmuren gemetseld en deze zijn van muurisolatie voorzien.

Ook zijn er hier nieuwe binnenkozijnen met HR++-glas geplaatst en is er vloerisolatie (in verband met toepassing vloerverwarming) aangebracht. Tevens is de ruimte tussen het plafond en de vloer op de eerste verdieping geïsoleerd .

De tuinkamer/serre met panoramisch uitzicht over de groene volwassen achtertuin, is voorzien een vernieuwde glazen pui met isolatieglas.

Verder zijn op de begane grond eveneens in de ouderslaapkamer, de badkamer en de waskamer, rondom binnenmuren gemetseld en van extra isolatie voorzien. Ook hier zijn nieuwe binnenkozijnen met HR++-glas aangebracht, vloerisolatie (in verband met de vloerverwarming) en plafondisolatie tussen het plafond en de eerste verdieping. Nagenoeg de gehele begane grond is uitgevoerd met isolatieglas, met uitzondering van de achterhal, de ouderslaapkamer 1 en badkamer 1.

De gehele pui in de woonkamer is vernieuwd en ook zijn de vernieuwde binnenkozijnen van de de woonkamer, de bibliotheek en de zitkamer voorzien van HR++-glas.

De vloer van de tweede verdieping is belegd met isolatie-platen. In de tuinkamer/serre en in de woonkamer zijn aircosystemen geïnstalleerd voor verwarming en koeling. Achter de diverse verwarmingsradiatoren is isolatiemateriaal aangebracht en er zijn ventilatoren op de radiatoren geplaatst voor een beter rendement.


5 KERNKWALITEITEN VAN DE GERENOVEERDE RIJKSMONUMENTALE VILLA “BELHUIS” OP RIANT PERCEEL IN DORPSCENTRUM VAN HAPERT

1. Verborgen parel
Voormalige pastorie, gesitueerd achter elektrische sierhekpoort met diepe voortuin en oprijlaan, volwassen groen en monumentale beuken, nagenoeg zonder enige inkijk; warm en sfeervol geheel met plafondhoogten tot circa 3.60 m.

2. Wonen in geschiedenis
Rijksmonument, gebouwd in 1883, met tal van originele negentiende-eeuwse stijlkenmerken, respectvol en met beleid gerestaureerd, gemoderniseerd en verduurzaamd met 26 zonnepanelen, villa met allure en hedendaags comfort qua techniek en isolatie.

3. Ommuurde tuinen
Genieten van het heerlijke (buiten)leven en met volle privacy in de volwassen, stijlvolle, ommuurde en ruim 45 meter diepe achtertuin met diverse terrassen.

4. Ruimte voor eenieder
Ideaal voor gezinnen met kinderen en/of kantoor aan huis, met leefkeuken (2017), zitkamer, dubbele woonkamer, bibliotheek, tuinkamer, ouderslaapkamer en badkamer (2017) op de begane grond en maar liefst vijf á zes slaapkamers met drie badkamers op de eerste verdieping.

5. Excellente ligging
Op rustig doch levendige locatie gelegen, aan de rand van het centrum met alle dagelijkse voorzieningen op loopafstand, op enkele minuten van snelweg A67 en de snelle verbindingen naar de Brainport regio.


INDELING

Deze monumentale villa blijft u verrassen met ruimte en mogelijkheden. Met maar liefst vier leefruimtes (leefkeuken, woonkamer, zitkamer en bibliotheek), zeven slaap-/werk-/hobbykamers en vier badkamers heeft het “Belhuis” alle ruimte voor het hele (samengestelde) gezin. Om te wonen, te werken, te ontspannen en te genieten!

BEGANE GROND: VOLOP LEEFRUIMTES EN EIGEN SUITE
Arriveren bij het “Belhuis” is al een belevenis; langs de monumentale beuken en over de oprijlaan door de klassieke voortuin richting de fraaie gevels met kunstig metselwerk en afgeronde hoge ramen met vlakverdeling. De imposante entreepartij betreden en de vele grote en 3.60 meter hoge ruimtes ervaren is eveneens een ervaring op zich.

Na de ontvangsthal met authentieke deur ontvouwt zich de lange en hoge, centraal gesitueerde gang. Aan weerszijden liggen statige leefruimtes. Links zijn de tv- of zitkamer met open houthaard, boekenkast en lambrisering. Ernaast de lichte bibliotheek annex studeerkamer. In beide kamers liggen eikenhouten plankenvloeren. Rechts is de indrukwekkende en riante woonkamer met voleiken parket in visgraat, open gashaard en de hoge suitedeuren naar de lichte tuinkamer/serre met mozaïek omrande originele terrazzovloer met parelmoer en sierstroken.

Helemaal rechts is de woonvleugel gesitueerd - voorheen het koetshuis met paardenstal. Deze genereuze en greeploze leef- en genietkeuken van Tinello is van alle luxe voorzien, met onder meer het grote kookeiland met geïntegreerde afzuiging bij de zes PITT Cooking gaspitten in het granieten blad, plus dubbele spoelbak met Quooker.

Bij de voormalige staldeuren is een aangenaam bordesterras met automatische zonwering met sfeerverlichting dat de hele middag zon heeft; heerlijk om te borrelen en eten. De lange gang mondt uit in het traphuis en in de achterhal met toilet, antiek fonteintje en garderobe.

Voorbij de trap ligt de ouderlijke suite: de grote en lichte ouderslaapkamer 1 met garderobe-inloopruimte, luxe Tinello badkamer 1 en aansluitend de waskamer. De badkamer heeft een dubbele wastafel in graniet en dubbele inloopdouche met sunshower. Het separate toilet met Geberit AquaClean douchewc is in de waskamer, die een eigen achterdeur heeft om de was duurzaam buiten te laten drogen. Deze slaapvleugel is symmetrisch met het koetshuis en was vroeger het verblijf van de pastoorsmeid. Beide vleugels hebben vloerverwarming.

EERSTE VERDIEPING: SLAPEN, WERKEN EN ONTSPANNEN
De authentieke trap met balustrade voert naar de grote L-vormige overloop met lichtkoepel. Overal ligt eiken parket in visgraat. Naast de trap is de cv-ruimte annex bergkast. De cv-combi-ketels Remeha Quinta Pro HR en Remeha Calenta HR voor verwarming en warm water zijn van 2017.

Slaapkamer 2 met vaste kastenwand en gestraalde glazen schuifdeur vormt samen met badkamer 2 met dubbele wastafel, lichtkoepels, handdoekradiator, ligbad en douche, een eigen suite. Door deze kamers te combineren met de dubbele kamer in de rechtervleugel ontstaat een meer dan riant studio-appartement.

Deze rechtervleugel is toegankelijk via badkamer 2 op deze etage. Daar is een enorme ruimte met dakramen en rond raam, desgewenst kan hier een grote hobby- of werkkamer, riante zit-slaapkamer of atelier worden gemaakt.

Aan de overloop ligt nog een compacte badkamer 3 met lichtkoepel, handdoekradiator, toilet en douche. Verder heeft deze verdieping nog drie riante (kinder)slaap- en werkkamers met grote ramen en vaste kast ruimten.

Boven in de linkervleugel is een riante zit-slaapkamer 6 met garderobekast, Velux dakramen, plankenvloer en een eigen badkamer 4 met rond raam, toilet en regendouche. De schuifdeur volgt speels de lijnen van de dakschuinte.

TWEEDE VERDIEPING: BERGZOLDER
Op de overloop is het plafondluik met vlizotrap naar de riante bergzolder. Daar is op 1.50 m hoogte bijna 45 vierkante meter bergruimte beschikbaar. De zolder wordt momenteel niet gebruikt; op de vloer is isolatie gelegd die de dakisolatie vervangt.

SOUTERRAIN: PROVIANDKELDER
De grote, deels betegelde kelder met gemetselde trap heeft twee koekoeks en een kloostervloer. In de twee kelderdelen is onder de gewelfde plafonds alle ruimte voor bijvoorbeeld een gameroom, thuisbar of wijnkelder met proefruimte. Er staat nog een robuuste brandkast. Achter het luikje is de waterleiding naar de buitenkraan bereikbaar.

TUIN EN BUITENRUIMTE
De tuin rondom is al even monumentaal als het “Belhuis” zelf. Dat geldt zeer zeker voor de twee rode beuken aan de voorzijde; beide bomen zijn gemeentelijk monumentaal met hun leeftijd boven de anderhalve eeuw ouder dan het “Belhuis”. Ook de bomen achter, waaronder lindebomen en een kastanje, zijn op leeftijd.

De tuin is overal klassiek ingericht met volwassen hagen en struiken, gazon en lantaarns. Blikvangers achter zijn het grote gazon achter de hoge beukenhagen, de klassieke vijver met gesnoeide taxusbollen, de dolomietpaden en het grote bordesterras met glooiend wandelpad bij de serre en leefkeuken.

In de vijver – jaarlijks domein van een eendenkoppeltje - kan een fontein worden aangebracht. Het terras achter is deels overkapt. Saillant detail: de deur van het vroegere buitentoilet (nu waskamer) zit er nog. De immense witte klimroos tegen de muur is een Guirlande d’Amour en zorgt ’s zomers voor een heuse bloemenzee. Van de ingedroogde bottels werden vroeger door nonnen rozenkransen gemaakt.

LOCATIE EN UITZICHT
De pastorie voor de voormalige Sint-Severinuskerk ligt tegen het centrum van Hapert aan en staat in het rijksmonumentenregister vermeld als het ”Belhuis”. Deze naam dankt het rijksmonument aan het houten, vierkante klokkentorentje met bronzen bel op het hoge zadeldak.

De centrale ligging nabij het dorpscentrum en naast de begraafplaats zorgt voor een rustige woonomgeving. Het uitzicht is bijzonder divers en groen getint. De diepe voortuin rond de statige oprijlaan staat vol volwassen groen. Absolute blikvangers zijn de monumentale beuken naast de smeedijzeren entreepoort en opzij van de villa.

HAPERT EN OMGEVING
Kempendorp Hapert behoort tot de gemeente Bladel, samen met Casteren, Dalem, Hoogeloon en Netersel. Het heeft eeuwenoude wortels: er zijn sporen van prehistorische bewoning gevonden, het wordt genoemd in een oorkonde in 710 en het middeleeuwse kerkdorp heet al vanaf de twaalfde eeuw Hapert. Naast het “Belhuis” zijn er nog diverse monumenten, waaronder de Korenmolen uit 1896.

Anno nu is de plaats een sterke economische motor in de al zo bedrijvige metropoolregio Brainport. De VDL Groep droeg daar een belangrijke steen aan bij, toen oprichter Van der Leegte in de jaren zestig zijn industrie van Eindhoven naar Hapert verhuisde. In 2014 behoorde Bladel al tot de tien sterkste economische gemeenten van Nederland. Er is veel bedrijvigheid, met name op het grootschalige Kempisch Bedrijvenpark bij de snelweg A67.

Natuur en fraaie landschappen heeft het buitengebied eveneens: onder meer Boswachterij De Kempen, Cartierheide en Hapertse Heide. Er zijn tal van fiets- en wandelroutes, waar ook gasten van bungalowpark Landal Het Vennenbos op af komen. Speciaal is het toegankelijke Waterpark Hapert, waar rietvelden en moerasbossen zorgen voor schoon en levend water in beek de Groote Beerze.
Vraagprijs € 1.425.000 k.k. Bekijk woning
Markt 28 A
Eersel Markt 28 A
Eersel

Markt 28 A

VOOR EEN SNELLE EERSTE IMPRESSIE, BEKIJK DE VIDEO VAN CATO TV!

Het voormalige gemeentehuis aan de markt in Eersel is in 2018 getransformeerd naar een luxe residentie. Het geheel is toen nieuw opgeleverd middels een herontwikkeling onder begeleiding van De Loods Architecten - Aarle-Rixtel en aannemer Ban Bouw - Nuenen. Dit kleinschalige en karakteristieke complex omvat 5 luxe appartementen in het exclusieve koopsegment. Zelden komt er een appartement beschikbaar in dit complex!

In het dorp van de ‘contente mens’ genieten bewoners aan de voorzijde van de authentieke markt en de gezelligheid van terrassen, winkels en restaurants. Aan de achterzijde zijn ruime privé balkons en terrassen gerealiseerd en een sfeervolle collectieve privé tuin met parkeerplaatsen op afgesloten terrein voor de bewoners maakt het plaatje compleet.


5 KERNKWALITEITEN VAN DIT EXCLUSIEVE EN INSTAPKLARE HOEK-APPARTEMENT OP DE BEGANE GROND MET CIRCA 70 M2 TERRAS AAN VOOR- ÉN ACHTERZIJDE, TWEE PARKEERPLAATSEN EN EIGEN BERGING IN SOUTERRAIN

1. Centrale ligging
Gelegen aan de levendige en sfeervolle Markt, een fijne woonomgeving met alle dagelijkse voorzieningen en gezellige horeca op steenworpafstand, met goede verbindingen naar A2/A50/A67, Brainport Eindhoven, ASML, High Tech Campus en Maxima Medisch Centrum.

2. Herontwikkeling voormalig gemeentehuis
Met 12 eigen zonnepanelen en energielabel A, comfortabel en eigentijds wonen in voormalig gemeentehuis, in 2018 compleet nieuw opgeleverd en direct te bewonen, oftewel inclusief stoffering en verlichting.

3. Tijdloze kwaliteit
Alle leefruimtes zijn voorzien van brede eikenhouten parketvloeren met vloerverwarming, gladde stucwerk wanden in combinatie met massieve stompe binnendeuren met identiek beslag en circa 3.05 meter hoge stucwerk plafonds.

4. Riant wonen
In de SieMatic leefkeuken met kookeiland en Siemens inbouwapparatuur, met oppervlakte van circa 60 m² en in de woonkamer met pantry en gashaard van circa 50 m² aan de achterzijde, zowel keuken als living zijn uitgevoerd met openslaande terrasdeuren op het westen en het oosten.

5. Afgesloten parkeerterrein
Er zijn twee eigen parkeerplaatsen op het privé parkeerterrein aan de achterzijde, er is een eigen berging in het souterrain en een aangelegde gezamenlijke achtertuin.


BOUWKENMERKEN

Bouwjaar: oorspronkelijk 1956, herontwikkeld in 2018
Energielabel: A
Plafondhoogte: circa 3.05 m

Woonoppervlakte appartement: circa 196 m²
Oppervlakte externe bergruimte in souterrain: circa 11 m²
Gebouwgebonden buitenruimte (terras voorzijde én achterzijde): circa 70 m²
Totale oppervlakte: circa 277 m²
Inhoud appartement exclusief berging: circa 730 m³


DUURZAAMHEID

Het appartement is voorzien van een energielabel A. Het gehele complex heeft geïsoleerde daken, gevels en vloeren als ook HR++ isolatieglas Er zijn 12 zonnepanelen behorende bij het appartement gelegd op het platte dak van het complex. Veiligheid staat centraal. Er is een video verbinding bij de voordeur. Aan de achterzijde is het complex omgeven door beveiligd hekwerk. De afsluitbare poort van het parkeerterrein is op afstand te bedienen door de bewoners.


INDELING APPARTEMENT

Dit sfeervolle appartement met veel daglichttoetreding is opmerkelijk hoogwaardig en exclusief afgewerkt met luxe bouwmaterialen in een tijdloze en tegelijk moderne stijl. Opvallend is het consequente strakke stucwerk op plafonds en wanden én de brede eikenhouten parketvloer in combinatie met de gebakken vloertegels door het gehele appartement.

Het ontwerp van de grote raampartijen is consequent doorgevoerd met geluid- en warmte-isolerend HR++-glas. Het gehele appartement heeft een doordacht lichtplan, met diverse inbouw-, opbouw- en wandverlichting.


ENTREE RESIDENTIE HET RAADHUYS

De hoofdingang van het complex met originele deuren, brievenbussen en videofoon aan de voorzijde, is bereikbaar middels enkele opgaande treden vanaf de Markt naar de tussenhal met dubbele deuren. Aansluitend is er de hoogwaardig afgewerkte en karakteristieke centrale ontvangsthal met diverse authentieke glas-in-lood ramen. De entree van het appartement is bij binnenkomst meteen rechts in de hoek gelegen. Centraal in het complex is de lift naar de eerste en tweede verdieping en daarom heen het betonnen trappenhuis gesitueerd.


ONTVANGSTHAL

De voordeur van het appartement komt uit in de ruime ontvangsthal met aansluitend de corridor richting de woonkamer aan de achterzijde. Anderzijds zijn er de dubbele glazen taatsdeuren naar de leefkeuken aan de voorzijde. Er is een praktische garderobe-ruimte om de hoek in de hal. Vanuit de corridor is het gastentoilet gesitueerd met vrijhangend closet (Villeroy & Boch) met Geberit DuoFresh en fontein.


LEEFKEUKEN

De riante leefkeuken aan de voorzijde heef circa 60 m² meer dan voldoende ruimte voor een echte grote eettafel. De SieMatic keuken bestaat enerzijds uit een centraal gesitueerd kookeiland met composiet blad voorzien van een Bora inductiekookplaat met afzuiging, Siemens vaatwasser en spoelbak met Quooker kraan. Anderzijds is er een breed wandmeubel met Siemens koffiemachine, oven met stoomfunctie en warmhoudlade. De twee openslaande deuren aan de voorzijde geven toegang tot het bestrate terras met uitzicht naar de levendige Markt.


WOONKAMER

Via de corridor bereikt u de eveneens riante woonkamer van circa 50 m² aan de achterzijde van het appartement met dubbele deuren naar de terrassen op het oosten en de gezamenlijke tuin. Door de vele grote raampartijen is er opvallend veel daglichttoetreding. Er is een centraal gesitueerde gashaard en een praktische en luxe pantry met koelkast en spoelbak in de hoek geplaatst.


SLAAPKAMERS


Vanuit de corridor zijn er twee fijne slaapkamers bereikbaar. Ouderslaapkamer 1 is ruim en heeft een open inloop-garderobekast met interieur-maatwerkwanden met dubbele hang- en legkasten. Aan de andere zijde van de centraal gesitueerde badkamer, is slaapkamer 2 gesitueerd met inbouwkast. Vanuit de corridor is ook nog een multifunctionele inpandige kamer 3 met intern raam te bereiken, geschikt voor tal van toepassingen: van extra bergkamer, thuiskantoor of eenpersoons-gasten-logeerkamer.


BADKAMER

Zowel vanuit slaapkamer 1 als vanuit slaapkamer 2 is er toegang tot de luxueuze badkamer. Deze is uitgevoerd met een extra brede inloopdouche met regendouche, handdouche, zeepdispensers en een vlakke vloergoot. Verder is de badkamer uitgerust met een handdoekenkast, een hoogwaardig massief eiken houten dubbel wastafel-meubel met brede laden, eenhendelkranen en volop bergruimte achter de spiegelkasten en een vrijhangend closet (Villeroy & Boch) met Geberit DuoFresh. Het geheel is voorzien van vloerverwarming, mechanische ventilatie en natuurlijke ventilatie middels raam.


WASKAMER

Vanuit de corridor is er een aparte waskamer met aansluitingen voor wasapparatuur. Deze ruimte heeft verder volop opbergmogelijkheden, onder meer voor voorraad en huishoudelijke zaken.


BERGING

In het souterrain heeft het complex bergingen en een fietsenstalling. De eigen berging is voorzien van elektra en heeft een oppervlakte van circa 11 m².


TWEE EIGEN PARKEERPLAATSEN

Het bijbehorende parkeerterrein aan de achterzijde is bereikbaar via de straat Postakkers waar eveneens volop openbare parkeerplaatsen zijn gesitueerd. Er is naar het privé terrein toe een automatisch bedienbare schuifpoort. Hier zijn de twee parkeerplaatsen behorende bij het appartement nabij elkaar gesitueerd.


GEZAMENLIJKE RUIMTES

Naast het privé parkeerterrein aan de gezamenlijke achtertuin en de bergingen in het souterrain delen de bewoners diverse gezamenlijke ruimten. Logistiek maken zij gebruik van de ruime lift- en de trappenhallen met betonnen trappen.

Het complex is op verschillende manieren toegankelijk. Er is een entreepartij voor bewoners en gasten met enkele opgaande treden aan de Markt zelf; daar zijn ook de brievenbussen en het bellenplateau met video en intercom. Aan de achterzijde vanaf het parkeerterrein, is een trapje naar de entreepartij aan de achterzijde, hier met hellingbaan voor rolstoelgebruikers.


LOCATIE EN UITZICHT

Dit bijzondere appartement, gelegen in het voormalige gemeentehuis , biedt niet alleen een unieke woonervaring, maar ook een adembenemend uitzicht en een centrale ligging die het hart van Eersel omarmt. Vanuit de grote ramen van dit historische pand onthult zich een schilderachtig panorama dat de charme van het marktplein en haar omgeving weerspiegelt.

Het uitzicht vanuit dit appartement omvat de levendige bedrijvigheid van het marktplein, waar lokale markten en festiviteiten plaatsvinden te midden van karakteristieke gebouwen en gezellige terrassen. De omliggende straten, doordrenkt van geschiedenis en authenticiteit, creëren een pittoresk decor dat zich uitstrekt tot aan de horizon.

De locatie van het appartement aan Markt 28 is niet alleen een visueel spektakel, maar ook strategisch gelegen in het hart van Eersel. Bewoners hebben directe toegang tot de charme van het historische centrum, met zijn sfeervolle winkels en culinaire hotspots. Tegelijkertijd zijn alle moderne voorzieningen binnen handbereik, waardoor het gemak van het stadsleven hand in hand gaat met de authentieke ambiance van de omgeving.


EERSEL EN OMGEVING

Eersel, de parel van de Kempen, vormt het hart van de gelijknamige gemeente, bestaande uit de karakteristieke dorpen Eersel, Duizel, Steensel, Vessem, Wintelre en Knegsel. Een opvallende overeenkomst tussen deze dorpen is dat ze allemaal eindigen op ‘sel’, wat verwijst naar de zaligheden die deze regio te bieden heeft. Met een bevolking van ongeveer 19.300 inwoners ademt het sfeervolle Eersel een authentieke charme uit.

Een van de meest kenmerkende plekken in Eersel is het prachtige marktplein. Dit bruisende centrale plein vormt het kloppende hart van de gemeenschap en wordt omringd door voortreffelijke eetgelegenheden. De markt wordt gesierd door een indrukwekkend aantal beschermde monumentale panden, die getuigen van het rijke historische verleden van deze pittoreske locatie.

Eersel ligt te midden van de weidse landschappen van De Kempen, waar talloze fiets- en wandelpaden zich doorheen slingeren. Omgeven door serene vennen en uitgestrekte bossen biedt de natuurlijke pracht van deze regio een oase van rust en ontspanning. Het is een ideale omgeving voor liefhebbers van buitenactiviteiten en natuurliefhebbers die willen genieten van de ongerepte schoonheid van het landschap.
Vraagprijs € 1.100.000 k.k. Bekijk woning
Markt 28 A*
Eersel Markt 28 A*
Eersel

Markt 28 A*

VOOR EEN SNELLE EERSTE IMPRESSIE, BEKIJK DE VIDEO VAN CATO TV!

Het voormalige gemeentehuis aan de markt in Eersel is in 2018 getransformeerd naar een luxe residentie. Het geheel is toen nieuw opgeleverd middels een herontwikkeling onder begeleiding van De Loods Architecten - Aarle-Rixtel en aannemer Ban Bouw - Nuenen. Dit kleinschalige en karakteristieke complex omvat 5 luxe appartementen in het exclusieve segment. Zelden komt er een appartement beschikbaar in dit complex!

In het dorp van de ‘contente mens’ genieten bewoners aan de voorzijde van de authentieke markt en de gezelligheid van terrassen, winkels en restaurants. Aan de achterzijde zijn ruime privé balkons en terrassen gerealiseerd en een sfeervolle collectieve privé tuin met parkeerplaatsen op afgesloten terrein voor de bewoners maakt het plaatje compleet.


DUURZAAMHEID & VEILIGHEID

Het appartement is voorzien van een energielabel A. Het gehele complex heeft geïsoleerde daken, gevels en vloeren als ook HR++ isolatieglas Er zijn 12 zonnepanelen behorende bij het appartement gelegd op het platte dak van het complex. Veiligheid staat centraal. Er is een video verbinding bij de voordeur. Aan de achterzijde is het complex omgeven door beveiligd hekwerk. De afsluitbare poort van het parkeerterrein is op afstand te bedienen door de bewoners.


5 KERNKWALITEITEN VAN DIT EXCLUSIEVE EN INSTAPKLARE HOEK-APPARTEMENT OP DE BEGANE GROND MET CIRCA 70 M2 TERRAS AAN VOOR- ÉN ACHTERZIJDE, TWEE PARKEERPLAATSEN EN EIGEN BERGING IN SOUTERRAIN

1. Centrale ligging
Gelegen aan de levendige en sfeervolle Markt, een fijne woonomgeving met alle dagelijkse voorzieningen en gezellige horeca op steenworpafstand, met goede verbindingen naar A2/A50/A67, Brainport Eindhoven, ASML, High Tech Campus en Maxima Medisch Centrum.

2. Herontwikkeling voormalig gemeentehuis
Met 12 eigen zonnepanelen en energielabel A, comfortabel en eigentijds wonen in voormalig gemeentehuis, in 2018 compleet nieuw opgeleverd en direct te bewonen, oftewel inclusief stoffering en verlichting.

3. Tijdloze kwaliteit
Alle leefruimtes zijn voorzien van brede eikenhouten parketvloeren met vloerverwarming, gladde stucwerk wanden in combinatie met massieve stompe binnendeuren met identiek beslag en circa 3.05 meter hoge stucwerk plafonds.

4. Riant wonen
In de SieMatic leefkeuken met kookeiland en Siemens inbouwapparatuur, met oppervlakte van circa 60 m² en in de woonkamer met pantry en gashaard van circa 50 m² aan de achterzijde, zowel keuken als living zijn uitgevoerd met openslaande terrasdeuren op het westen en het oosten.

5. Afgesloten parkeerterrein
Er zijn twee eigen parkeerplaatsen op het privé parkeerterrein aan de achterzijde, er is een eigen berging in het souterrain en een aangelegde gezamenlijke achtertuin.


BOUWKENMERKEN

Bouwjaar: oorspronkelijk 1956, herontwikkeld in 2018
Energielabel: A
Plafondhoogte: circa 3.05 m

Woonoppervlakte appartement: circa 196 m²
Oppervlakte externe bergruimte in souterrain: circa 11 m²
Gebouwgebonden buitenruimte (terras voorzijde én achterzijde): circa 70 m²
Totale oppervlakte: circa 277 m²
Inhoud appartement exclusief berging: circa 730 m³


INDELING APPARTEMENT

Dit sfeervolle appartement met veel daglichttoetreding is opmerkelijk hoogwaardig en exclusief afgewerkt met luxe bouwmaterialen in een tijdloze en tegelijk moderne stijl. Opvallend is het consequente strakke stucwerk op plafonds en wanden én de brede eikenhouten parketvloer in combinatie met de gebakken vloertegels door het gehele appartement.

Het ontwerp van de grote raampartijen is consequent doorgevoerd met geluid- en warmte-isolerend HR++-glas. Het gehele appartement heeft een doordacht lichtplan, met diverse inbouw-, opbouw- en wandverlichting.


ENTREE RESIDENTIE HET RAADHUYS
De hoofdingang van het complex met originele deuren, brievenbussen en videofoon aan de voorzijde, is bereikbaar middels enkele opgaande treden vanaf de Markt naar de tussenhal met dubbele deuren. Aansluitend is er de hoogwaardig afgewerkte en karakteristieke centrale ontvangsthal met diverse authentieke glas-in-lood ramen. De entree van het appartement is bij binnenkomst meteen rechts in de hoek gelegen. Centraal in het complex is de lift naar de eerste en tweede verdieping en daarom heen het betonnen trappenhuis gesitueerd.

ONTVANGSTHAL
De voordeur van het appartement komt uit in de ruime ontvangsthal met aansluitend de corridor richting de woonkamer aan de achterzijde. Anderzijds zijn er de dubbele glazen taatsdeuren naar de leefkeuken aan de voorzijde. Er is een praktische garderobe-ruimte om de hoek in de hal. Vanuit de corridor is het gastentoilet gesitueerd met vrijhangend closet (Villeroy & Boch) met Geberit DuoFresh en fontein.

LEEFKEUKEN
De riante leefkeuken aan de voorzijde heef circa 60 m² meer dan voldoende ruimte voor een echte grote eettafel. De SieMatic keuken bestaat enerzijds uit een centraal gesitueerd kookeiland met composiet blad voorzien van een Bora inductiekookplaat met afzuiging, Siemens vaatwasser en spoelbak met Quooker kraan. Anderzijds is er een breed wandmeubel met Siemens koffiemachine, oven met stoomfunctie en warmhoudlade. De twee openslaande deuren aan de voorzijde geven toegang tot het bestrate terras met uitzicht naar de levendige Markt.

WOONKAMER
Via de corridor bereikt u de eveneens riante woonkamer van circa 50 m² aan de achterzijde van het appartement met dubbele deuren naar de terrassen op het oosten en de gezamenlijke tuin. Door de vele grote raampartijen is er opvallend veel daglichttoetreding. Er is een centraal gesitueerde gashaard en een praktische en luxe pantry met koelkast en spoelbak in de hoek geplaatst.

SLAAPKAMERS
Vanuit de corridor zijn er twee fijne slaapkamers bereikbaar. Ouderslaapkamer 1 is ruim en heeft een open inloop-garderobekast met interieur-maatwerkwanden met dubbele hang- en legkasten. Aan de andere zijde van de centraal gesitueerde badkamer, is slaapkamer 2 gesitueerd met inbouwkast. Vanuit de corridor is ook nog een multifunctionele inpandige kamer 3 met intern raam te bereiken, geschikt voor tal van toepassingen: van extra bergkamer, thuiskantoor of eenpersoons-gasten-logeerkamer.

BADKAMER
Zowel vanuit slaapkamer 1 als vanuit slaapkamer 2 is er toegang tot de luxueuze badkamer. Deze is uitgevoerd met een extra brede inloopdouche met regendouche, handdouche, zeepdispensers en een vlakke vloergoot. Verder is de badkamer uitgerust met een handdoekenkast, een hoogwaardig massief eiken houten dubbel wastafel-meubel met brede laden, eenhendelkranen en volop bergruimte achter de spiegelkasten en een vrijhangend closet (Villeroy & Boch) met Geberit DuoFresh. Het geheel is voorzien van vloerverwarming, mechanische ventilatie en natuurlijke ventilatie middels raam.

WASKAMER
Vanuit de corridor is er een aparte waskamer met aansluitingen voor wasapparatuur. Deze ruimte heeft verder volop opbergmogelijkheden, onder meer voor voorraad en huishoudelijke zaken.

BERGING
In het souterrain heeft het complex bergingen en een fietsenstalling. De eigen berging is voorzien van elektra en heeft een oppervlakte van circa 11 m².

TWEE EIGEN PARKEERPLAATSEN
Het bijbehorende parkeerterrein aan de achterzijde is bereikbaar via de straat Postakkers waar eveneens volop openbare parkeerplaatsen zijn gesitueerd. Er is naar het privé terrein toe een automatisch bedienbare schuifpoort. Hier zijn de twee parkeerplaatsen behorende bij het appartement nabij elkaar gesitueerd.

GEZAMENLIJKE RUIMTES
Naast het privé parkeerterrein aan de gezamenlijke achtertuin en de bergingen in het souterrain delen de bewoners diverse gezamenlijke ruimten. Logistiek maken zij gebruik van de ruime lift- en de trappenhallen met betonnen trappen.

Het complex is op verschillende manieren toegankelijk. Er is een entreepartij voor bewoners en gasten met enkele opgaande treden aan de Markt zelf; daar zijn ook de brievenbussen en het bellenplateau met video en intercom. Aan de achterzijde vanaf het parkeerterrein, is een trapje naar de entreepartij aan de achterzijde, hier met hellingbaan voor rolstoelgebruikers.

LOCATIE EN UITZICHT
Dit bijzondere appartement, gelegen in het voormalige gemeentehuis , biedt niet alleen een unieke woonervaring, maar ook een adembenemend uitzicht en een centrale ligging die het hart van Eersel omarmt. Vanuit de grote ramen van dit historische pand onthult zich een schilderachtig panorama dat de charme van het marktplein en haar omgeving weerspiegelt.

Het uitzicht vanuit dit appartement omvat de levendige bedrijvigheid van het marktplein, waar lokale markten en festiviteiten plaatsvinden te midden van karakteristieke gebouwen en gezellige terrassen. De omliggende straten, doordrenkt van geschiedenis en authenticiteit, creëren een pittoresk decor dat zich uitstrekt tot aan de horizon.

De locatie van het appartement aan Markt 28 is niet alleen een visueel spektakel, maar ook strategisch gelegen in het hart van Eersel. Bewoners hebben directe toegang tot de charme van het historische centrum, met zijn sfeervolle winkels en culinaire hotspots. Tegelijkertijd zijn alle moderne voorzieningen binnen handbereik, waardoor het gemak van het stadsleven hand in hand gaat met de authentieke ambiance van de omgeving.

EERSEL EN OMGEVING
Eersel, de parel van de Kempen, vormt het hart van de gelijknamige gemeente, bestaande uit de karakteristieke dorpen Eersel, Duizel, Steensel, Vessem, Wintelre en Knegsel. Een opvallende overeenkomst tussen deze dorpen is dat ze allemaal eindigen op ‘sel’, wat verwijst naar de zaligheden die deze regio te bieden heeft. Met een bevolking van ongeveer 19.300 inwoners ademt het sfeervolle Eersel een authentieke charme uit.

Een van de meest kenmerkende plekken in Eersel is het prachtige marktplein. Dit bruisende centrale plein vormt het kloppende hart van de gemeenschap en wordt omringd door voortreffelijke eetgelegenheden. De markt wordt gesierd door een indrukwekkend aantal beschermde monumentale panden, die getuigen van het rijke historische verleden van deze pittoreske locatie.

Eersel ligt te midden van de weidse landschappen van De Kempen, waar talloze fiets- en wandelpaden zich doorheen slingeren. Omgeven door serene vennen en uitgestrekte bossen biedt de natuurlijke pracht van deze regio een oase van rust en ontspanning. Het is een ideale omgeving voor liefhebbers van buitenactiviteiten en natuurliefhebbers die willen genieten van de ongerepte schoonheid van het landschap.
€ 3.300 per maand Bekijk woning
Borchmolendijk 31
Sint-Oedenrode Borchmolendijk 31
Sint-Oedenrode

Borchmolendijk 31

VOOR EEN SNELLE EERSTE IMPRESSIE, BEKIJK DE VIDEO VAN CATO TV!

Welkom bij deze bijzondere en unieke villa, gelegen aan de oevers van de Dommel, op slechts 300 meter van het centrum met alle dagelijkse voorzieningen. Met een vlotte toegang tot de A50 snelweg, op slechts 3 minuten rijden en een gunstige afstand van 20 minuten naar Eindhoven Airport, is deze statige gemeentelijke monumentale villa een waar juweel op een parkachtig groen perceel van 4910 m².

Deze villa onderging een grondige renovatie en modernisering in 2006, inclusief de bouw van de vrijstaande dubbele garage. Sinds 2007 is de parkachtige tuin met zorg aangelegd volgens een architectonisch ontwerp, wat bijdraagt aan de grandeur van het geheel.????

Bij het betreden van de woning wordt u begroet door een indrukwekkende eikenhouten trap met balustrade en vide. De ruime woonkamer met hoge plafonds en open haard, het royale kantoor met kastenwand, de luxe woonkeuken van circa 62 m² en de aangrenzende bijkeuken vormen samen een gastvrij welkom op de begane grond. Op de eerste verdieping bevinden zich drie ruime slaapkamers, twee luxe badkamers, een garderobekamer en een garderobe-corridor met een fitness-/yogaruimte. De tweede verdieping biedt de mogelijkheid om extra slaapkamers te realiseren, indien gewenst.
???
De villa is niet alleen bijzonder en uniek in architectuur maar ook in ligging met plafonds die op de begane grond maar liefst 3.80 meter hoog zijn. Het geïntegreerde ventilatiesysteem zorgt het hele jaar door voor een aangenaam en constant binnenklimaat, ondersteund door een 100% gefilterde luchttoevoer en -afvoer. Deze woning biedt indrukwekkende ruimtes, hoogwaardige afwerking en uitstekende isolatie, waardoor een uitzonderlijke leefervaring is gecreëerd.


5 KERNKWALITEITEN VAN DE MEEST UNIEKE VILLA OP DE ALLERMOOISTE LOCATIE VAN SINT-OEDENRODE!

1. Huize ‘De Kolk’
Betreed een direct bewoonbare, imposante gemeentelijke monumentale woning met een vrijstaande dubbele garage, in 2006 onderging deze villa een volledige renovatie en modernisering, waarbij elk detail met zorg werd aangepakt.

2. Voortreffelijke ligging
Geniet van een exclusieve positie aan de oever van de Dommel, slechts 300 meter van het dorpscentrum, aan de achterzijde biedt de woning een ongehinderd groen uitzicht, vrij van bebouwing, met een gevoel van ruimte en rust.

3. Stijlvol comfort
Ervaar het gebruik van hoogwaardige en duurzame materialen, gecombineerd met een optimaal isolatiepakket, garandeert een aangenaam en stabiel binnenklimaat gedurende 365 dagen per jaar, ondersteund door een 100% gefilterd luchttoevoer- en afvoersysteem.

4. Ruimte in overvloed
Betreed een indrukwekkende leefruimte met een totale woonoppervlakte van circa 500 m² en een totale inhoud van circa 2500 m³, dit alles op een royaal perceel van 4910 m².

5. Centrale locatie
Profiteer van de nabijheid van alle dagelijkse voorzieningen, winkels en eetgelegenheden, op loopafstand; op circa 3 autominuten van de snelweg A50 richting Eindhoven - Arnhem en slechts 20 autominuten van Eindhoven Airport.


DUURZAAMHEID

Kosten noch moeite zijn gespaard om de villa volledig te transformeren tot een duurzaam meesterwerk. In de technische ruimte van de vrijstaande garage is met zorg een warmtepomp geïnstalleerd, die zorgt voor vloerverwarming en -koeling door de hele villa. Dit resulteert in een constant binnenklimaat, 365 dagen per jaar. Bovendien is er door Burgers Ergon een geavanceerd luchtbehandelingscentrum geïmplementeerd, waardoor de villa vrij blijft van fijnstof en pollen.

Om de duurzaamheid te optimaliseren, zijn alle gevels, vloeren en daken geïsoleerd met de hoogwaardigste materialen. Overal in de villa is gebruikgemaakt van isolatieglas, waardoor niet alleen de energie-efficiëntie wordt verhoogd, maar ook het comfortniveau aanzienlijk wordt verbeterd. Deze doordachte verbeteringen tillen de villa naar een nieuw niveau van luxe en duurzaamheid, waardoor het niet alleen een huis, maar een vooruitstrevend thuis wordt.

Verwarming:
De warmte wordt opgewekt door een warmtepomp met een verwarmingscapaciteit van 19,2 kW. De COP waarde van de warmtepomp bedraagt 4,08. Uit het oogpunt van rendement is de warmtepomp geselecteerd op circa 70% van de totale warmte behoefte. Bij zeer lage buitentemperaturen wordt de resterende behoefte aangevuld door een gasgestookte HR ketel. Bij calamiteiten kan de gasgestookte ketel ook in de totale warmte behoefte voorzien. De energie voor de warmtepomp wordt onttrokken uit de aarde met behulp van een gesloten bron met een capaciteit van 3,1 m³/h. Het in de warmtepomp afgekoelde water wordt opnieuw geïnjecteerd in de aarde.

De begane grond is voorzien van vloerverwarming. Op de eerste en tweede verdieping is gekozen voor een LTV- lage water temperatuur verwarming - door middel individueel regelbare radiatoren.

Ventilatie:
De luchtbehandelingscentrale welke is opgesteld op de tweede verdieping, verzorgt de complete ventilatie van deze villa. Gekozen is voor een 2,5 voudige luchtwisseling. Het niet waarneembare geluidsniveau is in de praktijk lager als 30dB(A). De luchtbehandelingscentrale is zowel in de toevoer- als in afvoerzijde voorzien van een hoogwaardig luchtfilter, klasse F7, met een vangcapaciteit van 85% voor stofdeeltjes ? 0,4?m. Hiermee worden alle fijnstof deeltjes uit de lucht gefilterd. De centrale is verder voorzien van een kruisstroom wisselaar met bypass, voor energie terug winning uit de afblaaslucht. Zo nodig wordt de lucht naverwarmd door een water gevoede warmtewisselaar. Een toeren geregelde toevoer- en afvoer ventilator zorgen voor het transport van het juiste luchtcapaciteit.

Het rendement van de kruisstroom wisselaar in hoogtoeren, bedraagt 84%. Voor een absoluut tochtvrije inblaas in de diverse ruimtes in de villa, wordt gebruik gemaakt van Trox, hoog inducerende wervel- en lijnroosters type RFD respectievelijk VSD35. De ventilatie is gekoppeld met de drie aanwezige gashaarden. Wanneer een of meerdere gashaarden worden ingeschakeld wordt het debiet van toevoer en afvoer zodanig gestuurd dat er een lichte overdruk in de betreffende ruimte gehandhaafd blijft.

Koeling:
De koeling van de gehele villa wordt geleverd door bronwater. Een warmtewisselaar zorgt voor de ontkoppeling tussen het water van de bron en het koelwater in de woning. Bij koude vraag wordt de ventilatie lucht gekoeld en wordt de vloerverwarming omgeschakeld naar vloerkoeling. Op deze wijze is er 67 W/m² beschikbaar als koelvermogen terwijl voor de koude opwekking slechts maximaal 0,55 kW benodigd is.

Regelinstallatie:
De installatie wordt geregeld met een digitaal regelsysteem “Top Control Vision” van het fabricaat Priva. De software is uitgerust met voorzieningen voor zowel lokale communicatie als voor modemcommunicatie op afstand. De installatie is via het modem op afstand bedienbaar door de gebruiker maar ook kan er bijvoorbeeld bij storingen hiervan een analyse op afstand gedaan worden door de betreffende onderhoudsfirma.

De bediening van de installatie en het uitlezen van gegevens gebeurt in een volledig digitale omgeving. Voor de gebruiker is een touchscreen panel met 12,1 inch TFT scherm aanwezig in de woning waarop statusmeldingen en meetwaarden worden weergegeven. Ook kunnen via het scherm gewenste waarden en instellingen worden gewijzigd.


BEGANE GROND

Betreed deze unieke villa via de dubbele elektrische smeedijzeren poorten en volg de majestueuze oprit van circa 100 meter, bedekt met sierlijk grind. Aan weerszijden is de voortuin met zorg aangelegd onder architectuur, inclusief een elegante rechthoekige vijverpartij. Parkeergelegenheid op eigen terrein is overvloedig beschikbaar. De toegang tot zowel de overdekte entree van de villa als van de vrijstaande dubbele garage bevindt zich hier. Gedurende alle seizoenen kunt u genieten van een betoverend uitzicht op de Dommel, die zich direct aan de rechterzijde van de villa meandert.

Bij het openen van de hardhouten voordeur met omlijsting betreedt u de riante en lichte ontvangsthal. Deze indrukwekkende ruimte met een gigantische vide en een prachtige eikenhouten halfgedraaide trappenpartij met balustrade leidt naar de bovenverdieping. Met een oppervlakte van circa 34 m² biedt de hal toegang tot de woonkamer en de leefkeuken met tuinkamer. Via het portaal met garderobe-ruimte heeft u toegang tot kantoor/werkkamer 1, een luxe toilet en de bijkeuken. De hal is voorzien van een natuurstenen tegelvloer met vloerverwarming, glad stucwerk op de wanden en een extra hoog plafond met glad stucwerk en sierlijsten.

Vanuit de centrale hal leidt een gang naar de sfeervolle woonkamer aan de rechterzijde, met een oppervlakte van circa 46 m². Deze gezellige leefruimte heeft een plafondhoogte van circa 3.80 m en is voorzien van een gashaard met marmeren schouwpartij en optimaal daglicht dankzij de grote raampartijen aan drie zijden. De ruimte is afgewerkt met een massieve houten eikenhouten planken vloer met vloerverwarming, glad stucwerk op de wanden en plafonds met sierlijsten. Een open doorgang vanuit de woonkamer biedt toegang tot de woonkeuken.
De luxueuze leefkeuken beslaat een royale oppervlakte van circa 60 m². Het moderne, greeploze keukenontwerp is voorzien van eersteklas inbouwapparatuur: een 5-pits inductiekookplaat met afzuigschouw, heteluchtoven, stoomoven, magnetron, koffieautomaat, warmhoudlade, gezuiverd water automaat, koelkast, vrieskast en vaatwasser. Het centrale eiland is uitgerust met een granieten aanrechtblad en spoelbak met quooker en dispenser, en biedt overvloedige opbergruimte in de diverse laden en kasten.

Aan de tegenoverliggende zijde van de keuken bevindt zich een royaal eetgedeelte, voorzien van een sfeervolle inbouw-gashaard en omringd door raampartijen aan drie zijden. Deze bieden een weids uitzicht op de volgroeide achtertuin en laten overvloedig natuurlijk licht binnen. De wanden zijn afgewerkt met glad stucwerk en de 3.80 meter hoge plafonds zijn verfraaid met sierlijk stucwerk en inbouwspots. Vanuit de keuken is er naadloze toegang tot het overdekte terras in de achtertuin, evenals tot de praktische bijkeuken.
De bijkeuken, met een oppervlakte van circa 14 m², is een functionele ruimte met een op maat gemaakte inbouwkastenwand over de volledige lengte, voorzien van een inbouw-werkblad.

Kantoor/werkkamer 1, gelegen aan de voorzijde, straalt luxe uit met een ruimte van circa 31 m². Toegankelijk vanuit het portaal bij de ontvangsthal, kenmerkt deze kamer zich door een overvloed aan natuurlijk licht dankzij de grote raampartijen aan twee zijden. Net als de woonkamer wordt deze ruimte verrijkt met een sfeervolle gashaard. De vloer is uitgerust met een massieve eikenhouten plankenvloer inclusief vloerverwarming, terwijl de wanden zijn afgewerkt met glad stucwerk. Het 3.80 meter hoge plafond straalt eveneens elegantie uit, met glad stucwerk voorzien van sierlijke lijsten. Deze kantoorruimte biedt een verfijnde werkomgeving, waar comfort en stijl samenkomen voor een inspirerende atmosfeer.


EERSTE VERDIEPING

Via de prachtige, halfgedraaide eikenhouten trappenpartij in de hal bereikt u de overloop op de verdieping, die wordt gekenmerkt door een balustrade met vide. In de rechtervleugel van de villa bevindt zich een op maat gemaakte kastencorridor over de volledige lengte. Deze overloop biedt toegang tot drie ruime slaapkamers, badkamer 2, een apart toilet en overloop 2 met een vaste trap naar de tweede verdieping. Overloop 1 is voorzien van een massieve eikenhouten vloer, stucwerk wanden en 2.80 meter hoge plafonds met sierlijsten en inbouwverlichting.

Ouderslaapkamer 2, gelegen aan de voorzijde, beslaat een oppervlakte van circa 31 m² en beschikt over een inloop-garderobekamer met op maat gemaakte inbouwkasten aan beide zijden. Hier heeft u toegang tot de eigen badkamer 1 en de sport-/yogaruimte.

De sport-/yogaruimte, met een oppervlakte van circa 13 m², is toegankelijk vanuit ouderslaapkamer 2. Door eenvoudig de deur te verplaatsen, kan hier op een snelle manier een extra slaapkamer worden gerealiseerd.

Badkamer 1 is royaal, luxueus en comfortabel ingericht. De ruimte is voorzien van een kunststof ligbad, een ruime inloopdouche met regendouche, handdouche en inbouwkranen, en twee wastafels met design kranen. De badkamer is afgewerkt met een hardstenen tegelvloer inclusief vloerverwarming, een handdoekradiator, mechanische ventilatie en natuurlijke ventilatie via een raam.

Slaapkamer 3, met een oppervlakte van circa 15 m², is aan de achterzijde gelegen en biedt een prachtig uitzicht over de Dommel. Slaapkamer 4, met een oppervlakte van ongeveer 15 m², bevindt zich aan de voorzijde en wordt verlicht door ramen aan twee zijden met een betoverend uitzicht over de Dommel.

Badkamer 2, uitgevoerd in luxe en comfort, beschikt over een extra ruime inloopdouche met ingebouwde kraan, een dubbele wastafel op een wandmeubel met design kranen, en is volledig voorzien van een hardstenen tegelvloer met vloerverwarming. Daarnaast is er een handdoekradiator, mechanische ventilatie en natuurlijke ventilatie via een raam. Toilet 2, apart en luxueus, is voorzien van een vrijhangend closet en fontein. Overloop 2, bereikbaar via een deur op overloop 1, biedt toegang tot de trap naar de tweede verdieping en leidt naar het dakterras.

Het dakterras, gelegen boven de tuinkamer op de begane grond, biedt een panoramisch uitzicht over de achtertuin met volwassen loofbomen. Met een oppervlakte van ongeveer 30 m², is het terras op het noorden gelegen en voorzien van een houten balustrade.

De gehele eerste verdieping is afgewerkt met hoogwaardige vloerbedekking of een eikenhouten plankenvloer, glad stucwerk op de wanden en plafonds met sierlijsten en inbouwverlichting. De binnendeuren zijn uitgevoerd als massieve houten paneeldeuren met houten binnen-deurkozijnen, neuten, architraven en identiek beslag.


VRIJSTAANDE DUBBELE GARAGE

Aan de linkerzijde van het perceel bevindt zich de vrijstaande dubbele garage met afmetingen van circa 6.04 x 10.40 m. Dit bijgebouw is opgetrokken in spouw, volledig geïsoleerd en uitgerust met elektra (inclusief krachtstroom), watervoorziening en verwarming. De dubbele garagedeuren zijn voorzien van elektrisch bedienbare sectionaaldeuren.

VOOR DE COMPLETE VERKOOPINFORMATIE, DOWNLOAD DE UITGEBREIDE VERKOOPDOCUMENTATIE MET PLATTEGRONDEN!
Vraagprijs € 2.500.000 k.k. Bekijk woning