visuals videos visual-lg

Cato makelaars

Cato TV 

Oude Maasstraat 32
Uden Oude Maasstraat 32
Uden

Oude Maasstraat 32

VOOR EEN SNELLE EERSTE IMPRESSIE, BEKIJK DE VIDEO VAN CATO TV!

De huidige eigenaren hebben hun onderkelderde villa naar eigen ontwerp, wensen en eisen laten bouwen in 2008: “Met veel daglicht en zichtlijnen. Het huis is van binnenuit ontworpen volgens antroposofische richtlijnen, een cocon die met je mee kan groeien.”

De heer des huizes is ‘mr. Domotica’ en gekend initiator en promotor van gebouwautomatisering in Nederland: “Dat was mijn professie en is nog steeds mijn passie. Toen we dit huis lieten bouwen, kon ik laten zien wat domotica vermag. De volgende eigenaar krijgt een degelijk, uitstekend gebouwd luxe huis, volledig geautomatiseerd, waarin over alle details goed is nagedacht.”

Het resultaat: een uitgekiend systeemhuis dat zelf rekening houdt met seizoenen en tijdstippen en met een lage temperatuur te verwarmen is. Het laat zich bovendien intuïtief en makkelijk bedienen, zodat licht, geluid en klimaat naar ieders persoonlijke wens zijn, in elk deel van de villa en op elk moment van de dag.


5 KWALITEITEN VAN DEZE VRIJSTAANDE, ONDERKELDERDE VILLA MET DOMOTICA, DUBBELE GAGRAGE EN TUIN RONDOM.

1. Energielabel A & state-of-the-art domotica
Comfortabel luxe dankzij actuele en complete huisautomatisering via makkelijke schakelaars, smartphone en tablet: binnen- en buitenverlichting, binnenklimaat (verwarming, ventilatie en airco), elektrische raambekleding en screens.

2. Bijzonder veel ruimte
Met circa 600 m² woonoppervlakte en meer dan 2000 m³ inhoud: woonkamer, eetkamer, leefkeuken, bijkeuken, werkkamer én slaapkamer op de begane grond, thuisbioscoop en fitness in souterrain alsmede drie slaapkamers met twee badkamers op de verdieping; ideaal voor grotere gezinnen.

3. Ultiem genieten van binnen- en buitenleven
De villa is geheel omheind, 100 % privacy biedend en met alle ruimte voor familie en gasten om heerlijk te vertoeven zowel in de villa als in de watertuin op het oosten en de
groene tuin op het zuidwesten.

4. Sleutelklaar
De villa is tot in de kleinste details afgewerkt met de beste bouwmaterialen, onderhoudsvrije aluminium kozijnen met HR++ glas, optimale isolatie, uitstekend onderhouden en per direct klaar om in te huizen.

5. Centrale ligging
In rustige, recent vernieuwde villastraat gelegen, op wandelafstand van de dagelijks voorzieningen als scholen en winkels en binnen dertig autominuten in Eindhoven, Den Bosch en Nijmegen.


BOUWKENMERKEN

Energielabel: A
Perceeloppervlakte: 1588 m²
Woonoppervlakte villa (inclusief dubbele inpandige garage): circa 540 m²
Oppervlakte gebouwgebonden buitenruimte (overdekte terrassen): circa 40 m²
Totale oppervlakte: circa 590 m²
Inhoud villa (conform meetcertificaat): circa 2025 m³


DUURZAAMHEID EN HUISAUTOMATISERING

De heer des huizes is expert in domotica. De huisautomatisering is dan ook absoluut state-of-the-art. De villa is compleet geautomatiseerd en bijzonder energiezuinig. Alle ruimtes hebben bekabeld internet.

Duurzaam
Dankzij meer dan optimale isolatie en 10 zonnepanelen (goed voor zo’n 1.400 kWh/jaar) heeft de luxe villa al energielabel A. Met enkele aanpassingen is label A+ een makkelijke optie. Op het platte dak van de keuken en tuinkamer en het zuidgerichte schuine dak kunnen enkele tientallen extra zonnepanelen worden geïnstalleerd en geïntegreerd in het bestaande systeem voor een eigen zonne-energiecentrale, die jaarlijks ruim meer dan 10.000 kWh opbrengt. Het verwarmingssysteem is geheel voorbereid op een luchtwarmtepomp. Voor beide aanpassingen zijn recente offertes voorhanden. Daarmee wordt de villa energieneutraal: nul op de meter.

Led
Alle verlichting in en om de villa is in energiezuinige led. Binnen hebben de lichtbronnen dimmers en diverse sfeerstanden. De veiligheids- en nachtverlichting buiten heeft schemer- en onraadschakeling met noodknoppen.

Domotica
Al deze technische installaties zijn geautomatiseerd en per ruimte te schakelen, zowel via makkelijke schakelaars als met smartphone en tablet:
- klimaat (inclusief verwarming, ventilatie en airco),
- raambekleding,
- screens,
- verlichting (binnen en buiten),

Ook geautomatiseerd zijn:
- alarminstallatie,
- tuinberegening,
- robotmaaier,
- deurvideo,
- geluidsinstallatie (woonkamer, terrassen, badkamer 1).

Er is ook een vakantieschakeling, zodat screens automatisch werken en verlichting willekeurig aan en uit gaat.

Elke ruimte in de villa heeft een eigen hoogwaardige Hager KISS-unit en twee datalijnen, zodat die flexibel benut en geprogrammeerd kan worden. Naar wens kunnen aansluitingen voor elektriciteit, domotica, data, telefoon, multimedia en glasvezel worden uitgebreid en aangepast.

Screens
Alle ramen aan de zonzijde hebben elektrische screens met windbeveiliging en avondschakeling. Ze houden de villa automatisch zowel warm als koel.

Water
De villa is uitgerust met een waterontharder en een warmwaterpomp. De legionella-voorkomende pomp laat warm water recirculeren, zodat er in keuken en in de beide badkamers direct warm water is.

Verwarmen en koelen
De ouderslaapkamer op de eerste verdieping heeft airco (oktober 2021). Het systeem is dusdanig krachtig dat de gehele bovenetage gekoeld kan worden.

Verwarmen gebeurt energiezuinig. Het verwarmingssysteem op lage temperatuur met vloerverwarming overal heeft aan een keteltemperatuur van 35 graden voldoende voor een behaaglijk klimaat, ook in de winter. De installatie is bovendien voorbereid voor vervanging door een duurzame luchtwarmtepomp.

Balansventilatie met warmteterugwinning
De villa beschikt over maar liefst drie ventilatiesystemen met warmterugwinning: verse lucht wordt energiezuinig op temperatuur gebracht. Systeem 1 is geïnstalleerd in de garage en bedient de begane grond en eerste verdieping. Systeem 2 is voor de kelder en staat in de nis in de fitnessruimte. Systeem 3 is voor de garage en heeft een speciale ‘auto droog’-functie. De ventilatiesystemen zijn geautomatiseerd en handmatig te bedienen. Ze hebben een specifieke zomerstand, die ventileert tijdens de nachtkoelte en overdag geen warmte binnenlaat.

Data- en tv-aansluitingen
Met maar liefst 12 tv-aansluitingen en 24 bedrade internetaansluitingen is de villa optimaal ingericht en voorbereid op multifunctioneel gebruik van alle ruimtes. Alle internetaansluitingen zijn met een SWITCH gekoppeld aan de router in de meterkast. Deze is voorbereid op aansluiting op de aanwezige glasvezel.


BEGANE GROND

Over nagenoeg de gehele begane grond zijn de grote, natuurstenen tegels met vloerverwarming dorpelloos doorgelegd, met de antislip en enigszins matte, gepolijste zoete kant boven.

De ruime ontvangsthal laat direct zien dat de villa in het teken staat van licht en zicht. Aan weerszijden van de brede entreedeur zijn gestraalde ramen, met ernaast de videofooninstallatie en drie hoge, smalle ramen die uitkijken op de voortuin. Ernaast is de deur naar de inpandige garage, met rechts ervan de neergaande notenhouten trap naar het souterrain. Boven deze trap is een aparte deur naar de garage gemaakt, zodat grote objecten makkelijk in en uit het souterrain kunnen worden geplaatst.

Rechts bij de voordeur is een ruime nis met garderobe en meterkast. Ernaast is het ruime gastentoilet met zwevend Geberit toilet, urinoir en fontein. Tegenover het toilet is de opgaande notenhouten trap naar de etage, met dichte balustrade.

De dubbele, extra brede gestraalde glazen deuren in de hal voeren naar de riante woon- en eetkamer. Links is de lichte living met fraai uitzicht op overdekt terras en tuin met waterornament door de diverse glazen puien. In strakke natuursteen is hier de brede Boley open haard op gas, terwijl in de zijmuur strakke, inwendige nissen zijn gemaakt voor mooie kunstobjecten.

De eetkamer ligt rechts ervan en is eveneens voorzien van glazen puien naar de achtertuin en het tweede overdekte terras. Naast het eetgedeelte van de woonkamer ligt de werkkamer met hoge ramen en eigen schuifpui naar de achtertuin. Deze ruime en lichte kamer is uitgerust met een tijdloze maatwerk-kastenwand. De ruimte is multifunctioneel te benutten; als thuiskantoor, maar ook als extra speel-, slaap- of huiswerkkamer.

Ertegenover, bij het eetgedeelte, is de extra brede matglazen pocketdeur naar de riante keuken met tv en volop kastruimte. De vele ramen met granieten vensterbanken boven het granieten aanrecht geven fraai zicht op de zonnige achtertuin. De ramen en deur rechts kijken uit over de groene tuin op het zuidwesten, terwijl de ramen en deuren bij de ontbijt- en koffietafel op de watertuin op het noordoosten zijn gericht.

Centraal staat een ruim kookeiland met de Atag inductie-kookplaat met gas-wokbrander en lades rondom, met erboven de rvs-afzuiging. Naast het aanrecht en opzij van het eiland is de hoogglans witte kastenwand met daarin de Miele stoomoven en de Miele combioven. Verder heeft de keuken een nieuwe, ingebouwde AEG-vaatwasser (onderlade met liftfunctie)

Naast de design-paneelradiator in de keuken is de loopdeur naar de bij- en waskeuken, met eigen achterdeur naar de watertuin. Boven het grote aanrecht met gootsteen geeft het brede raam groen uitzicht. Eronder zijn de aansluitingen wasapparatuur, met daarnaast twee hoge wasgoed- en linnenkasten. Tevens is hier het ruime 2e toilet met fontein als ook de technische ruimte, waarin naast de cv-combi-ketel (Bosch HR) met boiler en de vloerverwarmings-installatie, genoeg ruimte voor een warmtepomp is.

Aansluitend is er slaapkamer 1 met twee grote ramen en zowel een loopdeur als dubbele deuren naar de tuin op het zuidwesten. Deze kamer is geheel voorbereid op de aanleg van een extra 3e badkamer en kan daarmee uitstekend dienstdoen als gelijkvloerse slaapkamer voor bijvoorbeeld gasten of een au pair. Ook is de kamer zeer geschikt als atelier, studio of kantoor aan huis, of als game- en speelkamer.


EERSTE VERDIEPING

De notenhouten trap naar de slaapverdieping komt uit op de fraaie en lichte overloop met vide en dakkapel met dubbel raam in de voorgevel. Aan weerszijden van deze dakkapel zijn twee grote garderobe- en linnenkasten geïntegreerd. De inloopkastruimte loopt helemaal achter door en biedt daarmee bijzonder veel bergruimte voor bijvoorbeeld koffers en wintersportspullen.

In de hoek links is de grote slaapkamer 2 gesitueerd, met dakkapellen in zij- en achtergevel, voor veel licht en zicht. De dubbele ramen zijn uitgerust met jaloezieën en insectenhorren.

Het rechtergedeelte van de verdieping is geheel gewijd aan de riante en luxe ouderlijke suite. Deze bestaat uit slaapkamer 3, een garderobekamer en de luxe en riante badkamer 1. De badkamer heeft een eigen deur naar de riante ouderlijke slaapkamer. De nieuwe airco-unit (september 2021) daar is krachtig genoeg om de gehele verdieping te bedienen.

Deze slaapkamer heeft bovendien een eigen toegang tot de fraaie garderobekamer. Die is compleet uitgerust met maatwerkkasten en -kastenwanden aan weerszijden van de dakkapel met dubbel raam.

Badkamer 1 met Bose speakers en led-plafondspots is opvallend groot. Links is het zwevend toilet met scheidingsmuur. Ernaast, richting de dakkapel, is het grote wastafelmeubel met twee composiet wastafels, design wandkranen, verlichte make-up- en scheerspiegel en spiegelkasten. Ertegenover is het half vrijstaand Hoesch ligbad.

De glazen deur voorbij het ligbad is van de ruime, tweepersoons stoomkamer met douche met thermostaatkraan, vlakke vloergoot en bedieningspaneel. In de wanden is elektrische verwarming geïnstalleerd. Dat staat gesitueerd tegen de betegelde en deels glazen muur van de riante inloopdouche met vlakke vloergoot, regendouche, thermostaatkraan, extra douchekop en betegeld zitbankje.

De Cleopatra stoominstallatie met geurstofdosering is verwerkt in de ruimte voorbij het design-verwarmingspaneel en daar makkelijk toegankelijk voor onderhoud. Dit is de bijzonder grote bergruimte die doorloopt vanuit de muurkast op de overloop. De stoomkamer is vanzelfsprekend via het domotica systeem op afstand te bedienen en zo makkelijk voor te verwarmen. Heerlijk te combineren met kunststof stoelen, bij een verkoudheid, voor huid en lijf, of na een frisse winterwandeling.

Direct rechts om de hoek op de overloop is badkamer 2, met fraaie lichtkoepel (die toegang geeft tot het dak voor onderhoud), fraai wastafel in meubel met spiegelkast, design-handdoekradiator en grote inloop-regendouche met thermostaatkraan en vlakke vloergoot.

In de hoek aan de voorzijde is de opvallend ruime en lichte slaapkamer 4 gesitueerd met speelse plafond- en daklijnen én een brede dakkapel met dubbele ramen in de zijgevel.


SOUTERRAIN

De onderkeldering van de villa resulteert in een volwaardige woonlaag die multifunctioneel bruikbaar is. Deze extra leeflaag heeft een eigen StorkAir ventilatiesysteem met warmteterugwinning en is makkelijk bereikbaar via de vaste, notenhouten trap in de ontvangsthal. De notenhouten trap komt uit in de ruime hal met bioscoop-rode vloerbedekking. Rond deze ruime hal liggen vier grote ruimtes en de dubbele domotica- en serverkast voor de gehele woning.

Direct rechts is de dubbele deur naar de imposante thuisbioscoop. Deze riante ruimte is compleet ingericht met maar liefst 12 luxe en lederen fauteuils op 3 niveaus, akoestische vloer- en wandbekleding en ledverlichting in de tredes. De bioscoop- en multimediatechniek voor films, tv, sportwedstrijden en eigen media, zoals Playstation, is state of the art. De hoogwaardige beamer en tv-unit worden gecomplementeerd door de geluidsinstallatie met 7 speakers en 1 subwoofer.

Het souterrain heeft daarnaast nog drie ruime, multifunctionele kamers. Die zijn nu in gebruik als hobbykamer (doka), fitnessruimte en bergkamer. In de fitnessruimte is een veilige, extra trap gemaakt die via een plafondluik in de garage uitkomt. De ruime kamers zijn geschikt voor tal van toepassingen: van thuisfitness tot biljartkamer, van gamekamer tot thuisbar en van hobbykamer tot wijnkelder.

DUBBELE INPANDIGE GARAGE MET OPRIT VOOR MEERDERE AUTO'S

De lange en brede oprit, met extra parkeervak links, biedt plaats aan circa zeven auto’s. De dubbele en verwarmde garage is uitgerust met een automatische en op afstand te bedienen sectionaaldeur over de volle breedte. Naast twee auto’s is er ook plaats voor fietsen en gereedschappen.

Achter in de garage zijn, naast de rvs-uitstortgootsteen, twee Stork luchtbehandelingsunits met warmteterugwinning geïnstalleerd. De ene bedient de begane grond en eerste verdieping, de andere is voor ventilatie van de garage zelf; de inblaas- en afzuigopeningen zorgen ook voor het drogen van natte auto’s. Het souterrain heeft zo’n zelfde, eigen unit. Ook in de garage staat het systeem voor waterbehandeling op basis van zouten.

VOOR DE COMPLETE VERKOOPINFORMATIE, DOWNLOAD DE VERKOOPDOCUMENTATIE MET PLATTEGRONDEN
Vraagprijs € 1.650.000 k.k. Bekijk woning
Apostelweg 5
Griendtsveen Apostelweg 5
Griendtsveen

Apostelweg 5

VOOR EEN SNELLE EERSTE IMPRESSIE, BEKIJK DE VIDEO VAN CATO TV!

Charmant en riant; dat is deze authentieke Peelwoning in twee woorden.

De huidige eigenaren vielen in 2004 voor de natuur en de mooie omgeving: “En ook voor de fijne patiotuin met de oude Blauwe Regen. Er is hier heel veel natuur en er is hier nog meer rust. We werkten destijds in Eindhoven en zochten in een straal van 30 km. We wilden per se buiten wonen voor de kinderen.”

De kinderen hadden en hebben het er ook erg naar hun zin: “Ook op de wat kleinere basisschool met combinatieklassen. Alle kinderen kennen elkaar. Toen ze klein waren vonden ze het heerlijk om binnen én buiten rondjes te kunnen rennen en fietsen.”


6 KERNKWALITEITEN VAN DEZE CHARMANTE PEELVILLA MET GROOTS MULTIFUNCTIONEEL BIJGEBOUW EN AANGELEGDE TUIN RONDOM

1. Landelijk en historisch wonen
Op hoekperceel Lavendellaan - Apostelweg gelegen, middenin de natuur én in de rust van het pittoreske en beschermde Peel-dorpsgezicht op de grens van Noord-Brabant en Limburg.

2. Alle ruimte voor het hele gezin
In de sfeervolle woonkamer met aansluitend werk-/speelkamer, in de riante leefkeuken met aansluitend de 2e woon-/eetkamer, vier ruime slaapkamers

3. Ook alle ruimte voor kantoor, auto’s of zorgstudio
Met twee multifunctionele bijgebouwen, waarvan de grootste in spouw gebouwd (1986), met verdieping, voorzien van gas, water, elektra en een oppervlakte van meer dan 135 m².

4. Van het binnen- en buitenleven genieten
In de patiotuin, in de moestuin, in de siertuin en in de tuin rondom, in het groen van het dorp en het ver omringende natuurschoon.

5. Centrale ligging
Buiten wonen en toch op makkelijke afstand van grote(re) steden, dagelijkse voorzieningen (basisschool, café, gemeenschapshuis, bushalte) en snelwegen.

6. Klassiek comfort
Met vernieuwd dak inclusief isolatie, isolatie HR+ glas in gehele woning en vernieuwd leidingwerk (aan- en afvoer water, elektra, gas en vloerverwarming) met respect voor het tijdsbeeld en behoud van authenticiteit.


BOUWKENMERKEN

Perceeloppervlakte: 1225 m²
Woonoppervlakte villa: circa 240 m²
Oppervlakte overig inpandige ruimte (proviand kelder): circa 21 m²
Gebruiksoppervlakte bijgebouw 1 (begane grond): circa 136 m²
Gebruiksoppervlakte bijgebouw 1 (verdieping via vlizotrap): circa 74 m²
Gebruiksoppervlakte bijgebouw 2 (begane grond & verdieping): circa 25 m²
Totale oppervlakte: circa 496 m²

Inhoud villa exclusief bijgebouwen (conform meetcertificaat): circa 940 m³
Inhoud bijgebouw 1 (in spouw, met gas, water en elektra): circa 590 m³
Inhoud bijgebouw 2 (steens, met gas en elektra): circa 170 m³
Totale inhoud: circa 1700 m³


DUURZAAMHEID

Het huidige energielabel is D. De historische woning is binnen compleet gerenoveerd door de huidige eigenaren. Daarbij zijn zowel de vloer als het dak (2007) geïsoleerd. Ook is er overal isolatieglas aangebracht. Tijdens de renovatie zijn bovendien de meterkast (2005) en alle leidingen vervangen: water, elektra en gas. En onder alle tegelvloeren ligt vloerverwarming.

De gietijzeren Nestor Martin allesbrander in woonkamer 1 aan de voorzijde kan de gehele begane grond verwarmen en is ook geschikt om op te koken. De bewoners benutten deze woonkamer 1 met name in de winter, woonkamer 2 met dubbele tuindeuren naar de patiotuin meer in de zomer.

Spouwmuur isolatie is eenvoudig te realiseren daar waar het huis in spouw is gebouwd.

Zonnepanelen behoren eenvoudig tot de mogelijkheden, zeker op het grote bijgebouw 1 met de juiste zonoriëntatie zonder schaduw van bomen. Volgens de geraadpleegde energieadviseur zijn er zeker 40 zonnepanelen mogelijk. Ook een warmtepomp, onhoorbaar en uit het zicht, is makkelijk mogelijk.


INDELING

De indeling op de begane grond zorgt voor grote en lichte ruimtes die met elkaar in verbinding staan. De huidige eigenaren hebben de woning helemaal naar hun hand gezet met alle ruimte voor het hele gezin en met bewust oog voor de historie van pand en dorp.

Zo zijn alle lichtschakelaars en stopcontacten uitgevoerd in zwart bakeliet, alle grepen op deuren en ramen in klassieke stijl en zijn de originele plafonds met houten balken in ere hersteld.


BEGANE GROND

De brede en lichte ontvangsthal heeft rechts in de hoek een meterkast, tegenover de garderobenis. Naast de voordeur zit nog het originele brievenbusje. Links is de deur naar woonkamer 1 en rechtdoor de deur naar de leefkeuken met aansluitend woonkamer 2.

Woonkamer 1 is via zowel de ontvangsthal als via de keuken bereikbaar. Er is volop daglicht en zicht door de grote ramen in drie gevels. De L-vorm geeft een natuurlijke indeling.

Het brede gedeelte aan de voorzijde geeft alle ruimte voor een zithoek en een tv-kamer, rond de fraaie Nestor Martin gietijzeren allesbrander. Deze geeft rondom veel warmte af, kan zo goed als de gehele begane grond verwarmen en is zelfs geschikt om op te koken.

Het werk-/speelgedeelte achterin is halfopen. Als zijnde afscheiding is een fraaie en plafondhoge steigerhouten boekenkast gemaakt, die dit gedeelte de look and feel van een huisbibliotheek geeft. De kinderen gebruiken dit gedeelte nu graag voor gaming en huiswerk.

De bijzonder ruime, lichte en hoge leefkeuken heeft een fraaie getrommelde tegelvloer en de hele middag zon. De keuken in L-opstelling met inbouwapparatuur heeft een granieten werkblad over de gehele lengte, onder de twee grote ramen met zicht op de oprit en de zijtuin. In het lange aanrecht zijn de dubbele porseleinen spoelbak, de vaatwasser (2020) en de vierpits inductiekookplaat geïnstalleerd. Boven de kookplaat is de afzuigkap. In de korte poot van de L zijn de heteluchtoven (2022) en magnetron (2022) geïnstalleerd. Bij de eethoek is een nis voor de grote koelvriescombinatie. Ernaast is de praktische proviandkast die om de hoek doorloopt.

Tevens is hier de deur naar de originele manshoge proviand-kelder met vaste houten trap, authentieke pekelbakken en koekoek naast de voordeur voor ventilatie. Aansluitend aan de halfopen en riante leefkeuken is woonkamer 2 gelegen, die nu dienst doet als zitkamer.Echter ook als verlengstuk van de leefkeuken, als zijnde extra grote eetkamer met openslaande tuindeuren, zou een hele geschikte functie kunnen zijn. Er is een sfeervolle gashaard, een gerookt-eikenhouten vloer en optimaal daglicht middels de vele grote raampartijen en de dubbele openslaande tuindeuren naar de patio in drie gevels.

Vanuit de leefkeuken en ook vanuit woonkamer 1, is er een deur naar de bijkeuken. Deze praktische en lichte ruimte heeft een lichtkoepel, uitstortgootsteen en een nis waarin de aansluitingen voor wasapparatuur zijn verwerkt. Links zijn het ruime toilet en de technische ruimte.

In de technische ruimte c.q. huishoudkast zijn de vloerwarmingspomp, de cv-combi-ketel (Remeha Calenta HR, 2015) en het warmwatervoorraadvat geïnstalleerd, met nog volop bergruimte. Ernaast is de achterdeur richting naar de patiotuin en de beide bijgebouwen.


EERSTE VERDIEPING

Links in de ontvangsthal is de houten dichte trap met wandverlichting en balustrade naar de eerste etage, met erboven een Velux dakraam. Deze komt uit op de ruime L-vormige overloop boven.

Overal op deze verdieping is de fraaie open houten dakconstructie van de villa in het zicht gehouden. Twee ruime kastenwanden op de overloop, maken optimaal gebruik van de dakschuinte en bieden volop garderobe-
en bergruimte.

De overloop met volop daglicht door de dakkapel en de Velux dakramen, geeft toegang tot vier fraaie en royale slaapkamers en de luxe badkamer. De op de hoeken gelegen slaapkamers 1 en 3, hebben elk twee ramen in de gevel; slaapkamer 2 aan de achterzijde heeft een dakkapel met dubbel raam.

Aan de achterzijde ligt de opvallend hoge en fraaie ouderslaapkamer 4 van meer dan vijfentwintig vierkante meter. Deze riante kamer heeft bijzonder veel daglicht dankzij vier Velux dakramen en het raam in achtergevel. In de hoek is een bergkast onder de dakschuinte.

Centraal gesitueerd op de overloop is de riante badkamer, met het vrijstaande ligbad onder de dakkapel met diepe, granieten vensterbank, twee wastafels met inbouwkranen en 2e zwevend toilet. De separate douche- en stoomruimte is voorzien van twee zitjes, een regendouche en glazen deur. De stoomunit is voor onderhoud bereikbaar vanuit slaapkamer 4. Er is natuurlijke ventilatie, mechanische ventilatie en een handdoekradiator.


MULTIFUNCTIONEEL BIJGEBOUW 1

Dit degelijke bijgebouw is in spouw gebouwd in 1986. Het is voor auto’s bereikbaar via de brede oprit en de dubbele poort, door de patio. De dubbele deuren voeren naar een grote, open ruimte. Met meer dan 90 vierkante meter en hoogte van circa 3.00 meter is deze loods multifunctioneel te benutten: van hobbygarage en werkplaats tot bedrijfs- of praktijkruimte of (zorg)studio-appartement. Het geheel is voorzien van een beloopbare bergzolder met vlizotrap, er is alle ruimte voor een vaste trap. Ook is dit bijgebouw uitgevoerd met gas, elektra, wateraanvoer en waterafvoer. Het grote dakvlak ligt op het westen en is geschikt voor een veertigtal zonnepanelen.

De deur links achter gaat naar wat nu in gebruik is als luxe en geïsoleerde sportruimte met spiegelwand en elektrische verwarming. Dankzij de openslaande tuindeuren naar de achtertuin, het raam ernaast en het raam in de achtergevel is er bijzonder veel daglicht. Het raam achter kijkt uit op het Griendtsveense gemeenschapshuis De Zaal. De dubbele deuren rechts voeren vanuit de multifunctionele ruimte naar de opslagruimte. Deze heeft een eigen deur naar de grote overdekte buitenberging; ideaal voor houtopslag, tuinmachinerie en als fietsenstalling.


MULTIFUNCTIONEEL BIJGEBOUW 2

Dit voormalige steense bakhuis met verdieping is nu in gebruik als opslag van tuingereedschap en dergelijke Het heeft beneden een klapraam en achterin, naast de afgesloten bergkast, een vaste trap naar de verdiepingsvloer met dakkapel. Het geheel is voorzien van gas en elektriciteit.

De mogelijkheden zijn divers: van atelier, tuinhuis of poolhouse tot buitenkeuken, speel-, werk- of logeerruimte. Maar ook als technische ruimte, wellicht in combinatie met een zwembad in de grote tuin.


TUIN EN BUITENRUIMTE

De Peelvilla wordt geheel omgeven door volop buitenruimte. Rechts is dat de ruime en brede oprit met dubbele poort naar de patiotuin en het multifunctionele bijgebouw 1.

Tussen de beide woonkamer en de bijgebouwen is een fraaie en ruime en bestrate patiotuin, met volop privacy, beukenhaag en hek op de erfafscheiding. Blikvanger daar is de tientallen jaren oude Blauwe regen (Wisteria) die de grote pergola bekleedt; een heerlijk overdekt terras voor lange zomeravonden. De patiotuin heeft alle ruimte voor een opzetzwembad. De pilaren voor zonweringsdoek kunnen eenvoudig worden verwijderd, zodat auto’s via de dubbele houten poort naar bijgebouw 1 kunnen.

Opzij van bijgebouw 1 en achter bijgebouw 2 is de grote tuin, die geheel is omgeven door hekwerk, beukenhaag en met volwassen, hoge bomen naar het gemeenschapshuis. De tuin is door de huidige eigenaren opnieuw aangelegd, heeft een bestraat terras voor de fitnessruimte en een enorm gazon met daarin enkele bomen (Japanse sierkers, pruim- en appelboom). Links achter bijgebouw 2 zijn nu een bestraat terras, de hondenkennel en een moestuin.


LOCATIE EN UITZICHT

Deze authentieke Peelwoning uit 1900 ligt in Griendtsveen, aan de Apostelweg. Het ruime hoekperceel en de weg worden omgeven door statige bomen. Recht voor het huis, voorbij het grote plantsoen met gras en bomen, ligt de splitsing met de Lavendellaan. Het pittoreske en snelheidsremmende pleintje met de antieke waterpomp en antieke stroommast annex straatlantaarn is omgeven door plantsoenen en vergelijkbare historische woningen. Ook verderop staan diverse vergelijkbare Peelwoningen, vrijstaande woningen en tweekappers. Het uitzicht is blijvend fraai en groen.

De woning wordt omgeven door rijksmonumenten: drie vrijstaande woningen en de ophaalbrug aan de Apostelweg, villa Sphagnum en Brug half 12 aan de Sphagnumweg even verderop.


GRIENTSVEEN EN OMGEVING

Peeldorp Griendtsveen behoort tot de gemeente Horst aan de Maas. Het pittoreske dorp ligt pal op de grens van Limburg met Noord-Brabant. Horst aan de Maas bestaat uit tal van kernen en dorpen: naast Griendtsveen zijn dat Meerlo, Tienray, Swolgen, Broekhuizenvorst, Broekhuizen, Lottum, Grubbenvorst, Horst, Melderslo, Hegelsom, Meterik, Sevenum, America, Evertsoord en Kronenberg. Het dorp is klein maar heeft een ruim ondernemings- en verenigingsleven, met onder meer fanfare, toneel en kindervakantiewerk.

De Griendtsveense geschiedenis is nauw verweven met de ontginning van de Peel voor de brandstof turf. De spoorlijn van Eindhoven naar Venlo, van groot belang voor de veenontginning, is aangelegd door koopman Jan van de Griendt die ook het dorp Helenaveen stichtte.

Zijn zonen Jozef en Eduard zetten zijn werk voort en stichtten in 1885 het dorp Griendtsveen. Beide dorpen zijn verbonden door de Helenavaart.

Griendtsveen is bijzonder; het dorp telt enkele tien-tallen Rijksmonumenten en is zelf Rijksbeschermd dorpsgezicht, als gaaf voorbeeld van een Peelontginningsdorp. Als Nederlands-Limburgse plaats heeft het dorp een zuiver Brabants dialect. Fabrieken en huizen dateren goeddeels uit 1900 en zijn ontworpen door Louis Kooken, gemeentearchitect van Eindhoven.

Griendtsveen wordt omgeven door water en natuur. In de nabije omgeving zijn tal van wandelroutes die een fraaie blik geven op het turfverleden van deze regio waardoor veel waterpartijen achterbleven. Met name Peelreservaten Mariapeel en Het Grauwveen zijn uitgestrekte natuurgebieden met cultuurhistorisch interessante overblijfselen.

Nationaal Park De Groote Peel ligt op slechts 15 km. Ook Eindhoven, Helmond, Deurne en Venray zijn makkelijk en snel bereikbaar. De op- en afritten Liessel van de A67 liggen op ruim tien autokilometer, de A73 op nog geen vijftien kilometer.


VOOR DE COMPLETE VERKOOPINFORMATIE, DOWNLOAD DE UITGEBREIDE DOCUMENTATIE MET PLATTEGRONDEN!
Vraagprijs € 900.000 k.k. Bekijk woning
Johan de Wittlaan 4
Eindhoven Johan de Wittlaan 4
Eindhoven

Johan de Wittlaan 4

VOOR EEN SNELLE EERSTE IMPRESSIE, BEKIJK DE VIDEO VAN CATO TV!

5 KWALITEITEN VAN DEZE VRIJSTAANDE VILLA - IN ORIGINELE STAAT - MET DUBBELE INPANDIGE GARAGE EN TUIN RONDOM!

1. Locatie, locatie, locatie
Eén van de allermooiste en excellente woonlocaties in Eindhoven, pal tegen het Karpendonkpark en op steenworp afstand van Wandelpark Eckart, op circa 10 fietsminuten van NS-Station Eindhoven.

2. Potentie om eigen woonparadijs te realiseren
Om deze robuust en degelijk gebouwde villa optimaal te verduurzamen en te personaliseren naar geheel eigen wensen.

3. Volop privacy
In uw eigen persoonlijke bubbel, dankzij groen rondom, rustige en gewilde woonlocatie met vrijheid voor een heerlijk binnen- en buitenleven.

4. Ruimte
Volop ruimte om te wonen, te leven, te spelen en te ondernemen, ideaal voor gezinnen met meerdere kinderen en/of in combinatie met kantoor/bedrijf aan huis en volop parkeergelegenheid op eigen terrein.

5. Centrale ligging
Op de grens van villawijken Koudenhoven en Karpen, met uitvalswegen nabij en voorzieningen, TU/e, winkels en scholen op wandel- en fietsafstand in de slimme Brainportregio.


INTRODUCTIE

De semibungalow is in de jaren zeventig gebouwd door de huidige eigenaren en komt dus daarmee voor het eerst op de markt.

De kinderen kijken met warmte terug op deze bijzondere plek: “Onze ouders lieten deze villa bouwen toen ze van de Veluwe naar Eindhoven verhuisden. Het ontwerp is ook van een Veluwse architect. Het ontwerp is sierlijk en degelijk gebouwd, kenmerkend is het vele groen rondom”.

Ze hadden er een fijne jeugd: “In het groen en overal dichtbij. Het is er echt vrij wonen, midden in de stad. Wij deden alles op de fiets. Ik kon er in de directe omgeving volop bewegen, van hardlopen rondom de Karpendonkse Plas tot tennissen bij ELTV en zwemmen in de IJzeren Man.

Het huis zelf is ruim opgezet, de leefruimte heel prettig, vooral in de grote en circa 3.75 m hoge woonkamer. Je kwam makkelijk binnen via de dubbele garage, zonder gezeur over (sport-)spullen die opgeruimd moesten worden. Als kinderen hadden we een ruime slaapkamer en we hebben heel wat keren de open haard aangemaakt. En we plukten vaak bramen in Wandelpark Eckart, waar we ook wel eens een hertje tegenkwamen.”

De villa is nagenoeg origineel. “Maar we zien ook de potentie. Eén van ons heeft zelfs getwijfeld om zelf dit ouderlijke huis onder handen te (laten) nemen, vanwege de riante ruimte en de heerlijke ligging”.


VOLOP DUURZAME MOGELIJKHEDEN

In november 2022 is er een onafhankelijke, bouwkundige keuring uitgevoerd. Daarin komen aandachtspunten naar voren; het dak dient vervangen. De keuring geeft ook aan dat in de basis deze villa goed gefundeerd en gebouwd is.

Aangezien het project aandacht behoeft, biedt dat meteen de mogelijkheid om alles in één keer goed te doen: uiterlijk, indeling, actueel comfort, persoonlijke stempel en optimale verduurzaming.

Ingrepen geven meteen gelegenheid voor onder meer isolatie, isolatieglas, vloerverwarming en -koeling in combinatie met een warmtepomp. Noodzakelijke vernieuwing van het dak kan makkelijk worden gecombineerd met een bomensnoei en zonnepanelen, het brede dakgedeelte aan de voorzijde is optimaal op het zuiden georiënteerd. U kunt daarmee de villa helemaal naar eigen hand zetten op deze top woonlocatie.


INDELING

Met name op de begane grond laat de indeling zich helemaal naar uw persoonlijke hand zetten. Kenmerkend voor deze projectvilla zijn de vele, grote ramen overal die optimaal voor licht en zicht zorgen. Deze kwaliteiten kunnen extra benadrukt worden met bijvoorbeeld dakkapellen.


WOONVLEUGEL BEGANE GROND

De overdekte entree onder de diepe oversteek geeft toegang tot de ontvangsthal, met raam naast de voordeur. Links is de deur naar de eet- en woonkamer, rechtdoor die naar de bijkeuken met ernaast de meterkast. In deze hoek is een garderobenis gemaakt. Rechts om de hoek is de deur naar de inpandige dubbele garage. Ernaast is het separate toilet met fontein.

De eet- en woonkamer is riant, zowel in afmetingen als in hoogte (circa 3.75 m) en daglichttoetreding licht, dankzij vier grote ramen in drie gevels. Naast de open houthaard in de zijgevel is een convectorput en een glazen schuifpui naar het zonneterras op het zuidwesten.

De ruime keuken, met groot raam op de achtertuin, is nu nog dicht maar kan desgewenst (deels) bij het eetgedeelte van de living worden betrokken. De keuken heeft een L-opstelling met rvs-werkblad en dubbele wasbakken onder het grote raam, vierpits inductiekookplaat, koelkast, oven en afzuigkap.

De keuken heeft een eigen deur naar de bijkeuken. De betegelde bij- en waskeuken heeft een uitstortgootsteen, aansluitingen voor wasapparatuur en een eigen achterdeur naar de tuin. Ook is er een vaste provisiekast in de hoek. Desgewenst kan (een deel van) de bijkeuken worden benut voor het vergroten van de badkamer ernaast.

Het toilet in de ontvangsthal grenst aan de buitenberging met deur in de zijtuin, waar ook de cv-combi-ketel (Nefit HR 2011) is geïnstalleerd. Desgewenst is het mogelijk deze deur af te sluiten en om de berging bij de inpandige ruimte te betrekken.

Voorbij het toilet zijn de slaapvleugel en de vaste open trap naar de etage gesitueerd.


SLAAPVLEUGEL BEGANE GROND

De slaapvleugel bestaat uit drie ruime slaapkamers en een badkamer. De drie slaapkamers hebben grote ramen naar de achter- en de zijtuin. Vanwege de ligging onder de dakschuinte van het lessenaarsdak, kan er met de hoogte worden gespeeld door de huidige verlaagde plafonds weg te halen.

Slaapkamer 1 heeft een eigen deur naar de badkamer, een ruime muurkast en een vaste grenen kastenwand over de volle diepte van de kamer.

Slaapkamer 2 heeft een wastafel, terwijl slaapkamer 3 een vaste kastenwand heeft voor veel bergruimte.

De betegelde badkamer is uitgevoerd met een raam naar de achtertuin en voorzien van ligbad, douchebak met regendouche, toilet en wastafel.


EERSTE VERDIEPING

De hardhouten trap in de ontvangsthal bij de slaapvleugel voert naar de lichte overloop met balustrade, vide en hoog dubbel raam richting de voortuin.

Aan weerszijden zijn de ruime slaapkamers 4 en 5, beide met groot raam op de voortuin en voorzien van wastafel. Slaapkamer 5 heeft een extra raam in de zijgevel.

Bij de beide kamers is achterin, veel en diepe bergruimte onder de dakschuinte van het lessenaarsdak; door hier dakkapellen toe te voegen, worden beide toch al ruime slaapkamers aanzienlijk groter en lichter, met fraai uitzicht op de tuin en het plantsoen van het Karpendonkpark.


DUBBELE INPANDIGE GARAGE EN OPRIT

De inpandige, dubbele garage heeft een afstapje, twee houten sectionaaldeuren, centrale verwarming en afsluitbare deuren naar de voortuin en de ontvangsthal. Onder de dakschuinte is een ruime bergvliering die bereikbaar is met een ladder.

De lange oprit loopt breder uit naar de garage. Desgewenst kan de oprit nog wat verbreed worden, voor meer parkeren op eigen terrein.

De garage zelf biedt met bijna 37 vierkante meter tal van mogelijkheden, om extra woon- en werkruimte te creëren. Door er ruimte vanaf te snoepen, kan bijvoorbeeld een extra ingang of badkamer worden gemaakt, terwijl de garagefunctie intact blijft. Ook kunnen meters worden benut voor bijvoorbeeld kantoor aan huis. Door een vaste trap te maken kan bovendien de hoogte worden benut; in plaats van de bergzolder kan er dan een multifunctionele loft worden gemaakt.


TUIN RONDOM

Er staan tal van volwassen bomen – deels groenblijvend – en struiken die tezamen optimale privacy bieden. Er is een een optimale buitenleefruimte van te maken, mét behoud van die privacy. De buren aan weerszijden hebben hun percelen al omheind. Door eigen hekwerk toe te voegen kan het eigen perceel ook optimaal worden afgeschermd, in combinatie met een eventuele elektrische poort bij de oprijlaan; wel zo veilig voor kinderen en huisdieren.

Aan de achterzijde loopt de tuin over in het metersdiepe bosplantsoen bij het Karpendonkpark. De majestueuze bomen hier - en daarmee de privacy - zijn dus blijvend.

Rondom de woning loopt een bestraat pad. Momenteel heeft de projectvilla een ruim terras op het zuidwesten met gemetselde border, bij de schuifpui in de woonkamer aan de zijgevel. Ook is er terras op het zuiden, tegen de voorgevel. Bij de achterdeur en het keukenraam, waar ook een buitenwaterpunt zit, is een rustig terras dat zich uitstekend leent voor een buitenkeuken.


LOCATIE EN UITZICHT

De excellente ligging van deze woning mag benadrukt worden: pal aan het Karpendonkpark en tegenover natuurgebied Koudenhoven met wandelbos Eckart en toch op fietsafstand van hartje Eindhoven. Sowieso zijn voorzieningen, winkels en scholen op makkelijke wandel- en fietsafstand; de meeste binnen 2 km. Binnen handbereik zijn onder veel meer tennisvereniging ELTV (350 m) en de TU/e (1,3 km).

De villa ligt op de grens van villawijken Koudenhoven en Karpen. De Van Oldenbarneveltlaan geeft directe aansluiting op de N270 (circa 500 m) naar Helmond en het stadscentrum, de andere kant op naar de Orpheuslaan, John F. Kennedylaan (circa 2 km) en snelwegen A50 en A2.

Rondom is het uitzicht groen. Aan de voorzijde kijkt de villa uit op de diepe voortuin. De Johan de Wittlaan heeft een brede groenstrook met bomen en straatverlichting. Rondom staan vergelijkbare, grote vrijstaande koopwoningen op flinke percelen in het exclusieve segment. Ook opzij en achter zijn het uitzicht groen en de privacy optimaal, dankzij de tuin met hoge struiken en bomen. Een brede bosstrook met hoge bomen scheidt de achtertuin van het Karpendonkpark.

VOOR DE GEHELE VERKOOPINFORMATIE, DOWNLOAD DE DOCUMENTATIE MET PLATTEGRONDEN!!
Vraagprijs € 1.100.000 k.k. Bekijk woning
Ministerlaan 55
Eindhoven Ministerlaan 55
Eindhoven

Ministerlaan 55

VOOR EEN SNELLE EERSTE IMPRESSIE, BEKIJK DE VIDEO VAN CATO TV!

5 KERNKWALITEITEN VAN DEZE SPLIT-LEVEL VILLA MET DUBBELE INPANDIGE GARAGE EN ACHTERTUIN OP HET ZUIDEN

1. Heerlijk huis voor het hele gezin
Met tuingerichte woonkamer, eetkamer en serre in combinatie met vier ruime en lichte slaapkamers, twee luxe, complete badkamers en volop extra ruimte in het souterrain.

2. Degelijk en duurzaam
Energielabel B, solide gebouwd met degelijke bouwmaterialen, begane grond en slaapverdiepingen geheel uitgevoerd met massieve eiken houten vloeren; voorzien van 12 zonnepanelen (2023), HR++ glas (2023), Aminotherm spouwmuurisolatie (2022), geïsoleerde garagedeuren (2023) en vernieuwde cv-combi-ketel (HR 2022, voorbereid op waterstof verbruik).

3. Verrassend veel ruimte
Naast de dubbele inpandige garage is er een groots en multifunctioneel souterrain met woonoppervlakte van circa 100 m², ideaal voor entertainment- en/of ontspanningsruimte, ook voor extra woon-/werkruimte.

4. Genieten van het buitenleven
Volwassen tuin rondom, achtertuin nagenoeg pal op het zuiden met 100% privacy en diverse terrassen, op circa 150 meter van Wandelpark Eckart en op 500 m van het Karpendonkpark.

5. Excellente ligging
Gelegen aan de binnenring van villawijk Koudenhoven op de hoek met Mackaylaan, in een straat met louter bestemmingsverkeer, dichtbij de basis- en middelbare scholen en op circa 10 fietsminuten van het stadscentrum met NS-station.


INTRODUCTIE

Dat de huidige eigenaren geen verhuisplannen hadden, blijkt wel uit de vele verbeteringen die zij de afgelopen jaren nog doorvoerden.

Toch is er besloten om te gaan verhuizen naar hun tweede woning aan de boulevard in Vlissingen: “Ons tweede thuis. De kinderen zijn hier nu de deur uit. Maar we verhuizen na ruim achttien jaar met gemengde gevoelens. Deze woonlocatie, deze groene wijk en deze fijne, grote villa, we hebben hier een geweldige leuke tijd gehad! Het stadscentrum, de winkels, de scholen; alles is vlakbij. Je loopt hier zo wandelpark Eckart in; dat zullen we wel missen, net als de rust, de tuin rondom en alle vogeltjes.”


DUURZAAMHEID

Begin 2023 zijn op het dakvlak aan de achterzijde van de villa, 12 zonnepanelen gelegd. De verwachte jaaropbrengst is circa 4135 kWh. Op de optimizers en op de zonnepanelen zit nog 25 jaar garantie en op de omvormer zit 12 jaar garantie.

De villa is volledig uitgerust met HR++-glas. De bovenzijde van de serre is in 2017 van dit isolatieglas voorzien in zon-werende uitvoering. Begin 2023 zijn de ramen op de gehele benedenverdieping (woonkamer, keuken, wanden serre/tuinkamer, ontvangsthal en gastentoilet) vervangen door HR++ glas. Tevens zijn de de ramen van ouderslaapkamer 1, slaapkamer 4 en de waskamer van HR++-glas voorzien.

De hoogrendement cv-installatie is nieuw (september 2022) en daarmee energiezuinig. Deze is al voorbereid op waterstofverbruik. Tegelijk met de aanleg hiervan zijn alle radiatoren opnieuw ingeregeld en is de ventilator voor de luchtverversing vervangen.

Eind 2022 is er Aminotherm spouwmuurisolatie in alle gevels aangebracht. En begin 2023 zijn de twee garagedeuren vervangen door geïsoleerde sectionaaldeuren met bijbehorende motoren en afstandsbedieningen.


BOUWKENMERKEN

Perceeloppervlakte: 802 m²
Woonoppervlakte villa inclusief inpandige garage: circa 365 m²
Oppervlakte gebouwgebonden buitenruimte (balkons): circa 20 m²
Totale oppervlakte: circa 385 m²
Inhoud villa inclusief dubbele inpandige garage (conform meetcertificaat): circa 1200 m³


INDELING WOONLAAG 0 (begane grond)

De overdekte entree onder de diepe oversteek, geeft toegang tot de ontvangsthal met ramen boven en naast de voordeur. Rechts zijn de garderobenis en het gastentoilet met (Villeroy & Boch en Geberit) zwevend toilet en fontein gesitueerd. Rechtdoor naast de meterkast, is de ruimtebesparende pocketdeur naar de verrassende en riante woon-/eetkamer met doorkijk naar de tuinkamer/serre.

Zowel de eet- en zitkamer als de tuinkamer/serre liggen op het zuiden en hebben optimaal daglicht. Het eetgedeelte ligt praktisch nabij de keuken en via een trede neerwaarts bereikt u de riante woon-/zitkamer met twee grote ramen. Op de hoek bij het afstapje is de open gashaard. Deze gehele begane grond is voorzien van een massieve eiken vloer.

De afsluitbare tuinkamer/serre is nagenoeg geheel van glas; het dak van zonwerend HR++ glas, de wanden eveneens van HR++glas. De dubbele schuifpui met hor-schuifdeuren, geeft direct toegang tot het betegelde zonneterras bij de vijver.

De halfopen en ruime keuken kijkt uit over de voortuin en de groene Ministerlaan; boven de dubbele spoelbak met Quookerkraan zijn twee grote ramen. Werkblad en kasten zijn langs drie wanden geplaatst, dus volop werk- en bergruimte. Blikvanger is het Boretti-gasfornuis met vijf pitten, grillplaat, een wokbrander en twee ovens (elektrisch en gas), met granieten achterwand en afzuiging in de schouw. Verder is de keuken uitgerust met een apothekerskast, Miele vaatwasser, Bosch koffie/cappuccino machine (2023), Liebherr koelkast, extra Liebherr koellade en NEFF magnetron.


INDELING WOONLAAG +1 (slaapverdieping)

Nabij de tuinkamer/serre is de doorgang naar de trap in twee delen. De tussenoverloop 1 geeft toegang tot de ouderlijke suite. Deze bestaat uit een riante ouderslaapkamer 1 met schuifpui naar het balkon met balustrade, dat uitkijkt over de achtertuin. Deze slaapkamer heeft ensuite een eigen badkamer 1, die enkele jaren geleden geheel is vernieuwd. Deze badkamer is uitgerust met een grote inloopdouche met vloergoot, zitje en regen-douche, dubbel wastafelmeubel met verlichting en spiegels met verlichting en een apart toilet met glazen deur. De slaapkamer en de overloop zijn voorzien van een massieve eiken houten vloer.

Vanaf overloop 1 is er tevens toegang tot de waskamer met aansluitingen wasapparatuur en een uitstortgootsteen. Deze praktische ruimte heeft een drievoudige raampartij die uitkijkt op de afrit en de straat, opzij is een overdekt 2e balkon.


INDELING WOONLAAG +2 (slaapverdieping)

Het tweede gedeelte van de rechte steektrap op overloop 1 voert naar de verdieping. De trap komt uit op de grote overloop 2 met fraaie dakkapel waarin een werkplek is gecreëerd. Aan deze overloop liggen drie ruime slaapkamers met speelse schuine plafonds, separaat 3e toilet, de complete, luxe badkamer 2 en er is volop bergruimte onder de dakschuinte. In de bergruimte is de extra boiler voor badkamer 2 geïnstalleerd.

Slaapkamer 2 heeft een eigen schuifpui naar het inpandige, deels overkapte balkon onder de diepe oversteek, dat op de achtertuin uitkijkt. Ernaast is slaapkamer 3 met raam naar het balkon. Tot slot is er slaapkamer 4 met dakkapel aan de achterzijde en groot raam in de zijgevel (HR++ glas 2023). Deze royale, lichte kamer heeft een forse bergruimte onder de dakschuinte. Deze gehele verdieping is voorzien van een massieve eiken houten vloer

Badkamer 2 heeft een soortgelijke dakkapel als op overloop 2 en is uitgevoerd met een kunststof ligbad, een wasgoot in natuursteen op wandmeubel met eenhendelkraan en een inloopdouche met inbouwkraan, regendouche, handdouche en glazen wand.


INDELING WOONLAAG -1 (dubbele inpandige garage)

De inpandige, dubbele garage met grote kastenwand en geïsoleerde elektrische sectionaaldeuren (2023) is uitgevoerd met een tegelvloer en voorzien van centrale verwarming en daglicht via raam. De zijdeur komt uit op de souterraintrap naar overloop 3 en geeft daarmee direct toegang tot de keuken. De dubbele garage van maar liefst 48 vierkante meter heeft alle ruimte voor twee auto’s, fietsen en (tuin)gereedschap. Naast de afrit is tegen de muur een elektra voorziening voor een autolader geïnstalleerd.

Desgewenst kan de garage ook bij de leefruimte worden betrokken; al dan niet in combinatie met ramen of een schuifpui in plaats van de garagedeuren, kan hier een extra kamer, kantoorruimte of bijvoorbeeld een thuissauna worden gemaakt.

Op de luie afrit aan de voorzijde kunnen al twee tot vier auto’s parkeren op eigen terrein.


INDELING WOONLAAG -2 (souterrain)

In de hoek van de keuken is de deur naar het riante souterrain, dat ook direct vanuit de dubbele garage bereikbaar is.

De eerste, grote ruimte van circa 43 vierkante meter heeft een raam met ventilatierooster naar de afrit, met ernaast een diepe kast onder de trap. Deze ruimte kan multifunctioneel worden benut; als extra slaap- of gastenkamer, maar ook als bedrijfsruimte aan huis, hobbykamer, game- en chillroom. Zelfs een huisbar – al dan niet met biljart – of thuisbioscoop behoren tot de mogelijkheden. De huidige eigenaresse heeft deze ruimte in gebruik als yoga- en meditatiestudio.

In de halfopen ruimte ernaast is een pantry met keukenblok, koelkast en stromend water. Daar is ook de deur naar de wijnkelder, die dankzij de ondergrondse ligging en ventilatie een optimaal, constant klimaat heeft.

Opzij van de multifunctionele-/ontspanningsruimte is nog een ruimte met kastenwand. Deze is eveneens multifunctioneel, bijvoorbeeld als archief, hobby- of speelkamer. Ernaast is de grote technische en bergruimte met tegelvloer waar de cv-combi ketel (HR 2022) en het ventilatiesysteem zijn geïnstalleerd.


TUIN RONDOM

Het brede pad naar de voordeur is onlangs opnieuw aangelegd. De villa heeft naast de afrit links een pad achterom naar de achtertuin, direct langs de beukenhaag. Het pad komt uit bij de stalen, afsluitbare poort. Daarachter ligt een beschut tuindeel waar uit het zicht bijvoorbeeld een container- of fietsenstalling is.

Ook rechts loopt de buitenruimte door, hier in een voor- en zijtuin met kronkelpaadjes. Het geheel is fraai ingedeeld met perken met gezonde buxushagen als ook volwassen bomen en struiken. Opzij zorgt de hoge coniferenhaag met bogen voor privacy; geen inkijk vanaf de Mackaylaan. De zijtuin met terras, waarop het raam in de zitkamer uitkijkt, is zo helemaal afgeschermd. Ook hier is een stalen hek met afsluitbare poort; wel zo veilig voor kinderen en huisdieren.

In de achtertuin ligt centraal een fraaie vijver met moeras-gedeelte, vissen en kikkers. Ernaast is het bestrate terras dat toegankelijk is via de schuifpui in de tuinkamer/serre. Ook links en rechts achter in de brede achtertuin zijn bestrate, verhoogd liggende zitjes met privacy, rondom borders en beschutting; heerlijk tijdens warme zomerdagen. Blikvanger is de fraaie, hoge esdoorn. De gehele achtertuin op het zuiden is omheind met hekwerk en begroeiing, voor optimale en veilige privacy.


LOCATIE EN UITZICHT

De excellente ligging van deze villa mag benadrukt worden, want die is meer dan uitstekend: in alle rust pal naast natuurgebied Koudenhoven met wandelbos Eckart en toch op zo’n tien minuten fietsen van hartje Eindhoven. Ook het nabije Van Gogh-dorp Nuenen is eenvoudig per fiets of binnendoor wandelend door het natuurgebied bereikbaar, evenals de Opwettense Molen en de Collse Watermolen die Van Gogh beide schilderde. De rustige straat met louter bestemmingsverkeer en veel landschapsgroen ligt aan de rand van villawijk Koudenhoven. De buurt is gemêleerd, inclusief gezinnen met (jonge) kinderen.

Aan de voorzijde kijkt de villa uit op de rustige weg, de brede groenstrook met bomen en straatverlichting en vergelijkbare, grote vrijstaande woningen op flinke percelen met daarachter wandelpark Eckart. Opzij en achter zijn het uitzicht groen en de privacy optimaal, dankzij de volwassen tuin.


VOOR DE COMPLETE VERKOOPINFORMATIE, DOWNLOAD DE UITGEBREIDE DOCUMENTATIE MET PLATTEGRONDEN!
Vraagprijs € 1.400.000 k.k. Bekijk woning
Heuvel 2 F
Lieshout Heuvel 2 F
Lieshout

Heuvel 2 F

5 KWALITEITEN VAN DIT LUXUEUZE EN NIEUWE APPARTEMENT - ENERGIELABEL A !! - MET LIFT, BALKON OP ZUIDEN, GEBRUIK VAN TWEETAL PARKEERPLAATSEN EN EIGEN BERGING

1. Energielabel A en direct te bewonen!
Recent nieuw opgeleverd, in een tijdloze en gewilde new classic luxury style met circa 3.00 meter hoge plafonds, vele en hoge raampartijen aan drie zijden in combinatie met lange zichtlijnen.

2. Hoogwaardig afwerkingsniveau
Voorzien van gladde stucwerk plafonds met inbouwspots, gladde stucwerk wanden met hoge witte plinten (geheel is reeds compleet getext en geschilderd) duurzame pvc vloerafwerking met houtnerf en geheel uitgevoerd met vloerverwarming.

3. Comfortabele luxe
Inclusief eigentijdse, moderne leefkeuken met alle inbouwapparatuur aan de voorzijde en inclusief luxe badkamer met wastafelmeubel en inloopdouche.

4. Historische charme
Comfortabel wonen midden in het dorpscentrum, in het voormalige gemeentehuis met authentieke dubbele bordestrappenpartij en met behoud van vele karakteristieke elementen.

5. Centraal
Op loopafstand van alle dagelijkse winkelvoorzieningen (bakker, slager, supermarkt, drogisterij, café, huisarts en tandarts,) vele sportvoorzieningen nabij en op circa 15 autominuten van zowel NS station Eindhoven als NS Station Helmond, met snelle aansluitingen naar de uitvalswegen.
Vraagprijs € 500.000 k.k. Bekijk woning
Koudenhovenseweg Noord 1
Eindhoven Koudenhovenseweg Noord 1
Eindhoven

Koudenhovenseweg Noord 1

VOOR EEN SNELLE EERSTE IMPRESSIE, BEKIJK DE VIDEO VAN CATO TV!

5 KERNKWALITEITEN VAN DEZE - OP DE ZON GEBOUWDE - VRIJSTAANDE SPLIT-LEVEL VILLA MET DUBBELE INPANDIGE GARAGE, PRAKTIJK/KANTOOR AAN HUIS EN ACHTERTUIN OP HET ZUIDEN, GELEGEN IN VILLAWIJK KARPEN.

1. Woonklaar & multifunctioneel familiehuis
Comfortabel en riant wonen voor het hele gezin; met tuin-gerichte, dubbele woonkamer, leefkeuken met eetkamer en bijkeuken, study, vijf slaapkamers en twee badkamers. Ook ideaal in combinatie met mantelzorg en/of kantoor/praktijk aan huis.

2. Energielabel B
Degelijk en duurzaam gebouwd met hoogwaardige en luxe bouwmaterialen, perfekt verbouwd en onderhouden met respect voor architectuur, onder andere voorzien van 22 zonnepanelen, HR++ glas, spouwmuurisolatie (2019) en geïsoleerde vloeren en plafonds.

3. Met 2e entree en studio en/of kantoor aan huis
Aan de linkerzijgevel is de 2e entreepartij naar studio/appartement met 2e woonkamer, 2e keuken, slaapkamer en 2e badkamer. Middels verwijderen kast eetkamer/keuken is deze oorspronkelijke slaapvleugel weer te gebruiken met drie slaapkamers in combinatie met complete 2e badkamer.

4. Verbinding van binnen- en buitenleven
Zowel de dubbele woonkamer-loggia als de eetkamer bij de keuken als de study op de verdieping, zijn uitgevoerd met plafondhoge schuif- en raampartijen met daglicht en uitzicht op de magnifiek aangelegde tuin op zonzijde.

5. Excellente ligging
In villawijk Karpen gelegen, met winkels en basisscholen en middelbare scholen op wandel- en fietsafstand, nabij het Karpendonkpark en Wandelpark Eckart, op circa 7 fietsminuten van NS-Station Eindhoven, dichtbij de uitvalswegen.


BOUWKENMERKEN

Energielabel: B
Perceeloppervlakte: 1290 m²
Woonoppervlakte villa (inclusief inpandige garage): circa 350 m²
Oppervlakte overige inpandige ruimte (bergruimte): circa 28 m²
Oppervlakte gebouwgebonden buitenruimte: circa 8 m²
Oppervlakte externe bergruimte (tuinhuisjes): circa 15 m²
Totale oppervlakte: circa 401 m²
Inhoud villa (conform meetcertificaat): circa 1500 m³


INTRODUCTIE

Na 32 jaar wordt het toch met enige weemoed afscheid nemen voor de huidige eigenaren: “Het is écht een heel fijn familiehuis maar de kinderen zijn het huis uit en we willen wat kleiner. We zijn hier ontzettend gelukkig en wonen nog met zóveel plezier. Ook omdat dit huis is gebouwd op de zon. Er is hier elk moment van de dag een heerlijk zonnig plekje.”

Ze zijn pas de tweede bewoners: “Eerst woonde hier een huisarts met zijn grote gezin. Vandaar ook de medische thema’s in het fraaie gebrandschilderde glas-in-lood in de dubbele deuren en ramen tussen ontvangsthal en leefgedeelte. In de hal zaten oorspronkelijk nog twee van zulke ramen met Eindhoven-thema’s; die hebben we uiteraard bewaard.”

Wat zullen zij missen? “De straat oversteken naar wandelpark Eckart, de hoek om naar de Karpendonkse Plas. Alles dat zo makkelijk in de buurt is; sport en winkels. En de rust en de privacy van onze heerlijke tuin op het zuiden!”


DUURZAAMHEID

Deze villa heeft een energielabel B (tot en met 31 december 2030). Op het dakvlak van de villa zijn 22 zonnepanelen gelegd met in 2022 een opbrengst van circa 5265 KWh.

Op enkele raampjes, zijn alle raampartijen voorzien van HR++-glas. In de dubbele woonkamer-loggia, de keuken met eetkamer en in de ouderslaapkamer met luxe badkamer 1, is vloerisolatie in combinatie met plafondisolatie toegepast. Er is vloerverwarming in de keuken met de eetkamer als ook in badkamer 2.

De meterkast inclusief twee krachtgroepen en het schakelmateriaal is in 2009 vernieuwd. In 2018 is een volledig nieuw verwarmingssysteem geïnstalleerd. Daarbij zijn alle verwarmingsbuizen gecontroleerd en weggewerkt. De Atag cv-combi-ketel (2018) is hoogrendement en gecombineerd met een slim Evohome-systeem, met een thermostaat- en programmaregeling per ruimte instelbaar.

In 2019 zijn alle buiten-spouwmuren geïsoleerd met HR-IsoWool (Rc-waarde 1,76 m²K/W) en in 2021 is er een nieuwe Itho mechanische ventilatie unit geïnstalleerd.


INDELING

WOONLAAG 0: (bij-)keuken, eetkamer en studio/appartement

De villa is toegankelijk, zowel via de opgaande natuurstenen trappenpartij naar het bordes met dubbele voordeur en ontvangsthal als via het bestrate pad aan de linker zijgevel met 2e entreepartij. Via de linker zijgevel is er een toegangsdeur naar de royale bijkeuken die wordt gebruikt als 2e entreepartij (met deurbel) op de begane grond.

Vanuit de bijkeuken met aansluitingen wasapparatuur, is rechts de deur naar de halfopen leefkeuken 1 met Bosch inbouwapparatuur en halfhoge L-opstelling, gesitueerd rond een groot kookeiland. De werkbladen zijn van hoogwaardig composiet. In het eiland met eetbar, is de vierpits inductiekookplaat met gas-wokbrander geïnstalleerd. Erboven is de stille design rvs-afzuiging met halogeenverlichting. Onder het grote raam naar de zijtuin zijn de dubbele rvs-spoelbak met kraan en Quooker. Links zijn de magnetron en heteluchtoven ingebouwd in wandmeubel, rechts is de vaatwasser op ergonomische stahoogte. Ertegenover staat in een maatwerknis, de Amerikaanse Atag koelvries-combinatie.

De muur tussen eetkamer en keuken 1 is grotendeels opengemaakt. Daardoor kon ook de vloer van Tibetaans basalt (met vloerisolatie en vloerverwarming) naadloos worden doorgelegd in zowel keuken als aansluitend de eetkamer. Er is een kamerhoge en -brede schuifpui met een panoramisch uitzicht op de tuin met volwassen magnoliaboom. Deze vierdelige pui kan tot twee delen worden opengeschoven voor een naadloze combinatie van binnen- en buitenruimte.

Vanuit de eetkamer nabij de keuken is oorspronkelijk een doorgang naar de (kinder-)slaapvleugel. Deze is ook toegankelijk via de loopdeur links in de bijkeuken.

Deze slaapvleugel bestaat uit drie ruime slaapkamers en een eigen badkamer rond een centraal tussenportaal met diepe inbouw-huishoudkast. De badkamer is uitgerust met ligbad, douche met glazen deur, wastafel en zwevend toilet. Er is mechanische als ook natuurlijke ventilatie via het raam.

Momenteel is dit gedeelte ingericht als volwaardig studio/appartement, met een eigen keuken 2, eigen badkamer, eigen woonkamer en slaapkamer. Daarvoor is ook de doorgang in de eetkamer afgesloten met een kast. Door het verwijderen van deze kast tussen eetkamer en tussenportaal, is de vleugel weer in oorspronkelijke staat terug te brengen als slaapvleugel. De volwaardige keuken 2 heeft een gootsteen, dubbele vaste kast, combi-oven, koelkast, vierpits gaskookplaat en afzuigkap. De slaapkamer heeft een raam naar de zijtuin, terwijl de huidige woonkamer twee grote ramen en hoog gevelraam met zicht op de achtertuin heeft.

WOONLAAG +1: dubbele woonkamer en ontvangsthal

De brede en makkelijke hardstenen buitentrap aan de voorzijde van de villa, voert naar het brede entreebordes. Deze entreepartij 1, met dubbele voordeur, is deels overdekt.

De ontvangsthal met garderobenis heeft veel daglicht dankzij glas in de dubbele voordeuren en twee grote ramen op de voortuin. De hal is gescheiden van het leefgedeelte door gebrandschilderd glas-in-lood in de dubbele tussendeuren en flankerende ramen.

Voorbij deze deuren is een tussenhal met direct links het gastentoilet met fontein en direct recht de dubbele woonkamer-loggia. De korte brede trap omlaag leidt naar de leefkeuken met aansluitend eetkamer, de trap omhoog leidt naar de royale en lichte study op de verdieping.

De dubbele woonkamer-loggia, heeft een speels niveauverschil, dat wordt geaccentueerd door de tweezijdige open gashaard in een strakke schouw met Arte-behang met zijde. Deze gehele riante living heeft warm eikenhouten parketvloer. Het hogere deel heeft een grote en kamerhoge glazen pui richting vijver en tuin. De pui is uitgevoerd met isolatieglas, ventilatierooster en een elektrisch screen voor zonwering.

Het lagere deel heeft een driedelige glazen schuifpui naar het overkapte en brede terras naar achtertuin en vijver. Deze kamerbrede pui, kan tot een derde deel worden geopend en verbindt zo het binnen- en buitenleven. De hoek van dit woonkamerdeel heeft een prachtig en groot hoekraam met pilaar en diepe vensterbank, voor nog meer uitzicht op de voortuin en de rustige Koudenhovenseweg Noord.

WOONLAAG +2: study en slaapverdieping

De bovenste verdieping is eveneens riant. De korte, brede trap mondt uit in een grote, open en lichte ruimte; de study, ook met plafondhoge glazen pui met isolatieglas en met plafondspots. Deze ruimte is wederom multifunctioneel te benutten; als kantoor, game room, (huis-)werk- of biljartkamer.

Geheel links daarvan was oorspronkelijk een grote bergzolder, deels onder de dakschuinte. Daar hebben de eigenaren in het midden een grote geïsoleerde dakkapel met kunststof draaikiepraam laten plaatsen, zodat er een extra, brede slaapkamer 4 kon worden gerealiseerd. Deze kamer heeft een fraai wastafelmeubel met waskom.

Aan weerszijden zijn nu nog twee bergruimtes, deels onder de dakschuinte en deels met stahoogte. Door bijvoorbeeld dakramen toe te voegen, zijn van beide ruimtes praktische inloop-garderobekamers te maken, met behoud van veel bergruimte. De ene bergruimte is vanuit de study bereikbaar, de andere vanuit slaapkamer 4. Daar is ook het mechanische-ventilatiesysteem voor de twee badkamers geïnstalleerd.

Aan de achterzijde is de riante, lichte ouderlijke suite 5 met maatwerk interieur. Direct links is een bijzondere en diepe apothekers-garderobekast met ledverlichting. Rechts om de hoek zijn nog twee dubbele maatwerkkasten, naast de dubbele balkondeur. Het eigen balkon met getordeerde balustrade kijkt uit over de achtertuin. Zowel de bedombouw tegen de wand met Arte-behang als de tweede maatwerkkastenwand bij het grote raam, zijn speels schuin gemaakt door de binnenhuisarchitect.

De luxe badkamer 2 met vloerverwarming en automatische ledverlichting is halfopen en in 2020 volledig vernieuwd. Links om de hoek is een kleed- en kastruimte. Ertegenover is de grote inloopdouche met vlakke vloergoot, matte witte tegels en nis voor doucheproducten. Hier is slim de thermostaatkraan vóór de douche zelf geïnstalleerd, (dus geen koude douche bij het openzetten van de kraan). Tegen de douchemuur is de luxe dubbele wastafel, met twee eenhendelkranen en erboven een brede spiegel met geïntegreerde ledverlichting. Om het hoekje, bij het draaikiepraam met volledige privacy, is het zwevend toilet.

WOONLAAG +3: bergzolder

Bij de trap is direct rechts het halfhoge luik naar de grote bergzolder boven de woonkamer. Daar is de omvormer van de zonnepanelen geïnstalleerd. Deze zolder meet ruim 25 vierkante meter op stahoogte, plus aan weerszijden nog meters bergruimte onder de dakschuinten. Met een trapje, deur en ramen is hier desgewenst nog een extra kamer te creëren.

WOONLAAG -1: dubbele garage en speelkamer

Half onder maaiveld is de kelderverdieping. Deze bestaat uit de dubbele garage met brede afrit en geïntegreerde hemelwaterafvoer met drain en pomp.

De inpandige garage heeft verwarming, een kastenwand, gevlinderde betonvloer en elektrische geïsoleerde sectionaaldeur met afstandsbediening. In de dubbele inloopkast is het systeem voor de vloerverwarming geïnstalleerd. Het luik in de zijgevel bij de sectionaaldeur geeft toegang tot de kruipruimte, die (ook) in gebruik is als wijnberging met constant klimaat.

Naast de garage is nu een werkplaats met de meterkast (vernieuwd in 2009), met weer daarnaast de technische en bergruimte. Daar is het hoogwaardige Atag-verwarmings-systeem (HR, 2017) geïnstalleerd. De garage heeft een eigen binnendeur naar de tussenhal met speelkamer en aansluitend de trap naar de woonetage met leefkeuken en eetkamer.


TUIN EN BUITENRUIMTE RONDOM

De buitenruimte is onder architectuur ingericht en loopt rondom. Aan beide zijden van de villa zijn afsluitbare poorten in de omheining. De gehele achtertuin is omheind met hekwerk en diverse hagen; voor privacy en veilig voor spelende kinderen en huisdieren.

Aan de voorzijde loopt de tuin met gemetselde border naadloos over in het gemeenteplantsoen met gras, volwassen bomen en straatverlichting. Het geheel is strak ingericht met onder meer buxusperken en leiplatanen.

Links is een makkelijke doorgang naar de overdekte berging (voor fietsen en afvalcontainers) en achtertuin, over het bestrate pad met drie hederabogen en de afsluitbare poort in het draadhekwerk.

Ook via de rechterkant is de achtertuin bereikbaar via een slingerend paadje met afsluitbare poort in het hek. Diverse hagen voorkomen inkijk. Achter de hagen staat nu het speeltoestel voor de kleinkinderen.

De brede achtertuin heeft volop volwassen groen, een groot gazon (met robotmaaier) en hoge hagen en bomen. Blikvanger is de strakke vijver, met ernaast het vlonderterras met grondspot en krachtstroomaansluiting onder de prachtige en goed onderhouden magnolia.

Tussen eetkamer en vijver zijn twee verhoogde en hardhouten kruiden- en plantenbakken, waarvan eentje met een vijgenboom. Bij de loungehoek is een fraaie open houthaard, gevat in stenen.

De vijver met onder meer waterlelies, ligt centraal in het uitzicht vanuit de woonkamer-loggia eetkamer en bovengelegen study.

Linksachter in de tuin staan twee houten tuinhuisjes voor extra buitenberging. Ernaast zijn de charmante kippenkooi en afgezette, grote ren waar de kippetjes heerlijk kunnen scharrelen.

Rondom wordt het splitlevelkarakter van de villa benadrukt door de halfhoge muur van wild metselwerk, met robuuste voegen. Overal zijn diverse buiten-elektrapunten, gevelverlichting en tuinverlichting aangelegd.


LOCATIE EN UITZICHT

De excellente ligging van deze villa mag benadrukt worden: pal aan het Karpendonkpark en tegenover wandelbos Eckart en toch op zeven minuten fietsen van hartje Eindhoven. Sowieso zijn voorzieningen, winkels en scholen op makkelijke wandel- en fietsafstand; de meeste binnen 2 km. Binnen handbereik zijn onder meer tennisvereniging ELTV en TU/e.

De villa ligt in de villawijk Karpen. De Van Oldenbarneveltlaan geeft directe aansluiting op de N270 (op 800 m) naar Helmond en het stadscentrum, de andere kant op naar de Orpheuslaan, John F. Kennedylaan (op 1500 m) en snelwegen A50 en A2.

Rondom is het uitzicht groen. Aan de voorzijde kijkt de villa uit op de voortuin. De Koudenhovenseweg Noord heeft een brede groenstrook met volwassen bomen en straatverlichting. Rondom staan vergelijkbare villa’s op flinke percelen met veel groen en hagen. Opzij en achter zijn het uitzicht groen en de privacy optimaal, dankzij de tuin met hoge struiken en bomen.

VOOR DE COMPLETE VERKOOPINFORMATIE, DOWNLOAD DE UITGEBREIDE VERKOOPDOCUMENTATIE MET PLATTEGRONDEN!!
Vraagprijs € 1.600.000 k.k. Bekijk woning
Heuvel 2 G
Lieshout Heuvel 2 G
Lieshout

Heuvel 2 G

VOOR EEN SNELLE IMPRESSIE, BEKIJK DE VIDEO MET AFLEVERING CATO TV!

5 KWALITEITEN VAN DIT LUXUEUZE EN NIEUWE APPARTEMENT - ENERGIELABEL A !! - MET LIFT, BALKON OP ZUIDEN, GEBRUIK VAN TWEETAL PARKEERPLAATSEN EN EIGEN BERGING

1. Energielabel A en direct te bewonen!
Recent nieuw opgeleverd, in een tijdloze en gewilde new classic luxury style met circa 3.00 meter hoge plafonds, vele en hoge raampartijen aan drie zijden in combinatie met lange zichtlijnen.

2. Hoogwaardig afwerkingsniveau
Voorzien van gladde stucwerk plafonds met inbouwspots, gladde stucwerk wanden met hoge witte plinten (geheel is reeds compleet getext en geschilderd), duurzame pvc visgraat vloerafwerking met houtnerf en geheel uitgevoerd met vloerverwarming.

3. Comfortabele luxe
Inclusief eigentijdse, moderne en centraal gesitueerde leefkeuken met alle inbouwapparatuur en eiland met eetgelegenheid én inclusief luxe badkamer met inloopdouche, 2e toilet en wandmeubel.

4. Historische charme
Comfortabel wonen midden in het dorpscentrum, in het voormalige gemeentehuis met authentieke dubbele bordes-trappenpartij en met behoud van vele karakteristieke elementen.

5. Centraal
Op loopafstand van alle dagelijkse winkelvoorzieningen (bakker, slager, supermarkt, drogisterij, café, huisarts en tandarts,) vele sportvoorzieningen nabij en op circa 15 autominuten van zowel NS station Eindhoven als NS Station Helmond, met snelle aansluitingen naar de uitvalswegen.


BOUWKENMERKEN

Woonoppervlakte: circa 136 m²
Oppervlakte gebouwgebonden buitenruimte (balkon): circa 13 m²
Oppervlakte externe bergruimte (berging): circa 5 m²
Totale oppervlakte: circa 154 m²
Inhoud appartement: circa 490 m³
Servicekosten: € 194,- per maand


INTRODUCTIE

Dit voormalige gemeentehuis (1951), gebouwd op de oorspronkelijke plek van het Lieshoutse raadhuis (1776), is recent middels herontwikkeling aan de binnenzijde volledig vernieuwd en recent opgeleverd. Met behoud van de vele authentieke elementen is het geheel opgedeeld in tien appartementen, waarvan 4 appartementen met tuin op de begane grond, 2 appartementen met balkon op de eerste verdieping en 4 appartementen op de tweede verdieping onder de kap. Het geheel heeft een cultuurhistorisch waardevol aanzicht en blijft middels deze herontwikkeling behouden.

Dit levensloopbestendige appartement is gelegen op de eerste verdieping aan de linkerzijde van het gebouw. Zowel via de personenlift op de begane grond als via de fraaie authentieke dubbele trappenpartij aan de buitengevel van het complex, is de centrale hal van deze verdieping met de voordeuren van twee appartementen te bereiken.

Het appartement is gesitueerd over de volledige diepte van het gebouw van circa 12 meter. De plafonds zijn opvallend met een hoogte van ruim 3.00 meter. Er zijn veel hoge raampartijen (hardhouten kozijnen met onderhoudsvrije draai-kiepramen en HR++ glas) aan drie zijden van het appartement. Zowel aan de voorgevel, als aan de zijgevel als ook aan de achtergevel bieden deze raampartijen optimaal daglicht als ook fraai uitzicht over het dorpsplein van Lieshout. Vanuit de werk-/slaapkamer is het balkon te bereiken dat nagenoeg op het zuiden is gelegen.


DUURZAAMHEID

Het appartement heeft een energielabel A. Alle draai-kiepramen zijn van aluminium met HR++ isolatieglas dat ook geluidwerend is. De authentieke natuurstenen vensterbanken zijn behouden gebleven. Aan de zonzijde – achter en rechts – zijn de ramen voorzien van zonwerende folie.

De dikke muren zijn uitgevoerd met spouwisolatie. Het appartement is voorzien van een zuinige cv-combi-ketel (HR, 2022) en de gehele vloer is uitgevoerd met vloerverwarming.


INDELING

Op de eerste verdieping zijn slechts twee appartementen gesitueerd aan weerszijden van de centrale hal met originele herdenkingsplaquette.

Deze etage is van buiten bereikbaar via de dubbele deuren bovenaan de statige en authentieke bordestrap – waar heel wat mooie trouwfoto’s zijn gemaakt - als ook via de voordeur op de begane grond. In deze centrale hal komen zowel de glazen personenlift uit als de open houten binnentrap voor de bewoners van de tweede verdieping.

Bij het appartement behoren een tweetal parkeerplaatsen op een nabijgelegen terrein met slagboom even verderop. Het gebruik hiervan is om-niet, hetgeen inhoudt dat u zonder kosten, hier onbeperkt gebruik van kunt maken.


Appartement 2G - Woongedeelte

Dit appartement beslaat het gehele linkergedeelte van de etage in het voormalige gemeentehuis en is helemaal voorzien van vloerverwarming onder de lichte pvc-vloer in visgraat houtlook.

Direct bij binnenkomst ligt het imposante en lichte woon- en leefgedeelte voor u. Direct rechts is het aparte toilet met fonteintje. Ernaast is de was-bergruimte, met aansluiting wasapparatuur en de mechanische ventilatie unit.

Het open leefgedeelte rondom de open en strakke keuken heeft bijzonder veel licht en zicht dankzij maar liefst 9 hoge ramen met HR++ isolatieglas. Het geheel laat zich naar eigen voorkeur indelen in diverse zones, door te spelen met bijvoorbeeld roomdividers of (half)open kastenwanden. Ook grote kamerplanten zullen zich hier prettig voelen, want het leefgedeelte heeft hele ochtend zon.

De matzwarte en strakke keuken is volledig uitgerust met kunststof werkbladen en inbouwapparatuur: een vierpits inductiekookplaat, erboven de rvs-design afzuiging, koelvriescombinatie, vaatwasser en combi-oven. Het grote eiland heeft aan de keukenzijde volop bergruimte in softclose en greeploze lades en aan de andere kant ontbijt- en barruimte. Ertegenover is dan het brede blok met gootsteen, veel werkruimte en de inbouwapparatuur.

Opzij van de keuken is de brede en lichte doorgang naar de twee slaapkamers en de badkamer. Dit gedeelte heeft optimaal licht van het hoge raam aan het balkon, dat desgewenst en vergunningsvrij vervangen kan worden door een extra 2e balkondeur.


Appartement 2G - Slaapgedeelte

Aan de rechterzijde van de doorgang vanuit de woonkamer ligt de suite: een ruime hoofdslaapkamer 1 met doorloop naar de luxe badkamer. Deze is volledig ingericht met inloopdouche en thermostaatkraan, 2e zwevend toilet en brede wastafel in designwastafelmeubel met veel bergruimte en spiegel.

Naast het hoge raam in de doorgang, is de technische ruimte met de cv-combi-ketel (2022), de vloerverwarmingsunit en volop bergruimte.

Slaapkamer 2 aan de linkerzijde heeft al een eigen balkondeur, naast het grote en hoge raam en een ruime inbouwkast tegenover de twee originele nisraampjes in de zijgevel. Deze kamer kan ook worden benut als thuiskantoor, tv- of gastenkamer.

Het ruime balkon ligt nagenoeg op het zuiden en is afgewerkt met een balustrade en gebrande bitumen. Het biedt alle ruimte en mogelijkheden voor een loungeset of buiten eten.


LOCATIE EN UITZICHT

Het appartement kijkt vrij en charmant uit op oude Lieshoutse gevels, de statige leilindes en het dorpsplein aan de Heuvel, dé centrumlocatie van Lieshout.

Van oorsprong was de Heuvel een driehoekige brink, waar eeuwen geleden de boeren hun vee verzamelden om naar gemeenschappelijke weidegronden te gaan.

Anno nu is de Heuvel een authentiek dorpsplein met buurtbushalte, voormalig gemeentehuis, horeca en de weekmarkt. Het levendige dorpshart is nog steeds een driehoekig plein met muziekkiosk, antieke ANWB-wegwijzer en waterpomp.

De gemeente is momenteel volop bezig en in overleg om de Heuvel te ontwikkelen tot een gastvrije, verkeersluwe en met name vergroende ontmoetingsplaats. Ook zijn er plannen om het tegenover gelegen voormalige Rabobank gebouw te vervangen door een object dat beter in het geheel zal passen.

Aan de achterzijde kijken ramen en balkon uit richting parkeerplaatsen, woonzorgcentrum, woningen en nog verder Bavaria; op het binnenterrein achter de bergingen worden mogelijk nog twee patiowoningen met halve opbouw gerealiseerd.


LIESHOUT EN OMGEVING

Lieshout is een voormalige heerlijkheid in de Bossche Meierij. Samen met Mariahout was het een zelfstandige gemeente, die in 1997 opging in de nieuwe gemeente Laarbeek, samen met Aarle-Rixtel en Beek en Donk. Het dorp ligt centraal ten opzichte van Son en Breugel, Nuenen, Helmond en Eindhoven, met al hun cultuur en voorzieningen, die makkelijk bereikbaar zijn.

Het dorp telt een achttal rijksmonumenten, zoals enkele boerderijen en windmolens (De Leest en Vogelenzang). Ook heeft Lieshout volop sportgelegenheden en een rijk verenigingsleven.

Het dorp is sinds 1719 onlosmakelijk verbonden met de koninklijke brouwerij Bavaria en het familie- en moederbedrijf Royal Swinkels Family Brewers.

In en vanuit Lieshout is het prachtig wandelen, fietsen en mountainbiken. Het Wilhelminakanaal in het zuiden heeft een fietspad, terwijl rond de Goorloop in het oosten natuur is ontwikkeld. Naar Gerwen en Van Gogh-dorp Nuenen, bij woon- en villabos Molenheide, ligt Brabants Landschap natuurgebied Ruweeuwsels.

VOOR DE COMPLETE VERKOOPINFORMATIE, DOWNLOAD DE UITGEBREIDE VERKOOPDOCUMENTATIE MET PLATTEGRONDEN!!
Vraagprijs € 550.000 k.k. Bekijk woning
Obrechtlaan 6
Son En Breugel Obrechtlaan 6
Son En Breugel

Obrechtlaan 6

5 KWALITEITEN VAN DEZE VRIJSTAANDE VILLA IN ORIGINELE STAAT, MET DUBBELE VRIJSTAANDE GARAGE EN 100% PRIVACY IN BOSTUIN RONDOM

1. Excellente ligging
In villawijk ‘t Harde Ven, op vrijgelegen perceel van ruim 2100 m², op de hoek Muizenberg - Van Anrooylaan om zo het Sonse Bos in te wandelen en om te fietsen naar de dagelijkse voorzieningen.

2. Om uw eigen woonparadijs te realiseren
Indien gewenst, om te slopen en om opnieuw te bouwen maar ook om deze degelijk gebouwde woning optimaal te verduurzamen en te personaliseren naar eigen wensen; originele bouwtekeningen en bestek beschikbaar.

3. 100% privacy
Dankzij de volwassen en weelderige bostuin rondom met tal van imposante loof- en naaldbomen en struiken op gewilde vrije woonlocatie met alle vrijheid voor een heerlijk binnen- en buitenleven.

4. Ruimte
Volop ruimte om te wonen, te leven, te spelen of te ondernemen, ideaal voor gezinnen met meerdere kinderen
en/of in combinatie met kantoor/bedrijf aan huis, oprijlaan met volop parkeergelegenheid op eigen terrein.

5. Centrale ligging
Gelegen In de slimme Brainport regio, op enkele autominuten van de snelwegen A50/A2 en binnen 15 autominuten van de Internationale School, High Tech Campus, ASML en Airport Eindhoven.


BOUWKENMERKEN

Perceeloppervlakte: 2.111 m²
Woonoppervlakte villa: circa 205 m²
Oppervlakte gebouwgebonden buitenruimte (balkon): circa 15 m²
Oppervlakte externe bergruimte (berging en dubbele garage): circa 60 m²
Totale oppervlakte: circa 280 m²

Inhoud villa exclusief garage en bijgebouw (conform meetcertificaat): circa 800 m³


INTRODUCTIE

Zowel de bouw van de villa zelf in 1965 als de verbouwing van de voormalige inpandige garage in 1975, zijn beide van de hand van architect Jac. Boersma. Kenmerkend zijn vele raampartijen, de diepe overstekken aan de voor- en de achterzijde, met brede zinken dakgoten.

Deze grootse villa komt nu voor het eerst op de woningmarkt, vertelt één van de dochters des huizes: “Dit is het grootste perceel van de gehele Obrechtlaan. Onze vader heeft dit ouderlijk huis zelf laten bouwen. Onze ouders hebben hier hun hele leven volop genoten van de woning. Ook op latere leeftijd wilden ze niet verhuizen en mijn vader is hier zelfs 100 jaar geworden! De kinderen hebben hier een heerlijke jeugd gehad en dat gunnen we graag aan een volgend gezin. We konden buiten spelen, liepen zo het bos in, bouwden hutten en hadden geitjes, cavia’s en schildpadden. Je woont hier vrij en toch overal dichtbij; een hele fijne combinatie.”


DUURZAAMHEID

Er is een definitief energielabel E. Een groot deel van de hardhouten kozijnen van de villa bevat reeds dubbel glas.

De villa biedt alle mogelijkheden voor een optimale verduurzaming. Na renovatie en isolatie is het dak uitermate geschikt voor zonnepanelen; het gehele dak aan de voorzijde ligt pal zuid. Ook er is alle ruimte voor bijvoorbeeld de opstelling van een warmtepomp; ideaal te combineren met bijvoorbeeld een buitenzwembad en andere duurzame opties die zorgen voor energiezuinig en comfortabel wonen en leven.


INDELING

De villa is in originele staat en degelijk gebouwd. Het geheel biedt volop persoonlijke mogelijkheden in indeling, afwerking en verduurzaming.


BEGANE GROND

De overdekte entreepartij aan de rechterzijgevel met hardhouten voordeur, geeft toegang tot de ruime ontvangsthal. In de gevel naast de voordeur zit nog de originele postbus, waar nu regelmatig de vogeltjes in nestelen.

Direct links in de hal, is de hardhouten open trap naar de 1e etage met vintage railing. Onder de trap is volop bergruimte. Ernaast is het opvallend diepe toilet met fonteintje.

De royale woonkamer met schuifpui naar het terras aan de voorzijde, is voorzien van een tijdloze leistenen tegelvloer. De woonkamer, die verdeeld is in een verlaagde televisie-/computer-/muziekkamer (dit is de voormalige inpandige garage), eetkamer en woonkamer, geeft aan alle kanten optimaal zicht op de omringende bostuin dankzij de grote raampartijen.

Nabij de open keuken is alle ruimte voor een grote eethoek, met uitzicht op de voortuin. De originele L-vormige keuken kijkt uit op het terras en de achtertuin. Naar eigen wens is de keuken bovendien verder te openen en te vergroten.

Het zitgedeelte heeft optimaal daglicht dankzij de grote ramen en de schuifpui op het zuiden. Centraal staat hier een open houthaard met koperen schouwpartij.

Het verlaagde gedeelte met een klein afstapje heeft zicht op de hoge nok waarin de dakconstructie zichtbaar is. Dit zou ook een heerlijke leefkeuken kunnen worden, echter dit gedeelte kan desgewenst ook met een (glazen) wand worden afgescheiden voor bijvoorbeeld een muziek-, werk- of gameruimte.

Naast de keuken is de bij- en waskeuken met achterdeur waar ook de cv-combi-ketel (Intergas, HR 2019) is geïnstalleerd. Er is volop bergruimte en er zijn aansluitingen voor wasapparatuur. De waskoker vanuit de badkamer boven, laat wasgoed direct op de juiste plek belanden.


EERSTE VERDIEPING

De open hardhouten trap met plateau halverwege en vintage railingen, komt uit op de lange overloop. Dankzij het grote raam in de zijgevel is er veel daglicht.

Tegenover de trap is de badkamer c.q. doucheruimte met handdoekenkast, warmtelamp, waskoker en inloopdouche met zitje. Ertegenover is het separate 2e toilet.

Aan de overloop liggen verder vier slaapkamers; twee met ramen naar de achtertuin en twee gericht op de voortuin. Alle slaapkamers hebben afsluitbare hardhouten kiepramen, een wastafel en één of twee grote inbouwkasten.

De twee ruime slaapkamers aan de voorzijde delen een doorlopend balkon op het zuiden dat deels het zonneterras eronder overdekt. In deze twee kamers zit de balkondeur naast een groot raam. De brede overstek biedt hier volop schaduw.

Op deze etage is volop bergruimte onder de dakschuinte van het zadeldak van de voormalige inpandige garage; ideaal voor bijvoorbeeld koffers en wintersportmaterialen.

Desgewenst is het mogelijk één van de slaapkamers te verbouwen naar een nieuwe, ruimere badkamer, al dan niet door de bestaande badkamer erbij te betrekken.


TWEEDE VERDIEPING

De hardhouten open trap, wederom met plateau halverwege en vintage railingen, loopt door naar de bovenste, ruime etage met grote hoogte tot in de nok. Ook hier is het, dankzij het grote raam in de gevel, veel daglichttoetreding.

Op deze 2e verdieping is opvallend veel bergruimte in kasten met luiken onder de dakschuinte. Deze forse bergingen zijn voorzien van verlichting.

Verder bestaat de etage uit twee grote ruimtes. De grote overloop 2 is ideaal als speel- en/of hobbyruimte. Slaapkamer 5 heeft een wastafel en eveneens veel bergruimte onder de dakschuinte. In de zijgevel volgt het grote raam de daklijnen tot in de nok.


VRIJSTAANDE DUBBELE GARAGE MET OPRIJLAAN

Voorheen was de garage inpandig, daar waar nu de verdiepte televisiekamer direct naast de woonkamer is. In plaats daarvan is rond 1975 een vrijstaande dubbele garage - in spouw - gebouwd aan het einde van de door groen omzoomde oprijlaan. De oprijlaan ligt recht tegenover de Van Anrooylaan, links van het perceel.

Deze dubbele garage heeft twee houten schuifdeuren en een aparte loopdeur in de zijgevel. In de nok is een halfopen bergvliering gemaakt. Vóór de vrijstaande garage mondt de oprijlaan uit in een pleintje ter breedte van ongeveer de garage, met extra parkeergelegenheid op eigen terrein.

Dit bijgebouw kan tal van andere functies krijgen: kangoeroewoning, atelier, poolhouse of jeugdhonk. Er is al ruim voldoende parkeergelegenheid op de oprijlaan en op het pleintje vóór de garage.


BOSTUIN MET TERRASSEN EN BIJGEBOUW/BERGING

De villa wordt omgeven door een weelderige bostuin met wandelpad, gazons en tal van imposante loof- en naaldbomen en struiken, waaronder berken, zomereiken en een majestueuze beuk. Vanzelfsprekend is deze grote tuin het domein van vele vogels, eekhoorntjes, egeltjes en konijntjes.

Zowel het pad naar de voordeur rechts van het perceel als de oprijlaan naar de garage links van het perceel, zijn voorzien van verlichting aan weerszijden, hoge rododendrons en laurier; deze kunnen desgewenst worden voorzien van (elektrische) poorten.

Het perceel zelf is grotendeels open, nagenoeg zonder omheining. Aan de achterzijde grenst de tuin aan een breed perceel gemeentelijk bosgrond en links opzij ligt een fietspad naar de Gentiaanlaan.

Bij de keuken is een fors bestraat terras op het noordwesten; heerlijk om buiten te eten en voor koelte in de zomermiddag. Achter dit terras is een multifunctioneel bijgebouw dat kan worden gebruikt als berging, speelhuisje, werkplaats, fietsenberging, thuiskantoor of tuinatelier.

Aan de voor- en zonzijde is nog een groot en bestraat loungeterras tot om de hoek, dat een stukje wordt overkapt door het balkon op de verdieping. Dit is makkelijk toegankelijk via de schuifpui in de woonkamer.

Rechtsachter op het perceel staat een bijgebouw c.q. berging waar voorheen de (klein)dieren gehuisvest waren. Dit rechthoekige bijgebouw met een afmeting van circa 6.02 x 3.00 m, is in spouw gebouwd met plat dak en voorzien van elektra.

Het perceel met optimale privacy biedt alle ruimte om bijvoorbeeld een zwembad aan te leggen, mét behoud van het groene boskarakter.


LOCATIE EN UITZICHT

De villa ligt aan de rand van villawijk De Gentiaan, met alle voorzieningen in het dorpscentrum van Son en Breugel op wandel- en fietsafstand.

De Obrechtlaan is een rustige weg met louter bestemmingsverkeer. De laan wordt omgeven door tuinen met veel volwassen groen. Aan weerszijden zijn groenstroken waar geparkeerd kan worden. In de directe omgeving liggen vergelijkbare vrijstaande huizen en villa’s. in het duurdere koopsegment. Naast het perceel en een groenstrook ligt het fietspad richting Son-centrum.

Op circa 250 meter ligt het Sonse Bos, het wandel- en natuurgebied aan rivier de Dommel waar de honden los mogen lopen. Op korte wandel- en fietsafstand ligt het grote sportpark van Son en Breugel, met golf, tennis, hockey, padel en Sporthal de Landing.

Dankzij de volwassen bostuin is het uitzicht rondom groen en is er 100% privacy.


SON EN BREUGEL EN OMGEVING

De gemeente Son en Breugel ligt in Brainport en de metropoolregio Eindhoven, ten noordoosten van deze stad met een groot winkel- en cultuuraanbod.

Het gezellige en groene dorp rond het riviertje de Dommel en aan het Wilhelminakanaal heeft een goed uitgerust centrum met veel parkeerruimte, winkels, boetieks, diverse horeca, waaronder uitstekende restaurants en tal van andere voorzieningen. Son en Breugel kent een rijk verenigings- en sportleven.

Meubelplein en bedrijventerrein Ekkersrijt, Science Park Eindhoven en recreatieplas Aquabest met beachclub Sunrise en attractiepark DippieDoe zijn eveneens in de buurt.

In de directe omgeving zijn mooie Brabantse vennen en bossen, om lekker te wandelen, fietsen, mountainbiken, paardrijden en anderszins te recreëren.

VOOR DE COMPLETE VERKOOPINFORMATIE, DOWNLOAD DE UITGEBREIDE DOCUMENTATIE MET PLATTEGRONDEN!
Vraagprijs € 1.100.000 k.k. Bekijk woning
Boslaan 2
Mierlo Boslaan 2
Mierlo

Boslaan 2

VOOR EEN SNELLE EERSTE IMPRESSIE, BEKIJK DE VIDEO VAN CATO TV!

5 KERNKWALITEITEN VAN DIT VERDUURZAAMDE, RIANTE FAMILIEHUIS MIDDEN IN DE MIERLOSE BOSSEN MET ENERGIELABEL A+!

1. Energielabel A+
Begin 2023 is gehele villa voorzien van spouwmuurisolatie, zijn er 34 zonnepanelen gelegd op dakvlak achter op het zuidwesten, is er een warmtepomp (Daikin 2023) geïnstalleerd (in combinatie met vloerverwarming), 120 liter elektrische boiler en twee energiezuinige airco-units (Daikin 2023) t.b.v. verwarming én koeling.

2. Ruimte, ruimte, ruimte
Zowel binnen (met ontvangsthal, keuken, eet-/tuinkamer, woonkamer, bibliotheek/study, vijf slaapkamers en twee badkamers) als buiten op het perceel van ruim 2.000 vierkante meter.

3. Groen en 100% privacy
Dankzij de volwassen tuin en statige bossen rondom, die door de vele ramen altijd in het blikveld vallen.

4. Rustige ligging
Gelegen aan de lommerrijke boslaan in de Mierlose bossen, met louter bestemmingsverkeer, in de groene rust en toch vlakbij dorpscentrum Mierlo, nabij doorgaande wegen naar Geldrop en Heeze en snelweg A67.

5. Klassieke en hoogwaardige luxe
Zowel villa als tuin zijn tot in de puntjes afgewerkt met hoogwaardige materialen en altijd uitstekend onderhouden. Indien gewenst, te koop inclusief stoffering en meubilering.


BOUWKENMERKEN

Energielabel: A+ t/m 14 april 2033 (o.a. 34 zonnepanelen, warmtepomp en elektrische boiler, 2 airco's t.b.v. verwarming en koeling)
Perceeloppervlakte: 2.001 m²
Woonoppervlakte inclusief dubbele garage: circa 405 m²
Oppervlakte gebouwgebonden buitenruimte (overkapping entree en terras): circa 11 m²
Oppervlakte externe berging (tuinhuis): circa 10 m²
Totale gebruiksoppervlakte: circa 427 m²
Inhoud villa inclusief dubbele garage (conform meetcertificaat): circa 1540 m³


INTRODUCTIE

De huidige eigenaren wonen met alle liefde en plezier sinds 1985 in deze riante bosvilla: “Het huis moest destijds geschikt zijn voor jonge kinderen en we wilden diverse goede scholen, sportverenigingen en voorzieningen in de buurt. In de loop der jaren hebben we het huis naar onze eigen wensen gemoderniseerd. In 2000 gingen alle vloeren eruit. We hebben veel verbouwd, onder meer de tuin-/eetkamer en een erker aan de voorzijde laten aanbouwen en door de hele villa heen maatwerkkasten en -wandmeubels laten maken, zoals de vele boekenkasten en de schappen in de wijnkelder. Recent hebben we de villa laten verduurzamen tot energielabel A+, om daarmee qua energieverbruik toekomstbestendig te zijn.

Hun drie kinderen zijn inmiddels het huis uit: “We vinden het nog steeds een geweldig huis, een écht familiehuis. De kleinkinderen komen hier heel graag. Met de feestdagen waren we hier afgelopen jaar met zestienen en iedereen is blijven slapen. Maar we hebben ervoor gekozen om permanent te gaan verhuizen naar ons appartement aan de kust. Rationeel is dat een verstandige beslissing maar emotioneel is het een groot besluit.”

Wat zullen ze missen: “Het groen, de stilte, de privacy en de vogeltjes. Maar straks hebben we het ruisen van de zee en de meeuwen.”


INDELING

Deze grootse villa is een waar familiehuis. Dankzij de diversiteit en veelheid aan ruimtes is de villa bij uitstek geschikt voor een groot, (samengesteld) gezin met meerdere kinderen. De villa is al tot in de puntjes afgewerkt en onderhouden. Er zijn recent 34 zonnepalen op het dakvlak van de villa en op het dakvlak van de garage gelegd.


BEGANE GROND LEEFGEDEELTE

Direct opvallend bij binnenkomst is de fraaie marmervloer die in het gehele leefgedeelte dorpelloos is doorgelegd en voorzien van vloerverwarming (via de warmtepomp 2023).

De statige en deels overdekte entree ligt op een bordes en heeft dubbele deuren. Dankzij ramen boven in de muur en de dichte deuren heeft de riante ontvangsthal alle privacy en toch volop daglicht. De hal heeft alle ruimte om meerdere gasten tegelijk te ontvangen. Rechts is de deur naar de inpandige dubbele garage, met ernaast een diepe inloopkast met extra koelkast en vriezer en ruimte voor proviand.

Links heeft de ontvangsthal een opvallend licht gedeelte met hardhouten spiltrap naar de verdieping en de doorgang naar de riante woonkamer. In deze hal is een fijne werk- of telefoneerplek te creëren, met bijvoorbeeld een secretaire. Het vele daglicht valt door de grote ramen in de voor- en achtergevel (achter met zonwerend screen). Tegenover de trap zijn in een ruime nis, het gastentoilet met natuurstenen werkblad met fontein en de garderobe. De lichte hal voert naar de al even lichte en riante woonkamer. Bij de doorgang naar de keuken is nu een intieme eethoek gemaakt; ideaal voor ontbijt, koffie of snelle lunch.

Aan de voorzijde is een riant zitgedeelte, bij de grote ramen op de voortuin. Hier staat ook een innovatief wandmeubel in kersenhout, met uitschuifbaar draaiplateau voor de tv zodat deze richting de eethoek gedraaid kan worden. De woon-/zitkamer heeft een fraaie open gashaard met marmeren schouw. De schuifpui in de achtergevel voert direct naar het overdekte terras in de achtertuin.

Aan de tuinzijde is de toegang tot de iets verdiept gelegen tuin-/eetkamer met radiatoren en ondersteunende vloerverwarming. Deze serreachtige kamer met optimaal daglicht is door de huidige bewoners zelf ontworpen, inclusief het fraaie glazen puntdak. Deze kamer biedt alle ruimte voor een grote eettafel, met fraai uitzicht op de tuin door de grote, afsluitbare ramen en schuifpui met zonwering.

Ernaast ligt de uitstekend geoutilleerde Siematic keuken, die prachtig uitkijkt over de achtertuin. In twee praktische L-vormige wandopstellingen zijn vele kasten en granieten werkbladen verwerkt. De Siemens-apparatuur is vervangen: ingebouwde koelkast en vriezer, vaatwasser, combi-oven en oven. De Bosch elektrische kookplaat heeft diverse zones, zodat grote braadsleeën kunnen worden gebruikt.

Onder het schuifraam, dat open kan, is de anderhalve spoelbak. Naast het grote raam met zonwerend screen, is de achterdeur naar tuin en terras. Desgewenst is de keuken verder te openen naar de woonkamer door het verwijderen van de tussenmuur.


BEGANE GROND BIBLIOTHEEK/STUDY

Voorbij de woonkamer is door de dubbele deur een bijzondere fraaie, sfeervolle en hoge bibliotheek met aansluitend study, met de klassieke en intieme uitstraling van een echte herenkamer. Dankzij de imposante hoogte van twee verdiepingen is hier de balkenconstructie van het dak zichtbaar gehouden. De binnenmuur is geheel tot bibliotheek getransformeerd, inclusief heuse rail-ladder om de bovenste boeken te kunnen bereiken.

Voor deze imposante bibliotheekmuur staat een grote, vrijstaande, smeedijzeren open houthaard. Eromheen is alle ruimte om relaxed te zitten, te praten en samen van houtvuur en een drankje uit de bar in de hoek te genieten. De muur van de zijgevel bevat naast de bar ook diverse fraaie nissen, voor bijvoorbeeld een verzameling of kunstwerken. Het goede binnen- en buitenleven loopt hier bovendien naadloos in elkaar over: de riante kamer heeft twee schuifpuien naar de achtertuin.

Ertegenover, via twee treden omlaag, is de werkkamer/study met drie grote ramen op de voortuin. Deze heeft eveneens de doorlopende marmeren vloer van de gehele begane grond. Deze study is zonder vloerverwarming en dat is met een goede reden; eronder ligt namelijk de wijnkelder. Daarom heeft deze ruimte twee paneelradiatoren, zodat ook hier het binnenklimaat altijd aangenaam blijft. Ook hier zijn de boekenkasten maatwerk, inclusief een werkplek in de hoek.


WIJNKELDER

Deze uitermate fraaie kelder is door de huidige eigenaren ontworpen voor hun bijzondere wijncollectie. De toegang tot de vaste hardhouten trap is in de hoek van de bibliotheek-zitkamer. De wijn- en proefkelder heeft een optimaal klimaat; er is geen verwarming. Rondom zijn door een meubelmaker schappen op maat gemaakt, die fraai combineren met de tegelvloer. De koekoek, met sierspijlen beveiligd, zorgt voor frisse lucht en indirect daglicht.

Het klimaat is er constant; daardoor is deze authentieke kelder zeer geschikt voor het lang bewaren van delicate wijnen. De fraaie wijncollectie, met tal van topwijnen en grand cru classés, is overigens ter overname.


EERSTE VERDIEPING

De brede, fraaie open trap in twee houtsoorten komt uit op overloop 1 met vide en raam in de zijgevel dat uitkijkt op tuin, garage en de bossen. Slaapkamer 1 heeft veel bergruimte achter de luiken onder de dakschuinte. Er is een raam in de zijgevel als ook een raam in de dakkapel. Slaapkamer 2 heeft twee ramen in de dakkapel met uitzicht naar de voorzijde.

In de ouderlijke slaapkamer 3 aan de voorzijde is met een schuifwand een grote garderobekast op maat onder de dakschuinte gemaakt. Achter deze maatwerkkast is nog extra bergruimte, voor bijvoorbeeld wintersportspullen en koffers. En aan de andere zijde van de kamer is eveneens een garderobe-schuifkast op maat gemaakt. Deze slaapkamer heeft direct toegang tot badkamer 1 en is voorzien van een airco (Daikin 2023) om te verwarmen en om te koelen.

Deze badkamer 1 is uitgerust met marmeren vloer- en wandtegels en handdoekradiatoren. Het geheel is voorzien van een ligbad, een douchecabine, dubbele wastafel en een vrijhangend closet. Het brede raam kijkt uit over de tuin, in volledige privacy.


TWEEDE VERDIEPING

Via de steile vaste dichte trap is de tweede etage bereikbaar. Bij de lichte overloop 2 is een groot raam, dat fraai uitkijkt over de achtertuin. Aan weerszijden liggen er twee slaapkamers op deze verdieping.

Slaapkamer 4 en 5 hebben beide een groot raam en volop bergruimte onder de dakschuinte. In de gevel is een fraai schuin raam gemaakt.

Deze verdieping heeft een eigen badkamer 2 met douchecabine en wastafel.


DUBBELE INPANDIGE GARAGE & FIETSENBERGING/WERKPLAATS

Vanaf de lommerrijke Boslaan is de ingang bij de elektrische poort, geflankeerd door gemetselde zuilen, met bel en intercom. Voorbij de poort is een ruim bestraat binnenplein en toegang tot de dubbele garage met links en rechts parkeerplaatsen.

De inpandige, dubbele garage met radiatoren, tegelvloer en elektrische sectionaaldeur is vanuit de ontvangsthal bereikbaar. Er is ruim voldoende ruimte voor twee auto’s en diverse kasten. Praktisch: de uitstortgootsteen, dus wateraansluiting en afvoer zijn aanwezig. In de garage is ook het vloerverwarmingssysteem geïnstalleerd. Naast de vaste trap naar de wellnesszolder zijn de aansluitingen voor wasapparatuur.

Direct achter de riante garage hebben de eigenaren een aparte fietsenberging/werkplaats laten bouwen, met kastenwand en toegangsdeur naar de zijtuin. Bewoners hoeven dus niet met fietsen langs de gestalde auto’s te manoeuvreren. Deze verwarmde ruimte is geschikt als werkplaats en voor bijvoorbeeld fietsen, tuingereedschappen en -meubilair.


WELLNESS VERDIEPING BOVEN GARAGE

Boven de garage, bereikbaar via de vaste, hardhouten spiltrap, is een ruime en lichte wellness zolder. Hier is een riante, drie- tot zespersoons sauna met elektrische kachel op maat gemaakt, met aan weerszijden geïntegreerde bergruimte.

Dankzij twee grote Velux dakramen in beide dakschuinten is deze ruimte bijzonder licht. Er is alle ruimte voor bijvoorbeeld sportapparatuur, naast de douche en de koelkast. Ook kan deze ruimte uitstekend dienst doen als extra logeerkamer voor gasten.


TUIN RONDOM

De tuin rondom met beregening is klassiek aangelegd met een mooie diversiteit aan beplanting, goeddeels groenblijvend, en altijd uitstekend onderhouden. Door de tijdloze combinatie van gazons, perken, hagen, struiken en bomen gaat de buitenruimte optisch naadloos over in het omliggende bos. Het grote gazon is ideaal voor kinderen en huisdier(en) om volop buiten te spelen. Ook vele vogels, konijntjes en eekhoorns zijn er vaak te vinden. De privacy is optimaal dankzij het hekwerk rond het gehele perceel, in combinatie met veilige en fraaie buitenverlichting met schemerschakeling.

De brede, achtertuin ligt op het zuidwesten en heeft dus de gehele middag en avond zon. Het volwassen groen en de bomen rondom, met name de statige beuk, zorgen voor schaduw. Ze omringen bovendien het grote en strakke gazon, waarin een fraai bronzen beeld (ter overname) van kunstenaar en bronsgieter Jos Dirix prijkt. Even voorbij de majestueuze beuk ligt nog een mooie vijverpartij. In de hoek rechts is een beschut zitje gemaakt, dat wordt omgeven door het volwassen groen.

De meer dan manshoge hagen en overige beplanting rondom camoufleren het hekwerk, dat rondom zowel privacy als veiligheid biedt. Erachter loopt een wandel- en trimpad door de bossen en het fietspad naar Geldrop.

Bij de woonkamer en keuken is een overdekt terras met open houthaard en terrasverwarmers. Er is alle ruimte om met de hele familie al fresco te lunchen of dineren.

Het strakke gazon loopt door aan de zijkant van de villa, naast de garage. Daar staat ook een fraai houten tuinhuis met gemetselde onderkant en overkapping. Het tuinhuis met een oppervlakte van circa 10 m² kan dienstdoen voor tuinmachinerie en -meubels. Aan het zicht onttrokken door taxus- en Japanse hulsthagen is hier ook de opslag voor haardhout.


LOCATIE EN UITZICHT

Het uitzicht is er vrij, rijk en groen. De villa is rondom vrijgelegen met de bossen als achterbuur en omgeven door de bosrijke villawijk aan de rand van Mierlo.

De doorlopende en rustige bomenlaan kent louter bestemmingsverkeer. Toch bent u eenvoudig en snel te voet of per fiets in het centrum van Mierlo om te winkelen, een boodschap of kop koffie.

Ook een half uurtje fietsen naar Kasteel Heeze en Heeze over de Braakhuizensche Heide en de Strabrechtse Heide is beslist geen straf. De Heezerweg en Geldropseweg zijn vlakbij, terwijl de verkeersader A67 op nog geen kwartiertje rijden is. De ligging is optimaal ten opzichte van Eindhoven en Helmond.


MIERLO EN OMGEVING

Tot voor kort was Mierlo een zelfstandige gemeente. Na eerder Mierlo-Hout en Brandevoort aan Helmond te hebben afgestaan, fuseerde het dorp met Geldrop tot de nieuwe gemeente Geldrop-Mierlo. Mierlo is met ongeveer 10.000 inwoners de kleinste kern van de fusiegemeente.

Het Brainportdorp Mierlo staat bekend om zijn kersen, zoals de Mierlose Zwarte die met hulp van IVN een comeback aan het maken is. Er is De Kersenboerderij, de laatste volwaardige hoogstamboomgaard van Mierlo. Als in april de kersenbomen in bloei staan, is er zelfs de 16 km IVN-fiets- en kersenbloesemroute.

Een heuse trekpleister is Dierenrijk, de dierentuin bij de Gulbergen. Ook staat het dorp bekend om de Televisietoren, de 105 m hoge zendmast aan de rand van de Molenheide die als een Grote Vriendelijke Reus over het dorp waakt.


VOOR DE COMPLETE VERKOOPINFORMATIE, DOWNLOAD DE UITGEBREIDE DOCUMENTATIE MET PLATTEGRONDEN!
Vraagprijs € 1.500.000 k.k. Bekijk woning
Meeslaan 2
Best Meeslaan 2
Best

Meeslaan 2

VOOR EEN SNELLE EERSTE IMPRESSIE, BEKIJK DE VIDEO VAN CATO TV!

Dit unieke object is enigszins beschut gelegen en vanaf de openbare weg een weinig waar te nemen. Een reden te meer om bij oprechte interesse een bezichtiging aan te vragen, hetgeen u zal overtuigen!


5 KERNKWALITEITEN VAN DEZE ARCHITECTURALE VILLA MET DUBBELE GARAGE EN TUIN MET BUITENZWEMBAD

1. Topligging
In villawijk Koekoeksbos, aan de rand van Best nabij metropoolregio Eindhoven, het industriële, hightech Brainport hart van zuidoost Brabant en van de prachtige, landelijke omgeving met veel bossen en alle dagelijkse voorzieningen binnen handbereik.

2. Comfortabele luxe, energielabel A
Tot in de puntjes gedetailleerd en afgewerkt, consequent gebruik van de allermooiste bouwmaterialen, circa 3.05 m plafondhoge binnendeuren en fraaie hardstenen trappenpartijen.

3. Riant binnen- en buitenleven
Iedere dag genieten van optimaal daglicht middels plafondhoge raampartijen, de grootse en tuingerichte leefkeuken met eetkamer in combinatie met de 100% privacy biedende parkachtige tuin op het zuidwesten met buitenzwembad voorzien van warmtepomp.

4. Ruimte voor het hele gezin
Middels sfeervolle woonkamer, speel-/bioscoopkamer, leefkeuken met eetkamer en werkkamer op de begane grond, vijf slaapkamers en twee luxe badkamers op de verdieping en multifunctioneel souterrain met sportkamer, ontspanningsruimte, kitchenette en 3e doucheruimte.

5. Design
Doordachte en gewilde architectuur van Joep Hertroijs met classicistische stijlkenmerken in combinatie met comfortabele, stijlvolle en luxueuze afwerking.


BOUWKENMERKEN

Perceeloppervlakte: 2.400 m²
Woonoppervlakte villa (inclusief dubbele garage): circa 576 m²
Oppervlakte overig inpandige ruimte (bergzolder): circa 10 m²
Oppervlakte gebouwgebonden buitenruimte (balkons): circa 14 m²
Totale oppervlakte: circa 600 m²
Inhoud villa inclusief dubbele garage (conform meetcertificaat): circa 2.300 m³


INTRODUCTIE

Wie het totaal afgeschermde perceel betreedt, is direct onder de indruk van de symmetrische voorgevel in classicistische bouwstijl. Met erboven vier strakke schoorstenen met sierkappen op de hoeken van de schildkappen in combinatie met zinken ossenoog dakramen in de kap.

De huidige eigenaren willen graag in de toekomst naar de zon in het buitenland verhuizen. Daarom gunnen zij hun luxueuze Hertroijs gezinsvilla aan de volgende familie, die hier ook hun allermooiste herinneringen kan gaan maken.

Bij de inrichting van de villa zijn consequent de allerbeste bouwmaterialen toegepast. Er zijn geen concessies gedaan aan comfort en luxe. Optimaal daglicht en lange, fraaie zichtlijnen spelen een onmiskenbare hoofdrol in dit sfeervolle geheel.

Mede dankzij de hardstenen trappenpartijen, de imposant hoge deuren in identieke stijl en houtsoort, de naadloze eikenhouten whitewash vloeren en de vele, vele hoge raampartijen is het geheel stijlvol en tegelijk huiselijk. De ruimte is in de gehele villa overal groots en doordacht ingedeeld.


DUURZAAMHEID

De villa heeft een definitief energielabel A. Tijdens de bouw zijn duurzame bouwmaterialen toegepast, evenals optimaal isolatiemateriaal en HR++ isolatieglas. In combinatie met vloerverwarming heeft de villa daardoor een altijd aangenaam binnenklimaat. Het buitenzwembad is voorzien van een warmtepomp en een solardek.


BEGANE GROND

De villa is toegankelijk via zowel de dubbele elektrische houten poorten naar de fraaie oprijlaan als via de houten looppoort in hek en hagen richting de voordeur. Beide zijn gevat in klassiek gemetselde zuilen en uitgevoerd met een videofooninstallatie en afstandsbediening.

De brede oprijlaan in sierbestrating biedt volop parkeergelegenheid op eigen terrein en voert langs de klassieke voortuin naar de dubbele garage met piramidedak en het verhoogde bordes met de zijingang nabij de keuken. De oprijlaan wordt omringd door volwassen groen, waaronder een fraaie tulpenboom.

De statige, dubbele voordeur met omlijsting is bereikbaar via het sierbestrate pad door de voortuin. De symmetrische entreepartij met dubbele hardhouten voordeur opent naar de indrukwekkende ontvangsthal, met een in het werk gerealiseerde hardstenen trappenpartij naar de verdieping en ingebouwde plafondhoge garderobekasten.

De hoge hal met halogeen plafondspots, heeft een luxe gastentoilet met wastafelmeubel, een meterkast en dubbele plafondhoge deuren naar het woongedeelte. Onder de hardstenen tegelvloer ligt vloerverwarming. De centrale hal opent met dubbele houten deuren naar de leefvleugel met praktisch overal naadloos gelegde whitewash eikenhouten parketvloer (deels Hongaarse punt motief) in combinatie met hardstenen vloertegels.

Rechtdoor is de - door halfopen muren deels afgescheiden - eetkamer. De hoge ramen en het panoramische raam bieden prachtig uitzicht op terras en parkachtige tuin.

Aan weerszijden van de ontvangsthal zijn twee riante woonkamers. De lichte woonkamer rechts heeft design-inbouwverlichting, drie dubbele openslaande tuindeuren en vele grote raampartijen, voor fraai uitzicht en optimaal daglicht. Deze living heeft diverse erkers plus een open houthaard voor sfeervolle avonden. De tuindeuren openen naar de lange, rechthoekige en strakke vijverpartij.

Aan de andere zijde van de ontvangsthal is de tweede woonkamer, die uitermate geschikt is als speel-, televisie- en bioscoopkamer. Deze 2e living heeft daarvoor een groot, elektrisch scherm en maatwerk-inbouwkasten. Ook deze woonkamer heeft magnifiek licht en zicht dankzij de vele grote raampartijen.

Voorbij de halfopen eetkamer is de royale en luxe leefkeuken waar een professionele chef zich thuis voelt. Eetkamer en leefkeuken zijn deels gescheiden én verbonden door de tweezijdig open tunnel-gashaard.

Rondom de keuken zijn eveneens vele hoge ramen voor veel daglicht en sfeervol uitzicht op de tuin. In de ruime erker links is er alle ruimte voor de grote gezinstafel, om samen te ontbijten, te lunchen en te dineren. Deze leefkeuken is van alle luxe gemakken voorzien en heeft hoogwaardige inbouwapparatuur en composiet werkbladen.

Centraal in de leefkeuken, staat het grote eiland met twee spoelbakken met afspoelkraan en vaatwasser. Onder de extra brede afzuigkap met halogeenspots prijkt het robuuste Solitaire Professional gaselektrofornuis met vier gaspitten, twee elektrische ovens en teppanyaki-grillplaat .Aan de overzijde van het grote kookeiland is de ontbijt-, koffie- en borrelbar met bijbehorende barstoelen.

Naast het kookeiland is de grote kastenwand met volop kastruimte en de Amerikaanse koel-vriescombinatie met ijsblokjesmachine. In deze wand zijn de Imperial hoge druk-stoomoven, Imperial combioven en warmhoudlade geïntegreerd. Alle kastdeuren zijn in in dezelfde houtsoort als de hoge kamerdeuren.

Bij de hoge ramen naar de tuin is een rustige werkkamer, wederom met dubbele en hoge deuren. Deze kamer heeft airconditioning, twee dubbele muurkasten en plafondhoge ramen in zij- en achtergevel die inspirerend uitkijken op de tuin.

Direct naast deze kantoorruimte, die ook geschikt is als speel- en huiswerkkamer, is de neergaande hardstenen trap naar het grootse, lager gelegen souterrain.

Bij de grote erker in de leefkeuken is de dubbele en kamerhoge deur naar het portaal. Daar is de tweede hardstenen trap naar de verdieping. Links is de deur die uitkomt op de verhoogde binnenplaats bij de oprit en de dubbele garage. Ernaast is het 2e toilet op de begane grond.

Om de hoek in het portaal, is de halfopen en middels twee treden verlaagde was- en bijkeuken. Deze heeft ingebouwde aansluitingen wasapparatuur, een maatwerk aanrechtblok met spoelbak en volop kastruimte. Opvallend zijn de twee ronde ramen met uitzicht op de oprijlaan. Links is dan de toegangsdeur naar de inpandige dubbele garage met bergzolder.


EERSTE VERDIEPING

Deze etage is zowel via de fraaie hardstenen trap in de ontvangsthal als via de hardstenen trap in het portaal bij de leefkeuken bereikbaar. De brede overloop met volop ramen bestrijkt twee vleugels. De gehele verdieping heeft airconditioning, halogeen inbouwverlichting en naadloze whitewash eikenhouten parket (deels Hongaarse punt motief).

De linkervleugel is voor de kinderen. Zij hebben er vier slaapkamers en hun eigen badkamer.

Slaapkamer 1 heeft twee grote ramen in zij- en achtergevel, plus een muurkast. Ernaast ligt (kinder-)badkamer 1 met dubbel wastafelmeubel en achter de scheidingsmuur aan weerszijden, een zwevend toilet en de inloopdouche met regendouche. Het geheel is voorzien van vloerverwarming en mechanische ventilatie.

Slaapkamer 2 ligt aan de andere kant van de tweede trap. Deze kamer heeft ook een muurkast en een charmant ossenoog raampje in de gestuukte daknis boven de dubbele openslaande deuren naar het eigen balkon op het oosten.

Slaapkamer 3 daarnaast heeft weer twee grote ramen in voor- en zijgevel. Aan het einde van de brede overloop ligt ruime slaapkamer 4, met ramen in voor- en zijgevel.

In de hoek van de overloop bij deze kamer is het luik met vlizotrap naar de grote bergzolder. Ertegenover is een ruime inbouwkast.

Direct rechts van de trap vanuit de ontvangsthal, is de luxueuze en riante ouderlijke suite aan de voorzijde van de villa gesitueerd.

Deze grootse ouderslaapkamer 5, heeft openslaande deuren naar het eigen balkon boven de entreepartij. Ertegenover is de sfeervolle gashaard. Rechts is nog een 2e balkon met openslaande deuren, boven de erker van de living, dat fraai uitkijkt naar het westen over tuin en vijver. Aan weerszijden daarvan zijn twee grote inloop-garderobekamers met maatwerkkasten.

De dubbele deuren naast de gashaard leiden naar de riante badkamer 2. Deze is uiterst luxueus uitgevoerd met vrijstaand design ligbad onder de grote ramen, de ruime inloopdouche met regendouche en een zwevend toilet in de nis links. Aan weerszijden van de dubbele deuren zijn twee design waskommen op wandmeubels. Deze badkamer is eveneens voorzien van vloerverwarming en mechanische ventilatie.


TWEEDE VERDIEPING

Via het luik met de vlizotrap in de hoek van de overloop bij slaapkamer 4, is de grote bergzolder bereikbaar. Daar zijn de cv-ketel (Vaillant VHR 2018) en twee elektrische 120 liter boilers voor het warme water geïnstalleerd. De zolder heeft onder de dakschuinte rondom én op stahoogte volop bergruimte.


SOUTERRAIN

De riante onderverdieping van circa 140 m², is via de hardstenen trap tussen de leefkeuken en de werkkamer te bereiken. Het trappenhuis deelt de grootste, open ruimte beneden optisch in twee delen. Voorbij de muur is de multifunctionele c.q. ontspanningsruimte, met spiegelwand en maatwerk interieur kastenwand. Deze ruimte is ideaal voor bijvoorbeeld een eigen bar, thuisbioscoop, gameroom of chillruimte voor de jongeren. Aan de andere kant van de trap is een brede corridor. Daaraan liggen de recent vernieuwde kitchenette, het Turkse stoombad met douche en het luxe 5e toilet.

Voorbij de kitchenette in het souterrain, is nog een flinke ruimte met vier geïntegreerde maatwerk-hoekkasten met dubbele deuren voor volop bergruimte. Deze ruimte is nu in gebruik als thuisfitness voor het hele gezin. De mogelijkheden zijn legio, zoals bijvoorbeeld een wijn- en proefkelder. De openslaande deuren aan de andere kant van de corridor, geven toegang tot het verdiepte buitenterras met gegarandeerde 100% privacy; dé uitgelezen plek voor bijvoorbeeld een jacuzzi. De wanden zijn recent opnieuw met hout bekleed. Dit terras is via de hardstenen buitentrap met rvs-hek verbonden met de achtertuin en het buitenzwembad.

De openslaande deuren aan de andere kant van de corridor, geven toegang tot het verdiepte buitenterras met gegarandeerde 100% privacy; dé uitgelezen plek voor bijvoorbeeld een jacuzzi.

De wanden zijn recent opnieuw met hout bekleed. Dit terras is via de hardstenen buitentrap met rvs-hek verbonden met de achtertuin en het buitenzwembad.


DUBBELE GARAGE MET BERGZOLDER

Links op het grootse perceel is de dubbele inpandige garage. Deze is in spouw gebouwd, volledig geïsoleerd en uitgerust met een tegelvloer met vloerverwarming en dubbele, apart te bedienen elektrische sectionaaldeuren.

De garage heeft een raam in de zijgevel en ertegenover een loopdeur naar de zijtuin. Rechts is de toegangsdeur naar de bijkeuken in de villa met aansluitend portaal naar de leefkeuken.

In stijl en architectuur past de dubbele garage naadloos bij de villa. Daardoor is er onder het piramidedak nog een extra bergzolder, met volop bergruimte onder de dakschuinte en op stahoogte.


TUIN EN BUITENRUIMTE

De parkachtige tuin rondom is magnifiek aangelegd naar ontwerp van de bekende tuinarchitect Jacques van Leuken. Het geheel biedt optimale privacy. Het hele perceel is dubbel omheind met taxushagen, manshoog draadhekwerk en beukenhagen.

Rondom in de tuin zijn volwassen, klassieke heesters en struiken te zien, zoals rododendrons, azalea’s en hortensia’s. De statige, tientallen jaren oude loof- en naaldbomen in de achtertuin van de villa zijn fraai geïntegreerd in het tuinontwerp. Vanuit diverse hoeken biedt de achtertuin mooie zichtlijnen, zeker in combinatie met de strakke gazons, beeldbepalende bomen en de volwassen hagen rondom.

De achtertuin ligt op het zuidwesten en heeft een apart bijgebouw met gietijzeren haardkachel. Dankzij doordachte aanplant van struiken, bomen en hagen achter in de tuin is 100 % privacy gegarandeerd. De volwassen tuin is compleet met een verlichtingsplan en een volautomatische beregeningsinstallatie. Het parkachtige geheel is een lust voor het oog en meer dan heerlijk om te vertoeven.

Over de volle breedte van de achtergevel ligt een zonne-, lounge- en eetterras met sierbestrating. Links ervan zijn de rvs-poort en de neergaande buitentrap naar het verdiepte terras bij het souterrain. Ernaast is in de bebossing een bijgebouw met glazen pui en haardkachel; fijne plek voor de jongeren om te chillen en te loungen in alle privacy.

Iets verlaagd – drie treden – voorbij het grote terras ligt het grote buitenzwembad met isolerend solardek en automatische schoonmaakrobot, afmeting circa 8.00 x 6.00 x 1.60 m. Dit zwembad wordt verwarmd met een luchtwarmtepomp.

Ernaast is nog een blikvanger: de grote, rechthoekige vijverpartij met fontein die wordt omringd door taxushagen, borders en platanen. Tussen vijver en de tuindeuren van de woonkamer is een riant loungeterras.


LOCATIE EN UITZICHT

Villawijk Koekoeksbos ligt naast het Wilhelminakanaal, op makkelijke fiets- en wandelafstand van het centrum van Best en het NS-station. De Meeslaan zelf is een doodlopende straat en is daardoor bijzonder verkeersluw.

Om te shoppen bieden Best zelf, winkelcentrum WoensXL en het centrum van Eindhoven alle mogelijke winkels, op maar enkele autominuten afstand. Eindhoven Airport en autosnelwegen A2, A50, A58 en A67 zorgen voor snelle (inter)nationale verbindingen.

Dankzij de parktuin rondom is het uitzicht 100% groen. De hoge hagen, bomen en struiken zorgen samen met de complete omheining en hoge poorten voor honderd procent privacy.
Vraagprijs € 3.500.000 k.k. Bekijk woning