visuals videos visual-lg

Cato makelaars

Cato TV 

Kerkstraat 31
Hapert Kerkstraat 31
Hapert

Kerkstraat 31

VOOR EEN SNELLE IMPRESSIE, BEKIJK DE AFLEVERING VAN CATO TV!

Sinds de bouw werd voltooid in 1883, is het rijksmonumentale “Belhuis” meermaals gerenoveerd en gemoderniseerd om aan de actuele comfort- en woonwensen te blijven voldoen. Daarbij zijn telkens opnieuw met zorg en aandacht, vele authentieke elementen behouden gebleven of teruggebracht; van glas-in-loodramen en luiken tot met mozaïek omrande terrazzovloeren en in het werk gerealiseerde plafondornamenten.


DUURZAAMHEID

In 2023 zijn er 26 zonnepanelen gelegd. Deze zijn onzichtbaar op het platte dak van de tuinkamer/serre én op de het schuine dakvlak van de rechtervleugel van de villa geplaatst.

Op ludieke wijze zijn binnen de rijksmonumentale verordeningen, tal van verbeteringen en verduurzamingen doorgevoerd. Zo werden de plafonds met sierornamenten in woonkamer, bibliotheek en zitkamer tijdens de verbouwing in 2016/2017 gerenoveerd en in ere hersteld.

Toen is ook de gehele begane grond verbouwd. Daarbij zijn consequent de deskundige adviezen van de Monumentenwacht ter harte genomen. Het laatste inspectierapport van 2023 is ter inzage beschikbaar.

In de nieuwe leefkeuken (2017) in de rechtervleugel zijn rondom, extra binnenmuren gemetseld en deze zijn van muurisolatie voorzien.

Ook zijn er hier nieuwe binnenkozijnen met HR++-glas geplaatst en is er vloerisolatie (in verband met toepassing vloerverwarming) aangebracht. Tevens is de ruimte tussen het plafond en de vloer op de eerste verdieping geïsoleerd .

De tuinkamer/serre met panoramisch uitzicht over de groene volwassen achtertuin, is voorzien een vernieuwde glazen pui met isolatieglas.

Verder zijn op de begane grond eveneens in de ouderslaapkamer, de badkamer en de waskamer, rondom binnenmuren gemetseld en van extra isolatie voorzien. Ook hier zijn nieuwe binnenkozijnen met HR++-glas aangebracht, vloerisolatie (in verband met de vloerverwarming) en plafondisolatie tussen het plafond en de eerste verdieping. Nagenoeg de gehele begane grond is uitgevoerd met isolatieglas, met uitzondering van de achterhal, de ouderslaapkamer 1 en badkamer 1.

De gehele pui in de woonkamer is vernieuwd en ook zijn de vernieuwde binnenkozijnen van de de woonkamer, de bibliotheek en de zitkamer voorzien van HR++-glas.

De vloer van de tweede verdieping is belegd met isolatieplaten. In de tuinkamer/serre en in de woonkamer zijn aircosystemen geïnstalleerd voor verwarming en koeling. Achter de diverse verwarmingsradiatoren is isolatiemateriaal aangebracht en er zijn ventilatoren op de radiatoren geplaatst voor een beter rendement.


5 KERNKWALITEITEN VAN DE GERENOVEERDE RIJKSMONUMENTALE VILLA “BELHUIS” OP RIANT PERCEEL IN DORPSCENTRUM VAN HAPERT

1. Verborgen parel
Voormalige pastorie, gesitueerd achter elektrische sierhekpoort met diepe voortuin en oprijlaan, volwassen groen en monumentale beuken, nagenoeg zonder enige inkijk; warm en sfeervol geheel met plafondhoogten tot circa 3.60 m.

2. Wonen in geschiedenis
Rijksmonument, gebouwd in 1883, met tal van originele negentiende-eeuwse stijlkenmerken, respectvol en met beleid gerestaureerd, gemoderniseerd en verduurzaamd met 26 zonnepanelen, villa met allure en hedendaags comfort qua techniek en isolatie.

3. Ommuurde tuinen
Genieten van het heerlijke (buiten)leven en met volle privacy in de volwassen, stijlvolle, ommuurde en ruim 45 meter diepe achtertuin met diverse terrassen.

4. Ruimte voor eenieder
Ideaal voor gezinnen met kinderen en/of kantoor aan huis, met leefkeuken (2017), zitkamer, dubbele woonkamer, bibliotheek, tuinkamer, ouderslaapkamer en badkamer (2017) op de begane grond en maar liefst vijf á zes slaapkamers met drie badkamers op de eerste verdieping.

5. Excellente ligging
Op rustig doch levendige locatie gelegen, aan de rand van het centrum met alle dagelijkse voorzieningen op loopafstand, op enkele minuten van snelweg A67 en de snelle verbindingen naar de Brainport regio.


INDELING

Deze monumentale villa blijft u verrassen met ruimte en mogelijkheden. Met maar liefst vier leefruimtes (leefkeuken, woonkamer, zitkamer en bibliotheek), zeven slaap-/werk-/hobbykamers en vier badkamers heeft het “Belhuis” alle ruimte voor het hele (samengestelde) gezin. Om te wonen, te werken, te ontspannen en te genieten!


BEGANE GROND: VOLOP LEEFRUIMTES EN EIGEN SUITE

Arriveren bij het “Belhuis” is al een belevenis; langs de monumentale beuken en over de oprijlaan door de klassieke voortuin richting de fraaie gevels met kunstig metselwerk en afgeronde hoge ramen met vlakverdeling. De imposante entreepartij betreden en de vele grote en 3.60 meter hoge ruimtes ervaren is eveneens een ervaring op zich.

Na de ontvangsthal met authentieke deur ontvouwt zich de lange en hoge, centraal gesitueerde gang. Aan weerszijden liggen statige leefruimtes. Links zijn de tv- of zitkamer met open houthaard, boekenkast en lambrisering. Ernaast de lichte bibliotheek annex studeerkamer. In beide kamers liggen eikenhouten plankenvloeren. Rechts is de indrukwekkende en riante woonkamer met voleiken parket in visgraat, open gashaard en de hoge suitedeuren naar de lichte tuinkamer/serre met mozaïek omrande originele terrazzovloer met parelmoer en sierstroken.

Helemaal rechts is de woonvleugel gesitueerd - voorheen het koetshuis met paardenstal. Deze genereuze en greeploze leef- en genietkeuken van Tinello is van alle luxe voorzien, met onder meer het grote kookeiland met geïntegreerde afzuiging bij de zes PITT Cooking gaspitten in het granieten blad, plus dubbele spoelbak met Quooker.

Bij de voormalige staldeuren is een aangenaam bordesterras met automatische zonwering met sfeerverlichting dat de hele middag zon heeft; heerlijk om te borrelen en eten. De lange gang mondt uit in het traphuis en in de achterhal met toilet, antiek fonteintje en garderobe.

Voorbij de trap ligt de ouderlijke suite: de grote en lichte ouderslaapkamer 1 met garderobe-inloopruimte, luxe Tinello badkamer 1 en aansluitend de waskamer. De badkamer heeft een dubbele wastafel in graniet en dubbele inloopdouche met sunshower. Het separate toilet met Geberit AquaClean douchewc is in de waskamer, die een eigen achterdeur heeft om de was duurzaam buiten te laten drogen. Deze slaapvleugel is symmetrisch met het koetshuis en was vroeger het verblijf van de pastoorsmeid. Beide vleugels hebben vloerverwarming.


EERSTE VERDIEPING: SLAPEN, WERKEN EN ONTSPANNEN

De authentieke trap met balustrade voert naar de grote L-vormige overloop met lichtkoepel. Overal ligt eiken parket in visgraat. Naast de trap is de cv-ruimte annex bergkast. De cv-combi-ketels Remeha Quinta Pro HR en Remeha Calenta HR voor verwarming en warm water zijn van 2017.

Slaapkamer 2 met vaste kastenwand en gestraalde glazen schuifdeur vormt samen met badkamer 2 met dubbele wastafel, lichtkoepels, handdoekradiator, ligbad en douche, een eigen suite. Door deze kamers te combineren met de dubbele kamer in de rechtervleugel ontstaat een meer dan riant studio-appartement.

Deze rechtervleugel is toegankelijk via badkamer 2 op deze etage. Daar is een enorme ruimte met dakramen en rond raam, desgewenst kan hier een grote hobby- of werkkamer, riante zit-slaapkamer of atelier worden gemaakt.

Aan de overloop ligt nog een compacte badkamer 3 met lichtkoepel, handdoekradiator, toilet en douche. Verder heeft deze verdieping nog drie riante (kinder)slaap- en werkkamers met grote ramen en vaste kast ruimten.

Boven in de linkervleugel is een riante zit-slaapkamer 6 met garderobekast, Velux dakramen, plankenvloer en een eigen badkamer 4 met rond raam, toilet en regendouche. De schuifdeur volgt speels de lijnen van de dakschuinte.


TWEEDE VERDIEPING: BERGZOLDER

Op de overloop is het plafondluik met vlizotrap naar de riante bergzolder. Daar is op 1.50 m hoogte bijna 45 vierkante meter bergruimte beschikbaar. De zolder wordt momenteel niet gebruikt; op de vloer is isolatie gelegd die de dakisolatie vervangt.


SOUTERRAIN: PROVIANDKELDER

De grote, deels betegelde kelder met gemetselde trap heeft twee koekoeks en een kloostervloer. In de twee kelderdelen is onder de gewelfde plafonds alle ruimte voor bijvoorbeeld een gameroom, thuisbar of wijnkelder met proefruimte. Er staat nog een robuuste brandkast. Achter het luikje is de waterleiding naar de buitenkraan bereikbaar.


TUIN EN BUITENRUIMTE

De tuin rondom is al even monumentaal als het “Belhuis” zelf. Dat geldt zeer zeker voor de twee rode beuken aan de voorzijde; beide bomen zijn gemeentelijk monumentaal met hun leeftijd boven de anderhalve eeuw ouder dan het “Belhuis”. Ook de bomen achter, waaronder lindebomen en een kastanje, zijn op leeftijd.

De tuin is overal klassiek ingericht met volwassen hagen en struiken, gazon en lantaarns. Blikvangers achter zijn het grote gazon achter de hoge beukenhagen, de klassieke vijver met gesnoeide taxusbollen, de dolomietpaden en het grote bordesterras met glooiend wandelpad bij de serre en leefkeuken.

In de vijver – jaarlijks domein van een eendenkoppeltje - kan een fontein worden aangebracht. Het terras achter is deels overkapt. Saillant detail: de deur van het vroegere buitentoilet (nu waskamer) zit er nog. De immense witte klimroos tegen de muur is een Guirlande d’Amour en zorgt ’s zomers voor een heuse bloemenzee. Van de ingedroogde bottels werden vroeger door nonnen rozenkransen gemaakt.


LOCATIE EN UITZICHT

De pastorie voor de voormalige Sint-Severinuskerk ligt tegen het centrum van Hapert aan en staat in het rijksmonumentenregister vermeld als het ”Belhuis”. Deze naam dankt het rijksmonument aan het houten, vierkante klokkentorentje met bronzen bel op het hoge zadeldak.

De centrale ligging nabij het dorpscentrum en naast de begraafplaats zorgt voor een rustige woonomgeving. Het uitzicht is bijzonder divers en groen getint. De diepe voortuin rond de statige oprijlaan staat vol volwassen groen. Absolute blikvangers zijn de monumentale beuken naast de smeedijzeren entreepoort en opzij van de villa.


HAPERT EN OMGEVING

Kempendorp Hapert behoort tot de gemeente Bladel, samen met Casteren, Dalem, Hoogeloon en Netersel. Het heeft eeuwenoude wortels: er zijn sporen van prehistorische bewoning gevonden, het wordt genoemd in een oorkonde in 710 en het middeleeuwse kerkdorp heet al vanaf de twaalfde eeuw Hapert. Naast het “Belhuis” zijn er nog diverse monumenten, waaronder de Korenmolen uit 1896.

Anno nu is de plaats een sterke economische motor in de al zo bedrijvige metropoolregio Brainport. De VDL Groep droeg daar een belangrijke steen aan bij, toen oprichter Van der Leegte in de jaren zestig zijn industrie van Eindhoven naar Hapert verhuisde. In 2014 behoorde Bladel al tot de tien sterkste economische gemeenten van Nederland. Er is veel bedrijvigheid, met name op het grootschalige Kempisch Bedrijvenpark bij de snelweg A67.

Natuur en fraaie landschappen heeft het buitengebied eveneens: onder meer Boswachterij De Kempen, Cartierheide en Hapertse Heide. Er zijn tal van fiets- en wandelroutes, waar ook gasten van bungalowpark Landal Het Vennenbos op af komen. Speciaal is het toegankelijke Waterpark Hapert, waar rietvelden en moerasbossen zorgen voor schoon en levend water in beek de Groote Beerze.
Vraagprijs € 1.425.000 k.k. Bekijk woning
Markt 28 a
Eersel Markt 28 a
Eersel

Markt 28 a

VOOR EEN SNELLE EERSTE IMPRESSIE, BEKIJK DE VIDEO VAN CATO TV!

Het voormalige gemeentehuis aan de markt in Eersel is in 2018 getransformeerd naar een luxe residentie. Het geheel is toen nieuw opgeleverd middels een herontwikkeling onder begeleiding van De Loods Architecten - Aarle-Rixtel en aannemer Ban Bouw - Nuenen. Dit kleinschalige en karakteristieke complex omvat 5 luxe appartementen in het exclusieve koopsegment. Zelden komt er een appartement beschikbaar in dit complex!

In het dorp van de ‘contente mens’ genieten bewoners aan de voorzijde van de authentieke markt en de gezelligheid van terrassen, winkels en restaurants. Aan de achterzijde zijn ruime privé balkons en terrassen gerealiseerd en een sfeervolle collectieve privé tuin met parkeerplaatsen op afgesloten terrein voor de bewoners maakt het plaatje compleet.


5 KERNKWALITEITEN VAN DIT EXCLUSIEVE EN INSTAPKLARE HOEK-APPARTEMENT OP DE BEGANE GROND MET CIRCA 70 M2 TERRAS AAN VOOR- ÉN ACHTERZIJDE, TWEE PARKEERPLAATSEN EN EIGEN BERGING IN SOUTERRAIN

1. Centrale ligging
Gelegen aan de levendige en sfeervolle Markt, een fijne woonomgeving met alle dagelijkse voorzieningen en gezellige horeca op steenworpafstand, met goede verbindingen naar A2/A50/A67, Brainport Eindhoven, ASML, High Tech Campus en Maxima Medisch Centrum.

2. Herontwikkeling voormalig gemeentehuis
Met 12 eigen zonnepanelen en energielabel A, comfortabel en eigentijds wonen in voormalig gemeentehuis, in 2018 compleet nieuw opgeleverd en direct te bewonen, oftewel inclusief stoffering en verlichting.

3. Tijdloze kwaliteit
Alle leefruimtes zijn voorzien van brede eikenhouten parketvloeren met vloerverwarming, gladde stucwerk wanden in combinatie met massieve stompe binnendeuren met identiek beslag en circa 3.05 meter hoge stucwerk plafonds.

4. Riant wonen
In de SieMatic leefkeuken met kookeiland en Siemens inbouwapparatuur, met oppervlakte van circa 60 m² en in de woonkamer met pantry en gashaard van circa 50 m² aan de achterzijde, zowel keuken als living zijn uitgevoerd met openslaande terrasdeuren op het westen en het oosten.

5. Afgesloten parkeerterrein
Er zijn twee eigen parkeerplaatsen op het privé parkeerterrein aan de achterzijde, er is een eigen berging in het souterrain en een aangelegde gezamenlijke achtertuin.


BOUWKENMERKEN

Bouwjaar: oorspronkelijk 1956, herontwikkeld in 2018
Energielabel: A
Plafondhoogte: circa 3.05 m

Woonoppervlakte appartement: circa 196 m²
Oppervlakte externe bergruimte in souterrain: circa 11 m²
Gebouwgebonden buitenruimte (terras voorzijde én achterzijde): circa 70 m²
Totale oppervlakte: circa 277 m²
Inhoud appartement exclusief berging: circa 730 m³


DUURZAAMHEID

Het appartement is voorzien van een energielabel A. Het gehele complex heeft geïsoleerde daken, gevels en vloeren als ook HR++ isolatieglas Er zijn 12 zonnepanelen behorende bij het appartement gelegd op het platte dak van het complex. Veiligheid staat centraal. Er is een video verbinding bij de voordeur. Aan de achterzijde is het complex omgeven door beveiligd hekwerk. De afsluitbare poort van het parkeerterrein is op afstand te bedienen door de bewoners.


INDELING APPARTEMENT

Dit sfeervolle appartement met veel daglichttoetreding is opmerkelijk hoogwaardig en exclusief afgewerkt met luxe bouwmaterialen in een tijdloze en tegelijk moderne stijl. Opvallend is het consequente strakke stucwerk op plafonds en wanden én de brede eikenhouten parketvloer in combinatie met de gebakken vloertegels door het gehele appartement.

Het ontwerp van de grote raampartijen is consequent doorgevoerd met geluid- en warmte-isolerend HR++-glas. Het gehele appartement heeft een doordacht lichtplan, met diverse inbouw-, opbouw- en wandverlichting.


ENTREE RESIDENTIE HET RAADHUYS

De hoofdingang van het complex met originele deuren, brievenbussen en videofoon aan de voorzijde, is bereikbaar middels enkele opgaande treden vanaf de Markt naar de tussenhal met dubbele deuren. Aansluitend is er de hoogwaardig afgewerkte en karakteristieke centrale ontvangsthal met diverse authentieke glas-in-lood ramen. De entree van het appartement is bij binnenkomst meteen rechts in de hoek gelegen. Centraal in het complex is de lift naar de eerste en tweede verdieping en daarom heen het betonnen trappenhuis gesitueerd.


ONTVANGSTHAL

De voordeur van het appartement komt uit in de ruime ontvangsthal met aansluitend de corridor richting de woonkamer aan de achterzijde. Anderzijds zijn er de dubbele glazen taatsdeuren naar de leefkeuken aan de voorzijde. Er is een praktische garderobe-ruimte om de hoek in de hal. Vanuit de corridor is het gastentoilet gesitueerd met vrijhangend closet (Villeroy & Boch) met Geberit DuoFresh en fontein.


LEEFKEUKEN

De riante leefkeuken aan de voorzijde heef circa 60 m² meer dan voldoende ruimte voor een echte grote eettafel. De SieMatic keuken bestaat enerzijds uit een centraal gesitueerd kookeiland met composiet blad voorzien van een Bora inductiekookplaat met afzuiging, Siemens vaatwasser en spoelbak met Quooker kraan. Anderzijds is er een breed wandmeubel met Siemens koffiemachine, oven met stoomfunctie en warmhoudlade. De twee openslaande deuren aan de voorzijde geven toegang tot het bestrate terras met uitzicht naar de levendige Markt.


WOONKAMER

Via de corridor bereikt u de eveneens riante woonkamer van circa 50 m² aan de achterzijde van het appartement met dubbele deuren naar de terrassen op het oosten en de gezamenlijke tuin. Door de vele grote raampartijen is er opvallend veel daglichttoetreding. Er is een centraal gesitueerde gashaard en een praktische en luxe pantry met koelkast en spoelbak in de hoek geplaatst.


SLAAPKAMERS


Vanuit de corridor zijn er twee fijne slaapkamers bereikbaar. Ouderslaapkamer 1 is ruim en heeft een open inloop-garderobekast met interieur-maatwerkwanden met dubbele hang- en legkasten. Aan de andere zijde van de centraal gesitueerde badkamer, is slaapkamer 2 gesitueerd met inbouwkast. Vanuit de corridor is ook nog een multifunctionele inpandige kamer 3 met intern raam te bereiken, geschikt voor tal van toepassingen: van extra bergkamer, thuiskantoor of eenpersoons-gasten-logeerkamer.


BADKAMER

Zowel vanuit slaapkamer 1 als vanuit slaapkamer 2 is er toegang tot de luxueuze badkamer. Deze is uitgevoerd met een extra brede inloopdouche met regendouche, handdouche, zeepdispensers en een vlakke vloergoot. Verder is de badkamer uitgerust met een handdoekenkast, een hoogwaardig massief eiken houten dubbel wastafel-meubel met brede laden, eenhendelkranen en volop bergruimte achter de spiegelkasten en een vrijhangend closet (Villeroy & Boch) met Geberit DuoFresh. Het geheel is voorzien van vloerverwarming, mechanische ventilatie en natuurlijke ventilatie middels raam.


WASKAMER

Vanuit de corridor is er een aparte waskamer met aansluitingen voor wasapparatuur. Deze ruimte heeft verder volop opbergmogelijkheden, onder meer voor voorraad en huishoudelijke zaken.


BERGING

In het souterrain heeft het complex bergingen en een fietsenstalling. De eigen berging is voorzien van elektra en heeft een oppervlakte van circa 11 m².


TWEE EIGEN PARKEERPLAATSEN

Het bijbehorende parkeerterrein aan de achterzijde is bereikbaar via de straat Postakkers waar eveneens volop openbare parkeerplaatsen zijn gesitueerd. Er is naar het privé terrein toe een automatisch bedienbare schuifpoort. Hier zijn de twee parkeerplaatsen behorende bij het appartement nabij elkaar gesitueerd.


GEZAMENLIJKE RUIMTES

Naast het privé parkeerterrein aan de gezamenlijke achtertuin en de bergingen in het souterrain delen de bewoners diverse gezamenlijke ruimten. Logistiek maken zij gebruik van de ruime lift- en de trappenhallen met betonnen trappen.

Het complex is op verschillende manieren toegankelijk. Er is een entreepartij voor bewoners en gasten met enkele opgaande treden aan de Markt zelf; daar zijn ook de brievenbussen en het bellenplateau met video en intercom. Aan de achterzijde vanaf het parkeerterrein, is een trapje naar de entreepartij aan de achterzijde, hier met hellingbaan voor rolstoelgebruikers.


LOCATIE EN UITZICHT

Dit bijzondere appartement, gelegen in het voormalige gemeentehuis , biedt niet alleen een unieke woonervaring, maar ook een adembenemend uitzicht en een centrale ligging die het hart van Eersel omarmt. Vanuit de grote ramen van dit historische pand onthult zich een schilderachtig panorama dat de charme van het marktplein en haar omgeving weerspiegelt.

Het uitzicht vanuit dit appartement omvat de levendige bedrijvigheid van het marktplein, waar lokale markten en festiviteiten plaatsvinden te midden van karakteristieke gebouwen en gezellige terrassen. De omliggende straten, doordrenkt van geschiedenis en authenticiteit, creëren een pittoresk decor dat zich uitstrekt tot aan de horizon.

De locatie van het appartement aan Markt 28 is niet alleen een visueel spektakel, maar ook strategisch gelegen in het hart van Eersel. Bewoners hebben directe toegang tot de charme van het historische centrum, met zijn sfeervolle winkels en culinaire hotspots. Tegelijkertijd zijn alle moderne voorzieningen binnen handbereik, waardoor het gemak van het stadsleven hand in hand gaat met de authentieke ambiance van de omgeving.


EERSEL EN OMGEVING

Eersel, de parel van de Kempen, vormt het hart van de gelijknamige gemeente, bestaande uit de karakteristieke dorpen Eersel, Duizel, Steensel, Vessem, Wintelre en Knegsel. Een opvallende overeenkomst tussen deze dorpen is dat ze allemaal eindigen op ‘sel’, wat verwijst naar de zaligheden die deze regio te bieden heeft. Met een bevolking van ongeveer 19.300 inwoners ademt het sfeervolle Eersel een authentieke charme uit.

Een van de meest kenmerkende plekken in Eersel is het prachtige marktplein. Dit bruisende centrale plein vormt het kloppende hart van de gemeenschap en wordt omringd door voortreffelijke eetgelegenheden. De markt wordt gesierd door een indrukwekkend aantal beschermde monumentale panden, die getuigen van het rijke historische verleden van deze pittoreske locatie.

Eersel ligt te midden van de weidse landschappen van De Kempen, waar talloze fiets- en wandelpaden zich doorheen slingeren. Omgeven door serene vennen en uitgestrekte bossen biedt de natuurlijke pracht van deze regio een oase van rust en ontspanning. Het is een ideale omgeving voor liefhebbers van buitenactiviteiten en natuurliefhebbers die willen genieten van de ongerepte schoonheid van het landschap.
Vraagprijs € 1.100.000 k.k. Bekijk woning
Markt 28 a
Eersel Markt 28 a
Eersel

Markt 28 a

VOOR EEN SNELLE EERSTE IMPRESSIE, BEKIJK DE VIDEO VAN CATO TV!

Het voormalige gemeentehuis aan de markt in Eersel is in 2018 getransformeerd naar een luxe residentie. Het geheel is toen nieuw opgeleverd middels een herontwikkeling onder begeleiding van De Loods Architecten - Aarle-Rixtel en aannemer Ban Bouw - Nuenen. Dit kleinschalige en karakteristieke complex omvat 5 luxe appartementen in het exclusieve segment. Zelden komt er een appartement beschikbaar in dit complex!

In het dorp van de ‘contente mens’ genieten bewoners aan de voorzijde van de authentieke markt en de gezelligheid van terrassen, winkels en restaurants. Aan de achterzijde zijn ruime privé balkons en terrassen gerealiseerd en een sfeervolle collectieve privé tuin met parkeerplaatsen op afgesloten terrein voor de bewoners maakt het plaatje compleet.


DUURZAAMHEID & VEILIGHEID

Het appartement is voorzien van een energielabel A. Het gehele complex heeft geïsoleerde daken, gevels en vloeren als ook HR++ isolatieglas Er zijn 12 zonnepanelen behorende bij het appartement gelegd op het platte dak van het complex. Veiligheid staat centraal. Er is een video verbinding bij de voordeur. Aan de achterzijde is het complex omgeven door beveiligd hekwerk. De afsluitbare poort van het parkeerterrein is op afstand te bedienen door de bewoners.


5 KERNKWALITEITEN VAN DIT EXCLUSIEVE EN INSTAPKLARE HOEK-APPARTEMENT OP DE BEGANE GROND MET CIRCA 70 M2 TERRAS AAN VOOR- ÉN ACHTERZIJDE, TWEE PARKEERPLAATSEN EN EIGEN BERGING IN SOUTERRAIN

1. Centrale ligging
Gelegen aan de levendige en sfeervolle Markt, een fijne woonomgeving met alle dagelijkse voorzieningen en gezellige horeca op steenworpafstand, met goede verbindingen naar A2/A50/A67, Brainport Eindhoven, ASML, High Tech Campus en Maxima Medisch Centrum.

2. Herontwikkeling voormalig gemeentehuis
Met 12 eigen zonnepanelen en energielabel A, comfortabel en eigentijds wonen in voormalig gemeentehuis, in 2018 compleet nieuw opgeleverd en direct te bewonen, oftewel inclusief stoffering en verlichting.

3. Tijdloze kwaliteit
Alle leefruimtes zijn voorzien van brede eikenhouten parketvloeren met vloerverwarming, gladde stucwerk wanden in combinatie met massieve stompe binnendeuren met identiek beslag en circa 3.05 meter hoge stucwerk plafonds.

4. Riant wonen
In de SieMatic leefkeuken met kookeiland en Siemens inbouwapparatuur, met oppervlakte van circa 60 m² en in de woonkamer met pantry en gashaard van circa 50 m² aan de achterzijde, zowel keuken als living zijn uitgevoerd met openslaande terrasdeuren op het westen en het oosten.

5. Afgesloten parkeerterrein
Er zijn twee eigen parkeerplaatsen op het privé parkeerterrein aan de achterzijde, er is een eigen berging in het souterrain en een aangelegde gezamenlijke achtertuin.


BOUWKENMERKEN

Bouwjaar: oorspronkelijk 1956, herontwikkeld in 2018
Energielabel: A
Plafondhoogte: circa 3.05 m

Woonoppervlakte appartement: circa 196 m²
Oppervlakte externe bergruimte in souterrain: circa 11 m²
Gebouwgebonden buitenruimte (terras voorzijde én achterzijde): circa 70 m²
Totale oppervlakte: circa 277 m²
Inhoud appartement exclusief berging: circa 730 m³


INDELING APPARTEMENT

Dit sfeervolle appartement met veel daglichttoetreding is opmerkelijk hoogwaardig en exclusief afgewerkt met luxe bouwmaterialen in een tijdloze en tegelijk moderne stijl. Opvallend is het consequente strakke stucwerk op plafonds en wanden én de brede eikenhouten parketvloer in combinatie met de gebakken vloertegels door het gehele appartement.

Het ontwerp van de grote raampartijen is consequent doorgevoerd met geluid- en warmte-isolerend HR++-glas. Het gehele appartement heeft een doordacht lichtplan, met diverse inbouw-, opbouw- en wandverlichting.


ENTREE RESIDENTIE HET RAADHUYS
De hoofdingang van het complex met originele deuren, brievenbussen en videofoon aan de voorzijde, is bereikbaar middels enkele opgaande treden vanaf de Markt naar de tussenhal met dubbele deuren. Aansluitend is er de hoogwaardig afgewerkte en karakteristieke centrale ontvangsthal met diverse authentieke glas-in-lood ramen. De entree van het appartement is bij binnenkomst meteen rechts in de hoek gelegen. Centraal in het complex is de lift naar de eerste en tweede verdieping en daarom heen het betonnen trappenhuis gesitueerd.

ONTVANGSTHAL
De voordeur van het appartement komt uit in de ruime ontvangsthal met aansluitend de corridor richting de woonkamer aan de achterzijde. Anderzijds zijn er de dubbele glazen taatsdeuren naar de leefkeuken aan de voorzijde. Er is een praktische garderobe-ruimte om de hoek in de hal. Vanuit de corridor is het gastentoilet gesitueerd met vrijhangend closet (Villeroy & Boch) met Geberit DuoFresh en fontein.

LEEFKEUKEN
De riante leefkeuken aan de voorzijde heef circa 60 m² meer dan voldoende ruimte voor een echte grote eettafel. De SieMatic keuken bestaat enerzijds uit een centraal gesitueerd kookeiland met composiet blad voorzien van een Bora inductiekookplaat met afzuiging, Siemens vaatwasser en spoelbak met Quooker kraan. Anderzijds is er een breed wandmeubel met Siemens koffiemachine, oven met stoomfunctie en warmhoudlade. De twee openslaande deuren aan de voorzijde geven toegang tot het bestrate terras met uitzicht naar de levendige Markt.

WOONKAMER
Via de corridor bereikt u de eveneens riante woonkamer van circa 50 m² aan de achterzijde van het appartement met dubbele deuren naar de terrassen op het oosten en de gezamenlijke tuin. Door de vele grote raampartijen is er opvallend veel daglichttoetreding. Er is een centraal gesitueerde gashaard en een praktische en luxe pantry met koelkast en spoelbak in de hoek geplaatst.

SLAAPKAMERS
Vanuit de corridor zijn er twee fijne slaapkamers bereikbaar. Ouderslaapkamer 1 is ruim en heeft een open inloop-garderobekast met interieur-maatwerkwanden met dubbele hang- en legkasten. Aan de andere zijde van de centraal gesitueerde badkamer, is slaapkamer 2 gesitueerd met inbouwkast. Vanuit de corridor is ook nog een multifunctionele inpandige kamer 3 met intern raam te bereiken, geschikt voor tal van toepassingen: van extra bergkamer, thuiskantoor of eenpersoons-gasten-logeerkamer.

BADKAMER
Zowel vanuit slaapkamer 1 als vanuit slaapkamer 2 is er toegang tot de luxueuze badkamer. Deze is uitgevoerd met een extra brede inloopdouche met regendouche, handdouche, zeepdispensers en een vlakke vloergoot. Verder is de badkamer uitgerust met een handdoekenkast, een hoogwaardig massief eiken houten dubbel wastafel-meubel met brede laden, eenhendelkranen en volop bergruimte achter de spiegelkasten en een vrijhangend closet (Villeroy & Boch) met Geberit DuoFresh. Het geheel is voorzien van vloerverwarming, mechanische ventilatie en natuurlijke ventilatie middels raam.

WASKAMER
Vanuit de corridor is er een aparte waskamer met aansluitingen voor wasapparatuur. Deze ruimte heeft verder volop opbergmogelijkheden, onder meer voor voorraad en huishoudelijke zaken.

BERGING
In het souterrain heeft het complex bergingen en een fietsenstalling. De eigen berging is voorzien van elektra en heeft een oppervlakte van circa 11 m².

TWEE EIGEN PARKEERPLAATSEN
Het bijbehorende parkeerterrein aan de achterzijde is bereikbaar via de straat Postakkers waar eveneens volop openbare parkeerplaatsen zijn gesitueerd. Er is naar het privé terrein toe een automatisch bedienbare schuifpoort. Hier zijn de twee parkeerplaatsen behorende bij het appartement nabij elkaar gesitueerd.

GEZAMENLIJKE RUIMTES
Naast het privé parkeerterrein aan de gezamenlijke achtertuin en de bergingen in het souterrain delen de bewoners diverse gezamenlijke ruimten. Logistiek maken zij gebruik van de ruime lift- en de trappenhallen met betonnen trappen.

Het complex is op verschillende manieren toegankelijk. Er is een entreepartij voor bewoners en gasten met enkele opgaande treden aan de Markt zelf; daar zijn ook de brievenbussen en het bellenplateau met video en intercom. Aan de achterzijde vanaf het parkeerterrein, is een trapje naar de entreepartij aan de achterzijde, hier met hellingbaan voor rolstoelgebruikers.

LOCATIE EN UITZICHT
Dit bijzondere appartement, gelegen in het voormalige gemeentehuis , biedt niet alleen een unieke woonervaring, maar ook een adembenemend uitzicht en een centrale ligging die het hart van Eersel omarmt. Vanuit de grote ramen van dit historische pand onthult zich een schilderachtig panorama dat de charme van het marktplein en haar omgeving weerspiegelt.

Het uitzicht vanuit dit appartement omvat de levendige bedrijvigheid van het marktplein, waar lokale markten en festiviteiten plaatsvinden te midden van karakteristieke gebouwen en gezellige terrassen. De omliggende straten, doordrenkt van geschiedenis en authenticiteit, creëren een pittoresk decor dat zich uitstrekt tot aan de horizon.

De locatie van het appartement aan Markt 28 is niet alleen een visueel spektakel, maar ook strategisch gelegen in het hart van Eersel. Bewoners hebben directe toegang tot de charme van het historische centrum, met zijn sfeervolle winkels en culinaire hotspots. Tegelijkertijd zijn alle moderne voorzieningen binnen handbereik, waardoor het gemak van het stadsleven hand in hand gaat met de authentieke ambiance van de omgeving.

EERSEL EN OMGEVING
Eersel, de parel van de Kempen, vormt het hart van de gelijknamige gemeente, bestaande uit de karakteristieke dorpen Eersel, Duizel, Steensel, Vessem, Wintelre en Knegsel. Een opvallende overeenkomst tussen deze dorpen is dat ze allemaal eindigen op ‘sel’, wat verwijst naar de zaligheden die deze regio te bieden heeft. Met een bevolking van ongeveer 19.300 inwoners ademt het sfeervolle Eersel een authentieke charme uit.

Een van de meest kenmerkende plekken in Eersel is het prachtige marktplein. Dit bruisende centrale plein vormt het kloppende hart van de gemeenschap en wordt omringd door voortreffelijke eetgelegenheden. De markt wordt gesierd door een indrukwekkend aantal beschermde monumentale panden, die getuigen van het rijke historische verleden van deze pittoreske locatie.

Eersel ligt te midden van de weidse landschappen van De Kempen, waar talloze fiets- en wandelpaden zich doorheen slingeren. Omgeven door serene vennen en uitgestrekte bossen biedt de natuurlijke pracht van deze regio een oase van rust en ontspanning. Het is een ideale omgeving voor liefhebbers van buitenactiviteiten en natuurliefhebbers die willen genieten van de ongerepte schoonheid van het landschap.
Huurprijs € 3.300 per maand Bekijk woning
Borchmolendijk 31
Sint-Oedenrode Borchmolendijk 31
Sint-Oedenrode

Borchmolendijk 31

VOOR EEN SNELLE EERSTE IMPRESSIE, BEKIJK DE VIDEO VAN CATO TV!

Welkom bij deze bijzondere en unieke villa, gelegen aan de oevers van de Dommel, op slechts 300 meter van het centrum met alle dagelijkse voorzieningen. Met een vlotte toegang tot de A50 snelweg, op slechts 3 minuten rijden en een gunstige afstand van 20 minuten naar Eindhoven Airport, is deze statige gemeentelijke monumentale villa een waar juweel op een parkachtig groen perceel van 4910 m².

Deze villa onderging een grondige renovatie en modernisering in 2006, inclusief de bouw van de vrijstaande dubbele garage. Sinds 2007 is de parkachtige tuin met zorg aangelegd volgens een architectonisch ontwerp, wat bijdraagt aan de grandeur van het geheel.

Bij het betreden van de woning wordt u begroet door een indrukwekkende eikenhouten trap met balustrade en vide. De ruime woonkamer met hoge plafonds en open haard, het royale kantoor met kastenwand, de luxe woonkeuken van circa 62 m² en de aangrenzende bijkeuken vormen samen een gastvrij welkom op de begane grond. Op de eerste verdieping bevinden zich drie ruime slaapkamers, twee luxe badkamers, een garderobekamer en een garderobe-corridor met een fitness-/yogaruimte. De tweede verdieping biedt de mogelijkheid om extra slaapkamers te realiseren, indien gewenst.

De villa is niet alleen bijzonder en uniek in architectuur maar ook in ligging met plafonds die op de begane grond maar liefst 3.80 meter hoog zijn. Het geïntegreerde ventilatiesysteem zorgt het hele jaar door voor een aangenaam en constant binnenklimaat, ondersteund door een 100% gefilterde luchttoevoer en -afvoer. Deze woning biedt indrukwekkende ruimtes, hoogwaardige afwerking en uitstekende isolatie, waardoor een uitzonderlijke leefervaring is gecreëerd.


5 KERNKWALITEITEN VAN DE MEEST UNIEKE VILLA OP DE ALLERMOOISTE LOCATIE VAN SINT-OEDENRODE!

1. Huize ‘De Kolk’
Betreed een direct bewoonbare, imposante gemeentelijke monumentale woning met een vrijstaande dubbele garage, in 2006 onderging deze villa een volledige renovatie en modernisering, waarbij elk detail met zorg werd aangepakt.

2. Voortreffelijke ligging
Geniet van een exclusieve positie aan de oever van de Dommel, slechts 300 meter van het dorpscentrum, aan de achterzijde biedt de woning een ongehinderd groen uitzicht, vrij van bebouwing, met een gevoel van ruimte en rust.

3. Stijlvol comfort
Ervaar het gebruik van hoogwaardige en duurzame materialen, gecombineerd met een optimaal isolatiepakket, garandeert een aangenaam en stabiel binnenklimaat gedurende 365 dagen per jaar, ondersteund door een 100% gefilterd luchttoevoer- en afvoersysteem.

4. Ruimte in overvloed
Betreed een indrukwekkende leefruimte met een totale woonoppervlakte van circa 500 m² en een totale inhoud van circa 2500 m³, dit alles op een royaal perceel van 4910 m².

5. Centrale locatie
Profiteer van de nabijheid van alle dagelijkse voorzieningen, winkels en eetgelegenheden, op loopafstand; op circa 3 autominuten van de snelweg A50 richting Eindhoven - Arnhem en slechts 20 autominuten van Eindhoven Airport.


DUURZAAMHEID

Kosten noch moeite zijn gespaard om de villa volledig te transformeren tot een duurzaam meesterwerk. In de technische ruimte van de vrijstaande garage is met zorg een warmtepomp geïnstalleerd, die zorgt voor vloerverwarming en -koeling door de hele villa. Dit resulteert in een constant binnenklimaat, 365 dagen per jaar. Bovendien is er door Burgers Ergon een geavanceerd luchtbehandelingscentrum geïmplementeerd, waardoor de villa vrij blijft van fijnstof en pollen.

Om de duurzaamheid te optimaliseren, zijn alle gevels, vloeren en daken geïsoleerd met de hoogwaardigste materialen. Overal in de villa is gebruikgemaakt van isolatieglas, waardoor niet alleen de energie-efficiëntie wordt verhoogd, maar ook het comfortniveau aanzienlijk wordt verbeterd. Deze doordachte verbeteringen tillen de villa naar een nieuw niveau van luxe en duurzaamheid, waardoor het niet alleen een huis, maar een vooruitstrevend thuis wordt.

Verwarming:
De warmte wordt opgewekt door een warmtepomp met een verwarmingscapaciteit van 19,2 kW. De COP waarde van de warmtepomp bedraagt 4,08. Uit het oogpunt van rendement is de warmtepomp geselecteerd op circa 70% van de totale warmte behoefte. Bij zeer lage buitentemperaturen wordt de resterende behoefte aangevuld door een gasgestookte HR ketel. Bij calamiteiten kan de gasgestookte ketel ook in de totale warmte behoefte voorzien. De energie voor de warmtepomp wordt onttrokken uit de aarde met behulp van een gesloten bron met een capaciteit van 3,1 m³/h. Het in de warmtepomp afgekoelde water wordt opnieuw geïnjecteerd in de aarde.

De begane grond is voorzien van vloerverwarming. Op de eerste en tweede verdieping is gekozen voor een LTV- lage water temperatuur verwarming - door middel individueel regelbare radiatoren.

Ventilatie:
De luchtbehandelingscentrale welke is opgesteld op de tweede verdieping, verzorgt de complete ventilatie van deze villa. Gekozen is voor een 2,5 voudige luchtwisseling. Het niet waarneembare geluidsniveau is in de praktijk lager als 30dB(A). De luchtbehandelingscentrale is zowel in de toevoer- als in afvoerzijde voorzien van een hoogwaardig luchtfilter, klasse F7, met een vangcapaciteit van 85% voor stofdeeltjes ? 0,4?m. Hiermee worden alle fijnstof deeltjes uit de lucht gefilterd. De centrale is verder voorzien van een kruisstroom wisselaar met bypass, voor energie terug winning uit de afblaaslucht. Zo nodig wordt de lucht naverwarmd door een water gevoede warmtewisselaar. Een toeren geregelde toevoer- en afvoer ventilator zorgen voor het transport van het juiste luchtcapaciteit.

Het rendement van de kruisstroom wisselaar in hoogtoeren, bedraagt 84%. Voor een absoluut tochtvrije inblaas in de diverse ruimtes in de villa, wordt gebruik gemaakt van Trox, hoog inducerende wervel- en lijnroosters type RFD respectievelijk VSD35. De ventilatie is gekoppeld met de drie aanwezige gashaarden. Wanneer een of meerdere gashaarden worden ingeschakeld wordt het debiet van toevoer en afvoer zodanig gestuurd dat er een lichte overdruk in de betreffende ruimte gehandhaafd blijft.

Koeling:
De koeling van de gehele villa wordt geleverd door bronwater. Een warmtewisselaar zorgt voor de ontkoppeling tussen het water van de bron en het koelwater in de woning. Bij koude vraag wordt de ventilatie lucht gekoeld en wordt de vloerverwarming omgeschakeld naar vloerkoeling. Op deze wijze is er 67 W/m² beschikbaar als koelvermogen terwijl voor de koude opwekking slechts maximaal 0,55 kW benodigd is.

Regelinstallatie:
De installatie wordt geregeld met een digitaal regelsysteem “Top Control Vision” van het fabricaat Priva. De software is uitgerust met voorzieningen voor zowel lokale communicatie als voor modemcommunicatie op afstand. De installatie is via het modem op afstand bedienbaar door de gebruiker maar ook kan er bijvoorbeeld bij storingen hiervan een analyse op afstand gedaan worden door de betreffende onderhoudsfirma.

De bediening van de installatie en het uitlezen van gegevens gebeurt in een volledig digitale omgeving. Voor de gebruiker is een touchscreen panel met 12,1 inch TFT scherm aanwezig in de woning waarop statusmeldingen en meetwaarden worden weergegeven. Ook kunnen via het scherm gewenste waarden en instellingen worden gewijzigd.


BEGANE GROND

Betreed deze unieke villa via de dubbele elektrische smeedijzeren poorten en volg de majestueuze oprit van circa 100 meter, bedekt met sierlijk grind. Aan weerszijden is de voortuin met zorg aangelegd onder architectuur, inclusief een elegante rechthoekige vijverpartij. Parkeergelegenheid op eigen terrein is overvloedig beschikbaar. De toegang tot zowel de overdekte entree van de villa als van de vrijstaande dubbele garage bevindt zich hier. Gedurende alle seizoenen kunt u genieten van een betoverend uitzicht op de Dommel, die zich direct aan de rechterzijde van de villa meandert.

Bij het openen van de hardhouten voordeur met omlijsting betreedt u de riante en lichte ontvangsthal. Deze indrukwekkende ruimte met een gigantische vide en een prachtige eikenhouten halfgedraaide trappenpartij met balustrade leidt naar de bovenverdieping. Met een oppervlakte van circa 34 m² biedt de hal toegang tot de woonkamer en de leefkeuken met tuinkamer. Via het portaal met garderobe-ruimte heeft u toegang tot kantoor/werkkamer 1, een luxe toilet en de bijkeuken. De hal is voorzien van een natuurstenen tegelvloer met vloerverwarming, glad stucwerk op de wanden en een extra hoog plafond met glad stucwerk en sierlijsten.

Vanuit de centrale hal leidt een gang naar de sfeervolle woonkamer aan de rechterzijde, met een oppervlakte van circa 46 m². Deze gezellige leefruimte heeft een plafondhoogte van circa 3.80 m en is voorzien van een gashaard met marmeren schouwpartij en optimaal daglicht dankzij de grote raampartijen aan drie zijden. De ruimte is afgewerkt met een massieve houten eikenhouten planken vloer met vloerverwarming, glad stucwerk op de wanden en plafonds met sierlijsten. Een open doorgang vanuit de woonkamer biedt toegang tot de woonkeuken.
De luxueuze leefkeuken beslaat een royale oppervlakte van circa 60 m². Het moderne, greeploze keukenontwerp is voorzien van eersteklas inbouwapparatuur: een 5-pits inductiekookplaat met afzuigschouw, heteluchtoven, stoomoven, magnetron, koffieautomaat, warmhoudlade, gezuiverd water automaat, koelkast, vrieskast en vaatwasser. Het centrale eiland is uitgerust met een granieten aanrechtblad en spoelbak met quooker en dispenser, en biedt overvloedige opbergruimte in de diverse laden en kasten.

Aan de tegenoverliggende zijde van de keuken bevindt zich een royaal eetgedeelte, voorzien van een sfeervolle inbouw-gashaard en omringd door raampartijen aan drie zijden. Deze bieden een weids uitzicht op de volgroeide achtertuin en laten overvloedig natuurlijk licht binnen. De wanden zijn afgewerkt met glad stucwerk en de 3.80 meter hoge plafonds zijn verfraaid met sierlijk stucwerk en inbouwspots. Vanuit de keuken is er naadloze toegang tot het overdekte terras in de achtertuin, evenals tot de praktische bijkeuken.
De bijkeuken, met een oppervlakte van circa 14 m², is een functionele ruimte met een op maat gemaakte inbouwkastenwand over de volledige lengte, voorzien van een inbouw-werkblad.

Kantoor/werkkamer 1, gelegen aan de voorzijde, straalt luxe uit met een ruimte van circa 31 m². Toegankelijk vanuit het portaal bij de ontvangsthal, kenmerkt deze kamer zich door een overvloed aan natuurlijk licht dankzij de grote raampartijen aan twee zijden. Net als de woonkamer wordt deze ruimte verrijkt met een sfeervolle gashaard. De vloer is uitgerust met een massieve eikenhouten plankenvloer inclusief vloerverwarming, terwijl de wanden zijn afgewerkt met glad stucwerk. Het 3.80 meter hoge plafond straalt eveneens elegantie uit, met glad stucwerk voorzien van sierlijke lijsten. Deze kantoorruimte biedt een verfijnde werkomgeving, waar comfort en stijl samenkomen voor een inspirerende atmosfeer.


EERSTE VERDIEPING

Via de prachtige, halfgedraaide eikenhouten trappenpartij in de hal bereikt u de overloop op de verdieping, die wordt gekenmerkt door een balustrade met vide. In de rechtervleugel van de villa bevindt zich een op maat gemaakte kastencorridor over de volledige lengte. Deze overloop biedt toegang tot drie ruime slaapkamers, badkamer 2, een apart toilet en overloop 2 met een vaste trap naar de tweede verdieping. Overloop 1 is voorzien van een massieve eikenhouten vloer, stucwerk wanden en 2.80 meter hoge plafonds met sierlijsten en inbouwverlichting.

Ouderslaapkamer 2, gelegen aan de voorzijde, beslaat een oppervlakte van circa 31 m² en beschikt over een inloop-garderobekamer met op maat gemaakte inbouwkasten aan beide zijden. Hier heeft u toegang tot de eigen badkamer 1 en de sport-/yogaruimte.

De sport-/yogaruimte, met een oppervlakte van circa 13 m², is toegankelijk vanuit ouderslaapkamer 2. Door eenvoudig de deur te verplaatsen, kan hier op een snelle manier een extra slaapkamer worden gerealiseerd.

Badkamer 1 is royaal, luxueus en comfortabel ingericht. De ruimte is voorzien van een kunststof ligbad, een ruime inloopdouche met regendouche, handdouche en inbouwkranen, en twee wastafels met design kranen. De badkamer is afgewerkt met een hardstenen tegelvloer inclusief vloerverwarming, een handdoekradiator, mechanische ventilatie en natuurlijke ventilatie via een raam.

Slaapkamer 3, met een oppervlakte van circa 15 m², is aan de achterzijde gelegen en biedt een prachtig uitzicht over de Dommel. Slaapkamer 4, met een oppervlakte van ongeveer 15 m², bevindt zich aan de voorzijde en wordt verlicht door ramen aan twee zijden met een betoverend uitzicht over de Dommel.

Badkamer 2, uitgevoerd in luxe en comfort, beschikt over een extra ruime inloopdouche met ingebouwde kraan, een dubbele wastafel op een wandmeubel met design kranen, en is volledig voorzien van een hardstenen tegelvloer met vloerverwarming. Daarnaast is er een handdoekradiator, mechanische ventilatie en natuurlijke ventilatie via een raam. Toilet 2, apart en luxueus, is voorzien van een vrijhangend closet en fontein. Overloop 2, bereikbaar via een deur op overloop 1, biedt toegang tot de trap naar de tweede verdieping en leidt naar het dakterras.

Het dakterras, gelegen boven de tuinkamer op de begane grond, biedt een panoramisch uitzicht over de achtertuin met volwassen loofbomen. Met een oppervlakte van ongeveer 30 m², is het terras op het noorden gelegen en voorzien van een houten balustrade.

De gehele eerste verdieping is afgewerkt met hoogwaardige vloerbedekking of een eikenhouten plankenvloer, glad stucwerk op de wanden en plafonds met sierlijsten en inbouwverlichting. De binnendeuren zijn uitgevoerd als massieve houten paneeldeuren met houten binnen-deurkozijnen, neuten, architraven en identiek beslag.


VRIJSTAANDE DUBBELE GARAGE

Aan de linkerzijde van het perceel bevindt zich de vrijstaande dubbele garage met afmetingen van circa 6.04 x 10.40 m. Dit bijgebouw is opgetrokken in spouw, volledig geïsoleerd en uitgerust met elektra (inclusief krachtstroom), watervoorziening en verwarming. De dubbele garagedeuren zijn voorzien van elektrisch bedienbare sectionaaldeuren.

VOOR DE COMPLETE VERKOOPINFORMATIE, DOWNLOAD DE UITGEBREIDE VERKOOPDOCUMENTATIE MET PLATTEGRONDEN!
Vraagprijs € 2.500.000 k.k. Bekijk woning
Kurversweg 3
Meijel Kurversweg 3
Meijel

Kurversweg 3

VOOR EEN SNELLE EERSTE IMPRESSIE, BEKIJK DE VIDEO VAN CATO TV!

Deze opvallend lichte en comfortabele villa (type semi bungalow) werd in 1991 gebouwd met tijdloze bouwmaterialen, waaronder natuursteen, platte tegelpannen en koperen dakgoten. Het betreft een hele degelijk gebouwde villa die uitstekend is onderhouden. De diepe achtertuin is volwassen, groen, alle seizoenen mooi en geeft iedere dag een groots gevoel van vrijheid.

DUURZAAMHEID

Het energieprestatiecertificaat vermeldt een label C. Tijdens de bouw zijn het schilddak, de begane grond vloeren (met vloerverwarming) en de in spouw gebouwde gevels geïsoleerd.

De gehele villa is voorzien van dubbel glas en op de begane grond zijn alle ramen en deuren (m.u.v. de voordeur) uitgevoerd met elektrische rolluiken.

De helling en ligging van de verschillende dakvlakken zijn ideaal om zonnepanelen te plaatsen.

5 KERNKWALITEITEN VAN DEZE LEVENSLOOPBESTENDIGE, VRIJSTAANDE VILLA (SEMI-BUNGALOW) MET DUBBEL INPANDIGE GARAGE EN AANGELEGDE VOLWASSEN TUIN RONDOM

1. Met ruimte voor het hele gezin
Met enerzijds riante woonvleugel met eetkeuken, eetkamer en zitkamer, anderzijds slaapvleugel met ensuite badkamer op de begane grond en boven slaap-/werk-/bergkamers met 2e badkamer én multifunctionele kelder.

2. Diepe parkachtige tuin
De privacy biedende en groene achtertuin op het noordwesten, is ruim 35 meter diep inclusief volwassen loofbomen, borders, diverse zonneterrassen, fraaie vijverpartij en grondwaterpomp voor beregening.

3. Parkeren
Op de brede betegelde oprit voor meerdere auto’s, in de inpandige, dubbele en in spouw gebouwde garage én volop openbare parkeergelegenheid aan de voorzijde.

4. Letterlijk om de hoek
Op nog geen 100 meter lopen, is de gezellige Dorpsstraat van Meijel, met alle dagelijkse voorzieningen, allerlei winkeltjes en horeca, evenals scholen en sportvoorzieningen.

5. Centrale ligging
Lekker dorps wonen op de rand van Noord-Brabant en Limburg, op toch maar zo’n dertig autominuten van Eindhoven, Helmond en Weert.


BOUWKENMERKEN

Energielabel: C
Perceeloppervlakte: 1275 m²
Woonoppervlakte villa: circa 290 m²
Oppervlakte overig inpandige ruimte (inpandige garage, wasruimte en kelder): circa 41 m²
Oppervlakte gebouwgebonden buitenruimte: circa 6 m²
Totale oppervlakte: circa 337 m²
Inhoud villa (conform meetcertificaat): circa 1.200 m³


INDELING BEGANE GROND: WOONVLEUGEL

De brede en lichte ontvangsthal heeft een chique dichte trap met maatwerk houten halfronde balustrade met leuning naar de verdieping. Ertegenover is de royale garderoberuimte met de meterkast en het gastentoilet.

Vanuit de ontvangsthal zijn er dubbele deuren met geslepen glas naar de riante en lichte woon- en eetkamer. Deze sfeervolle ruimte biedt knus zitten bij de gesloten houthaard met marmeren schouw en heerlijke uitkijk naar het terras en de volwassen parktuin door de plafondhoge raampartijen aan de achterzijde en de gevelbrede schuifpui aan de zijgevel.

De dichte eetkeuken in hoogglans crèmekleur heeft ook een schuifpui naar het terras en de achtertuin. Deze greeploze keuken in hoek-opstelling is compleet geoutilleerd met granieten werkblad, spiegel achterwand en anderhalve spoelbak met eenhendelkraan. Het geheel is voorzien van een koelkast, vaatwasser, heteluchtoven en elektrische kookplaat met inbouw-afzuiging. Er is volop bergruimte in de diverse brede laden, onder- en bovenkasten.


BEGANE GROND: SLAAPVLEUGEL

Op de begane grond is een ouder-slaapvleugel die te bereiken is via de ontvangsthal. Deze riante rechthoekige slaapkamer 1 met garderobe-kastenwand heeft een schuifpui naar het terras en de achtertuin. Aansluitend aan de slaapkamer is de tot plafond betegelde, originele badkamer met ligbad, inloopdouche, wastafel op zuil met grote spiegel, vrijhangend 2e toilet en kastruimte.

Dubbele inpandige garage en wasruimte
De inpandige, dubbele garage heeft twee elektrische garagedeuren en een eigen achterdeur naar de zijtuin aan de rechterzijde. De binnendeur komt direct uit in de ontvangsthal.

Er is voldoende ruimte voor twee auto’s. Met een oppervlakte van circa veertig vierkante meter inclusief de wasruimte, welke is voorzien van een tegelvloer, is er ook nog volop ruimte voor fietsen en anderszins.

Handig: achter in de dubbele garage is de halfopen wasruimte met uitstortgootsteen en aansluitingen voor wasapparatuur.


EERSTE VERDIEPING: SLAPEN, WERKEN EN OPBERGEN

De overloop biedt toegang tot twee echt grote slaapkamers met centraal gelegen badkamer 2 en een extra berg-/garderobe-/werkkamer. Aansluitend is er een afgesloten gang met volop bergruimte in de maatwerk kastenwand in de dakschuinte.

Slaapkamer 2 heeft een prachtige, glooiende dakkapel met opmerkelijk, dubbel en klokvormig dakraam. Onder de dakschuinte is veel bergruimte die via deurtjes bereikbaar is.

De riante slaapkamer 3 heeft eveneens een prachtige, glooiende dakkapel met opmerkelijk, dubbel en klokvormig dakraam. Onder de dakschuinte is veel bergruimte. Met circa dertig vierkante meter is hier alle ruimte om een gecombineerde zit-slaapkamer te realiseren.

Via de gang is dan de rustige berg-/garderobekamer 4 toegankelijk die momenteel wordt gebruikt als werkkamer; op eenvoudige wijze is hier een Velux dakraam te plaatsen. Onder de dakschuinte is volop bergruimte.

De originele en complete badkamer 2 met zachtroze sanitair volgt dezelfde speelse, schuine daklijnen als die van de overige kamers. Er is een ligbad en een inloopdouche, een wastafel op zuil en een vrijhangend toilet.

Aan de overloop ligt verder nog een extra bergkamer, die perfect te gebruiken is als garderobekamer.

Aan het einde van de gang is de grote bergkamer annex technische ruimte, waar de onder andere de cv-combi-ketel is geïnstalleerd.


KELDER

Onder de trap in de ontvangsthal is de deur naar de ondergelegen kelder. Hier is het toegangsluik naar de kruipruimte onder de villa. Deze praktische kelder met constant binnenklimaat, biedt maar liefst circa dertig vierkante meter multifunctionele ruimte; voor berging, voorraad, proviand, een intieme thuisbioscoop of zelfs een privé wijnkelder.


TUIN EN BUITENRUIMTE

De villa is rondom omgeven door groen. De strakke voortuin heeft een gazon met borders, struiken en andere beplanting naast de brede, geheel betegelde oprit voor meerdere auto’s. Achterom kan zowel links als rechts, langs de hagen.

De achtertuin met privacy is ruim 35 meter diep, parkachtig en op het noordwesten gelegen. In en rondom het grote gazon zijn verschillende borders met volwassen planten en onder meer een antieke fonteinbeeld. Het deels overdekte eet- en loungeterras bij de vijver heeft een uitval-zonnescherm in vrolijke strepen. De beschutte ligging zorgt voor vele dagen en avonden buiten genieten.

De gemetselde vijver leeft volop, dankzij vissen, waterlelies en vele andere planten. Voorbij de traptreetjes en onder de antieke buitenlantaarn is nog een fijn terras, omgeven door taxushagen, om van het groene uitzicht rondom te genieten. Groen blijft groen, dankzij de grondwaterpomp voor de tuinberegening.


LOCATIE EN UITZICHT

De villa wordt van de Kurversweg gescheiden door de diepe voortuin met oprit, het trottoir en de groenstrook met rode beukenbomen en anti-parkeerpaaltjes. Naast het perceel is het voetpad richting Zonnedauw.

Aan de linkerzijde van de villa, naast het looppad, wordt momenteel een rij van zes nieuwe eengezinswoningen gebouwd met parkeerplaatsen en bergingen.

Letterlijk om de hoek, op nog geen 100 meter, is de gezellige Dorpsstraat van Meijel, met alle dagelijkse voorzieningen, allerlei winkeltjes en horeca.

Vóór kijkt de villa uit op een bloemrijk stuk braakliggend land met volleyvalvelden, daarachter gymzaal de Korref en op de Meijelse kerktoren. Achter is het uitzicht helemaal groen door de volwassen met optimale privacy.


MEIJEL EN OMGEVING

Peeldorp Meijel ligt net over de grens tussen Noord-Brabant en Limburg en op fietsafstand van Nationaal Park De Groote Peel. Sinds 2010 maakt Meijel deel uit van de gemeente Peel en Maas, samen met Helden, Kessel en Maasbree.

Er zijn volop natuur en recreatie in de buurt, zoals Simons-hoekse Bos en Startebos (met trimbaan en bijenpark). Niet voor niets is Meijel start- en finishplaats van de Fiets4daagse De Peel met nationale bekendheid. Ook vlakbij: de natuurgebieden rond Kanaal van Deurne en Helenavaart, waar onder meer de ijsvogel broedt.

Grotere gemeenten Someren, Asten, Nederweert en Helden-Panningen zijn snel bereikbaar, evenals Helmond (circa 20 autominuten), Venlo (circa 30 minuten) en Eindhoven (circa 35 minuten). Ook handig: shoppen in Duitsland en België op een half uur rijden.

VOOR DE COMPLETE VERKOOPINFORMATIE, DOWNLOAD DE UITGEBREIDE VERKOOPDOCUMENTATIE MET PLATTEGRONDEN!
Vraagprijs € 775.000 k.k. Bekijk woning
Javalaan 65
Eindhoven Javalaan 65
Eindhoven

Javalaan 65

NU MET VERLAAGDE VRAAGPRIJS

VOOR EEN SNELLE EERSTE IMPRESSIE, BEKIJK DE VIDEO AFLEVERING VAN CATO TV!

APPARTEMENTENCOMPLEX RÉSIDENCE DE KARPEN

Residence de Karpen is met recht één van de allermooiste woonlocaties in Nederland. Het door architect Van de Pauwert ontworpen appartementencomplex, bevat circa 2.5 hectare grond inclusief de parkachtige tuin rondom. Door de juiste combinatie van locatie, architectuur, indeling, materiaalgebruik en tuinaanleg, is het in 1989 opgeleverd complex, een ultieme plek om te wonen en te recreëren, voor jong en oud. In deze schitterende omgeving, zijn 34 luxe koopappartementen in het exclusieve segment gevestigd.

Naast optimale privacy, beoogt Residence De Karpen de bewoners een aangenaam en veilig wooncomfort te bieden. Bewoners kunnen gebruik make van diverse gemeenschappelijke voorzieningen zoals een verwarmd binnenzwembad, fitnessruimte en tennisbaan. Tevens is het heerlijk wandelen in de tuin rondom het complex.

Dit lichte driekamer appartement, heeft zo’n 132 vierkante meter woonoppervlakte en circa 36 vierkante meter buitenruimte op het dakterras en op het westen gelegen.


5 KERNKWALITEITEN VAN DIT DRIE-KAMER APPARTEMENT OP DE 3E WOONLAAG MET EIGEN PARKEERPLAATS, BERGING EN 36 M2 DAKTERRAS OP HET ZUIDWESTEN

1. Met optimale daglichttoetreding
Opvallend veel lichtinval diverse grote raampartijen en hoge schuifpui, totale woonoppervlakte circa 132 m² en dakterras met uitzicht op de magnifiek aangelegde, parkachtige tuin rondom.

2. Centraal en groen gelegen
Gelegen nabij de Karpendonkse Plassen en natuurzwembad IJzeren Man, vlakbij wandelbos Eckart en op twintig wandelminuten van het stadscentrum via het TU/e terrein.

3. Eigen woonparadijs te realiseren
In originele staat, indeling en afwerking geheel naar eigen smaak en woonwensen te personaliseren en te optimaliseren.

4. Voorzieningen
Met gebruik van diverse gemeenschappelijke voorzieningen: verwarmd binnenzwembad, fitnessruimte, tennisbaan en prachtig wandelpark rondom.

5. Gemak en comfort voor bewoners en gasten
Met dagelijkse aanwezigheid van huismeester t.b.v. post- en krantbezorging, coördinatie schoonmaak en onderhoud alsmede aanspreekpunt voor alle bewoners; diverse volledig ingerichte gastenkamers én gastenappartement voor tijdelijk en comfortabel verblijf van familie en/of vrienden.


BOUWKENMERKEN

Bouwjaar: 1989
Energielabel: B
Woonoppervlakte appartement: circa 132 m²
Gebruiksoppervlakte technische ruimte/berging 3e woonlaag en berging souterrain: circa 17 m²
Gebruiksoppervlakte dakterras: circa 36 m²
Totale gebruiksoppervlakte exclusief parkeren: circa 185 m²
Inhoud appartement: circa 420 m³
Servicekosten: circa € 865,- per maand


DUURZAAMHEID

Het gehele complex heeft geïsoleerde daken, gevels en vloeren, plus isolatieglas in de aluminium raampartijen. Elk appartement heeft tussenruimtes naar de volgende woningen en is daarmee zonder geluidsoverdracht.

Om eventuele zomerwarmte buiten te houden zijn er uitval-zonneschermen boven de dakterrassen

Veiligheid staat centraal. Het complex met alarminstallatie en strikt sleutelmanagement is omgeven door beveiligd hekwerk in het groen. De dubbele designpoorten zijn alleen op afstand te bedienen door huismeester en bewoners. Dat geldt ook voor de garagedeuren in het souterrain.


ENTREE RÉSIDENCE DE KARPEN

De entree van het privé terrein van het appartementencomplex is bereikbaar via de dubbele elektrische smeedijzeren poorten met digitaal bellentableau en videofoon-installatie aan de Javalaan.

De hoofdingang van het complex zelf is bereikbaar middels elektrische schuifdeuren naar de tussenhal met brievenbussen en videofoon. Aansluitend is er de hoogwaardig afgewerkte centrale ontvangsthal met huismeestersbalie en toegang tot de riante lounge voor gezamenlijk gebruik.

Dit appartement is bereikbaar via de residentiële ontvangsthal, rechtsaf door de automatische loopdeur en de lift naar de derde woonlaag. Aan de lichte binnenhal met lift en trappenhuis ligt de voordeur van dit appartement tezamen met de voordeur van het enige buurappartement.

Hier is ook de bezorgkast gesitueerd. Deze kast kan ook worden benut voor gescheiden afvalstromen die diverse keren per week door de huismeester worden opgehaald.

In berging 1 naast de voordeur zijn de mechanische afzuiging, de boiler en de cv-ketel geïnstalleerd.


ONTVANGSTHAL

De ontvangsthal heeft direct rechts het gastentoilet, dat tot plafondhoogte is betegeld en beschikt over Itho mechanische afzuiging. Het toilet heeft verder een wastafelmeubel met kast en spiegel. Er is een aansluitend een gang met hoge garderobekasten, waaraan de woonkamer en de twee slaapkamers liggen.

Links naast de voordeur is de bijkeuken met aansluitingen wasapparatuur. Er is alle ruimte voor voorraad en bijvoorbeeld een extra koelvriescombinatie. Het grote raam zorgt voor veel lichtinval en uitzicht op het voorterrein.


WOON- EN EETKAMER

Rechts in de hal zijn de dubbele beglaasde deuren naar de opvallend lichte en royale zit- en eetkamer. Deze kamer heeft over de volle breedte naar het ruime dakterras, hoge ramen met gordijnkoven. Voor de schuifpui naar het dakterras ligt een convectorput. Tevens is er een loopdeur naar het gedeelte van het dakterras dat overdekt is.


EETKEUKEN

De lichte keuken heeft eveneens een eigen loopdeur en grote ramen naar het dakterras. De eenvoudige doch praktische witte keuken in L-opstelling is uitgevoerd met anderhalve spoelbak, Etna magnetron, vierpits Etna elektrische kookplaat, ingebouwde Itho afzuigkap en ingebouwde Etna koelkast. Naast deze koelkast is een grote en diepe inloop-voorraadkast met alle ruimte voor de diverse keuken- en huishoudelijke apparaten alsmede proviand.


SUITE 1: HOOFDSLAAPKAMER 1 MET EIGEN BADKAMER 1

Aan het einde van de gang is slaapkamer 1 gelegen met twee draai-kiepramen die uitkijken uit over het groene binnenterrein van de residentie.

Aansluitend is er de eigen badkamer 1, die tot plafond is betegeld en voorzien is van een wastafelmeubel met twee wastafels, kasten, brede spiegel en verlichting. Ertegenover is het ligbad en achter de betegelde halve muren zijn rechts het toilet, links de douche met schuifdeur met ertussenin de verwarmingsradiator.


SUITE 2: SLAAPKAMER 2 MET EIGEN BADKAMER 2

Slaapkamer 2 vormt eveneens samen met de eigen badkamer 2 een ruime suite links in de gang. Deze koele en ruime slaapkamer ligt op het oosten en kijkt eveneens met twee grote draai-kiepramen met natuurstenen vensterbanken uit op het voorplein.

Aansluitend is er de eigen badkamer 2, die tot plafond is betegeld en voorzien is van een wastafelmeubel met kast, spiegel en verlichting en ertegenover een douchecabine met kunststof schuifdeur.


DAKTERRAS EN PARKTUIN RONDOM

Het appartement heeft circa 36 m² buitenruimte op het brede balkonterras. Het grote lounge- en eetterras ligt voor de woonkamer en keuken op het zuidwesten. Dankzij de deels inpandige ligging is het gedeelte bij de woonkamer overdekt.

Dit terras met zonneluifels, buitenkraan en verlichting is zodanig gesitueerd en vormgegeven met royale planten- en struikenborders dat de privacy, ook ten opzichte van buren, helemaal optimaal is. Dat geldt ook voor het uitzicht op de parktuin.

De setting van De Karpen is in een omringende park- en beeldentuin, die duurzaam en minutieus wordt beregend en onderhouden. Deze groene oase biedt een volledig groen uitzicht rondom en natuurlijk optimale privacy.

De landschapsarchitectuur laat alle seizoenen tot hun recht komen. De flora is divers; van azaleatuin tot esdoornlaan en van vijverpartij met fontein tot beuken van meer dan honderd jaar oud. In het park zijn bovendien de eigen all weather tennisbaan en wandelpaden.


EIGEN PARKEERPLAATS EN BERGING IN HET SOUTERRAIN

Het appartement beschikt over een eigen parkeerplaats in de parkeerkelder als ook over een eigen berging in het souterrain.

De parkeergarage is bereikbaar via de vijf liften in het complex. De afgesloten en beveiligde kelder heeft een autowasplaats en verwarmde op- en afrit en is dus 365 dagen per jaar veilig. Gasten kunnen eenvoudig parkeren op meerdere parkeerplaatsen vóór de residentie.


LOCATIE EN UITZICHT

De residentie staat bekend om de excellente ligging: tegenover het fraaie park rond de Karpendonkse Plas en op luttele minuten van het centrum van Eindhoven met zijn vele cultuur, winkels en hoogwaardige horeca. Uitvalswegen zijn eveneens vlakbij.

Het uitzicht is rondom groen, dankzij de omringende en perfect onderhouden parktuin.

Er is een beperkt aantal evenementen mogelijk bij de Karpendonkse Plas en natuurbad de IJzeren Man. Daarbij wordt de Javalaan hermetisch afgesloten voor buitenstaanders, om overlast te voorkomen.


VOOR PLATTEGRONDEN EN DE COMPLETE VERKOOPINFORMATIE, DOWNLOAD DE UITGEBREIDE CATO VERKOOPDOCUMENTATIE!
Vraagprijs € 575.000 k.k. Bekijk woning
Javalaan 67
Eindhoven Javalaan 67
Eindhoven

Javalaan 67

NU MET VERLAAGDE VRAAGPRIJS!!

VOOR EEN SNELLE EERSTE IMPRESSIE, BEKIJK DE VIDEO AFLEVERING VAN CATO TV!

5 KERNKWALITEITEN VAN DIT GROOTSE PENTHOUSE OP DE 4E WOONLAAG MET DUBBELE GARAGEBOX, DUBBELE BERGING EN CIRCA 130 M2 DAKTERRAS

1. Groots en met maximaal lichtinval
Circa 31 meter brede gevelpartij op het westen met optimale daglichttoetreding middels vele, grote raampartijen en hoge schuifpuien, totale woonoppervlakte circa 280 m².

2. Centraal en groen gelegen
Gelegen nabij de Karpendonkse Plassen en natuurzwembad IJzeren Man, vlakbij wandelbos Eckart en op twintig wandel- minuten van het stadscentrum via het TU/e terrein.

3. Dakterras met panoramisch, groen uitzicht
Aan drie zijden van het penthouse met circa 130 m² opper- vlakte inclusief riant dakterras op het zuidwesten met uitzicht op de magnifiek aangelegde, parkachtige tuin rondom.

4. Voorzieningen
Met gebruik van diverse gemeenschappelijke voorzieningen: verwarmd binnenzwembad, fitnessruimte, tennisbaan en prachtig wandelpark rondom.

5. Gemak en comfort voor bewoners en gasten
Met dagelijkse aanwezigheid van huismeester t.b.v. post- en krantbezorging, coördinatie schoonmaak en onderhoud alsmede aanspreekpunt voor alle bewoners; diverse volledig ingerichte gastenkamers én gastenappartement voor tijdelijk en comfortabel verblijf van familie en/of vrienden.


BOUWKENMERKEN

Bouwjaar: 1989
Energielabel: B
Woonoppervlakte appartement: circa 280 m²
Gebruiksoppervlakte technische ruimte/berging 4e woonlaag en twee bergingen souterrain: circa 55 m²
Gebruiksoppervlakte dakterras: circa 130 m²
Totale gebruiksoppervlakte exclusief parkeren: circa 465 m²
Inhoud appartement: circa 920 m³
Servicekosten: circa € 1375,- per maand

APPARTEMENTENCOMPLEX RÉSIDENCE DE KARPEN

Residence de Karpen is met recht één van de allermooiste woonlocaties in Nederland. Het door architect Van de Pauwert ontworpen appartementencomplex, bevat circa 2.5 hectare grond inclusief de parkachtige tuin rondom. Door de juiste combinatie van locatie, architectuur, indeling, materiaalgebruik en tuinaanleg, is het in 1989 opgeleverd complex, een ultieme plek om te wonen en te recreëren, voor jong en oud. In deze schitterende omgeving, zijn 34 luxe koopappartementen in het exclusieve segment gevestigd.

Naast optimale privacy, beoogt Residence De Karpen de bewoners een aangenaam en veilig wooncomfort te bieden. Bewoners kunnen gebruik make van diverse gemeenschappelijke voorzieningen zoals een verwarmd binnenzwembad, fitnessruimte en tennisbaan. Tevens is het heerlijk wandelen in de tuin rondom het complex.

Het allerbeste van deze appartementen, het penthouse, komt nu als ultieme buitenkans op de woningmarkt. Dit riante penthouse met veel marmeren wanden en vloeren, heeft maar liefst zo’n 280 vierkante meter woonoppervlakte en circa 130 vierkante meter buitenruimte op de dakterrassen op het oosten en het zuidwesten.

DUURZAAMHEID

Het gehele complex heeft geïsoleerde daken, gevels en vloeren, plus isolatieglas in de aluminium raampartijen. Elk appartement heeft tussenruimtes naar de volgende woningen en is daarmee zonder geluidsoverdracht.

Om eventuele zomerwarmte buiten te houden zijn er uitval-zonneschermen boven de dakterrassen en hebben de ramen elektrische screens.

Veiligheid staat centraal. Het complex met alarminstallatie en strikt sleutelmanagement is omgeven door beveiligd hekwerk in het groen. De dubbele designpoorten zijn alleen op afstand te bedienen door huismeester en bewoners. Dat geldt ook voor de garagedeuren in het souterrain.


ENTREE RÉSIDENCE DE KARPEN

De entree van het privé terrein van het appartementencomplex is bereikbaar via de dubbele elektrische smeedijzeren poorten met digitaal bellentableau en videofoon-installatie aan de Javalaan.

De hoofdingang van het complex zelf is bereikbaar middels elektrische schuifdeuren naar de tussenhal met brievenbussen en video-foon. Aansluitend is er de hoogwaardig afgewerkte centrale ontvangsthal met huismeestersbalie en toegang tot de riante lounge voor gezamenlijk gebruik.

Dit penthouse is bereikbaar via de residentiële ontvangsthal, rechtsaf door de automatische loopdeur en de lift naar de vierde woonlaag. Aan de lichte binnenhal met lift en trappenhuis ligt de voordeur van dit penthouse, er zijn hier geen andere voordeuren, oftewel u bent op deze etage geheel privé zonder medebewoners.

Hier is ook de bezorgkast gesitueerd. Deze kast kan ook
worden benut voor gescheiden afvalstromen die drie keer per week door de huismeester worden opgehaald.

In berging 1 naast de voordeur zijn de mechanische afzuiging, de Remeha Aqua warmwatervoorziening, het Snoek centraal stofzuigsysteem, het vloerverwarmingssysteem en de cv-ketel (Intergas HR) geïnstalleerd. Achter de rookglazen spiegeldeur ernaast gaat een praktische hoekkast schuil.


ONTVANGSTHAL

De opvallend ruime ontvangsthal in het appartement, maakt direct indruk dankzij de geaderde marmeren, plafondhoge wandafwerking in combinatie met marmeren vensterbanken en de identieke vloerafwerking. Richting de woonvleugel is een fraaie nis van hetzelfde marmer, inbouwspots en glazen plateaus om kunstobjecten tentoon te stellen. Voorbij de rookglazen deuren naar de leefvleugel is zo’n zelfde kunstnis.

Tegenover de voordeur met spion is het ruime gastentoilet, eveneens geheel in marmer uitgevoerd. Er is een zwevend closet, glazen schappen, marmeren wastafelmeubel en spiegel met messing accenten. Links daarnaast is de dubbele garderobekast met rookglazen spiegel-schuifdeuren.


WOONVLEUGEL

De dubbele rookglazen deuren met maatwerk bronzen handgrepen rechts in de ontvangsthal, voeren naar de indrukwekkend grote en lichte woonvleugel. Direct links is de eetkeuken. Rechtdoor vallen direct de kamerbrede schuifpuien op met zonwerende buitenscreens richting het grote dakterras op het zuidwesten.

Rechts is een diepe voorraad- en huishoudkast met volop bergruimte voor bijvoorbeeld terrasbenodigdheden. En voorbij de tussenruimte ontvouwt zich de immense woon- en eetkamer met volhouten parketvloer in klassiek blokmotief en diverse marmeren wandafwerkingen.


EETKEUKEN

De witte keuken in U-opstelling heeft een diepe huishoud- en voorraadkast met schappen, aan twee zijden grote raampartijen en een eigen loopdeur naar het riante dakterras.

Wanden, vensterbanken en vloeren zijn hier met hetzelfde geaderde marmer afgewerkt dat dit penthouse zo typeert. De kasten van de witte kunststof keuken met messing handgrepen, is aan twee zijden tot plafondhoogte uitgevoerd.

Het aanrecht is voorzien van een wit composiet werkblad met twee ronde spoelbakken en mengkraan onder het grote raam dat uitkijkt op het balkonterras en de parktuin. Schuin onder het aanrechtblad, waardoor extra werkruimte is gecreëerd, is de Miele vaatwasser ingebouwd.

Ertegenover is de muurbrede kastenwand met veel bergruimte. In de wand zijn de inbouwkoelkast, Bosch oven en Bosch magnetron geïntegreerd.

De middenzijde heeft boven het aanrechtblad vijf hoge kasten waaronder de mechanische afzuiging schuilgaat. Eronder is het diepere kookgedeelte met Atag elektrische kookplaat met vier kookzones en een extra zone voor een grote braadslede. Daaronder zijn twee grote pannenlades met aan weerszijden kastjes en lades.

Bij de marmeren bar op de scheiding tussen de grote ramen is een fraaie hexagonale glazen zuil gemaakt, waarin – onder de ingebouwde plafondspot – een kunstwerk kan schitteren.

Opzij van deze zuil, in de ruime hoek bij de ramen en de balkondeur, is alle ruimte voor een koffie- en ontbijthoek.


WOON- EN EETKAMER

De woon- en eetkamer in Z-vorm meet maar liefst bijna 130 vierkante meters inclusief de muziekkamer met pantry. De daglichttoetreding is hier optimaal dankzij het grote raam in de zijgevel en de kamerbrede glazen (schuif-)puien met convectorputten in drie buitenmuren.

Optisch worden de riante eet- en zitgedeeltes met plafond-spots gescheiden door de marmeren muurbekleding met om de hoek de gashaard met messing en marmeren bekleding.


MULTIFUNCTIONELE MUZIEKKAMER MET PANTRY

Opzij van de living is een halfopen doorgang naar de balkondeur. Deze komt uit op het oostelijk gelegen balkon dat rond de woonkamer loopt. Hier is ook de multifunctionele muziekkamer die in halfopen verbinding staat met de living. Deze ruimte met twee volledig glazen puien met convectorputten is geschikt als bijvoorbeeld werkplek of bibliotheek of piano-kamer.

Comfortabel: in het gedeelte bij de balkondeur is uit het zicht een volwaardige pantry met wasbak en mengkraan, koelkast, glazenkasten, lades en kasten voor de geluidsinstallatie.


WERK- EN SLAAPVLEUGEL

Vanuit de centrale ontvangsthal, is er links een soort open tussenhal met aansluitend de werk-/woonkamer 2. Deze is voorzien van plafondhoge maatwerk-interieur notenhouten boekenkasten, een mozaïek hardhouten parketvloer in blokpatroon in combinatie met marmeren vloertegels en twee rookglazen schuifdeuren naar de ouderlijke suite. Er is volop daglichttoetreding via de kamerbrede raampartijen met eigen deur naar het dakterras.

Bijzonder is de geheel glazen pui, deels schuin en plafond-hoog is. Verder heeft deze riante werk-/woonkamer, een fraaie, marmeren gashaard met spiegelschouw, schuin in de hoek van de kastenwanden geïntegreerd. Naast de marmeren tussenhal is bovendien een nis voor geluidsapparatuur.

Achter de twee spiegel-schuifdeuren in de werk- c.q. woonkamer is aansluitend hoofdslaapkamer 1 met de boudoir-kamer en de luxe badkamer 1 met garderobekamer. Vanuit de werk-/woonkamer is tevens de voorraad- & archiefkamer en de 2e slaapkamer met 2e badkamer bereikbaar.

In de riante slaapkamer 1 is er rond het hoofdeinde van het bed, een op maat gemaakte kastenwand met spotjes, schappen en nachtkastjes gerealiseerd. Ertegenover onttrekken de rookglazen spiegel-schuifdeuren de muur aan het zicht, evenals de doorgang naar de ernaast geleden werk-/woonkamer met de open tussenhal. Vanuit deze slaapkamer zijn enerzijds badkamer 1 en anderzijds de boudoir-kamer te bereiken.

De doorgang vanuit de hoofdslaapkamer met de waskasten met spiegeldeuren, voert rechts naar de bijzonder grote en luxe badkamer 1 die geheel in het fraai geaderde marmer is uitgevoerd, met messing accenten, kranen en accessoires. Er is een breed wastafelmeubel in marmer met twee wastafels, spiegelwand in drie delen en sfeerrijke verlichting. Naast deze luxe wastafels is een linnenkast met spiegeldeur en een ruime instapdouche met glazen deur. Ernaast is de toiletnis met zwevend toilet met wandpaneel en in de hoek is nog een ergonomisch ligbad en een bidet.

Voorbij het ligbad is de deur naar de bijzonder lichte en ruime boudoir-kamer met lichte parketvloer. Deze kamer heeft plafondhoge, deels schuine ramen op het zuidwesten die uitkijken op het dakterras en de parktuin. Rechts is de deur naar het dakterras. Deze kamer heeft een ruime kastenwand met rookglazen spiegel-schuifdeuren.

Vanuit badkamer 1 is via de gematteerd glazen deur, de garderobe-kastenkamer te bereiken aan de voorzijde. Aan beide zijden zijn op maat kastenwanden gemaakt. Middels een doorgang is de garderobekamer weer in verbinding met slaapkamer 2.

Slaapkamer 2 heeft net als de garderobekamer, uitzicht op het voorterrein en is uitgevoerd van een maatwerk-boekenkast. Aansluitend is er een compacte, marmeren badkamer 2 met wastafel, spiegelwand over de volle breedte, ronde instapdouche met kunststof deurtjes en een toilet.


DAKTERRASSEN EN PARKTUIN RONDOM

Het appartement heeft met bijna 130 vierkante meter bijzonder veel buitenruimte op de twee dakterrassen met natuurstenen vloertegels.

Het oostelijk en noordelijk georiënteerde terras loopt aan drie zijden rond de living. Het fraaie uitzicht is hier op de boomtoppen en het voorterrein. Het terras wordt opzij en aan de zijde van het voorterrein omgeven door grote borderbakken met alle ruimte voor struiken en andere beplanting. Er zijn twee waterpunten en druppelberegening in de borders.

Het deels overkapte zonne-, lounge- en eetterras bij de eetkamer en keuken op het zuidwesten is met ruim veertig vierkante meter helemaal imposant. Ook hier zijn royale planten- en struikenborders met waterpunten. Het ruim zes meter diepe gedeelte wordt afgeschermd door de gemetselde witte muur met drie ramen. De muur houdt zowel geluid als wind tegen. Zonbescherming biedt het grote uitvalscherm tegen het plafond. Dit dakterras loopt helemaal door naast de keuken, tweede woonkamer en twee slaapkamers op het zuidwesten, met halverwege een gemetselde onderdoorgang.

De setting van De Karpen is in een omringende park- en beeldentuin, die duurzaam en minutieus wordt beregend en onderhouden. Deze groene oase biedt een volledig groen uitzicht rondom en natuurlijk optimale privacy. De landschapsarchitectuur laat alle seizoenen tot hun recht komen. De flora is divers; van azaleatuin tot esdoornlaan en van vijverpartij met fontein tot beuken van meer dan honderd jaar oud. In het park zijn bovendien de eigen all weather tennisbaan en wandelpaden.


DUBBELE GARAGEBOX EN BERGINGEN IN HET SOUTERRAIN

Het penthouse heeft ook in de beveiligde, ondergrondse parkeergarage van de residentie bijzonder veel ruimte.

Daar is een eigen, afsluitbare dubbele garagebox met twee parkeerplaatsen en twee oplaadpunten voor elektrische auto’s. Tevens zijn er twee bergingen naast elkaar gelegen die bij het penthouse horen. De diverse bergruimtes bij elkaar bieden circa 55 vierkante meter aan opbergmogelijkheden.

De parkeergarage is bereikbaar via de vijf liften in het complex. De afgesloten en beveiligde kelder heeft een autowasplaats en verwarmde op- en afrit en is dus 365 dagen per jaar veilig. Gasten kunnen eenvoudig parkeren op meerdere parkeerplaatsen vóór de residentie.


LOCATIE EN UITZICHT

De residentie staat bekend om de excellente ligging: tegenover het fraaie park rond de Karpendonkse Plas en op luttele minuten van het centrum van Eindhoven met zijn vele cultuur, winkels en hoogwaardige horeca. Uitvalswegen zijn eveneens vlakbij.

Het uitzicht is rondom groen, dankzij de omringende en perfect onderhouden parktuin.

Er is een beperkt aantal evenementen mogelijk bij de Karpendonkse Plas en natuurbad de IJzeren Man. Daarbij wordt de Javalaan hermetisch afgesloten voor buitenstaanders, om overlast te voorkomen.


VOOR PLATTEGRONDEN EN DE COMPLETE VERKOOPINFORMATIE, DOWNLOAD DE UITGEBREIDE CATO VERKOOPDOCUMENTATIE!
Vraagprijs € 1.400.000 k.k. Bekijk woning
Ministerlaan 32
Eindhoven Ministerlaan 32
Eindhoven

Ministerlaan 32

U BENT VAN HARTE WELKOM TIJDENS HET CATO OPEN HUIZEN WEEKEND OP ZATERDAG 01 JUNI 2024 VAN 11.00 UUR TOT 13.00 UUR!

UNIEKE KANS OP UNIEKE VILLA!! - BIEDEN VANAF € 1.650.000,- K.K.

VOOR EEN SNELLE EERSTE IMPRESSIE, BEKIJK DE VIDEO VAN CATO TV!

De huidige eigenaren zetten een logische stap in hun wooncarrière: kleiner wonen nu hun drie zonen het huis uit zijn en ze hun professionele leven hebben afgesloten. Ze gunnen – weliswaar met pijn in hun hart - hun luxe domein aan een ander gezin.

Ze lieten de villa samen bouwen in 1984 en vervolgens aanpassen in 2000 aan hun persoonlijke wensen: “We kregen hier onze kinderen en nu wordt het erg groot. Het is mooi geweest. We hebben het bijna 40 jaar heel erg fijn gehad hier, genieten nog steeds vooral van de tuin op het zuiden, het binnenzwembad met lounge, ons wandelen bovenlangs over de geluidswal en ook van de riante leefkeuken, het centrale hart van het huis.

We hebben in 2000 de keuken uitgebouwd en het souterrain laten realiseren met een binnenzwembad, loungebar en verdiept terras met opgaande trappen naar de achtertuin. Zo konden we de tuin maximaal behouden. Rond die tijd werd ook de geluidswal aangelegd en konden we het geheel buiten onder handen laten nemen door de bekende tuinarchitect Fons Linders. In 2014 is de villa compleet gerestyled onder begeleiding van een binnenhuisarchitect. Nu is het echt top: we zitten helemaal vrij, vooral beneden, niemand hoort of ziet ons en we wonen toch vlakbij de stad en dichtbij de scholen. Oftewel complete vrijheid, 100% privacy en optimaal daglicht in de villa.”


5 PLUSPUNTEN VAN DEZE LUXUEUZE, ONDERKELDERDE VILLA MET WARMTEPOMP (2022), DUBBELE INPANDIGE GARAGE, BINNENZWEMBAD, LOUNGE MET BAR EN MAGNIFIEKE TUIN RONDOM

1. Laag energieverbruik.
De complete cv-installatie met warmtepomp, de boiler, de topkoeling en de thermostaat zijn in 2022 compleet vervangen en dusdanig uitgevoerd dat op eenvoudige wijze gasloos verbruik mogelijk is. Tevens wordt de vrijgekomen warmte van de luchtdroging van de zwembadruimte, hergebruikt voor de verwarming van het zwembadwater.

2. Excellente ligging.
Gelegen aan de rand van villawijk Koudenhoven, in straat met louter bestemmingsverkeer op loopafstand van wandelbos Eckart, dichtbij basis- en middelbare scholen en op circa 10 fietsminuten van het stadscentrum met NS-station.

3. Verrassend.
Enigszins bescheiden en wat gesloten aan de voorzijde, verrassend groot en open aan de binnenzijde en de achterzijde; riante ruimtes voor het hele gezin met maar liefst zes slaapkamers, tv-kamer, leefkeuken met bijkeuken, wellnessruimte met sauna, twee badkamers en souterrain met binnenzwembad en loungebar.

4. Luxe en comfort.
In de loop der jaren is de villa, onder begeleiding van een binnenhuisarchitect, een comfortabel en riant geheel van deze huidige tijd geworden. Het Dolby-systeem van Bose is geïntegreerd in het complete Sonossysteem in de gehele villa. Ook zijn er drie ingebouwde smart tv’s, indien gewenst blijven beeld en geluid achter.

5. Gevoel van vrijheid.
Met vele en grote raampartijen over de volle breedte van de villa, riant uitzicht op de door Fons Linders magnifiek aangelegde tuin alsmede verdiept patioterras, beide nagenoeg op het zuiden gelegen met groots gevoel van vrijheid, ruimte en 100% privacy.


KENMERKEN

Perceeloppervlakte: 1678 m²
Woonoppervlakte villa (inclusief dubbele inpandige garage en souterrain): circa 485 m²
Oppervlakte gebouwgebonden buitenruimte (patiotuin souterrain en carport): circa 110 m²
Oppervlakte externe berging (fietsenstalling): circa 10 m²
Overige inpandige ruimte (wijnkelder): circa 5 m²
Totale oppervlakte: circa 610 m²
Inhoud villa (conform meetcertificaat): circa 1760 m³


BEGANE GROND - WOONVLEUGEL

De riante ontvangsthal heeft een dubbele en geblindeerde voordeur met videobel, zodat er vanaf de straat geen inkijk is. Links zijn de deuren naar de leefkeuken en de dubbele garage, met ernaast de garderobenis, meterkast en het gastentoilet. Er is een plafondhoog draai-kiepraam dat uitkijkt over de fraai aangelegde voortuin met kompasbestrating.

Vanuit de hal opent de villa zich letterlijk vanuit het midden naar de zon en de achtertuin op het zuiden, via dubbele glazen binnendeuren met gestraalde sierrand naar de woonkamer. Het gehele leefgedeelte is voorzien van een Italiaanse marmeren tegelvloer in klassiek Botticino, gelegd door Mario Galante Natuursteen en is voorzien van vloerwarming.

De woonkamer heeft een eetgedeelte dat door twee nissen voor kunst met spots enigszins is afgescheiden van de zitkamer en aansluitend de tv-kamer. Het geheel is uitgevoerd met drie dubbele openslaande tuindeuren naar het zonneterras met overkapping.

De open tunnel-houthaard heeft vanuit de zitkamer doorkijk naar de verdiept gelegen tv-kamer die eveneens openslaande tuindeuren heeft. Deze lager gelegen kamer is uitgerust met groot tv-scherm en Dolby surround Bose-systeem.

Aan de linkerzijde van de ontvangsthal is de riante en bijzonder lichte keuken gesitueerd, die dankzij de plafondhoge raampartijen en deuren rechts bij de trap naar de zwembadverdieping bijzonder veel daglicht en tuinzicht geven. De Forma keuken met Gaggenau-apparatuur is deels origineel en deels uitgebouwd. Het keukengedeelte is deels voorzien van een Italiaanse marmeren tegelvloer in klassiek Botticino en deels voorzien van een geoliede Bourgondische eiken parketvloer. Het professionele en ergonomische kookgedeelte bestaat uit een keramische kookplaat en een ingebouwde Gaggeau friteuse, grill en stoomkoker. Het schuine werkblad bij de 1.5 spoelbak met professionele spoelkraan en quooker, is geheel voorzien van een kops massief slagersblok. Binnen handbereik zijn twee grote inbouw-koelkasten (Gaggenau en Siemens) en twee zelf-reinigende combi-ovens (Siemens). Er is een dubbel afzuigsysteem met vier metalen filters (Gaggenau).

Aansluitend is de bijkeuken met onhoorbare en onzichtbare apparatuur: vaatwasser, wasmachine, wasdroger en vriezer. Op het aanrechtblad kan snel uit het zicht alle vaat worden neergezet. Boven in de zijgevel zijn glazen stenen verwerkt, voor extra daglicht. Vanuit hier is er een toegangsdeur met neergaande trap naar een sfeervolle en optimale wijnkelder als ook toegang tot de dubbele inpandige garage.


BEGANE GROND - KANTOOR-/SLAAPVLEUGEL

De rechtervleugel van de villa telt aan de voorzijde maar liefst twee slaap-/werkkamers en een complete badkamer. In de corridor ernaar toe zijn hoge maatwerk inbouwkasten onzichtbaar geïntegreerd in de schuine wand, naast de doorkijk naar de tv-kamer. Direct ernaast is er badkamer 1 die samen met slaapkamer 1 momenteel als gastensuite op de begane grond wordt gebruikt. De marmeren en originele badkamer is compleet ingericht met dubbel-wastafelmeubel, vrijhangend closet, bidet, douchecabine en tweepersoons ligbad.

De grote en lichte gastenkamer (slaapkamer 1) heeft drie grote ramen gericht op de voortuin. Slaap-/werkkamer 2 kijkt eveneens fijn uit op de voortuin en is dankzij de ingebouwde maatwerk-kastenwand ook bijzonder geschikt als (thuis)werkplek. Hier is ook de postkast.


EERSTE VERDIEPING

Vanuit de ruime ontvangsthal voert de strakke, halfopen designtrap met kinderhek naar de grote en lichte overloop met dakkapellen en dimbare plafondspots. De trap is rondom afgezet met een maatwerk balustrade van hout met glas.

De gehele linkervleugel is het ouderlijk domein. De riante slaapkamer 3 heeft een eigen kleedruimte achter de maatwerk Sucupira houten roomdivider met tv en spiegel. De lades zijn qua diepte optimaal afgestemd op de dakschuinte en bieden veel bergruimte. Bij het kleedgedeelte is bovendien de inloop-garderobekamer, waar de dakschuinte efficiënt is benut voor veel bergruimte. Extra handig: er zijn bij de deur USB-aansluitpunten om apparaten op te laden zodat die niet naast het bed hoeven te liggen.

Aan linkerkant van het bed is een niet zichtbare deur naar de ruime bergzolder boven de keukenaanbouw, zodat ook hier de ruimte onder de dakschuinte optimaal wordt benut. Aan de ruime en lichte overloop liggen nog drie ruime slaapkamers, elk met een flinke dakkapel en het aparte toilet.

Helemaal rechts van de overloop is badkamer 2 gesitueerd. Hier zijn een dubbele-wastafelmeubel en een douchecabine (in 2014 gerestyled) aan weerszijden van de dakkapel. Het wandmeubel heeft softclose lades met ingebouwde stopcontacten, wasmanden en een Corian blad, terwijl de spiegel ledverlichting bevat. De tweede deur in deze badkamer voert naar de wellness- en sportruimte.

Deze volwaardige en multifunctionele wellness- en relaxruimte heeft twee grote dakramen en bergruimte onder de dakschuinte. In de hoek bij de deur is het tweepersoons Whirlpoolbad geïnstalleerd. Ernaast is een ruime linnenkast.

De hoek is geheel gewijd aan de royale vierpersoons houten Finse sauna met elektrische kachel. Ervoor is in het plafond een solarium geïnstalleerd, met een combinatie van infrarood- en UV-lampen.

Aan de andere zijde van deze forse ruimte, met makkelijk plaats voor diverse thuissportapparatuur, is nog een behoorlijke berg- en technische kamer die fraai is weggewerkt achter louvredeuren. Hier is de cv-ketel met warmtewisselaars geïnstalleerd (2022).

Ook is hier het klimaatsysteem dat de gehele villa bedient. Het systeem droogt én koelt de lucht binnenshuis, zonder voelbare luchtstromen. Erin kan extra een antistatische filter worden gemonteerd (ideaal voor bewoners/gasten met allergieën), terwijl eveneens geurstoffen aan de verwarmingslucht kunnen worden toegevoegd.


SOUTERRAIN MET BINNENZWEMBAD, LOUNGE MET BAR EN VERDIEPT TERRAS

De eiken trap vanuit de leefkeuken voert naar de loungeverdieping, een relaxruimte met sfeervol huiskamergevoel, een riant binnenzwembad, een loungegedeelte met bar en 100% privacy biedend verdiept patioterras.

In de traphal is het bedieningspaneel voor de binnen- en buitenverlichting, de fonteinen, de zonneluifel in de patio en de zwembadinstallaties, met erachter de meterkast. De veilig afsluitbare glazen deur komt uit bij het ruime binnenzwembad met jetstream, onder water verlichting, inlooptrap, robotreiniger en isolerend en automatisch dek.

Het zwembad met afmeting van circa 8.00 x 4.00 x 1.50 m heeft amper chloor nodig, omdat het is uitgerust met een ionisator. De gehele ruimte zelf is uitgerust met ontvochtigend klimaatsysteem met krachtige regelbare ventilatie, voor een prettig binnenklimaat. Het gehele plafond is voorzien van akoestisch en brandwerend materiaal.

Alle apparatuur is overzichtelijk geïnstalleerd in de technische ruimte achter het zwembad. Ertegenover is een apart toilet met Corian wastafelblad, een handdoekenkast en een ruime kleedkamer met inloopdouche.

Ook het computergestuurde Hunter groepen-beregeningssysteem voor de tuin is hier geïnstalleerd, evenals de zwembadionisator, doucheboiler, zwembadrobot en vloerverwarming. De ontvochtiger voor de ruimte heeft warmteterugwinning die afgegeven wordt aan het zwembad, dat vanwege de ondergrondse ligging sowieso al weinig verwarming behoeft.

Boven het zwembad is een vernuftige en fraaie dakkoepel gemaakt, voor extra daglicht en hoogte. Boven in de tuin, is deze koepel gevat in een met sedum bedekt ‘dak’, dat naadloos aansluit bij terras en tuin.

Tussen het zwembad en de huiskamer met bar is een ruim loungegedeelte met zithoek en ingebouwde tv. De hoek van de ruimte is uitgevoerd met een tweetal harmonica schuifpuien, voor veel daglicht en directe toegang tot het verdiepte terras met honderd procent privacy.

Via de fraaie en verlichte trappen, geflankeerd door kasteelachtige muren in Cotswold kalksteen met twee symmetrische vijvers met leeuwenkop-fonteinen, is de tuin boven makkelijk bereikbaar. Het riante en verdiepte terras heeft rvs-afvoergoten en vangt totaal geen wind of geluid. De ‘kasteelmuren’ zijn begroeid met diverse hangplanten en ’s zomers groen.

Naast het verdiepte terras is een ruime en luxe bar gemaakt met robuuste en knoestige eikenhouten vloer, borreltafel, tropisch hardhouten aanrechtblad met spoelbak, programmeerbare ledverlichting, voorraad- en glazenkasten, koelkast en wijnkoeling.


INPANDIGE DUBBELE GARAGE, CARPORT & FIETSENSTALLING

De brede oprit voert links naar de verlichte carport, achter de dubbele, afsluitbare poort. Achter de ruime carport is nog een verlichte fietsenstalling en berging voor tuinmachines.

Rechtdoor is de dubbele inpandige garage met elektrische Hormann kanteldeur. De lichte en inpandige garage heeft aan weerszijden ramen, loopdeur naar de ontvangsthal, naar de bijkeuken en een buitendeur naar de carport. Ook hier is het vloerverwarmingssysteem geïnstalleerd. Er is plaats voor twee auto’s plus kastenwand. Op de oprit zelf kunnen nog drie tot vier auto’s parkeren.


TUIN RONDOM EN BUITENRUIMTE

De gehele buitenruimte is stijlvol en klassiek vormgegeven door tuinarchitect Fons Linders (ontwerptekeningen inclusief beplantingsschema zijn aanwezig).

De beplanting is bijzonder gevarieerd in hoogte, breedte, bloeiwijzen en kleur, met onder meer klassieke buxus- en beukenhagen en tal van volwassen loof- en naaldbomen. Blikvanger aan de voorzijde bij het entreebordes is de in Belgisch hardsteen uitgevoerde windroos met led-grondverlichting rond de plataan met beschermhek.

Aan de achterzijde is de geluidswal optimaal geïntegreerd in de buitenruimte, met onderhoudsvriendelijke bodembedekkers, volwassen bomen, tropisch hardhouten trappen, wandelpaden bovenlangs en halverwege de helling, een ecologische takkenwal langs de afscheiding en zelfs een lange glijbaan op het talud met kunstgras landing onderaan. Het groene geheel is in trek bij nuttige insecten, vele vogels, eekhoorntjes en egeltjes.

Met Frans aandoende kasteelmuren en twee waterpartijen met leeuwenkop-muurfonteinen zijn de verlichte trappen met tussenbordes en het souterraine terras stijlvol geïntegreerd in de buitenruimte.

Met name in de zomer trekken de fraai gemetselde muren de aandacht, dankzij de gevarieerde hangende begroeiing en de geurende gele rozen op stam. De goudkleurige Cotswold kalksteen in muren en bestrating zorgt voor een zomerse, mediterrane sfeer.

Vlak voor dit verdiepte gedeelte nabij de openslaande tuindeuren van de woonkamer, is een riant zit- en eetterras met complete privacy en aluminium overkapping met elektrisch lamellendak met verlichting en stopcontacten.

Links ervan is het sedumdak dat naadloos de zwembadverdieping afdekt, met in het midden de fraaie hexagonale dakkoepel met ramen. Links en rechts zorgen pergola’s met volwassen klimplanten voor groene hoogte. Bij en rond het hoofdterras vormen fraaie bakken de keukenkruidentuin.

VOOR DE COMPLETE VERKOOPINFORMATIE, DOWNLOAD DE UITGEBREIDE VERKOOPDOCUMENTATIE MET PLATTEGRONDEN!
Vraagprijs € 1.650.000 k.k. Bekijk woning
Corellisingel 6
Berkel-Enschot Corellisingel 6
Berkel-Enschot

Corellisingel 6

UNIEKE KANS OP UNIEKE VILLA: NU BIEDEN VANAF € 1.000.000,- K.K.

VOOR EEN SNELLE EERSTE IMPRESSIE, BEKIJK DE VIDEO VAN CATO TV!

De huidige eigenaren hebben dit vrijstaande huis samen met een bouwkundig tekenaar ontworpen en zelf laten bouwen in 2010. Daarbij waren zijn hun tijd ver vooruit en is er veel aandacht besteed aan de energiezuinigheid van de woning.

Zo is de woning muurvast gefundeerd op palen. Verder is doelbewust gekozen voor de beste materialen tijdens de bouw, zoals natuurstenen elementen, handvorm bakstenen, Geberit toiletten en Villeroy & Boch wand- en vloertegels. Bovendien is er goed op details gelet; de raampartijen bijvoorbeeld zijn afgewerkt met dwarsgemetselde lateien.

BOUWKENMERKEN

Energielabel: A
Bouwjaar: 2010
Woonoppervlakte villa: circa 221 m²
Oppervlakte gebouwgebonden buitenruimte (overdekt terras): circa 16 m²
Oppervlakte externe bergruimte (vrijstaande garage): circa 29 m²
Totale gebruiksoppervlakte: circa 266 m²
Inhoud villa exclusief garage (conform meetcertificaat): circa 850 m³


5 KERNKWALITEITEN VAN DEZE GASLOZE, VRIJSTAANDE VILLA MET VRIJSTAANDE GARAGE EN TUIN RONDOM

1. Gasloos!
Energiezuinig dankzij de warmtepomp voor vloerverwarming én vloerkoeling als ook zonnecollectoren voor zonneboiler ten behoeve van warm watervoorziening.

2. Energielabel A
Met vooruitziende blik gebouwd in 2010, voorzien van optimale dak-, vloer- en muurisolatie met maximale Rc-waarden (Resistance Construction Values = thermische weerstand).

3. Verrassend
Enigszins bescheiden aan de voorzijde, verrassend ruim en licht aan de binnenzijde en achterzijde.

4. Ruimte voor het hele gezin
Met leefkeuken, werk- of speelkamer op de begane grond, vier slaapkamers en tuin rondom.

5. Centrale ligging
Met alle voorzieningen binnen handbereik en op een kwartiertje fietsen van hartje Tilburg.


BEGANE GROND

Over de gehele begane grond is de tegelvloer dorpelloos doorgelegd en uitgerust met vloerverwarming én -koeling.

In de ruime ontvangsthal is direct rechts de dichte hardhouten (meranti) trap naar de etage en links het moderne, ruime gastentoilet met vrijhangend closet. Links om de hoek is de meterkast. De wand tegenover de voordeur is uitgerust met twee flinke garderobe-muurkasten. Links ervan is de deur naar de eet- en woonkamer, rechts naar de leefkeuken.

De eet- en woonkamer heeft een Z-vorm waardoor beide functies apart zijn in open verbinding. De eetkamer heeft vele raampartijen voorzien van elektrische rolluiken en dubbele openslaande deuren naar het terras en zijtuin. De woonkamer heeft eveneens zulke deuren naar het overdekte en inpandige terras op het zuidwesten. In de hoek van de zitkamer is doordacht een open houthaard geplaatst in rechte lijn naar de tegenover gelegen hoek van de eetkamer.

Daar is ook de toegang tot de ruime werk-/speelkamer die uitkijkt op de achtertuin, de garage en de oprit. Deze multifunctionele kamer kan worden benut als thuiskantoor, huiswerk- en gamekamer of extra slaapkamer op de begane grond.

Vanuit de ontvangsthal is rechts de riante en lichte leefkeuken. Deze kijkt met grote raampartijen (met elektrische rolluiken) boven het lange aanrecht uit op de oprit als ook richting de voortuin. Om de hoek is onder de trap naar de eerste verdieping een grote voorraadkast gemaakt. Het lange keukenblok heeft veel bergruimte in de kasten en veel werkruimte op het aanrechtblad. De diverse Miele-apparatuur is ingebouwd: vaatwasser, oven, koelkast, vriezer, inductieplaat met vier zones en rvs-afzuiging.

De deur in de achterwand voert naar de ruime bij- en waskeuken. Deze heeft een eigen achterdeur naar de oprit, aansluitingen was- en droogapparatuur en een uitstortgootsteen. Links zijn de Stiebel Eltron warmtepomp met geluidsisolerende voorzetwand geïnstalleerd, bij het systeem voor de vloerverwarming en -koeling.


EERSTE VERDIEPING

De dichte hardhouten trap komt uit op de ruime overloop. Direct links is het luik te zien van de vlizotrap naar de bergzolder op de tweede verdieping

Rechtdoor op de overloop is links een diepe bergkast waarin de zonneboiler is geïnstalleerd. Links is een riante slaapkamer 1 met volop bergruimte in de schuinte van de kap. Aan de achterzijde is de ouderslaapkamer 2 met uitzicht op de achtertuin en links een inbouw-garderobekastenwand.

Rechts van de overloop zijn de ruime slaapkamers 3 en 4, beide met ramen aan de zijgevel, bergruimte onder de dakschuinte en vergelijkbaar in grootte.

Aan de voorzijde is de badkamer gesitueerd voorzien van dakkapel en uitgevoerd met tweepersoons hoek-ligbad, extra breed wastafelmeubel met spiegel en inloop-douche met vlakke vloergoot. Tegenover de badkamer is het aparte 2e, moderne toilet met vrijhangend closet en fontein gelegen.


TWEEDE VERDIEPING

De grote bergzolder in de gehele nok van de vrijstaande woning is T-vormig en bereikbaar via de vlizotrap vanaf de overloop. Er is volop bergruimte op de beloopbare houten vloer.


VRIJSTAANDE GARAGE MET OPRIT

Onzichtbaar zijn onder de oprit drie bronnen geslagen op tientallen meters diepte. Deze leveren de aardwarmte- en koelte voor de warmtepomp, voor verwarming en koeling van het huis via het vloersysteem.

De oprit is afgesloten met een laag, dubbel stalen hek, gevat in twee gemetselde zuilen met verlichting met een elektrisch laadpunt. Op de lange oprit is plaats voor zeker drie auto’s op eigen terrein. Via het bordes en de achterdeur in de bijkeuken is de woning toegankelijk.

Achteraan de oprit is de grote, vrijstaande garage met kastenwand, lichtkoepel, dubbele, openslaande houten deuren en ervoor de afwateringsgoot voor hemelwaterafvoer. Nog meer daglicht komt via de achterdeur met raam naar de achtertuin.

In de garage is de opstelplaats van de grondwaterpomp ten behoeve van de tuinberegening. Er is volop en makkelijk ruimte voor een auto, fietsen en (tuin)gereedschap. Op het platte dak kunnen extra zonnepanelen worden geïnstalleerd, met oriëntatie op het zuiden.


TUIN RONDOM

De grote voortuin met hagen, gazon en boom houdt de doorgaande weg op afstand. De tuin loopt links door als zijtuin naar het overdekte, inpandige terras en de achtertuin.

Dankzij de hoge hagen en bomen is hier volop privacy.
Het ruime, overdekte terras ligt op het zuidwesten en is voorzien van verlichting.

De gehele woning wordt omgeven door looppad; handig bij verhuizing en ook voor onderhoud en ramenlappen. Zowel bij de voordeur als bij de achterdeur in de zijgevel zijn water- en elektrapunten. Ook zijn er op iedere hoek van de woning elektrapunten aangebracht.


LOCATIE EN UITZICHT

Deze vrijstaande woning ligt aan de rand van Berkel-Enschot, op gemakkelijke afstand van snelweg A65 en Tilburg. Aan de voorzijde is het uitzicht groen, op de plantsoenen met hoge bomen langs de A65-afrit. Achter en opzij zorgen volwassen bomen en hoge hagen rond het gazon voor behoorlijke privacy en groen uitzicht.


BERKEL-ENSCHOT EN OMGEVING

Tot 1996 als zijnde een zelfstandige gemeente, is Berkel-Enschot nu onderdeel van gemeente Tilburg. Dankzij de praktisch aaneengeschakelde ligging heeft Berkel-Enschot tal van voorzieningen in onderwijs, cultuur en horeca binnen handbereik.

De Brabantse plaats met diverse fraaie kerken is wijd en zijd bekend door de fraaie Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven. Deze trappistenabdij uit 1881 brouwt het enige Nederlandse trappistenbier: la Trappe, tegenwoordig lid van de eveneens Brabantse Bavaria-familie Royal Swinkels Family Brewers.

Momenteel wordt de abdij en brouwerij verduurzaamd, met onder meer een biologische waterzuiveringsinstallatie, cradle-to-cradle denim habijten van G-Star RAW en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Abdij en brouwerij staan midden in de samenleving, met excursies, proeflokaal en kloosterwinkel.

VOOR DE COMPLETE VERKOOPINFORMATIE, DOWNLOAD DE UITGEBREIDE DOCUMENATATIE MET PLATTEGRONDEN!
Vraagprijs € 1.000.000 k.k. Bekijk woning
Heuvel 2 g
Lieshout Heuvel 2 g
Lieshout

Heuvel 2 g

VOOR EEN SNELLE IMPRESSIE, BEKIJK DE VIDEO MET AFLEVERING CATO TV!

Dit voormalige gemeentehuis (1951), gebouwd op de oorspronkelijke plek van het Lieshoutse raadhuis (1776), is recent middels herontwikkeling aan de binnenzijde volledig vernieuwd en recent opgeleverd. Met behoud van de vele authentieke elementen is het geheel opgedeeld in tien appartementen, waarvan 4 appartementen met tuin op de begane grond, 2 appartementen met balkon op de eerste verdieping en 4 appartementen op de tweede verdieping onder de kap. Het geheel heeft een cultuurhistorisch waardevol aanzicht en blijft middels deze herontwikkeling behouden.

Dit levensloopbestendige appartement is gelegen op de eerste verdieping aan de linkerzijde van het gebouw. Zowel via de personenlift op de begane grond als via de fraaie authentieke dubbele trappenpartij aan de buitengevel van het complex, is de centrale hal van deze verdieping met de voordeuren van twee appartementen te bereiken.

Het appartement is gesitueerd over de volledige diepte van het gebouw van circa 12 meter. De plafonds zijn opvallend met een hoogte van ruim 3.00 meter. Er zijn veel hoge raampartijen (hardhouten kozijnen met onderhoudsvrije draai-kiepramen en HR++ glas) aan drie zijden van het appartement. Zowel aan de voorgevel, als aan de zijgevel als ook aan de achtergevel bieden deze raampartijen optimaal daglicht als ook fraai uitzicht over het dorpsplein van Lieshout. Vanuit de werk-/slaapkamer is het balkon te bereiken dat nagenoeg op het zuiden is gelegen.


DUURZAAMHEID

Het appartement heeft een energielabel A. Alle draai-kiepramen zijn van aluminium met HR++ isolatieglas dat ook geluidwerend is. De authentieke natuurstenen vensterbanken zijn behouden gebleven. Aan de zonzijde – achter en rechts – zijn de ramen voorzien van zonwerende folie.

De dikke muren zijn uitgevoerd met spouwisolatie. Het appartement is voorzien van een zuinige cv-combi-ketel (HR, 2022) en de gehele vloer is uitgevoerd met vloerverwarming.


5 KWALITEITEN VAN DIT LUXUEUZE EN NIEUWE APPARTEMENT - ENERGIELABEL A !! - MET LIFT, BALKON OP ZUIDEN, GEBRUIK VAN TWEETAL PARKEERPLAATSEN EN EIGEN BERGING

1. Energielabel A en direct te bewonen!
Recent nieuw opgeleverd, in een tijdloze en gewilde new classic luxury style met circa 3.00 meter hoge plafonds, vele en hoge raampartijen aan drie zijden in combinatie met lange zichtlijnen.

2. Hoogwaardig afwerkingsniveau
Voorzien van gladde stucwerk plafonds met inbouwspots, gladde stucwerk wanden met hoge witte plinten (geheel is reeds compleet getext en geschilderd), duurzame pvc visgraat vloerafwerking met houtnerf en geheel uitgevoerd met vloerverwarming.

3. Comfortabele luxe
Inclusief eigentijdse, moderne en centraal gesitueerde leefkeuken met alle inbouwapparatuur en eiland met eetgelegenheid én inclusief luxe badkamer met inloopdouche, 2e toilet en wandmeubel.

4. Historische charme
Comfortabel wonen midden in het dorpscentrum, in het voormalige gemeentehuis met authentieke dubbele bordes-trappenpartij en met behoud van vele karakteristieke elementen.

5. Centraal
Op loopafstand van alle dagelijkse winkelvoorzieningen (bakker, slager, supermarkt, drogisterij, café, huisarts en tandarts,) vele sportvoorzieningen nabij en op circa 15 autominuten van zowel NS station Eindhoven als NS Station Helmond, met snelle aansluitingen naar de uitvalswegen.


BOUWKENMERKEN

Woonoppervlakte: circa 136 m²
Oppervlakte gebouwgebonden buitenruimte (balkon): circa 13 m²
Oppervlakte externe bergruimte (berging): circa 5 m²
Totale oppervlakte: circa 154 m²
Inhoud appartement: circa 490 m³
Servicekosten: € 194,- per maand

INDELING

Op de eerste verdieping zijn slechts twee appartementen gesitueerd aan weerszijden van de centrale hal met originele herdenkingsplaquette.

Deze etage is van buiten bereikbaar via de dubbele deuren bovenaan de statige en authentieke bordestrap – waar heel wat mooie trouwfoto’s zijn gemaakt - als ook via de voordeur op de begane grond. In deze centrale hal komen zowel de glazen personenlift uit als de open houten binnentrap voor de bewoners van de tweede verdieping.

Bij het appartement behoren een tweetal parkeerplaatsen op een nabijgelegen terrein met slagboom even verderop. Het gebruik hiervan is om-niet, hetgeen inhoudt dat u zonder kosten, hier onbeperkt gebruik van kunt maken.


Appartement 2G - Woongedeelte

Dit appartement beslaat het gehele linkergedeelte van de etage in het voormalige gemeentehuis en is helemaal voorzien van vloerverwarming onder de lichte pvc-vloer in visgraat houtlook.

Direct bij binnenkomst ligt het imposante en lichte woon- en leefgedeelte voor u. Direct rechts is het aparte toilet met fonteintje. Ernaast is de was-bergruimte, met aansluiting wasapparatuur en de mechanische ventilatie unit.

Het open leefgedeelte rondom de open en strakke keuken heeft bijzonder veel licht en zicht dankzij maar liefst 9 hoge ramen met HR++ isolatieglas. Het geheel laat zich naar eigen voorkeur indelen in diverse zones, door te spelen met bijvoorbeeld roomdividers of (half)open kastenwanden. Ook grote kamerplanten zullen zich hier prettig voelen, want het leefgedeelte heeft hele ochtend zon.

De matzwarte en strakke keuken is volledig uitgerust met kunststof werkbladen en inbouwapparatuur: een vierpits inductiekookplaat, erboven de rvs-design afzuiging, koelvriescombinatie, vaatwasser en combi-oven. Het grote eiland heeft aan de keukenzijde volop bergruimte in softclose en greeploze lades en aan de andere kant ontbijt- en barruimte. Ertegenover is dan het brede blok met gootsteen, veel werkruimte en de inbouwapparatuur.

Opzij van de keuken is de brede en lichte doorgang naar de twee slaapkamers en de badkamer. Dit gedeelte heeft optimaal licht van het hoge raam aan het balkon, dat desgewenst en vergunningsvrij vervangen kan worden door een extra 2e balkondeur.


Appartement 2G - Slaapgedeelte

Aan de rechterzijde van de doorgang vanuit de woonkamer ligt de suite: een ruime hoofdslaapkamer 1 met doorloop naar de luxe badkamer. Deze is volledig ingericht met inloopdouche en thermostaatkraan, 2e zwevend toilet en brede wastafel in designwastafelmeubel met veel bergruimte en spiegel.

Naast het hoge raam in de doorgang, is de technische ruimte met de cv-combi-ketel (2022), de vloerverwarmingsunit en volop bergruimte.

Slaapkamer 2 aan de linkerzijde heeft al een eigen balkondeur, naast het grote en hoge raam en een ruime inbouwkast tegenover de twee originele nisraampjes in de zijgevel. Deze kamer kan ook worden benut als thuiskantoor, tv- of gastenkamer.

Het ruime balkon ligt nagenoeg op het zuiden en is afgewerkt met een balustrade en gebrande bitumen. Het biedt alle ruimte en mogelijkheden voor een loungeset of buiten eten.


LOCATIE EN UITZICHT

Het appartement kijkt vrij en charmant uit op oude Lieshoutse gevels, de statige leilindes en het dorpsplein aan de Heuvel, dé centrumlocatie van Lieshout.

Van oorsprong was de Heuvel een driehoekige brink, waar eeuwen geleden de boeren hun vee verzamelden om naar gemeenschappelijke weidegronden te gaan.

Anno nu is de Heuvel een authentiek dorpsplein met buurtbushalte, voormalig gemeentehuis, horeca en de weekmarkt. Het levendige dorpshart is nog steeds een driehoekig plein met muziekkiosk, antieke ANWB-wegwijzer en waterpomp.

De gemeente is momenteel volop bezig en in overleg om de Heuvel te ontwikkelen tot een gastvrije, verkeersluwe en met name vergroende ontmoetingsplaats. Ook zijn er plannen om het tegenover gelegen voormalige Rabobank gebouw te vervangen door een object dat beter in het geheel zal passen.

Aan de achterzijde kijken ramen en balkon uit richting parkeerplaatsen, woonzorgcentrum, woningen en nog verder Bavaria; op het binnenterrein achter de bergingen worden mogelijk nog twee patiowoningen met halve opbouw gerealiseerd.


LIESHOUT EN OMGEVING

Lieshout is een voormalige heerlijkheid in de Bossche Meierij. Samen met Mariahout was het een zelfstandige gemeente, die in 1997 opging in de nieuwe gemeente Laarbeek, samen met Aarle-Rixtel en Beek en Donk. Het dorp ligt centraal ten opzichte van Son en Breugel, Nuenen, Helmond en Eindhoven, met al hun cultuur en voorzieningen, die makkelijk bereikbaar zijn.

Het dorp telt een achttal rijksmonumenten, zoals enkele boerderijen en windmolens (De Leest en Vogelenzang). Ook heeft Lieshout volop sportgelegenheden en een rijk verenigingsleven.

Het dorp is sinds 1719 onlosmakelijk verbonden met de koninklijke brouwerij Bavaria en het familie- en moederbedrijf Royal Swinkels Family Brewers.

In en vanuit Lieshout is het prachtig wandelen, fietsen en mountainbiken. Het Wilhelminakanaal in het zuiden heeft een fietspad, terwijl rond de Goorloop in het oosten natuur is ontwikkeld. Naar Gerwen en Van Gogh-dorp Nuenen, bij woon- en villabos Molenheide, ligt Brabants Landschap natuurgebied Ruweeuwsels.

VOOR DE COMPLETE VERKOOPINFORMATIE, DOWNLOAD DE UITGEBREIDE VERKOOPDOCUMENTATIE MET PLATTEGRONDEN!!
Vraagprijs € 535.000 k.k. Bekijk woning
Boslaan 2
Mierlo Boslaan 2
Mierlo

Boslaan 2

VOOR EEN SNELLE EERSTE IMPRESSIE, BEKIJK DE VIDEO VAN CATO TV!

Deze grootse villa is een waar familiehuis. Dankzij de diversiteit en veelheid aan ruimtes is de villa bij uitstek geschikt voor een groot, (samengesteld) gezin met meerdere kinderen. De villa is al tot in de puntjes afgewerkt en onderhouden. Er zijn recent 34 zonnepalen op het dakvlak van de villa en op het dakvlak van de garage gelegd.

De huidige eigenaren wonen met alle liefde en plezier sinds 1985 in deze riante bosvilla: “Het huis moest destijds geschikt zijn voor jonge kinderen en we wilden diverse goede scholen, sportverenigingen en voorzieningen in de buurt. In de loop der jaren hebben we het huis naar onze eigen wensen gemoderniseerd. In 2000 gingen alle vloeren eruit. We hebben veel verbouwd, onder meer de tuin-/eetkamer en een erker aan de voorzijde laten aanbouwen en door de hele villa heen maatwerkkasten en -wandmeubels laten maken, zoals de vele boekenkasten en de schappen in de wijnkelder. Recent hebben we de villa laten verduurzamen tot energielabel A+, om daarmee qua energieverbruik toekomstbestendig te zijn.

Hun drie kinderen zijn inmiddels het huis uit: “We vinden het nog steeds een geweldig huis, een écht familiehuis. De kleinkinderen komen hier heel graag. Met de feestdagen waren we hier afgelopen jaar met zestienen en iedereen is blijven slapen. Maar we hebben ervoor gekozen om permanent te gaan verhuizen naar ons appartement aan de kust.


5 KERNKWALITEITEN VAN DIT VERDUURZAAMDE, RIANTE FAMILIEHUIS MIDDEN IN DE MIERLOSE BOSSEN MET ENERGIELABEL A+!

1. Energielabel A+
Begin 2023 is gehele villa voorzien van spouwmuurisolatie, zijn er 34 zonnepanelen gelegd op dakvlak achter op het zuidwesten, is er een warmtepomp (Daikin 2023) geïnstalleerd (in combinatie met vloerverwarming), 120 liter elektrische boiler en twee energiezuinige airco-units (Daikin 2023) t.b.v. verwarming én koeling.

2. Ruimte, ruimte, ruimte
Zowel binnen (met ontvangsthal, keuken, eet-/tuinkamer, woonkamer, bibliotheek/study, vijf slaapkamers en twee badkamers) als buiten op het perceel van ruim 2.000 vierkante meter.

3. Groen en 100% privacy
Dankzij de volwassen tuin en statige bossen rondom, die door de vele ramen altijd in het blikveld vallen.

4. Rustige ligging
Gelegen aan de lommerrijke boslaan in de Mierlose bossen, met louter bestemmingsverkeer, in de groene rust en toch vlakbij dorpscentrum Mierlo, nabij doorgaande wegen naar Geldrop en Heeze en snelweg A67.

5. Klassieke en hoogwaardige luxe
Zowel villa als tuin zijn tot in de puntjes afgewerkt met hoogwaardige materialen en altijd uitstekend onderhouden. Indien gewenst, te koop inclusief stoffering en meubilering.


BOUWKENMERKEN

Energielabel: A+ t/m 14 april 2033 (o.a. 34 zonnepanelen, warmtepomp en elektrische boiler, 2 airco's t.b.v. verwarming en koeling)
Perceeloppervlakte: 2.001 m²
Woonoppervlakte inclusief dubbele garage: circa 405 m²
Oppervlakte gebouwgebonden buitenruimte (overkapping entree en terras): circa 11 m²
Oppervlakte externe berging (tuinhuis): circa 10 m²
Totale gebruiksoppervlakte: circa 427 m²
Inhoud villa inclusief dubbele garage (conform meetcertificaat): circa 1540 m³BEGANE GROND LEEFGEDEELTE

Direct opvallend bij binnenkomst is de fraaie marmervloer die in het gehele leefgedeelte dorpelloos is doorgelegd en voorzien van vloerverwarming (via de warmtepomp 2023).

De statige en deels overdekte entree ligt op een bordes en heeft dubbele deuren. Dankzij ramen boven in de muur en de dichte deuren heeft de riante ontvangsthal alle privacy en toch volop daglicht. De hal heeft alle ruimte om meerdere gasten tegelijk te ontvangen. Rechts is de deur naar de inpandige dubbele garage, met ernaast een diepe inloopkast met extra koelkast en vriezer en ruimte voor proviand.

Links heeft de ontvangsthal een opvallend licht gedeelte met hardhouten spiltrap naar de verdieping en de doorgang naar de riante woonkamer. In deze hal is een fijne werk- of telefoneerplek te creëren, met bijvoorbeeld een secretaire. Het vele daglicht valt door de grote ramen in de voor- en achtergevel (achter met zonwerend screen). Tegenover de trap zijn in een ruime nis, het gastentoilet met natuurstenen werkblad met fontein en de garderobe. De lichte hal voert naar de al even lichte en riante woonkamer. Bij de doorgang naar de keuken is nu een intieme eethoek gemaakt; ideaal voor ontbijt, koffie of snelle lunch.

Aan de voorzijde is een riant zitgedeelte, bij de grote ramen op de voortuin. Hier staat ook een innovatief wandmeubel in kersenhout, met uitschuifbaar draaiplateau voor de tv zodat deze richting de eethoek gedraaid kan worden. De woon-/zitkamer heeft een fraaie open gashaard met marmeren schouw. De schuifpui in de achtergevel voert direct naar het overdekte terras in de achtertuin.

Aan de tuinzijde is de toegang tot de iets verdiept gelegen tuin-/eetkamer met radiatoren en ondersteunende vloerverwarming. Deze serreachtige kamer met optimaal daglicht is door de huidige bewoners zelf ontworpen, inclusief het fraaie glazen puntdak. Deze kamer biedt alle ruimte voor een grote eettafel, met fraai uitzicht op de tuin door de grote, afsluitbare ramen en schuifpui met zonwering.

Ernaast ligt de uitstekend geoutilleerde Siematic keuken, die prachtig uitkijkt over de achtertuin. In twee praktische L-vormige wandopstellingen zijn vele kasten en granieten werkbladen verwerkt. De Siemens-apparatuur is vervangen: ingebouwde koelkast en vriezer, vaatwasser, combi-oven en oven. De Bosch elektrische kookplaat heeft diverse zones, zodat grote braadsleeën kunnen worden gebruikt.

Onder het schuifraam, dat open kan, is de anderhalve spoelbak. Naast het grote raam met zonwerend screen, is de achterdeur naar tuin en terras. Desgewenst is de keuken verder te openen naar de woonkamer door het verwijderen van de tussenmuur.


BEGANE GROND BIBLIOTHEEK/STUDY

Voorbij de woonkamer is door de dubbele deur een bijzondere fraaie, sfeervolle en hoge bibliotheek met aansluitend study, met de klassieke en intieme uitstraling van een echte herenkamer. Dankzij de imposante hoogte van twee verdiepingen is hier de balkenconstructie van het dak zichtbaar gehouden. De binnenmuur is geheel tot bibliotheek getransformeerd, inclusief heuse rail-ladder om de bovenste boeken te kunnen bereiken.

Voor deze imposante bibliotheekmuur staat een grote, vrijstaande, smeedijzeren open houthaard. Eromheen is alle ruimte om relaxed te zitten, te praten en samen van houtvuur en een drankje uit de bar in de hoek te genieten. De muur van de zijgevel bevat naast de bar ook diverse fraaie nissen, voor bijvoorbeeld een verzameling of kunstwerken. Het goede binnen- en buitenleven loopt hier bovendien naadloos in elkaar over: de riante kamer heeft twee schuifpuien naar de achtertuin.

Ertegenover, via twee treden omlaag, is de werkkamer/study met drie grote ramen op de voortuin. Deze heeft eveneens de doorlopende marmeren vloer van de gehele begane grond. Deze study is zonder vloerverwarming en dat is met een goede reden; eronder ligt namelijk de wijnkelder. Daarom heeft deze ruimte twee paneelradiatoren, zodat ook hier het binnenklimaat altijd aangenaam blijft. Ook hier zijn de boekenkasten maatwerk, inclusief een werkplek in de hoek.


WIJNKELDER

Deze uitermate fraaie kelder is door de huidige eigenaren ontworpen voor hun bijzondere wijncollectie. De toegang tot de vaste hardhouten trap is in de hoek van de bibliotheek-zitkamer. De wijn- en proefkelder heeft een optimaal klimaat; er is geen verwarming. Rondom zijn door een meubelmaker schappen op maat gemaakt, die fraai combineren met de tegelvloer. De koekoek, met sierspijlen beveiligd, zorgt voor frisse lucht en indirect daglicht.

Het klimaat is er constant; daardoor is deze authentieke kelder zeer geschikt voor het lang bewaren van delicate wijnen. De fraaie wijncollectie, met tal van topwijnen en grand cru classés, is overigens ter overname.


EERSTE VERDIEPING

De brede, fraaie open trap in twee houtsoorten komt uit op overloop 1 met vide en raam in de zijgevel dat uitkijkt op tuin, garage en de bossen. Slaapkamer 1 heeft veel bergruimte achter de luiken onder de dakschuinte. Er is een raam in de zijgevel als ook een raam in de dakkapel. Slaapkamer 2 heeft twee ramen in de dakkapel met uitzicht naar de voorzijde.

In de ouderlijke slaapkamer 3 aan de voorzijde is met een schuifwand een grote garderobekast op maat onder de dakschuinte gemaakt. Achter deze maatwerkkast is nog extra bergruimte, voor bijvoorbeeld wintersportspullen en koffers. En aan de andere zijde van de kamer is eveneens een garderobe-schuifkast op maat gemaakt. Deze slaapkamer heeft direct toegang tot badkamer 1 en is voorzien van een airco (Daikin 2023) om te verwarmen en om te koelen.

Deze badkamer 1 is uitgerust met marmeren vloer- en wandtegels en handdoekradiatoren. Het geheel is voorzien van een ligbad, een douchecabine, dubbele wastafel en een vrijhangend closet. Het brede raam kijkt uit over de tuin, in volledige privacy.


TWEEDE VERDIEPING

Via de steile vaste dichte trap is de tweede etage bereikbaar. Bij de lichte overloop 2 is een groot raam, dat fraai uitkijkt over de achtertuin. Aan weerszijden liggen er twee slaapkamers op deze verdieping.

Slaapkamer 4 en 5 hebben beide een groot raam en volop bergruimte onder de dakschuinte. In de gevel is een fraai schuin raam gemaakt.

Deze verdieping heeft een eigen badkamer 2 met douchecabine en wastafel.


DUBBELE INPANDIGE GARAGE & FIETSENBERGING/WERKPLAATS

Vanaf de lommerrijke Boslaan is de ingang bij de elektrische poort, geflankeerd door gemetselde zuilen, met bel en intercom. Voorbij de poort is een ruim bestraat binnenplein en toegang tot de dubbele garage met links en rechts parkeerplaatsen.

De inpandige, dubbele garage met radiatoren, tegelvloer en elektrische sectionaaldeur is vanuit de ontvangsthal bereikbaar. Er is ruim voldoende ruimte voor twee auto’s en diverse kasten. Praktisch: de uitstortgootsteen, dus wateraansluiting en afvoer zijn aanwezig. In de garage is ook het vloerverwarmingssysteem geïnstalleerd. Naast de vaste trap naar de wellnesszolder zijn de aansluitingen voor wasapparatuur.

Direct achter de riante garage hebben de eigenaren een aparte fietsenberging/werkplaats laten bouwen, met kastenwand en toegangsdeur naar de zijtuin. Bewoners hoeven dus niet met fietsen langs de gestalde auto’s te manoeuvreren. Deze verwarmde ruimte is geschikt als werkplaats en voor bijvoorbeeld fietsen, tuingereedschappen en -meubilair.


WELLNESS VERDIEPING BOVEN GARAGE

Boven de garage, bereikbaar via de vaste, hardhouten spiltrap, is een ruime en lichte wellness zolder. Hier is een riante, drie- tot zespersoons sauna met elektrische kachel op maat gemaakt, met aan weerszijden geïntegreerde bergruimte.

Dankzij twee grote Velux dakramen in beide dakschuinten is deze ruimte bijzonder licht. Er is alle ruimte voor bijvoorbeeld sportapparatuur, naast de douche en de koelkast. Ook kan deze ruimte uitstekend dienst doen als extra logeerkamer voor gasten.


TUIN RONDOM

De tuin rondom met beregening is klassiek aangelegd met een mooie diversiteit aan beplanting, goeddeels groenblijvend, en altijd uitstekend onderhouden. Door de tijdloze combinatie van gazons, perken, hagen, struiken en bomen gaat de buitenruimte optisch naadloos over in het omliggende bos. Het grote gazon is ideaal voor kinderen en huisdier(en) om volop buiten te spelen. Ook vele vogels, konijntjes en eekhoorns zijn er vaak te vinden. De privacy is optimaal dankzij het hekwerk rond het gehele perceel, in combinatie met veilige en fraaie buitenverlichting met schemerschakeling.

De brede, achtertuin ligt op het zuidwesten en heeft dus de gehele middag en avond zon. Het volwassen groen en de bomen rondom, met name de statige beuk, zorgen voor schaduw. Ze omringen bovendien het grote en strakke gazon, waarin een fraai bronzen beeld (ter overname) van kunstenaar en bronsgieter Jos Dirix prijkt. Even voorbij de majestueuze beuk ligt nog een mooie vijverpartij. In de hoek rechts is een beschut zitje gemaakt, dat wordt omgeven door het volwassen groen.

De meer dan manshoge hagen en overige beplanting rondom camoufleren het hekwerk, dat rondom zowel privacy als veiligheid biedt. Erachter loopt een wandel- en trimpad door de bossen en het fietspad naar Geldrop.

Bij de woonkamer en keuken is een overdekt terras met open houthaard en terrasverwarmers. Er is alle ruimte om met de hele familie al fresco te lunchen of dineren.

Het strakke gazon loopt door aan de zijkant van de villa, naast de garage. Daar staat ook een fraai houten tuinhuis met gemetselde onderkant en overkapping. Het tuinhuis met een oppervlakte van circa 10 m² kan dienstdoen voor tuinmachinerie en -meubels. Aan het zicht onttrokken door taxus- en Japanse hulsthagen is hier ook de opslag voor haardhout.


LOCATIE EN UITZICHT

Het uitzicht is er vrij, rijk en groen. De villa is rondom vrijgelegen met de bossen als achterbuur en omgeven door de bosrijke villawijk aan de rand van Mierlo.

De doorlopende en rustige bomenlaan kent louter bestemmingsverkeer. Toch bent u eenvoudig en snel te voet of per fiets in het centrum van Mierlo om te winkelen, een boodschap of kop koffie.

Ook een half uurtje fietsen naar Kasteel Heeze en Heeze over de Braakhuizensche Heide en de Strabrechtse Heide is beslist geen straf. De Heezerweg en Geldropseweg zijn vlakbij, terwijl de verkeersader A67 op nog geen kwartiertje rijden is. De ligging is optimaal ten opzichte van Eindhoven en Helmond.


MIERLO EN OMGEVING

Tot voor kort was Mierlo een zelfstandige gemeente. Na eerder Mierlo-Hout en Brandevoort aan Helmond te hebben afgestaan, fuseerde het dorp met Geldrop tot de nieuwe gemeente Geldrop-Mierlo. Mierlo is met ongeveer 10.000 inwoners de kleinste kern van de fusiegemeente.

Het Brainportdorp Mierlo staat bekend om zijn kersen, zoals de Mierlose Zwarte die met hulp van IVN een comeback aan het maken is. Er is De Kersenboerderij, de laatste volwaardige hoogstamboomgaard van Mierlo. Als in april de kersenbomen in bloei staan, is er zelfs de 16 km IVN-fiets- en kersenbloesemroute.

Een heuse trekpleister is Dierenrijk, de dierentuin bij de Gulbergen. Ook staat het dorp bekend om de Televisietoren, de 105 m hoge zendmast aan de rand van de Molenheide die als een Grote Vriendelijke Reus over het dorp waakt.


VOOR DE COMPLETE VERKOOPINFORMATIE, DOWNLOAD DE UITGEBREIDE DOCUMENTATIE MET PLATTEGRONDEN!
Vraagprijs € 1.500.000 k.k. Bekijk woning
Meeslaan 2
Best Meeslaan 2
Best

Meeslaan 2

VOOR EEN SNELLE EERSTE IMPRESSIE, BEKIJK DE VIDEO VAN CATO TV!

Dit unieke object is enigszins beschut gelegen en vanaf de openbare weg een weinig waar te nemen. Een reden te meer om bij oprechte interesse een bezichtiging aan te vragen, hetgeen u zal overtuigen!


5 KWALITEITEN VAN DEZE ARCHITECTURALE VILLA MET DUBBELE GARAGE EN TUIN MET BUITENZWEMBAD

1. Topligging
In villawijk Koekoeksbos, aan de rand van Best nabij metropoolregio Eindhoven, het industriële, hightech Brainport hart van zuidoost Brabant en van de prachtige, landelijke omgeving met veel bossen en alle dagelijkse voorzieningen binnen handbereik.

2. Comfortabele luxe, energielabel A
Tot in de puntjes gedetailleerd en afgewerkt, consequent gebruik van de allermooiste bouwmaterialen, circa 3.05 m plafondhoge binnendeuren en fraaie hardstenen trappenpartijen.

3. Riant binnen- en buitenleven
Iedere dag genieten van optimaal daglicht middels plafondhoge raampartijen, de grootse en tuingerichte leefkeuken met eetkamer in combinatie met de 100% privacy biedende parkachtige tuin op het zuidwesten met buitenzwembad voorzien van warmtepomp.

4. Ruimte voor het hele gezin
Middels sfeervolle woonkamer, speel-/bioscoopkamer, leefkeuken met eetkamer en werkkamer op de begane grond, vijf slaapkamers en twee luxe badkamers op de verdieping en multifunctioneel souterrain met sportkamer, ontspanningsruimte, kitchenette en 3e doucheruimte.

5. Design
Doordachte en gewilde architectuur van Joep Hertroijs met classicistische stijlkenmerken in combinatie met comfortabele, stijlvolle en luxueuze afwerking.


BOUWKENMERKEN

Perceeloppervlakte: 2.400 m²
Woonoppervlakte villa (inclusief dubbele garage): circa 576 m²
Oppervlakte overig inpandige ruimte (bergzolder): circa 10 m²
Oppervlakte gebouwgebonden buitenruimte (balkons): circa 14 m²
Totale oppervlakte: circa 600 m²
Inhoud villa inclusief dubbele garage (conform meetcertificaat): circa 2.300 m³


INTRODUCTIE

Wie het totaal afgeschermde perceel betreedt, is direct onder de indruk van de symmetrische voorgevel in classicistische bouwstijl. Met erboven vier strakke schoorstenen met sierkappen op de hoeken van de schildkappen in combinatie met zinken ossenoog dakramen in de kap.

De huidige eigenaren willen graag in de toekomst naar de zon in het buitenland verhuizen. Daarom gunnen zij hun luxueuze Hertroijs gezinsvilla aan de volgende familie, die hier ook hun allermooiste herinneringen kan gaan maken.

Bij de inrichting van de villa zijn consequent de allerbeste bouwmaterialen toegepast. Er zijn geen concessies gedaan aan comfort en luxe. Optimaal daglicht en lange, fraaie zichtlijnen spelen een onmiskenbare hoofdrol in dit sfeervolle geheel.

Mede dankzij de hardstenen trappenpartijen, de imposant hoge deuren in identieke stijl en houtsoort, de naadloze eikenhouten whitewash vloeren en de vele, vele hoge raampartijen is het geheel stijlvol en tegelijk huiselijk. De ruimte is in de gehele villa overal groots en doordacht ingedeeld.


DUURZAAMHEID

De villa heeft een definitief energielabel A. Tijdens de bouw zijn duurzame bouwmaterialen toegepast, evenals optimaal isolatiemateriaal en HR++ isolatieglas. In combinatie met vloerverwarming heeft de villa daardoor een altijd aangenaam binnenklimaat. Het buitenzwembad is voorzien van een warmtepomp en een solardek.


BEGANE GROND

De villa is toegankelijk via zowel de dubbele elektrische houten poorten naar de fraaie oprijlaan als via de houten looppoort in hek en hagen richting de voordeur. Beide zijn gevat in klassiek gemetselde zuilen en uitgevoerd met een videofooninstallatie en afstandsbediening.

De brede oprijlaan in sierbestrating biedt volop parkeergelegenheid op eigen terrein en voert langs de klassieke voortuin naar de dubbele garage met piramidedak en het verhoogde bordes met de zijingang nabij de keuken. De oprijlaan wordt omringd door volwassen groen, waaronder een fraaie tulpenboom.

De statige, dubbele voordeur met omlijsting is bereikbaar via het sierbestrate pad door de voortuin. De symmetrische entreepartij met dubbele hardhouten voordeur opent naar de indrukwekkende ontvangsthal, met een in het werk gerealiseerde hardstenen trappenpartij naar de verdieping en ingebouwde plafondhoge garderobekasten.

De hoge hal met halogeen plafondspots, heeft een luxe gastentoilet met wastafelmeubel, een meterkast en dubbele plafondhoge deuren naar het woongedeelte. Onder de hardstenen tegelvloer ligt vloerverwarming. De centrale hal opent met dubbele houten deuren naar de leefvleugel met praktisch overal naadloos gelegde whitewash eikenhouten parketvloer (deels Hongaarse punt motief) in combinatie met hardstenen vloertegels.

Rechtdoor is de - door halfopen muren deels afgescheiden - eetkamer. De hoge ramen en het panoramische raam bieden prachtig uitzicht op terras en parkachtige tuin.

Aan weerszijden van de ontvangsthal zijn twee riante woonkamers. De lichte woonkamer rechts heeft design-inbouwverlichting, drie dubbele openslaande tuindeuren en vele grote raampartijen, voor fraai uitzicht en optimaal daglicht. Deze living heeft diverse erkers plus een open houthaard voor sfeervolle avonden. De tuindeuren openen naar de lange, rechthoekige en strakke vijverpartij.

Aan de andere zijde van de ontvangsthal is de tweede woonkamer, die uitermate geschikt is als speel-, televisie- en bioscoopkamer. Deze 2e living heeft daarvoor een groot, elektrisch scherm en maatwerk-inbouwkasten. Ook deze woonkamer heeft magnifiek licht en zicht dankzij de vele grote raampartijen.

Voorbij de halfopen eetkamer is de royale en luxe leefkeuken waar een professionele chef zich thuis voelt. Eetkamer en leefkeuken zijn deels gescheiden én verbonden door de tweezijdig open tunnel-gashaard.

Rondom de keuken zijn eveneens vele hoge ramen voor veel daglicht en sfeervol uitzicht op de tuin. In de ruime erker links is er alle ruimte voor de grote gezinstafel, om samen te ontbijten, te lunchen en te dineren. Deze leefkeuken is van alle luxe gemakken voorzien en heeft hoogwaardige inbouwapparatuur en composiet werkbladen.

Centraal in de leefkeuken, staat het grote eiland met twee spoelbakken met afspoelkraan en vaatwasser. Onder de extra brede afzuigkap met halogeenspots prijkt het robuuste Solitaire Professional gaselektrofornuis met vier gaspitten, twee elektrische ovens en teppanyaki-grillplaat .Aan de overzijde van het grote kookeiland is de ontbijt-, koffie- en borrelbar met bijbehorende barstoelen.

Naast het kookeiland is de grote kastenwand met volop kastruimte en de Amerikaanse koel-vriescombinatie met ijsblokjesmachine. In deze wand zijn de Imperial hoge druk-stoomoven, Imperial combioven en warmhoudlade geïntegreerd. Alle kastdeuren zijn in in dezelfde houtsoort als de hoge kamerdeuren.

Bij de hoge ramen naar de tuin is een rustige werkkamer, wederom met dubbele en hoge deuren. Deze kamer heeft airconditioning, twee dubbele muurkasten en plafondhoge ramen in zij- en achtergevel die inspirerend uitkijken op de tuin.

Direct naast deze kantoorruimte, die ook geschikt is als speel- en huiswerkkamer, is de neergaande hardstenen trap naar het grootse, lager gelegen souterrain.

Bij de grote erker in de leefkeuken is de dubbele en kamerhoge deur naar het portaal. Daar is de tweede hardstenen trap naar de verdieping. Links is de deur die uitkomt op de verhoogde binnenplaats bij de oprit en de dubbele garage. Ernaast is het 2e toilet op de begane grond.

Om de hoek in het portaal, is de halfopen en middels twee treden verlaagde was- en bijkeuken. Deze heeft ingebouwde aansluitingen wasapparatuur, een maatwerk aanrechtblok met spoelbak en volop kastruimte. Opvallend zijn de twee ronde ramen met uitzicht op de oprijlaan. Links is dan de toegangsdeur naar de inpandige dubbele garage met bergzolder.


EERSTE VERDIEPING

Deze etage is zowel via de fraaie hardstenen trap in de ontvangsthal als via de hardstenen trap in het portaal bij de leefkeuken bereikbaar. De brede overloop met volop ramen bestrijkt twee vleugels. De gehele verdieping heeft airconditioning, halogeen inbouwverlichting en naadloze whitewash eikenhouten parket (deels Hongaarse punt motief).

De linkervleugel is voor de kinderen. Zij hebben er vier slaapkamers en hun eigen badkamer.

Slaapkamer 1 heeft twee grote ramen in zij- en achtergevel, plus een muurkast. Ernaast ligt (kinder-)badkamer 1 met dubbel wastafelmeubel en achter de scheidingsmuur aan weerszijden, een zwevend toilet en de inloopdouche met regendouche. Het geheel is voorzien van vloerverwarming en mechanische ventilatie.

Slaapkamer 2 ligt aan de andere kant van de tweede trap. Deze kamer heeft ook een muurkast en een charmant ossenoog raampje in de gestuukte daknis boven de dubbele openslaande deuren naar het eigen balkon op het oosten.

Slaapkamer 3 daarnaast heeft weer twee grote ramen in voor- en zijgevel. Aan het einde van de brede overloop ligt ruime slaapkamer 4, met ramen in voor- en zijgevel.

In de hoek van de overloop bij deze kamer is het luik met vlizotrap naar de grote bergzolder. Ertegenover is een ruime inbouwkast.

Direct rechts van de trap vanuit de ontvangsthal, is de luxueuze en riante ouderlijke suite aan de voorzijde van de villa gesitueerd.

Deze grootse ouderslaapkamer 5, heeft openslaande deuren naar het eigen balkon boven de entreepartij. Ertegenover is de sfeervolle gashaard. Rechts is nog een 2e balkon met openslaande deuren, boven de erker van de living, dat fraai uitkijkt naar het westen over tuin en vijver. Aan weerszijden daarvan zijn twee grote inloop-garderobekamers met maatwerkkasten.

De dubbele deuren naast de gashaard leiden naar de riante badkamer 2. Deze is uiterst luxueus uitgevoerd met vrijstaand design ligbad onder de grote ramen, de ruime inloopdouche met regendouche en een zwevend toilet in de nis links. Aan weerszijden van de dubbele deuren zijn twee design waskommen op wandmeubels. Deze badkamer is eveneens voorzien van vloerverwarming en mechanische ventilatie.


TWEEDE VERDIEPING

Via het luik met de vlizotrap in de hoek van de overloop bij slaapkamer 4, is de grote bergzolder bereikbaar. Daar zijn de cv-ketel (Vaillant VHR 2018) en twee elektrische 120 liter boilers voor het warme water geïnstalleerd. De zolder heeft onder de dakschuinte rondom én op stahoogte volop bergruimte.


SOUTERRAIN

De riante onderverdieping van circa 140 m², is via de hardstenen trap tussen de leefkeuken en de werkkamer te bereiken. Het trappenhuis deelt de grootste, open ruimte beneden optisch in twee delen. Voorbij de muur is de multifunctionele c.q. ontspanningsruimte, met spiegelwand en maatwerk interieur kastenwand. Deze ruimte is ideaal voor bijvoorbeeld een eigen bar, thuisbioscoop, gameroom of chillruimte voor de jongeren. Aan de andere kant van de trap is een brede corridor. Daaraan liggen de recent vernieuwde kitchenette, het Turkse stoombad met douche en het luxe 5e toilet.

Voorbij de kitchenette in het souterrain, is nog een flinke ruimte met vier geïntegreerde maatwerk-hoekkasten met dubbele deuren voor volop bergruimte. Deze ruimte is nu in gebruik als thuisfitness voor het hele gezin. De mogelijkheden zijn legio, zoals bijvoorbeeld een wijn- en proefkelder. De openslaande deuren aan de andere kant van de corridor, geven toegang tot het verdiepte buitenterras met gegarandeerde 100% privacy; dé uitgelezen plek voor bijvoorbeeld een jacuzzi. De wanden zijn recent opnieuw met hout bekleed. Dit terras is via de hardstenen buitentrap met rvs-hek verbonden met de achtertuin en het buitenzwembad.

De openslaande deuren aan de andere kant van de corridor, geven toegang tot het verdiepte buitenterras met gegarandeerde 100% privacy; dé uitgelezen plek voor bijvoorbeeld een jacuzzi.

De wanden zijn recent opnieuw met hout bekleed. Dit terras is via de hardstenen buitentrap met rvs-hek verbonden met de achtertuin en het buitenzwembad.


DUBBELE GARAGE MET BERGZOLDER

Links op het grootse perceel is de dubbele inpandige garage. Deze is in spouw gebouwd, volledig geïsoleerd en uitgerust met een tegelvloer met vloerverwarming en dubbele, apart te bedienen elektrische sectionaaldeuren.

De garage heeft een raam in de zijgevel en ertegenover een loopdeur naar de zijtuin. Rechts is de toegangsdeur naar de bijkeuken in de villa met aansluitend portaal naar de leefkeuken.

In stijl en architectuur past de dubbele garage naadloos bij de villa. Daardoor is er onder het piramidedak nog een extra bergzolder, met volop bergruimte onder de dakschuinte en op stahoogte.

LOCATIE EN UITZICHT

Villawijk Koekoeksbos ligt naast het Wilhelminakanaal, op makkelijke fiets- en wandelafstand van het centrum van Best en het NS-station. De Meeslaan zelf is een doodlopende straat en is daardoor bijzonder verkeersluw.

Om te shoppen bieden Best zelf, winkelcentrum WoensXL en het centrum van Eindhoven alle mogelijke winkels, op maar enkele autominuten afstand. Eindhoven Airport en autosnelwegen A2, A50, A58 en A67 zorgen voor snelle (inter)nationale verbindingen.

Dankzij de parktuin rondom is het uitzicht 100% groen. De hoge hagen, bomen en struiken zorgen samen met de complete omheining en hoge poorten voor honderd procent privacy.
Op aanvraag Bekijk woning