Sint-Oedenrode

Borchmolendijk 31

Bekijk Cato TV
460m² 4.910m² 2.500m³ 5 slaapkamers 2 badkamers Vraagprijs € 2.500.000 k.k.

Omschrijving

VOOR EEN SNELLE EERSTE IMPRESSIE, BEKIJK DE VIDEO VAN CATO TV!

Welkom bij deze bijzondere en unieke villa, gelegen aan de oevers van de Dommel, op slechts 300 meter van het centrum met alle dagelijkse voorzieningen. Met een vlotte toegang tot de A50 snelweg, op slechts 3 minuten rijden en een gunstige afstand van 20 minuten naar Eindhoven Airport, is deze statige gemeentelijke monumentale villa een waar juweel op een parkachtig groen perceel van 4910 m².

Deze villa onderging een grondige renovatie en modernisering in 2006, inclusief de bouw van de vrijstaande dubbele garage. Sinds 2007 is de parkachtige tuin met zorg aangelegd volgens een architectonisch ontwerp, wat bijdraagt aan de grandeur van het geheel.

Bij het betreden van de woning wordt u begroet door een indrukwekkende eikenhouten trap met balustrade en vide. De ruime woonkamer met hoge plafonds en open haard, het royale kantoor met kastenwand, de luxe woonkeuken van circa 62 m² en de aangrenzende bijkeuken vormen samen een gastvrij welkom op de begane grond. Op de eerste verdieping bevinden zich drie ruime slaapkamers, twee luxe badkamers, een garderobekamer en een garderobe-corridor met een fitness-/yogaruimte. De tweede verdieping biedt de mogelijkheid om extra slaapkamers te realiseren, indien gewenst.

De villa is niet alleen bijzonder en uniek in architectuur maar ook in ligging met plafonds die op de begane grond maar liefst 3.80 meter hoog zijn. Het geïntegreerde ventilatiesysteem zorgt het hele jaar door voor een aangenaam en constant binnenklimaat, ondersteund door een 100% gefilterde luchttoevoer en -afvoer. Deze woning biedt indrukwekkende ruimtes, hoogwaardige afwerking en uitstekende isolatie, waardoor een uitzonderlijke leefervaring is gecreëerd.


5 KERNKWALITEITEN VAN DE MEEST UNIEKE VILLA OP DE ALLERMOOISTE LOCATIE VAN SINT-OEDENRODE!

1. Huize ‘De Kolk’
Betreed een direct bewoonbare, imposante gemeentelijke monumentale woning met een vrijstaande dubbele garage, in 2006 onderging deze villa een volledige renovatie en modernisering, waarbij elk detail met zorg werd aangepakt.

2. Voortreffelijke ligging
Geniet van een exclusieve positie aan de oever van de Dommel, slechts 300 meter van het dorpscentrum, aan de achterzijde biedt de woning een ongehinderd groen uitzicht, vrij van bebouwing, met een gevoel van ruimte en rust.

3. Stijlvol comfort
Ervaar het gebruik van hoogwaardige en duurzame materialen, gecombineerd met een optimaal isolatiepakket, garandeert een aangenaam en stabiel binnenklimaat gedurende 365 dagen per jaar, ondersteund door een 100% gefilterd luchttoevoer- en afvoersysteem.

4. Ruimte in overvloed
Betreed een indrukwekkende leefruimte met een totale woonoppervlakte van circa 500 m² en een totale inhoud van circa 2500 m³, dit alles op een royaal perceel van 4910 m².

5. Centrale locatie
Profiteer van de nabijheid van alle dagelijkse voorzieningen, winkels en eetgelegenheden, op loopafstand; op circa 3 autominuten van de snelweg A50 richting Eindhoven - Arnhem en slechts 20 autominuten van Eindhoven Airport.


DUURZAAMHEID

Kosten noch moeite zijn gespaard om de villa volledig te transformeren tot een duurzaam meesterwerk. In de technische ruimte van de vrijstaande garage is met zorg een warmtepomp geïnstalleerd, die zorgt voor vloerverwarming en -koeling door de hele villa. Dit resulteert in een constant binnenklimaat, 365 dagen per jaar. Bovendien is er door Burgers Ergon een geavanceerd luchtbehandelingscentrum geïmplementeerd, waardoor de villa vrij blijft van fijnstof en pollen.

Om de duurzaamheid te optimaliseren, zijn alle gevels, vloeren en daken geïsoleerd met de hoogwaardigste materialen. Overal in de villa is gebruikgemaakt van isolatieglas, waardoor niet alleen de energie-efficiëntie wordt verhoogd, maar ook het comfortniveau aanzienlijk wordt verbeterd. Deze doordachte verbeteringen tillen de villa naar een nieuw niveau van luxe en duurzaamheid, waardoor het niet alleen een huis, maar een vooruitstrevend thuis wordt.

Verwarming:
De warmte wordt opgewekt door een warmtepomp met een verwarmingscapaciteit van 19,2 kW. De COP waarde van de warmtepomp bedraagt 4,08. Uit het oogpunt van rendement is de warmtepomp geselecteerd op circa 70% van de totale warmte behoefte. Bij zeer lage buitentemperaturen wordt de resterende behoefte aangevuld door een gasgestookte HR ketel. Bij calamiteiten kan de gasgestookte ketel ook in de totale warmte behoefte voorzien. De energie voor de warmtepomp wordt onttrokken uit de aarde met behulp van een gesloten bron met een capaciteit van 3,1 m³/h. Het in de warmtepomp afgekoelde water wordt opnieuw geïnjecteerd in de aarde.

De begane grond is voorzien van vloerverwarming. Op de eerste en tweede verdieping is gekozen voor een LTV- lage water temperatuur verwarming - door middel individueel regelbare radiatoren.

Ventilatie:
De luchtbehandelingscentrale welke is opgesteld op de tweede verdieping, verzorgt de complete ventilatie van deze villa. Gekozen is voor een 2,5 voudige luchtwisseling. Het niet waarneembare geluidsniveau is in de praktijk lager als 30dB(A). De luchtbehandelingscentrale is zowel in de toevoer- als in afvoerzijde voorzien van een hoogwaardig luchtfilter, klasse F7, met een vangcapaciteit van 85% voor stofdeeltjes ? 0,4?m. Hiermee worden alle fijnstof deeltjes uit de lucht gefilterd. De centrale is verder voorzien van een kruisstroom wisselaar met bypass, voor energie terug winning uit de afblaaslucht. Zo nodig wordt de lucht naverwarmd door een water gevoede warmtewisselaar. Een toeren geregelde toevoer- en afvoer ventilator zorgen voor het transport van het juiste luchtcapaciteit.

Het rendement van de kruisstroom wisselaar in hoogtoeren, bedraagt 84%. Voor een absoluut tochtvrije inblaas in de diverse ruimtes in de villa, wordt gebruik gemaakt van Trox, hoog inducerende wervel- en lijnroosters type RFD respectievelijk VSD35. De ventilatie is gekoppeld met de drie aanwezige gashaarden. Wanneer een of meerdere gashaarden worden ingeschakeld wordt het debiet van toevoer en afvoer zodanig gestuurd dat er een lichte overdruk in de betreffende ruimte gehandhaafd blijft.

Koeling:
De koeling van de gehele villa wordt geleverd door bronwater. Een warmtewisselaar zorgt voor de ontkoppeling tussen het water van de bron en het koelwater in de woning. Bij koude vraag wordt de ventilatie lucht gekoeld en wordt de vloerverwarming omgeschakeld naar vloerkoeling. Op deze wijze is er 67 W/m² beschikbaar als koelvermogen terwijl voor de koude opwekking slechts maximaal 0,55 kW benodigd is.

Regelinstallatie:
De installatie wordt geregeld met een digitaal regelsysteem “Top Control Vision” van het fabricaat Priva. De software is uitgerust met voorzieningen voor zowel lokale communicatie als voor modemcommunicatie op afstand. De installatie is via het modem op afstand bedienbaar door de gebruiker maar ook kan er bijvoorbeeld bij storingen hiervan een analyse op afstand gedaan worden door de betreffende onderhoudsfirma.

De bediening van de installatie en het uitlezen van gegevens gebeurt in een volledig digitale omgeving. Voor de gebruiker is een touchscreen panel met 12,1 inch TFT scherm aanwezig in de woning waarop statusmeldingen en meetwaarden worden weergegeven. Ook kunnen via het scherm gewenste waarden en instellingen worden gewijzigd.


BEGANE GROND

Betreed deze unieke villa via de dubbele elektrische smeedijzeren poorten en volg de majestueuze oprit van circa 100 meter, bedekt met sierlijk grind. Aan weerszijden is de voortuin met zorg aangelegd onder architectuur, inclusief een elegante rechthoekige vijverpartij. Parkeergelegenheid op eigen terrein is overvloedig beschikbaar. De toegang tot zowel de overdekte entree van de villa als van de vrijstaande dubbele garage bevindt zich hier. Gedurende alle seizoenen kunt u genieten van een betoverend uitzicht op de Dommel, die zich direct aan de rechterzijde van de villa meandert.

Bij het openen van de hardhouten voordeur met omlijsting betreedt u de riante en lichte ontvangsthal. Deze indrukwekkende ruimte met een gigantische vide en een prachtige eikenhouten halfgedraaide trappenpartij met balustrade leidt naar de bovenverdieping. Met een oppervlakte van circa 34 m² biedt de hal toegang tot de woonkamer en de leefkeuken met tuinkamer. Via het portaal met garderobe-ruimte heeft u toegang tot kantoor/werkkamer 1, een luxe toilet en de bijkeuken. De hal is voorzien van een natuurstenen tegelvloer met vloerverwarming, glad stucwerk op de wanden en een extra hoog plafond met glad stucwerk en sierlijsten.

Vanuit de centrale hal leidt een gang naar de sfeervolle woonkamer aan de rechterzijde, met een oppervlakte van circa 46 m². Deze gezellige leefruimte heeft een plafondhoogte van circa 3.80 m en is voorzien van een gashaard met marmeren schouwpartij en optimaal daglicht dankzij de grote raampartijen aan drie zijden. De ruimte is afgewerkt met een massieve houten eikenhouten planken vloer met vloerverwarming, glad stucwerk op de wanden en plafonds met sierlijsten. Een open doorgang vanuit de woonkamer biedt toegang tot de woonkeuken.
De luxueuze leefkeuken beslaat een royale oppervlakte van circa 60 m². Het moderne, greeploze keukenontwerp is voorzien van eersteklas inbouwapparatuur: een 5-pits inductiekookplaat met afzuigschouw, heteluchtoven, stoomoven, magnetron, koffieautomaat, warmhoudlade, gezuiverd water automaat, koelkast, vrieskast en vaatwasser. Het centrale eiland is uitgerust met een granieten aanrechtblad en spoelbak met quooker en dispenser, en biedt overvloedige opbergruimte in de diverse laden en kasten.

Aan de tegenoverliggende zijde van de keuken bevindt zich een royaal eetgedeelte, voorzien van een sfeervolle inbouw-gashaard en omringd door raampartijen aan drie zijden. Deze bieden een weids uitzicht op de volgroeide achtertuin en laten overvloedig natuurlijk licht binnen. De wanden zijn afgewerkt met glad stucwerk en de 3.80 meter hoge plafonds zijn verfraaid met sierlijk stucwerk en inbouwspots. Vanuit de keuken is er naadloze toegang tot het overdekte terras in de achtertuin, evenals tot de praktische bijkeuken.
De bijkeuken, met een oppervlakte van circa 14 m², is een functionele ruimte met een op maat gemaakte inbouwkastenwand over de volledige lengte, voorzien van een inbouw-werkblad.

Kantoor/werkkamer 1, gelegen aan de voorzijde, straalt luxe uit met een ruimte van circa 31 m². Toegankelijk vanuit het portaal bij de ontvangsthal, kenmerkt deze kamer zich door een overvloed aan natuurlijk licht dankzij de grote raampartijen aan twee zijden. Net als de woonkamer wordt deze ruimte verrijkt met een sfeervolle gashaard. De vloer is uitgerust met een massieve eikenhouten plankenvloer inclusief vloerverwarming, terwijl de wanden zijn afgewerkt met glad stucwerk. Het 3.80 meter hoge plafond straalt eveneens elegantie uit, met glad stucwerk voorzien van sierlijke lijsten. Deze kantoorruimte biedt een verfijnde werkomgeving, waar comfort en stijl samenkomen voor een inspirerende atmosfeer.


EERSTE VERDIEPING

Via de prachtige, halfgedraaide eikenhouten trappenpartij in de hal bereikt u de overloop op de verdieping, die wordt gekenmerkt door een balustrade met vide. In de rechtervleugel van de villa bevindt zich een op maat gemaakte kastencorridor over de volledige lengte. Deze overloop biedt toegang tot drie ruime slaapkamers, badkamer 2, een apart toilet en overloop 2 met een vaste trap naar de tweede verdieping. Overloop 1 is voorzien van een massieve eikenhouten vloer, stucwerk wanden en 2.80 meter hoge plafonds met sierlijsten en inbouwverlichting.

Ouderslaapkamer 2, gelegen aan de voorzijde, beslaat een oppervlakte van circa 31 m² en beschikt over een inloop-garderobekamer met op maat gemaakte inbouwkasten aan beide zijden. Hier heeft u toegang tot de eigen badkamer 1 en de sport-/yogaruimte.

De sport-/yogaruimte, met een oppervlakte van circa 13 m², is toegankelijk vanuit ouderslaapkamer 2. Door eenvoudig de deur te verplaatsen, kan hier op een snelle manier een extra slaapkamer worden gerealiseerd.

Badkamer 1 is royaal, luxueus en comfortabel ingericht. De ruimte is voorzien van een kunststof ligbad, een ruime inloopdouche met regendouche, handdouche en inbouwkranen, en twee wastafels met design kranen. De badkamer is afgewerkt met een hardstenen tegelvloer inclusief vloerverwarming, een handdoekradiator, mechanische ventilatie en natuurlijke ventilatie via een raam.

Slaapkamer 3, met een oppervlakte van circa 15 m², is aan de achterzijde gelegen en biedt een prachtig uitzicht over de Dommel. Slaapkamer 4, met een oppervlakte van ongeveer 15 m², bevindt zich aan de voorzijde en wordt verlicht door ramen aan twee zijden met een betoverend uitzicht over de Dommel.

Badkamer 2, uitgevoerd in luxe en comfort, beschikt over een extra ruime inloopdouche met ingebouwde kraan, een dubbele wastafel op een wandmeubel met design kranen, en is volledig voorzien van een hardstenen tegelvloer met vloerverwarming. Daarnaast is er een handdoekradiator, mechanische ventilatie en natuurlijke ventilatie via een raam. Toilet 2, apart en luxueus, is voorzien van een vrijhangend closet en fontein. Overloop 2, bereikbaar via een deur op overloop 1, biedt toegang tot de trap naar de tweede verdieping en leidt naar het dakterras.

Het dakterras, gelegen boven de tuinkamer op de begane grond, biedt een panoramisch uitzicht over de achtertuin met volwassen loofbomen. Met een oppervlakte van ongeveer 30 m², is het terras op het noorden gelegen en voorzien van een houten balustrade.

De gehele eerste verdieping is afgewerkt met hoogwaardige vloerbedekking of een eikenhouten plankenvloer, glad stucwerk op de wanden en plafonds met sierlijsten en inbouwverlichting. De binnendeuren zijn uitgevoerd als massieve houten paneeldeuren met houten binnen-deurkozijnen, neuten, architraven en identiek beslag.


VRIJSTAANDE DUBBELE GARAGE

Aan de linkerzijde van het perceel bevindt zich de vrijstaande dubbele garage met afmetingen van circa 6.04 x 10.40 m. Dit bijgebouw is opgetrokken in spouw, volledig geïsoleerd en uitgerust met elektra (inclusief krachtstroom), watervoorziening en verwarming. De dubbele garagedeuren zijn voorzien van elektrisch bedienbare sectionaaldeuren.

VOOR DE COMPLETE VERKOOPINFORMATIE, DOWNLOAD DE UITGEBREIDE VERKOOPDOCUMENTATIE MET PLATTEGRONDEN!

Kernkwaliteiten

Huize ‘De Kolk’

Betreed een direct bewoonbare, imposante gemeentelijke monumentale woning met een vrijstaande dubbele garage, in 2006 onderging deze villa een volledige renovatie en modernisering, waarbij elk detail met zorg werd aangepakt.

Voortreffelijke ligging

Geniet van een exclusieve positie aan de oever van de Dommel, slechts 300 meter van het dorpscentrum, aan de achterzijde biedt de woning een ongehinderd groen uitzicht, vrij van bebouwing, met een gevoel van ruimte en rust.

Stijlvol comfort

Ervaar het gebruik van hoogwaardige en duurzame materialen, gecombineerd met een optimaal isolatiepakket, garandeert een aangenaam en stabiel binnenklimaat gedurende 365 dagen per jaar, ondersteund door een 100% gefilterd luchttoevoer- en afvoersysteem.

Ruimte in overvloed

Betreed een indrukwekkende leefruimte met een totale woonoppervlakte van circa 500 m² en een totale inhoud van circa 2500 m³, dit alles op een royaal perceel van 4910 m².

Centrale locatie

Profiteer van de nabijheid van alle dagelijkse voorzieningen, winkels en eetgelegenheden, op loopafstand; op circa 3 autominuten van de snelweg A50 richting Eindhoven - Arnhem en slechts 20 autominuten van Eindhoven Airport.

Borchmolendijk 31
Aflevering CATO TV

Borchmolendijk 31, Sint-Oedenrode

Plattegronden

Borchmolendijk 31, Sint-Oedenrode plattegrond-0
Borchmolendijk 31, Sint-Oedenrode plattegrond-1
Borchmolendijk 31, Sint-Oedenrode plattegrond-2
Borchmolendijk 31, Sint-Oedenrode plattegrond-3
Borchmolendijk 31, Sint-Oedenrode plattegrond-4

Kenmerken

Aanvaarding

Vraagprijs
€ 2.500.000 k.k.
Status
Beschikbaar
Oplevering
In overleg

Bouw

Soort woonhuis
Villa, Vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
2006
Onderhoud binnen
Uitstekend
Onderhoud buiten
Uitstekend
Bijzonderheden
Monumentaal pand, Monument
Ligging
Aan het water, Aan rustige weg, In centrum, Beschutte ligging

Indeling

Woonoppervlakte
ca. 460m²
Perceeloppervlakte
ca. 4.910m²
Inhoud
ca. 2.500m³
Aantal kamers
8
Aantal slaapkamers
5
Aantal badkamers
2
Woonlagen
3

Energie

Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas, Volledig geisoleerd
Verwarming
C.V.-ketel, Vloerverwarming geheel, Warmtepomp, Warmte Terugwininstallatie, Gaskachels
Warm water
C.V.-ketel

Buitenruimte

Tuin
Tuin rondom, Zonneterras

Garage

Soort garage
Vrijstaand steen, Parkeerplaats

Locatie

[ { "address": "Borchmolendijk 31", "zipCode": "5492 AJ", "city": "Sint-Oedenrode", "lat": 51.5664397, "lng": 5.4645522, "heading": 0, "pitch": 0 } ]

Bladerbrochure

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?
Wij vernemen graag van u! 

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of u een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat u heeft ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Persoonsgegevens

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms