Griendtsveen

Apostelweg 5

Bekijk Cato TV
D 240m² 1.225m² 940m³ 4 slaapkamers 1 badkamer Vraagprijs € 875.000 k.k.

Omschrijving

De historische woning is binnen compleet gemoderniseerd en gerenoveerd door de huidige eigenaren. Daarbij zijn zowel alle vloeren als het complete dak (2007) geïsoleerd. Ook is er overal isolatieglas aangebracht. Tijdens de renovatie zijn bovendien de meterkast en alle leidingen vervangen van water, elektra en gas. En onder alle tegelvloeren is vloerverwarming gelegd.

De gietijzeren Nestor Martin allesbrander in woonkamer 1 aan de voorzijde kan de gehele begane grond verwarmen en is ook geschikt om op te koken. De bewoners benutten deze woonkamer 1 met name in de winter, woonkamer 2 met dubbele tuindeuren naar de patiotuin meer in de zomer.

Zonnepanelen behoren eenvoudig tot de mogelijkheden, zeker op het grote bijgebouw 1 met de juiste zonoriëntatie zonder schaduw van bomen. Volgens de geraadpleegde energieadviseur zijn er zeker 40 zonnepanelen mogelijk. Ook een warmtepomp, onhoorbaar en uit het zicht, is makkelijk mogelijk.

De huidige eigenaren vielen destijds voor de natuur en de mooie omgeving: “En ook voor de fijne patiotuin met de oude Blauwe Regen. Er is hier heel veel natuur en er is hier nog meer rust. We werkten destijds in Eindhoven en zochten in een straal van 30 km. We wilden per se buiten wonen voor de kinderen.”

De kinderen hadden en hebben het er ook erg naar hun zin: “Ook op de wat kleinere basisschool met combinatieklassen. Alle kinderen kennen elkaar. Toen ze klein waren vonden ze het heerlijk om binnen én buiten rondjes te kunnen rennen en fietsen.”


6 KERNKWALITEITEN VAN DEZE CHARMANTE PEELVILLA MET GROOTS MULTIFUNCTIONEEL BIJGEBOUW EN AANGELEGDE TUIN RONDOM

1. Landelijk en historisch wonen
Op hoekperceel Lavendellaan - Apostelweg gelegen, middenin de natuur én in de rust van het pittoreske en beschermde Peel-dorpsgezicht op de grens van Noord-Brabant en Limburg.

2. Alle ruimte voor het hele gezin
In de sfeervolle woonkamer met aansluitend werk-/speelkamer, in de riante leefkeuken met aansluitend de 2e woon-/eetkamer, vier ruime slaapkamers

3. Ook alle ruimte voor kantoor, auto’s of zorgstudio
Met twee multifunctionele bijgebouwen, waarvan de grootste in spouw gebouwd (1986), met verdieping, voorzien van gas, water, elektra en een oppervlakte van meer dan 135 m².

4. Van het binnen- en buitenleven genieten
In de patiotuin, in de moestuin, in de siertuin en in de tuin rondom, in het groen van het dorp en het ver omringende natuurschoon.

5. Centrale ligging
Buiten wonen en toch op makkelijke afstand van grote(re) steden, dagelijkse voorzieningen (basisschool, café, gemeenschapshuis, bushalte) en snelwegen.

6. Klassiek comfort
Met vernieuwd dak inclusief isolatie, isolatie HR+ glas in gehele woning en vernieuwd leidingwerk (aan- en afvoer water, elektra, gas en vloerverwarming) met respect voor het tijdsbeeld en behoud van authenticiteit.


BOUWKENMERKEN

Perceeloppervlakte: 1225 m²
Woonoppervlakte villa: circa 240 m²
Oppervlakte overig inpandige ruimte (proviand kelder): circa 21 m²
Gebruiksoppervlakte bijgebouw 1 (begane grond): circa 136 m²
Gebruiksoppervlakte bijgebouw 1 (verdieping via vlizotrap): circa 74 m²
Gebruiksoppervlakte bijgebouw 2 (begane grond & verdieping): circa 25 m²
Totale oppervlakte: circa 496 m²

Inhoud villa exclusief bijgebouwen (conform meetcertificaat): circa 940 m³
Inhoud bijgebouw 1 (in spouw, met gas, water en elektra): circa 590 m³
Inhoud bijgebouw 2 (steens, met gas en elektra): circa 170 m³
Totale inhoud: circa 1700 m³


INDELING

De indeling op de begane grond zorgt voor grote en lichte ruimtes die met elkaar in verbinding staan. De huidige eigenaren hebben de woning helemaal naar hun hand gezet met alle ruimte voor het hele gezin en met bewust oog voor de historie van pand en dorp.

Zo zijn alle lichtschakelaars en stopcontacten uitgevoerd in zwart bakeliet, alle grepen op deuren en ramen in klassieke stijl en zijn de originele plafonds met houten balken in ere hersteld.


BEGANE GROND

De brede en lichte ontvangsthal heeft rechts in de hoek een meterkast, tegenover de garderobenis. Naast de voordeur zit nog het originele brievenbusje. Links is de deur naar woonkamer 1 en rechtdoor de deur naar de leefkeuken met aansluitend woonkamer 2.

Woonkamer 1 is via zowel de ontvangsthal als via de keuken bereikbaar. Er is volop daglicht en zicht door de grote ramen in drie gevels. De L-vorm geeft een natuurlijke indeling.

Het brede gedeelte aan de voorzijde geeft alle ruimte voor een zithoek en een tv-kamer, rond de fraaie Nestor Martin gietijzeren allesbrander. Deze geeft rondom veel warmte af, kan zo goed als de gehele begane grond verwarmen en is zelfs geschikt om op te koken.

Het werk-/speelgedeelte achterin is halfopen. Als zijnde afscheiding is een fraaie en plafondhoge steigerhouten boekenkast gemaakt, die dit gedeelte de look and feel van een huisbibliotheek geeft. De kinderen gebruiken dit gedeelte nu graag voor gaming en huiswerk.

De bijzonder ruime, lichte en hoge leefkeuken heeft een fraaie getrommelde tegelvloer en de hele middag zon. De keuken in L-opstelling met inbouwapparatuur heeft een granieten werkblad over de gehele lengte, onder de twee grote ramen met zicht op de oprit en de zijtuin. In het lange aanrecht zijn de dubbele porseleinen spoelbak, de vaatwasser (2020) en de vierpits inductiekookplaat geïnstalleerd. Boven de kookplaat is de afzuigkap. In de korte poot van de L zijn de heteluchtoven (2022) en magnetron (2022) geïnstalleerd. Bij de eethoek is een nis voor de grote koelvriescombinatie. Ernaast is de praktische proviandkast die om de hoek doorloopt.

Tevens is hier de deur naar de originele manshoge proviand-kelder met vaste houten trap, authentieke pekelbakken en koekoek naast de voordeur voor ventilatie. Aansluitend aan de halfopen en riante leefkeuken is woonkamer 2 gelegen, die nu dienst doet als zitkamer. Echter ook als verlengstuk van de leefkeuken, als zijnde extra grote eetkamer met openslaande tuindeuren, zou een hele geschikte functie kunnen zijn. Er is een sfeervolle gashaard, een gerookt-eikenhouten vloer en optimaal daglicht middels de vele grote raampartijen en de dubbele openslaande tuindeuren naar de patio in drie gevels.

Vanuit de leefkeuken en ook vanuit woonkamer 1, is er een deur naar de bijkeuken. Deze praktische en lichte ruimte heeft een lichtkoepel, uitstortgootsteen en een nis waarin de aansluitingen voor wasapparatuur zijn verwerkt. Links zijn het ruime toilet en de technische ruimte.

In de technische ruimte c.q. huishoudkast zijn de vloerwarmingspomp, de cv-combi-ketel (Remeha HR, 2015) en het warmwatervoorraadvat geïnstalleerd, met nog volop bergruimte. Ernaast is de achterdeur richting naar de patiotuin en de beide bijgebouwen.


EERSTE VERDIEPING

Links in de ontvangsthal is de houten dichte trap met wandverlichting en balustrade naar de eerste etage, met erboven een Velux dakraam. Deze komt uit op de ruime L-vormige overloop boven.

Overal op deze verdieping is de fraaie open houten dakconstructie van de villa in het zicht gehouden. Twee ruime kastenwanden op de overloop, maken optimaal gebruik van de dakschuinte en bieden volop garderobe- en bergruimte.

De overloop met volop daglicht door de dakkapel en de Velux dakramen, geeft toegang tot vier fraaie en royale slaapkamers en de luxe badkamer. De op de hoeken gelegen slaapkamers 1 en 3, hebben elk twee ramen in de gevel; slaapkamer 2 aan de achterzijde heeft een dakkapel met dubbel raam.

Aan de achterzijde ligt de opvallend hoge en fraaie ouderslaapkamer 4 van meer dan vijfentwintig vierkante meter. Deze riante kamer heeft bijzonder veel daglicht dankzij vier Velux dakramen en het raam in achtergevel. In de hoek is een bergkast onder de dakschuinte.

Centraal gesitueerd op de overloop is de riante badkamer, met het vrijstaande ligbad onder de dakkapel met diepe, granieten vensterbank, twee wastafels met inbouwkranen en 2e zwevend toilet. De separate douche- en stoomruimte is voorzien van twee zitjes, een regendouche en glazen deur. De stoomunit is voor onderhoud bereikbaar vanuit slaapkamer 4. Er is natuurlijke ventilatie, mechanische ventilatie en een handdoekradiator.


MULTIFUNCTIONEEL BIJGEBOUW 1

Dit degelijke bijgebouw is in spouw gebouwd in 1986. Het is voor auto’s bereikbaar via de brede oprit en de dubbele poort, door de patio. De dubbele deuren voeren naar een grote, open ruimte. Met meer dan 90 vierkante meter en hoogte van circa 3.00 meter is deze loods multifunctioneel te benutten: van hobbygarage en werkplaats tot bedrijfs- of praktijkruimte of (zorg)studio-appartement. Het geheel is voorzien van een beloopbare bergzolder met vlizotrap, er is alle ruimte voor een vaste trap. Ook is dit bijgebouw uitgevoerd met gas, elektra, wateraanvoer en waterafvoer. Het grote dakvlak ligt op het westen en is geschikt voor een veertigtal zonnepanelen.

De deur links achter gaat naar wat nu in gebruik is als luxe en geïsoleerde sportruimte met spiegelwand en elektrische verwarming. Dankzij de openslaande tuindeuren naar de achtertuin, het raam ernaast en het raam in de achtergevel is er bijzonder veel daglicht. Het raam achter kijkt uit op het Griendtsveense gemeenschapshuis De Zaal. De dubbele deuren rechts voeren vanuit de multifunctionele ruimte naar de opslagruimte. Deze heeft een eigen deur naar de grote overdekte buitenberging; ideaal voor houtopslag, tuinmachinerie en als fietsenstalling.


MULTIFUNCTIONEEL BIJGEBOUW 2

Dit voormalige steense bakhuis met verdieping is nu in gebruik als opslag van tuingereedschap en dergelijke Het heeft beneden een klapraam en achterin, naast de afgesloten bergkast, een vaste trap naar de verdiepingsvloer met dakkapel. Het geheel is voorzien van gas en elektriciteit.

De mogelijkheden zijn divers: van atelier, tuinhuis of poolhouse tot buitenkeuken, speel-, werk- of logeerruimte. Maar ook als technische ruimte, wellicht in combinatie met een zwembad in de grote tuin.


TUIN EN BUITENRUIMTE

De Peelvilla wordt geheel omgeven door volop buitenruimte. Rechts is dat de ruime en brede oprit met dubbele poort naar de patiotuin en het multifunctionele bijgebouw 1.

Tussen de beide woonkamer en de bijgebouwen is een fraaie en ruime en bestrate patiotuin, met volop privacy, beukenhaag en hek op de erfafscheiding. Blikvanger daar is de tientallen jaren oude Blauwe regen (Wisteria) die de grote pergola bekleedt; een heerlijk overdekt terras voor lange zomeravonden. De patiotuin heeft alle ruimte voor een opzetzwembad. De pilaren voor zonweringsdoek kunnen eenvoudig worden verwijderd, zodat auto’s via de dubbele houten poort naar bijgebouw 1 kunnen.

Opzij van bijgebouw 1 en achter bijgebouw 2 is de grote tuin, die geheel is omgeven door hekwerk, beukenhaag en met volwassen, hoge bomen naar het gemeenschapshuis. De tuin is door de huidige eigenaren opnieuw aangelegd, heeft een bestraat terras voor de fitnessruimte en een enorm gazon met daarin enkele bomen (Japanse sierkers, pruim- en appelboom). Links achter bijgebouw 2 zijn nu een bestraat terras, de hondenkennel en een moestuin.


LOCATIE EN UITZICHT

Deze authentieke Peelwoning uit 1900 ligt in Griendtsveen, aan de Apostelweg. Het ruime hoekperceel en de weg worden omgeven door statige bomen. Recht voor het huis, voorbij het grote plantsoen met gras en bomen, ligt de splitsing met de Lavendellaan. Het pittoreske en snelheidsremmende pleintje met de antieke waterpomp en antieke stroommast annex straatlantaarn is omgeven door plantsoenen en vergelijkbare historische woningen. Ook verderop staan diverse vergelijkbare Peelwoningen, vrijstaande woningen en tweekappers. Het uitzicht is blijvend fraai en groen.

De woning wordt omgeven door rijksmonumenten: drie vrijstaande woningen en de ophaalbrug aan de Apostelweg, villa Sphagnum en Brug half 12 aan de Sphagnumweg even verderop.


GRIENTSVEEN EN OMGEVING

Peeldorp Griendtsveen behoort tot de gemeente Horst aan de Maas. Het pittoreske dorp ligt pal op de grens van Limburg met Noord-Brabant. Horst aan de Maas bestaat uit tal van kernen en dorpen: naast Griendtsveen zijn dat Meerlo, Tienray, Swolgen, Broekhuizenvorst, Broekhuizen, Lottum, Grubbenvorst, Horst, Melderslo, Hegelsom, Meterik, Sevenum, America, Evertsoord en Kronenberg. Het dorp is klein maar heeft een ruim ondernemings- en verenigingsleven, met onder meer fanfare, toneel en kindervakantiewerk.

De Griendtsveense geschiedenis is nauw verweven met de ontginning van de Peel voor de brandstof turf. De spoorlijn van Eindhoven naar Venlo, van groot belang voor de veenontginning, is aangelegd door koopman Jan van de Griendt die ook het dorp Helenaveen stichtte.

Zijn zonen Jozef en Eduard zetten zijn werk voort en stichtten in 1885 het dorp Griendtsveen. Beide dorpen zijn verbonden door de Helenavaart.

Griendtsveen is bijzonder; het dorp telt enkele tientallen Rijksmonumenten en is zelf Rijksbeschermd dorpsgezicht, als gaaf voorbeeld van een Peelontginningsdorp. Als Nederlands-Limburgse plaats heeft het dorp een zuiver Brabants dialect. Fabrieken en huizen dateren goeddeels uit 1900 en zijn ontworpen door Louis Kooken, gemeentearchitect van Eindhoven.

Griendtsveen wordt omgeven door water en natuur. In de nabije omgeving zijn tal van wandelroutes die een fraaie blik geven op het turfverleden van deze regio waardoor veel waterpartijen achterbleven. Met name Peelreservaten Mariapeel en Het Grauwveen zijn uitgestrekte natuurgebieden met cultuurhistorisch interessante overblijfselen.

Nationaal Park De Groote Peel ligt op slechts 15 km. Ook Eindhoven, Helmond, Deurne en Venray zijn makkelijk en snel bereikbaar. De op- en afritten Liessel van de A67 liggen op ruim tien autokilometer, de A73 op nog geen vijftien kilometer.


VOOR DE COMPLETE VERKOOPINFORMATIE, DOWNLOAD DE UITGEBREIDE DOCUMENTATIE MET PLATTEGRONDEN!

Kernkwaliteiten

Landelijk en historisch wonen

Op hoekperceel Lavendellaan - Apostelweg gelegen, middenin de natuur én in de rust van het pittoreske en beschermde Peel-dorpsgezicht op de grens van Noord-Brabant en Limburg.

Alle ruimte voor het hele gezin

In de sfeervolle woonkamer met aansluitend werk-/speelkamer, in de riante leefkeuken met aansluitend de 2e woon-/eetkamer, vier ruime slaapkamers

Ook alle ruimte voor kantoor, auto’s of zorgstudio

Met twee multifunctionele bijgebouwen, waarvan de grootste in spouw gebouwd (1986), met verdieping, voorzien van gas, water, elektra en een oppervlakte van meer dan 135 m².

Van het binnen- en buitenleven genieten

In de patiotuin, in de moestuin, in de siertuin en in de tuin rondom, in het groen van het dorp en het ver omringende natuurschoon.

Centrale ligging

Buiten wonen en toch op makkelijke afstand van grote(re) steden, dagelijkse voorzieningen (basisschool, café, gemeenschapshuis, bushalte) en snelwegen.

Klassiek comfort

Met vernieuwd dak inclusief isolatie, isolatie HR+ glas in gehele woning en vernieuwd leidingwerk (aan- en afvoer water, elektra, gas en vloerverwarming) met respect voor het tijdsbeeld en behoud van authenticiteit.

Apostelweg 5
Aflevering CATO TV

Apostelweg 5, Griendtsveen

Plattegronden

Apostelweg 5, Griendtsveen plattegrond-0
Apostelweg 5, Griendtsveen plattegrond-1
Apostelweg 5, Griendtsveen plattegrond-2
Apostelweg 5, Griendtsveen plattegrond-3
Apostelweg 5, Griendtsveen plattegrond-4
Apostelweg 5, Griendtsveen plattegrond-5

Kenmerken

Aanvaarding

Vraagprijs
€ 875.000 k.k.
Status
Verkocht onder voorbehoud

Bouw

Soort woonhuis
Landhuis, Vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1900
Onderhoud binnen
Uitstekend
Onderhoud buiten
Uitstekend
Bijzonderheden
Beschermd stads- of dorpgezicht
Ligging
Aan bosrand, Aan rustige weg, In centrum, Vrij uitzicht, In bosrijke omgeving, Landelijk gelegen

Indeling

Woonoppervlakte
ca. 240m²
Perceeloppervlakte
ca. 1.225m²
Inhoud
ca. 940m³
Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
4
Aantal badkamers
1
Woonlagen
2

Energie

Energielabel
D
Isolatie
Dakisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas, HR-glas
Verwarming
C.V.-ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk, Gaskachels
Warm water
C.V.-ketel, Gasboiler eigendom

Buitenruimte

Tuin
Achtertuin, Voortuin, Zijtuin, Plaats, Zonneterras

Garage

Soort garage
Vrijstaand steen, Parkeerplaats

Locatie

[ { "address": "Apostelweg 5", "zipCode": "5766 PM", "city": "Griendtsveen", "lat": 51.4418744, "lng": 5.8899166, "heading": 0, "pitch": 0 } ]

Bladerbrochure

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?
Wij vernemen graag van u! 

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of u een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat u heeft ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Persoonsgegevens

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms