Hapert

Kerkstraat 31

Bekijk Cato TV
435m² 2.710m² 1.920m³ 6 slaapkamers 4 badkamers Vraagprijs € 1.425.000 k.k.

Omschrijving

VOOR EEN SNELLE IMPRESSIE, BEKIJK DE AFLEVERING VAN CATO TV!

Sinds de bouw werd voltooid in 1883, is het rijksmonumentale “Belhuis” meermaals gerenoveerd en gemoderniseerd om aan de actuele comfort- en woonwensen te blijven voldoen. Daarbij zijn telkens opnieuw met zorg en aandacht, vele authentieke elementen behouden gebleven of teruggebracht; van glas-in-loodramen en luiken tot met mozaïek omrande terrazzovloeren en in het werk gerealiseerde plafondornamenten.


DUURZAAMHEID

In 2023 zijn er 26 zonnepanelen gelegd. Deze zijn onzichtbaar op het platte dak van de tuinkamer/serre én op de het schuine dakvlak van de rechtervleugel van de villa geplaatst.

Op ludieke wijze zijn binnen de rijksmonumentale verordeningen, tal van verbeteringen en verduurzamingen doorgevoerd. Zo werden de plafonds met sierornamenten in woonkamer, bibliotheek en zitkamer tijdens de verbouwing in 2016/2017 gerenoveerd en in ere hersteld.

Toen is ook de gehele begane grond verbouwd. Daarbij zijn consequent de deskundige adviezen van de Monumentenwacht ter harte genomen. Het laatste inspectierapport van 2023 is ter inzage beschikbaar.

In de nieuwe leefkeuken (2017) in de rechtervleugel zijn rondom, extra binnenmuren gemetseld en deze zijn van muurisolatie voorzien.

Ook zijn er hier nieuwe binnenkozijnen met HR++-glas geplaatst en is er vloerisolatie (in verband met toepassing vloerverwarming) aangebracht. Tevens is de ruimte tussen het plafond en de vloer op de eerste verdieping geïsoleerd .

De tuinkamer/serre met panoramisch uitzicht over de groene volwassen achtertuin, is voorzien een vernieuwde glazen pui met isolatieglas.

Verder zijn op de begane grond eveneens in de ouderslaapkamer, de badkamer en de waskamer, rondom binnenmuren gemetseld en van extra isolatie voorzien. Ook hier zijn nieuwe binnenkozijnen met HR++-glas aangebracht, vloerisolatie (in verband met de vloerverwarming) en plafondisolatie tussen het plafond en de eerste verdieping. Nagenoeg de gehele begane grond is uitgevoerd met isolatieglas, met uitzondering van de achterhal, de ouderslaapkamer 1 en badkamer 1.

De gehele pui in de woonkamer is vernieuwd en ook zijn de vernieuwde binnenkozijnen van de de woonkamer, de bibliotheek en de zitkamer voorzien van HR++-glas.

De vloer van de tweede verdieping is belegd met isolatieplaten. In de tuinkamer/serre en in de woonkamer zijn aircosystemen geïnstalleerd voor verwarming en koeling. Achter de diverse verwarmingsradiatoren is isolatiemateriaal aangebracht en er zijn ventilatoren op de radiatoren geplaatst voor een beter rendement.


5 KERNKWALITEITEN VAN DE GERENOVEERDE RIJKSMONUMENTALE VILLA “BELHUIS” OP RIANT PERCEEL IN DORPSCENTRUM VAN HAPERT

1. Verborgen parel
Voormalige pastorie, gesitueerd achter elektrische sierhekpoort met diepe voortuin en oprijlaan, volwassen groen en monumentale beuken, nagenoeg zonder enige inkijk; warm en sfeervol geheel met plafondhoogten tot circa 3.60 m.

2. Wonen in geschiedenis
Rijksmonument, gebouwd in 1883, met tal van originele negentiende-eeuwse stijlkenmerken, respectvol en met beleid gerestaureerd, gemoderniseerd en verduurzaamd met 26 zonnepanelen, villa met allure en hedendaags comfort qua techniek en isolatie.

3. Ommuurde tuinen
Genieten van het heerlijke (buiten)leven en met volle privacy in de volwassen, stijlvolle, ommuurde en ruim 45 meter diepe achtertuin met diverse terrassen.

4. Ruimte voor eenieder
Ideaal voor gezinnen met kinderen en/of kantoor aan huis, met leefkeuken (2017), zitkamer, dubbele woonkamer, bibliotheek, tuinkamer, ouderslaapkamer en badkamer (2017) op de begane grond en maar liefst vijf á zes slaapkamers met drie badkamers op de eerste verdieping.

5. Excellente ligging
Op rustig doch levendige locatie gelegen, aan de rand van het centrum met alle dagelijkse voorzieningen op loopafstand, op enkele minuten van snelweg A67 en de snelle verbindingen naar de Brainport regio.


INDELING

Deze monumentale villa blijft u verrassen met ruimte en mogelijkheden. Met maar liefst vier leefruimtes (leefkeuken, woonkamer, zitkamer en bibliotheek), zeven slaap-/werk-/hobbykamers en vier badkamers heeft het “Belhuis” alle ruimte voor het hele (samengestelde) gezin. Om te wonen, te werken, te ontspannen en te genieten!


BEGANE GROND: VOLOP LEEFRUIMTES EN EIGEN SUITE

Arriveren bij het “Belhuis” is al een belevenis; langs de monumentale beuken en over de oprijlaan door de klassieke voortuin richting de fraaie gevels met kunstig metselwerk en afgeronde hoge ramen met vlakverdeling. De imposante entreepartij betreden en de vele grote en 3.60 meter hoge ruimtes ervaren is eveneens een ervaring op zich.

Na de ontvangsthal met authentieke deur ontvouwt zich de lange en hoge, centraal gesitueerde gang. Aan weerszijden liggen statige leefruimtes. Links zijn de tv- of zitkamer met open houthaard, boekenkast en lambrisering. Ernaast de lichte bibliotheek annex studeerkamer. In beide kamers liggen eikenhouten plankenvloeren. Rechts is de indrukwekkende en riante woonkamer met voleiken parket in visgraat, open gashaard en de hoge suitedeuren naar de lichte tuinkamer/serre met mozaïek omrande originele terrazzovloer met parelmoer en sierstroken.

Helemaal rechts is de woonvleugel gesitueerd - voorheen het koetshuis met paardenstal. Deze genereuze en greeploze leef- en genietkeuken van Tinello is van alle luxe voorzien, met onder meer het grote kookeiland met geïntegreerde afzuiging bij de zes PITT Cooking gaspitten in het granieten blad, plus dubbele spoelbak met Quooker.

Bij de voormalige staldeuren is een aangenaam bordesterras met automatische zonwering met sfeerverlichting dat de hele middag zon heeft; heerlijk om te borrelen en eten. De lange gang mondt uit in het traphuis en in de achterhal met toilet, antiek fonteintje en garderobe.

Voorbij de trap ligt de ouderlijke suite: de grote en lichte ouderslaapkamer 1 met garderobe-inloopruimte, luxe Tinello badkamer 1 en aansluitend de waskamer. De badkamer heeft een dubbele wastafel in graniet en dubbele inloopdouche met sunshower. Het separate toilet met Geberit AquaClean douchewc is in de waskamer, die een eigen achterdeur heeft om de was duurzaam buiten te laten drogen. Deze slaapvleugel is symmetrisch met het koetshuis en was vroeger het verblijf van de pastoorsmeid. Beide vleugels hebben vloerverwarming.


EERSTE VERDIEPING: SLAPEN, WERKEN EN ONTSPANNEN

De authentieke trap met balustrade voert naar de grote L-vormige overloop met lichtkoepel. Overal ligt eiken parket in visgraat. Naast de trap is de cv-ruimte annex bergkast. De cv-combi-ketels Remeha Quinta Pro HR en Remeha Calenta HR voor verwarming en warm water zijn van 2017.

Slaapkamer 2 met vaste kastenwand en gestraalde glazen schuifdeur vormt samen met badkamer 2 met dubbele wastafel, lichtkoepels, handdoekradiator, ligbad en douche, een eigen suite. Door deze kamers te combineren met de dubbele kamer in de rechtervleugel ontstaat een meer dan riant studio-appartement.

Deze rechtervleugel is toegankelijk via badkamer 2 op deze etage. Daar is een enorme ruimte met dakramen en rond raam, desgewenst kan hier een grote hobby- of werkkamer, riante zit-slaapkamer of atelier worden gemaakt.

Aan de overloop ligt nog een compacte badkamer 3 met lichtkoepel, handdoekradiator, toilet en douche. Verder heeft deze verdieping nog drie riante (kinder)slaap- en werkkamers met grote ramen en vaste kast ruimten.

Boven in de linkervleugel is een riante zit-slaapkamer 6 met garderobekast, Velux dakramen, plankenvloer en een eigen badkamer 4 met rond raam, toilet en regendouche. De schuifdeur volgt speels de lijnen van de dakschuinte.


TWEEDE VERDIEPING: BERGZOLDER

Op de overloop is het plafondluik met vlizotrap naar de riante bergzolder. Daar is op 1.50 m hoogte bijna 45 vierkante meter bergruimte beschikbaar. De zolder wordt momenteel niet gebruikt; op de vloer is isolatie gelegd die de dakisolatie vervangt.


SOUTERRAIN: PROVIANDKELDER

De grote, deels betegelde kelder met gemetselde trap heeft twee koekoeks en een kloostervloer. In de twee kelderdelen is onder de gewelfde plafonds alle ruimte voor bijvoorbeeld een gameroom, thuisbar of wijnkelder met proefruimte. Er staat nog een robuuste brandkast. Achter het luikje is de waterleiding naar de buitenkraan bereikbaar.


TUIN EN BUITENRUIMTE

De tuin rondom is al even monumentaal als het “Belhuis” zelf. Dat geldt zeer zeker voor de twee rode beuken aan de voorzijde; beide bomen zijn gemeentelijk monumentaal met hun leeftijd boven de anderhalve eeuw ouder dan het “Belhuis”. Ook de bomen achter, waaronder lindebomen en een kastanje, zijn op leeftijd.

De tuin is overal klassiek ingericht met volwassen hagen en struiken, gazon en lantaarns. Blikvangers achter zijn het grote gazon achter de hoge beukenhagen, de klassieke vijver met gesnoeide taxusbollen, de dolomietpaden en het grote bordesterras met glooiend wandelpad bij de serre en leefkeuken.

In de vijver – jaarlijks domein van een eendenkoppeltje - kan een fontein worden aangebracht. Het terras achter is deels overkapt. Saillant detail: de deur van het vroegere buitentoilet (nu waskamer) zit er nog. De immense witte klimroos tegen de muur is een Guirlande d’Amour en zorgt ’s zomers voor een heuse bloemenzee. Van de ingedroogde bottels werden vroeger door nonnen rozenkransen gemaakt.


LOCATIE EN UITZICHT

De pastorie voor de voormalige Sint-Severinuskerk ligt tegen het centrum van Hapert aan en staat in het rijksmonumentenregister vermeld als het ”Belhuis”. Deze naam dankt het rijksmonument aan het houten, vierkante klokkentorentje met bronzen bel op het hoge zadeldak.

De centrale ligging nabij het dorpscentrum en naast de begraafplaats zorgt voor een rustige woonomgeving. Het uitzicht is bijzonder divers en groen getint. De diepe voortuin rond de statige oprijlaan staat vol volwassen groen. Absolute blikvangers zijn de monumentale beuken naast de smeedijzeren entreepoort en opzij van de villa.


HAPERT EN OMGEVING

Kempendorp Hapert behoort tot de gemeente Bladel, samen met Casteren, Dalem, Hoogeloon en Netersel. Het heeft eeuwenoude wortels: er zijn sporen van prehistorische bewoning gevonden, het wordt genoemd in een oorkonde in 710 en het middeleeuwse kerkdorp heet al vanaf de twaalfde eeuw Hapert. Naast het “Belhuis” zijn er nog diverse monumenten, waaronder de Korenmolen uit 1896.

Anno nu is de plaats een sterke economische motor in de al zo bedrijvige metropoolregio Brainport. De VDL Groep droeg daar een belangrijke steen aan bij, toen oprichter Van der Leegte in de jaren zestig zijn industrie van Eindhoven naar Hapert verhuisde. In 2014 behoorde Bladel al tot de tien sterkste economische gemeenten van Nederland. Er is veel bedrijvigheid, met name op het grootschalige Kempisch Bedrijvenpark bij de snelweg A67.

Natuur en fraaie landschappen heeft het buitengebied eveneens: onder meer Boswachterij De Kempen, Cartierheide en Hapertse Heide. Er zijn tal van fiets- en wandelroutes, waar ook gasten van bungalowpark Landal Het Vennenbos op af komen. Speciaal is het toegankelijke Waterpark Hapert, waar rietvelden en moerasbossen zorgen voor schoon en levend water in beek de Groote Beerze.

Kernkwaliteiten

Verborgen parel

Voormalige pastorie, gesitueerd achter elektrische sierhekpoort met diepe voortuin en oprijlaan, volwassen groen en monumentale beuken, nagenoeg zonder enige inkijk; warm en sfeervol geheel met plafondhoogten tot circa 3.60 m.

Wonen in geschiedenis

Rijksmonument, gebouwd in 1883, met tal van originele negentiende-eeuwse stijlkenmerken, respectvol en met beleid gerestaureerd, gemoderniseerd en verduurzaamd met 26 zonnepanelen, villa met allure en hedendaags comfort qua techniek en isolatie.

Ommuurde tuinen

Genieten van het heerlijke (buiten)leven en met volle privacy in de volwassen, stijlvolle, ommuurde en ruim 45 meter diepe achtertuin met diverse terrassen.

Ruimte voor eenieder

Ideaal voor gezinnen met kinderen en/of kantoor aan huis, met leefkeuken (2017), zitkamer, dubbele woonkamer, bibliotheek, tuinkamer, ouderslaapkamer en badkamer (2017) op de begane grond en maar liefst vijf á zes slaapkamers met drie badkamers op de eerste verdieping.

Excellente ligging

Op rustig doch levendige locatie gelegen, aan de rand van het centrum met alle dagelijkse voorzieningen op loopafstand, op enkele minuten van snelweg A67 en de snelle verbindingen naar de Brainport regio.

Kerkstraat 31
Aflevering CATO TV

Kerkstraat 31, Hapert

Plattegronden

Kerkstraat 31, Hapert plattegrond-0
Kerkstraat 31, Hapert plattegrond-1
Kerkstraat 31, Hapert plattegrond-2
Kerkstraat 31, Hapert plattegrond-3
Kerkstraat 31, Hapert plattegrond-4

Kenmerken

Aanvaarding

Vraagprijs
€ 1.425.000 k.k.
Status
Beschikbaar
Oplevering
In overleg

Bouw

Soort woonhuis
Villa, Vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1883
Onderhoud binnen
Uitstekend
Onderhoud buiten
Uitstekend
Bijzonderheden
Monumentaal pand, Monument
Ligging
In centrum, Vrij uitzicht

Indeling

Woonoppervlakte
ca. 435m²
Perceeloppervlakte
ca. 2.710m²
Inhoud
ca. 1.920m³
Aantal kamers
12
Aantal slaapkamers
6
Aantal badkamers
4
Woonlagen
3

Energie

Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Gedeeltelijk dubbel glas, Voorzetramen, HR-glas
Verwarming
C.V.-ketel, Open haard, Vloerverwarming gedeeltelijk, Gaskachels
Warm water
C.V.-ketel

Buitenruimte

Tuin
Achtertuin, Voortuin, Zijtuin, Zonneterras

Garage

Soort garage
Parkeerplaats

Locatie

[ { "address": "Kerkstraat 31", "zipCode": "5527 EE", "city": "Hapert", "lat": 51.368244, "lng": 5.2535178, "heading": 0, "pitch": 0 } ]

Bladerbrochure

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?
Wij vernemen graag van u! 

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of u een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat u heeft ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Persoonsgegevens

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms