Son En Breugel

Obrechtlaan 6

Bekijk Cato TV
E 205m² 2.111m² 800m³ 5 slaapkamers 1 badkamer Vraagprijs € 1.100.000 k.k.

Omschrijving

5 KWALITEITEN VAN DEZE VRIJSTAANDE VILLA IN ORIGINELE STAAT, MET DUBBELE VRIJSTAANDE GARAGE EN 100% PRIVACY IN BOSTUIN RONDOM

1. Excellente ligging
In villawijk ‘t Harde Ven, op vrijgelegen perceel van ruim 2100 m², op de hoek Muizenberg - Van Anrooylaan om zo het Sonse Bos in te wandelen en om te fietsen naar de dagelijkse voorzieningen.

2. Om uw eigen woonparadijs te realiseren
Indien gewenst, om te slopen en om opnieuw te bouwen maar ook om deze degelijk gebouwde woning optimaal te verduurzamen en te personaliseren naar eigen wensen; originele bouwtekeningen en bestek beschikbaar.

3. 100% privacy
Dankzij de volwassen en weelderige bostuin rondom met tal van imposante loof- en naaldbomen en struiken op gewilde vrije woonlocatie met alle vrijheid voor een heerlijk binnen- en buitenleven.

4. Ruimte
Volop ruimte om te wonen, te leven, te spelen of te ondernemen, ideaal voor gezinnen met meerdere kinderen
en/of in combinatie met kantoor/bedrijf aan huis, oprijlaan met volop parkeergelegenheid op eigen terrein.

5. Centrale ligging
Gelegen In de slimme Brainport regio, op enkele autominuten van de snelwegen A50/A2 en binnen 15 autominuten van de Internationale School, High Tech Campus, ASML en Airport Eindhoven.


BOUWKENMERKEN

Perceeloppervlakte: 2.111 m²
Woonoppervlakte villa: circa 205 m²
Oppervlakte gebouwgebonden buitenruimte (balkon): circa 15 m²
Oppervlakte externe bergruimte (berging en dubbele garage): circa 60 m²
Totale oppervlakte: circa 280 m²

Inhoud villa exclusief garage en bijgebouw (conform meetcertificaat): circa 800 m³


INTRODUCTIE

Zowel de bouw van de villa zelf in 1965 als de verbouwing van de voormalige inpandige garage in 1975, zijn beide van de hand van architect Jac. Boersma. Kenmerkend zijn vele raampartijen, de diepe overstekken aan de voor- en de achterzijde, met brede zinken dakgoten.

Deze grootse villa komt nu voor het eerst op de woningmarkt, vertelt één van de dochters des huizes: “Dit is het grootste perceel van de gehele Obrechtlaan. Onze vader heeft dit ouderlijk huis zelf laten bouwen. Onze ouders hebben hier hun hele leven volop genoten van de woning. Ook op latere leeftijd wilden ze niet verhuizen en mijn vader is hier zelfs 100 jaar geworden! De kinderen hebben hier een heerlijke jeugd gehad en dat gunnen we graag aan een volgend gezin. We konden buiten spelen, liepen zo het bos in, bouwden hutten en hadden geitjes, cavia’s en schildpadden. Je woont hier vrij en toch overal dichtbij; een hele fijne combinatie.”


DUURZAAMHEID

Er is een definitief energielabel E. Een groot deel van de hardhouten kozijnen van de villa bevat reeds dubbel glas.

De villa biedt alle mogelijkheden voor een optimale verduurzaming. Na renovatie en isolatie is het dak uitermate geschikt voor zonnepanelen; het gehele dak aan de voorzijde ligt pal zuid. Ook er is alle ruimte voor bijvoorbeeld de opstelling van een warmtepomp; ideaal te combineren met bijvoorbeeld een buitenzwembad en andere duurzame opties die zorgen voor energiezuinig en comfortabel wonen en leven.


INDELING

De villa is in originele staat en degelijk gebouwd. Het geheel biedt volop persoonlijke mogelijkheden in indeling, afwerking en verduurzaming.


BEGANE GROND

De overdekte entreepartij aan de rechterzijgevel met hardhouten voordeur, geeft toegang tot de ruime ontvangsthal. In de gevel naast de voordeur zit nog de originele postbus, waar nu regelmatig de vogeltjes in nestelen.

Direct links in de hal, is de hardhouten open trap naar de 1e etage met vintage railing. Onder de trap is volop bergruimte. Ernaast is het opvallend diepe toilet met fonteintje.

De royale woonkamer met schuifpui naar het terras aan de voorzijde, is voorzien van een tijdloze leistenen tegelvloer. De woonkamer, die verdeeld is in een verlaagde televisie-/computer-/muziekkamer (dit is de voormalige inpandige garage), eetkamer en woonkamer, geeft aan alle kanten optimaal zicht op de omringende bostuin dankzij de grote raampartijen.

Nabij de open keuken is alle ruimte voor een grote eethoek, met uitzicht op de voortuin. De originele L-vormige keuken kijkt uit op het terras en de achtertuin. Naar eigen wens is de keuken bovendien verder te openen en te vergroten.

Het zitgedeelte heeft optimaal daglicht dankzij de grote ramen en de schuifpui op het zuiden. Centraal staat hier een open houthaard met koperen schouwpartij.

Het verlaagde gedeelte met een klein afstapje heeft zicht op de hoge nok waarin de dakconstructie zichtbaar is. Dit zou ook een heerlijke leefkeuken kunnen worden, echter dit gedeelte kan desgewenst ook met een (glazen) wand worden afgescheiden voor bijvoorbeeld een muziek-, werk- of gameruimte.

Naast de keuken is de bij- en waskeuken met achterdeur waar ook de cv-combi-ketel (Intergas, HR 2019) is geïnstalleerd. Er is volop bergruimte en er zijn aansluitingen voor wasapparatuur. De waskoker vanuit de badkamer boven, laat wasgoed direct op de juiste plek belanden.


EERSTE VERDIEPING

De open hardhouten trap met plateau halverwege en vintage railingen, komt uit op de lange overloop. Dankzij het grote raam in de zijgevel is er veel daglicht.

Tegenover de trap is de badkamer c.q. doucheruimte met handdoekenkast, warmtelamp, waskoker en inloopdouche met zitje. Ertegenover is het separate 2e toilet.

Aan de overloop liggen verder vier slaapkamers; twee met ramen naar de achtertuin en twee gericht op de voortuin. Alle slaapkamers hebben afsluitbare hardhouten kiepramen, een wastafel en één of twee grote inbouwkasten.

De twee ruime slaapkamers aan de voorzijde delen een doorlopend balkon op het zuiden dat deels het zonneterras eronder overdekt. In deze twee kamers zit de balkondeur naast een groot raam. De brede overstek biedt hier volop schaduw.

Op deze etage is volop bergruimte onder de dakschuinte van het zadeldak van de voormalige inpandige garage; ideaal voor bijvoorbeeld koffers en wintersportmaterialen.

Desgewenst is het mogelijk één van de slaapkamers te verbouwen naar een nieuwe, ruimere badkamer, al dan niet door de bestaande badkamer erbij te betrekken.


TWEEDE VERDIEPING

De hardhouten open trap, wederom met plateau halverwege en vintage railingen, loopt door naar de bovenste, ruime etage met grote hoogte tot in de nok. Ook hier is het, dankzij het grote raam in de gevel, veel daglichttoetreding.

Op deze 2e verdieping is opvallend veel bergruimte in kasten met luiken onder de dakschuinte. Deze forse bergingen zijn voorzien van verlichting.

Verder bestaat de etage uit twee grote ruimtes. De grote overloop 2 is ideaal als speel- en/of hobbyruimte. Slaapkamer 5 heeft een wastafel en eveneens veel bergruimte onder de dakschuinte. In de zijgevel volgt het grote raam de daklijnen tot in de nok.


VRIJSTAANDE DUBBELE GARAGE MET OPRIJLAAN

Voorheen was de garage inpandig, daar waar nu de verdiepte televisiekamer direct naast de woonkamer is. In plaats daarvan is rond 1975 een vrijstaande dubbele garage - in spouw - gebouwd aan het einde van de door groen omzoomde oprijlaan. De oprijlaan ligt recht tegenover de Van Anrooylaan, links van het perceel.

Deze dubbele garage heeft twee houten schuifdeuren en een aparte loopdeur in de zijgevel. In de nok is een halfopen bergvliering gemaakt. Vóór de vrijstaande garage mondt de oprijlaan uit in een pleintje ter breedte van ongeveer de garage, met extra parkeergelegenheid op eigen terrein.

Dit bijgebouw kan tal van andere functies krijgen: kangoeroewoning, atelier, poolhouse of jeugdhonk. Er is al ruim voldoende parkeergelegenheid op de oprijlaan en op het pleintje vóór de garage.


BOSTUIN MET TERRASSEN EN BIJGEBOUW/BERGING

De villa wordt omgeven door een weelderige bostuin met wandelpad, gazons en tal van imposante loof- en naaldbomen en struiken, waaronder berken, zomereiken en een majestueuze beuk. Vanzelfsprekend is deze grote tuin het domein van vele vogels, eekhoorntjes, egeltjes en konijntjes.

Zowel het pad naar de voordeur rechts van het perceel als de oprijlaan naar de garage links van het perceel, zijn voorzien van verlichting aan weerszijden, hoge rododendrons en laurier; deze kunnen desgewenst worden voorzien van (elektrische) poorten.

Het perceel zelf is grotendeels open, nagenoeg zonder omheining. Aan de achterzijde grenst de tuin aan een breed perceel gemeentelijk bosgrond en links opzij ligt een fietspad naar de Gentiaanlaan.

Bij de keuken is een fors bestraat terras op het noordwesten; heerlijk om buiten te eten en voor koelte in de zomermiddag. Achter dit terras is een multifunctioneel bijgebouw dat kan worden gebruikt als berging, speelhuisje, werkplaats, fietsenberging, thuiskantoor of tuinatelier.

Aan de voor- en zonzijde is nog een groot en bestraat loungeterras tot om de hoek, dat een stukje wordt overkapt door het balkon op de verdieping. Dit is makkelijk toegankelijk via de schuifpui in de woonkamer.

Rechtsachter op het perceel staat een bijgebouw c.q. berging waar voorheen de (klein)dieren gehuisvest waren. Dit rechthoekige bijgebouw met een afmeting van circa 6.02 x 3.00 m, is in spouw gebouwd met plat dak en voorzien van elektra.

Het perceel met optimale privacy biedt alle ruimte om bijvoorbeeld een zwembad aan te leggen, mét behoud van het groene boskarakter.


LOCATIE EN UITZICHT

De villa ligt aan de rand van villawijk De Gentiaan, met alle voorzieningen in het dorpscentrum van Son en Breugel op wandel- en fietsafstand.

De Obrechtlaan is een rustige weg met louter bestemmingsverkeer. De laan wordt omgeven door tuinen met veel volwassen groen. Aan weerszijden zijn groenstroken waar geparkeerd kan worden. In de directe omgeving liggen vergelijkbare vrijstaande huizen en villa’s. in het duurdere koopsegment. Naast het perceel en een groenstrook ligt het fietspad richting Son-centrum.

Op circa 250 meter ligt het Sonse Bos, het wandel- en natuurgebied aan rivier de Dommel waar de honden los mogen lopen. Op korte wandel- en fietsafstand ligt het grote sportpark van Son en Breugel, met golf, tennis, hockey, padel en Sporthal de Landing.

Dankzij de volwassen bostuin is het uitzicht rondom groen en is er 100% privacy.


SON EN BREUGEL EN OMGEVING

De gemeente Son en Breugel ligt in Brainport en de metropoolregio Eindhoven, ten noordoosten van deze stad met een groot winkel- en cultuuraanbod.

Het gezellige en groene dorp rond het riviertje de Dommel en aan het Wilhelminakanaal heeft een goed uitgerust centrum met veel parkeerruimte, winkels, boetieks, diverse horeca, waaronder uitstekende restaurants en tal van andere voorzieningen. Son en Breugel kent een rijk verenigings- en sportleven.

Meubelplein en bedrijventerrein Ekkersrijt, Science Park Eindhoven en recreatieplas Aquabest met beachclub Sunrise en attractiepark DippieDoe zijn eveneens in de buurt.

In de directe omgeving zijn mooie Brabantse vennen en bossen, om lekker te wandelen, fietsen, mountainbiken, paardrijden en anderszins te recreëren.

VOOR DE COMPLETE VERKOOPINFORMATIE, DOWNLOAD DE UITGEBREIDE DOCUMENTATIE MET PLATTEGRONDEN!

Kernkwaliteiten

Excellente ligging

In villawijk ‘t Harde Ven, op vrijgelegen perceel van ruim 2100 m², op de hoek Muizenberg - Van Anrooylaan om zo het Sonse Bos in te wandelen en om te fietsen naar de dagelijkse voorzieningen.

Om uw eigen woonparadijs te realiseren

Indien gewenst, om te slopen en om opnieuw te bouwen maar ook om deze degelijk gebouwde woning optimaal te verduurzamen en te personaliseren naar eigen wensen; originele bouwtekeningen en bestek beschikbaar.

100% privacy

Dankzij de volwassen en weelderige bostuin rondom met tal van imposante loof- en naaldbomen en struiken op gewilde vrije woonlocatie met alle vrijheid voor een heerlijk binnen- en buitenleven.

Ruimte

Volop ruimte om te wonen, te leven, te spelen of te ondernemen, ideaal voor gezinnen met meerdere kinderen

Centrale ligging

Gelegen In de slimme Brainport regio, op enkele autominuten van de snelwegen A50/A2 en binnen 15 autominuten van de Internationale School, High Tech Campus, ASML en Airport Eindhoven.

Obrechtlaan 6
Aflevering CATO TV

Obrechtlaan 6, Son En Breugel

Plattegronden

Obrechtlaan 6, Son En Breugel plattegrond-0
Obrechtlaan 6, Son En Breugel plattegrond-1
Obrechtlaan 6, Son En Breugel plattegrond-2
Obrechtlaan 6, Son En Breugel plattegrond-3
Obrechtlaan 6, Son En Breugel plattegrond-4
Obrechtlaan 6, Son En Breugel plattegrond-5

Kenmerken

Aanvaarding

Vraagprijs
€ 1.100.000 k.k.
Status
Verkocht onder voorbehoud

Bouw

Soort woonhuis
Villa, Vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1965
Onderhoud binnen
Redelijk
Onderhoud buiten
Redelijk
Ligging
Aan park, Aan rustige weg, In woonwijk, Beschutte ligging, In bosrijke omgeving

Indeling

Woonoppervlakte
ca. 205m²
Perceeloppervlakte
ca. 2.111m²
Inhoud
ca. 800m³
Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
5
Aantal badkamers
1
Woonlagen
3

Energie

Energielabel
E
Isolatie
Dubbel glas
Verwarming
C.V.-ketel, Open haard
Warm water
C.V.-ketel

Buitenruimte

Balkon
Ja
Tuin
Tuin rondom, Zonneterras

Garage

Soort garage
Vrijstaand steen

Locatie

[ { "address": "Obrechtlaan 6", "zipCode": "5691 GV", "city": "Son En Breugel", "lat": 51.5202029, "lng": 5.4823048, "heading": 0, "pitch": 0 } ]

Bladerbrochure

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?
Wij vernemen graag van u! 

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Persoonsgegevens

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms